Atalanta BC – Spezia 5:2 (kon.) | Lazio – Juventus 0:2 (kon.) | Fiorentina – AC Milán 4:3 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
5:2 (3:1)
Spezia Calcio
Sobota 20.11.2021, 15:00Italská Serie A • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Serie A mezi Atalantou a Speziou.
     
    Spezia Calcio

    Hostující Spezia letos prožívá takový průměrný ročník. Ve dvanácti kolech získal hostující celek jen jedenáct bodů a patří mu šestnáctá pozice ligové tabulky Serie A. Na sestupové vody má nyní k dobru náskok pouhých dvou bodů. Soupeřům dosud nasázela jen třináct branek. Naposledy doma přehrála Turín 1:0.
     
    Atalanta

    Domácí Atalanta Bergamo je na tom lépe. Celek ze severu Itálie v posledních letech tradičně bojuje o postup do pohárové Evropy. Letos ve dvanácti kolech získala Atalanta dvacet dva bodů a drží čtvrtou pozici ligové tabulky. Na vedoucí Neapol a AC Milán ztrácí už deset bodů. Ze zadních pater navíc dotírá dvojice římských klubů. Naposledy Atalanta zvítězila 2:1 na hřišti Cagliari.
     
    Úvodní sestavy:

    Atalanta Bergamasca Calcio: Musso – de Roon, Tolói, Palomino – Zappacosta, Koopmeiners, Djimsiti, Maehle – Iličić, D. Zapata, Pašalić.
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Freuler, Demiral, Malinovskyj, Al. Mirančuk, Muriel, Piccoli, Gi. Pezzella, Pessina, Scalvini.

    Spezia Calcio: Provedel – Amian, Erlić, P. Hristov, Bastoni – Sala, Kovalenko – E. Gyasi, D. Verde, Maggiore – Nzola.
    Náhradníci: Zovko, Zoet – Antiste, Colley, Ferrer, Kiwior, Manaj, Podgoreanu, Reca, Salcedo, Strelec..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Atalanta obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Favorizovaný celek se ihned vydal do útoku, ale nákop skončil v autu.
     
    3
    Domácí jsou od úvodu utkání velmi aktivní a tlačí se do pokutového území. Centr z levé strany odhlavičkoval hned první hráč Spezie.
     
    4
    Gyasi se hnal za nákopem na polovinu soupeře, jenže si nedal pozor na své postavení a byl lapen v ofsajdové pasti. Rozehrávat bude Atalanta.
     
    5
    Zapata chytrou patičkou uvolnil do střelecké pozice Iličiče, který pohotově zakončil pravačkou, jenže jeho přízemní pokus prolétl kolem zadní tyče.
     
    6
    Giulio Maggiore se hnal za dloubákem do pokutového území, jenže obránce Rafael Tolói si jeho náběh pohlídal a odehrál míč na rohový kop.
     
    7
    Žlutou kartu dostává Emmanuel Gyasi (Spezia Calcio).
     
    8
    Teun Koopmeiners se na polovině hřiště dostal k odraženému míči, který nakopl za obranu Spezie, ale k balónu se nikdo v modročerném nedostal.
     
    9
    Spezia se usadila na polovině Atalanty a postupnou kombinací si hledá cestičku do velkého vápna. Domácí defenziva je zatím pozorná.
     
    10
    Toloi poslal přihrávku na levou stranu, kde byl Berat Djimsiti, jenže jeho nákop skončil na hranici velkého vápna, kde zasáhli zadáci.
     
    11
    Žlutou kartu dostává Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    12
    Spezia právě vstřelila branku!
    Hostující Spezia se překvapivě hned v úvodu utkání dostává do vedení! Domácí brankář jen vyrazil ránu zpoza velkého vápna. Míč se následně dostal do míst, kde byl M´BALA NZOLA, který jej dorazil do branky!
    12. M'bala NZOLA - 0:1
     
    14
    Spezia se znovu vydala do rychlého protiútoku. Gyasi tentokrát odcentroval z pravé strany na malé vápno, kde neměl spoluhráče.
     
    15
    Aktivní M´Bala Nzola si ve vápně udělal prostor a dokázal hlavičkovat. Jeho pokus však prolétl nad horní tyčí a skončil na tribuně.
     
    16
    Toloi vyvezl míč na polovinu hostujícího celku, ale stoper domácí Atalanty míč nakopl na levou stranu. Míč tak skončil v zámezí.
     
    17
    Sala na polovině hřiště vybojoval míč v souboji se soupeřem. Hostující celek je v úvodu velmi aktivní a nepouští favorita do šancí.
     
    18
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Domácí na odpověď nemuseli čekat moc dlouho! Atalanta předvedla povedenou akci po pravém křídle, odkud přiletěl centr na malé vápno a dobíhající MARIO PAŠALIČ se prosadil!
    18. Mario PAŠALIĆ - 1:1
     
    20
    Spezia zahrávala rohový kop. Centr od rohového praporku se snesl k zadní tyči, nicméně zadáci domácího mužstva si bez problémů poradili.
     
    21
    Erlič se při návratu na vlastní polovinu pověsil na záda rozběhnutému Pašaličovi, kterého nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    22
    Joakim Maehle si v blízkosti velkého vápna přehodil míč na pravačku a zakončil placírkou. Jeho technický projektil prolétl kolem zadní tyčky.
     
    23
    Jacopo Sala dlubákem poslal míč za obranu domácího mužstva. Stopeři Atalanty se však stačili rychle vrátit a nedovolili soupeři zakončit.
     
    24
    José Luis Palomino poslal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže jeho pobídka pro Iličiče byla příliš dlouhá a slovinský hráč míč nedohnal.
     
    25
    Z levé strany se do pokutového území tlačil Duván Zapata, který chtěl obejít Bastoniho, nicméně zadák Spezie bez problémů zasáhl.
     
    26
    Hostující brankář Provedel dlouho otálel s odkopem od branky. Jeho nákop následně směřoval na levou stranu, ale obrana domácích byla připravena.
     
    27
    Atalanta v posledních minutách převzala aktivitu a častěji se tlačí do útoku. Duván Zapata se hnal za další pobídkou na hranici velkého vápna, ale míč neudržel před obráncem.
     
    28
    Další obrovská šance domácí Atalanty! Po rychlém protiútoku vystřelil z hranice velkého vápna Davide Zappacosta, jehož rána prosvištěla nad břevnem!
     
    29
    Jacopo Sala poslal nákop na levou stranu, nicméně našel jen osamoceného Davide Zappacostu, který uklidňuje rozehrávku domácích.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme dramatickou podívanou. Hosté po aktivním vstupu zatáhli hru na vlastní polovinu.
     
    31
    Giulio Maggiore na polovině hřiště fauloval a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    32
    Rafael Tolói poslal přihrávku na polovinu soupeře, kde kouzlil Marten de Roon. Středopolař Atalanty chtěl odcentrovat, ale našel jen obránce Erliče.
     
    33
    Spezia kombinuje kolem velkého vápna a snaží si vytvořit prostor pro zakončení. Defenziva domácí Atalanty zatím brání v bloku.
     
    34
    Domácí reklamovali ruku jednoho ze soupeřů. Sudí dává jasným gestem najevo, že věc bude zkoumat VAR.
    34. Salova ruka ve vápně
     
    35
    Sudí se běží podívat na monitor!
     
    36
    Penalta pro Atalantu!
     
    36
    Žlutou kartu za ruku navíc dostává Sala.
     
    37
    K exekuci pokutového kopu se postavil Duván Zapata, ale penaltu kopl tragicky. Provedel jeho ránu vyrazil!
     
    38
    Tak pozor! Provedel nestál na čáře a sudí nařizuje opakování pokutového kopu!
     
    39
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se nakonec dostává do vedení! K opakované penaltě se opět postavil DUVÁN ZAPATA a chladnokrevně uklidil míč pod břevno!
    39. Duván ZAPATA - 2:1
     
    41
    Spezia se okamžitě vydala do útoku se snahou o rychlou odpověď. Nzola se otočil na hranici velkého vápna, ale pod tlakem už nezakončil.
     
    42
    Atalanta pokračuje v aktivitě směrem dopředu. Hráči domácího Bergama kombinují kolem velkého vápna, jenže jejich akce je zatím plná nepřesností.
     
    42
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek přidává ještě před přestávkou i třetí zásah! Atalanta předvedla parádní brejk. Zapata utekl svému obránci, na hranici velkého vápna přihrál před branku a osamocený MARIO PAŠALIČ přidal svou druhou branku!
    42. Mario PAŠALIĆ - 3:1
     
    44
    Na stadionu panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci kvitují skvělý výkon svých oblíbenců a hlasitým skandováním ženou Atalantu do útoku.
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu se do zakončení ještě dostal Duván Zapata, ale jeho ránu z otočky hostující brankář zalepil v rukavicích.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Atalanta v nastavení hraje s míčem na kopačkách a nikam se příliš nežene. Domácí hráči si jsou vědomi svého náskoku a nechtějí si závěr první půle komplikovat.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být spokojenější domácí Atalanta, která předvedla ofenzivní koncert. Do vedení se sice dostali hosté zásahem Nzoly, ale o brzké vyrovnání se postaral Pašalič. Do vedení se Atalanta dostala pět minut před přestávkou, kdy z penalty skóroval Zapata. O tři minuty později navíc přidal svou druhou branku Mario Pašalič.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující Spezia obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Hosté ve druhé půli budou muset pořádně zabrat.
     
    47
    Mario Pašalič na polovině hřiště uspěl v souboji s napadajícím soupeřem a dokázal přenést hru na pravou stranu. Atalanta se tlačí vpřed.
     
    48
    Verde se z pravé strany dostal do pokutového území, kde zkoušel zakončit bodlem, ale jeho ránu zablokoval hned první zadák Atalanty.
     
    49
    Atalanta se usadila kolem velkého vápna soupeře, jenže kombinace domácího celku vyústila v nepřesnou přihrávku na levou stranu.
     
    49
    Domácí zahodili obrovskou šanci! Pašalič měl míč na malém vápně, jenže střelou do odkryté branky trefil ležícího obránce!
     
    50
    Žlutou kartu dostává Petko Hristov (Spezia Calcio).
     
    51
    Atalanta zahrávala přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho exekuce se ujal Iličič, který odcentroval na malé vápno, ale obránce hostů míč vyhlavičkoval.
     
    52
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů domácí Atalanty zůstává po souboji ležet na trávníku a podle všeho bude potřebovat ošetření.
     
    53
    Střídání v týmu Spezia Calcio: ze hřiště odchází Daniele Verde, přichází Rey Manaj.
     
    54
    Do rozehrávky domácího mužstva se musel zapojit brankář Musso. Gólman Atalanty nakopl míč na levou stranu, ale balón proskákal do autu.
     
    55
    Hristov přidal další ostrý nedovolený zákrok. Hostující stoper by si na podobné momenty měl dávat pozor, jelikož jednu žlutou kartu už na kontě má.
     
    56
    Další akce Spezie skončila zdviženým praporkem asistenta rozhodčího. Na své postavení si nedal pozor Nzola.
     
    57
    Mario Pašalič napadal rozehrávku hostů na jejich polovině. Amian pod tlakem zkusil míč nakopnout vpřed, ale od Pašaliče se míč odrazil do autu.
     
    58
    Provedel nakopl míč na polovinu Atalanty, ale domácí obránce Toloi ve vzdušném souboji uspěl a nepustil aktivního Gyasiho do blízkosti velkého vápna.
     
    59
    Joakim Maehle se vytáhl na polovinu Spezie, jenže při napadání soupeřovy rozehrávky si počínal nedovoleně. Sudí mu faul odpískal.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Atalanta stále bez větších problémů drží své dvoubrankové vedení. Po změně stran tempo hry poněkud opadlo.
     
    61
    Jacopo Sala se dostal na polovinu Atalanty, ale napadající José Luis Palomino jej čistým způsobem odstavil od míče.
     
    62
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Ruslan Malinovskyj.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Teun Koopmeiners, přichází Matteo Pessina.
     
    63
    Atalanta kombinuje kolem velkého vápna, jenže nikdo v černomodrém se netlačí do zakončení. Spezia brání v pevném bloku.
     
    64
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů leží na trávníku a drží se za koleno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat ve hře.
     
    65
    Střídání v týmu Spezia Calcio: ze hřiště odchází Jacopo Sala, přichází Arkadiusz Reca.
    Střídání v týmu Spezia Calcio: ze hřiště odchází Viktor Kovalenko, přichází Ebrima Colley.
     
    66
    Giulio Maggiore si došel pro přihrávku na polovinu hřiště, sklepl míč na střed, ale tam získal balón napadající hráč domácího celku.
     
    67
    Ebrima Colley se krátce po svém příchodu na trávník mohl zapsat mezi střelce! Hostující hráč ale skákavou střelou poslal míč vedle zadní tyče!
     
    68
    Berat Djimsiti dostal přihrávku na polovinu hřiště, sklepl míč za obranu Spezie, jenže defenziva hostů byla pozorná.
     
    69
    Davide Zappacosta sprintoval za přihrávkou na pravou stranu, ale chyběly mu dva kroky k tomu, aby se dostal k odcentrování.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a Atalanta má vývoj souboje pevně v rukou. Spezia se navíc nedostává do zakončení.
     
    71
    Zapata se po levé straně dostal do pokutového území. Dloubákem na malé vápno chtěl najít Pessinu, ale ten byl skvěle bráněn.
     
    72
    Pašalič při průniku na polovinu soupeře přišlápl nohu jednomu z obránců a může být rád, že ze souboje odkráčel bez karetního trestu.
     
    73
    Colley na levé straně prošel na hranici velkého vápna, ale přízemním centrem zasáhl prvního obránce domácí Atalanty.
     
    74
    Atalanta bez problémů hraje s míčem na kopačkách a kontroluje své dvoubrankové vedení. Hráči Spezie už nemají moc sil na napadání.
     
    75
    Nzola se vrhl do hlavičkového souboje s Toloiem, ale podle rozhodčího si pomohl ve vzduchu loktem.
     
    76
    Zappacosta chtěl rozehrát na levou stranu, jenže prudkou přihrávkou zahnal spoluhráče do autu. Vhazovat bude hostující Spezia.
     
    77
    Matteo Pessina nyní také zůstává ležet na trávníku, jelikož schytal ránu do holeně. Domácí hráč ale bude schopen nadále pokračovat.
     
    78
    Colley opět kouzlil s míčem na pravé straně. Střídající hráč odcentroval na malé vápno, ale domácí brankář Musso byl připraven.
     
    79
    Hosté se nyní tlačí do útoku, ale Spezia zatím kombinuje daleko od pokutového území domácího mužstva. Atalanta stojí v pevném bloku.
     
    80
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Duván Zapata, přichází Luis Muriel.
     
    81
    Mario Pašalić dostal přihrávku na hranici velkého vápna, jenže se nedokázal otočit kolem důrazného obránce v oranžovém dresu.
     
    82
    Arkadiusz Reca poslal nákop za obranu Atalanty, jenže ani jeho přihrávku nikdo ze spoluhráčů nedohnal před obráncem.
     
    83
    Střídání v týmu Spezia Calcio: ze hřiště odchází Emmanuel Gyasi, přichází Suf Podgoreanu.
     
    84
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek přidává ještě čtvrtou branku! Pašalič poslal přihrávku do vápna, kam si naběhl LUIS MURIEL a z voleje se štěstím procedil míč za Provedelova záda!
    84. Luis MURIEL - 4:1
     
    86
    Domácí fanoušci si užívají závěrečné minuty dnešního souboje a hlasitým skandováním děkují svým oblíbencům za vynikající výkon.
     
    87
    Podgoreanu si došel pro přihrávku z autového vhazování, jenže dotírající soupeř jej čistým způsobem dokázal odstavit od míče.
     
    88
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Davide Zappacosta, přichází Giorgio Scalvini.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Mario Pašalić, přichází Roberto Piccoli.
     
    89
    Scalvini se krátce po svém příchodu na trávník dostal do zakončení. Jeho pokus placírkou ale hostující brankář Provedel bez problémů lapil.
     
    90
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Atalanta v poslední minutě utkání přidává pátou branku! RUSLAN MALINOVSKYJ zakončil zpoza velkého vápna a jeho pokus propadl Provedelovi do branky!
    90. Ruslan MALINOVSKYJ - 5:1
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Spezia právě vstřelila branku!
    Gólové hody stále nekončí! Po rohovém kopu se dokázali prosadit hosté! Míč propadl k zadní tyči, kde si jej hrudí připravil M´BALA NZOLA a levačkou překonal brankáře!
    90+2. M'bala NZOLA - 5:2
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Atalanta nakonec v přestřelce poráží Speziu 5:2. Do vedení se sice dostali hosté zásahem Nzoly, ale o brzké vyrovnání se postaral Pašalič. Do vedení se Atalanta dostala pět minut před přestávkou, kdy z penalty skóroval Zapata. O tři minuty později navíc přidal svou druhou branku Mario Pašalič. Po změně stran se na další branky dlouho čekalo, ale pět minut před koncem udeřil Muriel. O pár minut později přidal pátou branku Malinovskyj. Za hosty pak v nastavení po rohu korigoval Nzola.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:11. (16:54:25)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 18. Pašalić, 39. D. Zapata (pen.), 42. Pašalić (D. Zapata), 84. Muriel (Pašalić), 90. Malinovskyj – 12. Nzola, 90+2. Nzola

    Karty:   11. Koopmeiners (ABC) – 7. E. Gyasi (SPZ), 36. Sala (SPZ), 50. P. Hristov (SPZ)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:11.
    Atalanta Bergamo: Musso – de Roon, Tolói, Palomino – Zappacosta (88. Scalvini), Koopmeiners (62. Pessina), Djimsiti, Maehle – Iličić (62. Malinovskyj), D. Zapata (80. Muriel), Pašalić (88. Piccoli).
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Freuler, Demiral, Malinovskyj, Al. Mirančuk, Muriel, Piccoli, Gi. Pezzella, Pessina, Scalvini.

    Spezia Calcio: Provedel – Amian, Erlić, P. Hristov, Bastoni – Sala (65. Reca), Kovalenko (65. Colley) – E. Gyasi (83. Podgoreanu), D. Verde (53. Manaj), Maggiore – Nzola.
    Náhradníci: Zovko, Zoet – Antiste, Colley, Ferrer, Kiwior, Manaj, Podgoreanu, Reca, Salcedo, Strelec.
    bahis siteleri