Sparta – Skellefteå cz 1:2 (kon.) | Tappara – Växjö 4:2 (kon.) | Frölunda – Mannheim 4:1 (kon.)
Rögle BK – Zürich 3:1 (kon.) | Leksands IF – EC-KAC 8:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:2 (1:0, 0:0, 0:2) Stav série: 1:1
Skellefteå AIK
Úterý 23.11.2021, 18:00 • Tipsport arena, Praha 7–Bubeneč • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemné úterý! Holešovická Tipsport arena dnes večer bude dějištěm odvetného utkání osmifinále Hokejové ligy mistrů mezi domácí Spartou a Skellefteou.
     
    Pražané mají po úvodním duelu dobře nakročeno, k postupu do čtvrtfinále ale jsou pořád daleko. Na severu Švédska minulý týden uspěli 3:1, přičemž první krok směrem k vítězství udělal už ve druhé minutě Filip Chlapík. V polovině druhé třetiny pak sice vyrovnal domácí Möller, hosté ale odpověděli zásahy Tomáše Pavelky a Erika Thorella. Alexander Salák, který v průběhu celého zápasu předvedl 27 zákroků, za sebe následně puk už nepustil, a Sparta si tak do druhého souboje vybojovala dvougólový náskok.
     
    Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače tak mají lepší výchozí pozici, ale jejich náskok není rozhodně tak velký, že by dnešní zápas byl pouhou formalitou. Domácí budou muset v Holešovicích opět podat solidní výkon a udržet kvalitního soupeře na uzdě, a budou tak muset učinit navzdory široké marodce a extrémně bídnému hernímu rozpoložení. Asi netřeba připomínat, že v Extralize prohráli hned deset z posledních jedenácti utkání, přičemž dosud poslední neúspěch přišel v nedělním měření sil s Budějovicemi. Sparťané u Vltavy v Budvar areně nepřekonali Dominika Hrachovinu v jihočeské brance ani jednou a padli 0:2.
     
    Zápas proti Skelleftee bude muset možná vynechat i nejnovější tvář v řadách Pražanů – zadák Oleg Pogorišnyj, který v nedělním střetnutí s Motorem nastoupil v první dvojici po boku Maxima Matuškina. Sedmadvacetiletý Rus totiž musel v průběhu bitvy odstoupit se zraněním kolene a jeho stav je k pondělnímu večeru nejistý. Není vyloučeno, že se připojí na široký seznam hráčů, jenž museli víkendové klání vynechat kvůli zraněním: Buchtele, Forman, Němeček, Dvořák, Jurčina, Prymula a Chlapík.
     
    Pojďme se ještě závěrem podívat na aktuální formu švédského klubu: po úterní porážce v Lize mistrů vyzval v SHL na souboj Växjö a Leksands, přičemž z obou duelů vytěžil plný počet bodů. Aktuálního mistra porazil 5:3 a na ledě čtvrtého celku tabulky uspěl těsně 2:1, čímž se katapultoval až na třetí flek. Uvidíme, jak si povede dnes v holešovické Tipsport areně.
     
    Úvodní buly bude v Praze vhozeno v 18:00. Na dodržování pravidel budou dnes dohlížet švýcarští sudí Michael Tscherrig a Micha Hebeisen, kterým budou na čarách asistovat Jiří Ondráček a Josef Špůr.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (Cichoň) – Pavelka, Mikliš, Tomov, Moravčík, Jeřábek, Polášek (A) – Thorell, Horák, Konečný – Šmerha, Sobotka (A), Řepík (C) – Strnad, Vitouch, Dvořáček – Jandus, Kaše, Doležal – Hašek.
    Trenér: Josef Jandač.

    Skellefteå AIK: Lindvall (Mann) – Roos, Pudas (A), Wilsby, Nilsson, Kapla, Granberg, Forsfjäll – Loibl, M. Karlsson, Lindström (A) – Hugg, Jonsson, L. Karlsson – Möller (C), Sundsvik, Kühnhackl – Sundin, Stenman, Robertsson.
    Trenér: Robert Ohlsson.

    Rozhodčí: Tscherrig, Hebeisen (SUI) – Ondráček, Špůr (CZE).
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný úterní večer, a to přímo z Tipsport areny! Předzápasové rozbruslení je v plném proudu, před startem utkání si níže můžete projet dnešní zahajovací sestavy.
     
    Čtveřice rozhodčích vyrazila na ledovou plochu, úvodní buly se pomalu ale jistě blíží. Hráči zatím zůstávají v kabinách, začínáme za ani ne deset minut.
     
    Oba týmy jsou seřazeny na modrých čarách, halou zní švédská hymna. Po ní bude následovat ta česká.
     
    Sudí svolává první lajny do kruhu, jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Začínáme! Po úvodním buly se jako první vypravila do útoku Sparta, hosté jí však rychle vytlačili zpět do neutrální zóny.
     
    00:58
    Domácí zadáci zvládli včas rozebrat výpad protihráčů, puk následně doklouzal až k Machovskému. Ten jej přikryl svou rukavicí, přerušuje se.
     
    01:28
    Oskar Nilsson se po krátké kombinaci blýskl projektilem z modré čáry, který ale bránící hráč Sparty zvládl zblokovat do rohu kluziště.
     
    01:47
    Skellefteå je v úvodních momentech duelu aktivnějším celkem na hrací ploše, Machovský musel z rukávu vytáhnout další zákrok. Tentokrát čelil pokusu z levého kruhu.
     
    02:58
    Řepík hledal krátkou přihrávkou před brankoviště najíždějícího Sobotku, jenž ale nezvládl puk zachytit.
     
    03:21
    Sparta vyhodila puk ven ze svého pásma, před Lindvallem se jej ujal jeden z hostů. Uvidíme, co švédský klub vymyslí tentokrát.
     
    03:57
    Postup Skelleftey do ofenzívy zastavil čárový sudí, který žlutočerné nachytal v postavení mimo hru.
     
    04:42
    Ani jednomu týmu se stále nedaří se usadit v útočném pásmu, prim na ledě hrají defenzívy.
     
    04:58
    Tomov forčekem znepříjemňoval život rozehrávajícímu Švédovi, kterému se ovšem nakonec podařilo puk podél mantinelu poslat ven z obranné třetiny.
     
    05:31
    Šmerha neustál drobný souboj v rohu za Lindvallem a přišel o kotouč, následný protiútok zakončil z pravého kruhu Lindström. Machovský byl připraven.
     
    05:59
    Skellefteå nadále kuje pikle v útoku, Sparťané jí ale nepouští do větších střeleckých šancí.
     
    06:27
    Pražané si už několik minut pořádně nesáhli na puk, hosté mají hru pod kontrolou. Jejich snahy zakořenit před Machovským jsou ale zatím bezúspěšné.
     
    Střely na branku: 0 – 5.
     
    07:02
    Skellefteå si vyzkouší přesilovku, zadák Tomáš Pavelka (SPA) je trestán za hákování.
     
    07:29
    Michael Kapla krátce po vyhraném buly zkusil štěstí pozemní střelou z hranice pásma, která však jen projela kolem sparťanské klece.
     
    07:52
    Svěřenci Josefa Jandače a Miloslava Hořavy poprvé vyhazují puk ven ze své třetiny, za což je publikum ocenilo zaslouženým potleskem.
     
    08:23
    Jonathan Pudas z modré přestřelil, kombinace švédského klubu ale následně pokračuje dál.
     
    08:46
    Z domácího konce hrací plochy se ozvalo dunění betonu a puk krátce poté opět opustil pásmo.
     
    09:21
    Sparťané jsou v plném počtu a jen krátce po konci oslabení mohli otevřít skóre! Přečíslení dva na jednoho zakončil lehkou tečí Thorell, Lindvall zakročil betonem!
     
    09:58
    Hra se nyní přelévá z jednoho konce hrací plochy na druhý, více ze hry má stále Skellefteå.
     
    10:21
    Domácí poslali puk za Lindvalla a vyrazili střídat, což následně činí i jejich protivníci.
     
    10:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté sice dosud měli jednoznačně více ze hry, jako první se ale v zápase prosazují domácí! Švédská obrana nezvládla zastavit MICHALA ŘEPÍKA, který se obtočil kolem Lindvallovy svatyně a následně pryž uklidil do hodně úzké škvíry mezi jeho betonem a tyčí – 1:0! Asistence: Vladimír Sobotka.
    10:57 Michal ŘEPÍK - 1:0
     
    11:39
    Stenman po křídle provezl kotouč za modrou čáru, jen krátce nato byl ale odzbrojen protihráčem.
     
    12:19
    Od Řepíkova gólu jsme dosud neviděli ani jednu střelu na kteroukoliv z branek, po odpískaném zakázaném uvolnění se bude vhazovat po Machovského levici.
     
    12:43
    A právě pražský gólman nás jen krátce po buly úspěšným zákrokem posílá do reklamní pauzy.
     
    Střely na branku: 2 – 8.
     
    12:54
    Dopředu se nyní vydal Tomáš Šmerha, kterého na kruhu připravil o puk vracející se Jonathan Pudas. Gustaf Lindvall tak tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    13:41
    Sparta se poprvé usadila v útoku na delší dobu než pár sekund, její akce vede k rutinnímu zásahu gólmana Skelleftey. Přerušuje se.
     
    13:54
    Hru v pěti proti čtyřech okusí i domácí, Petter Granberg (SKE) míří na trestnou za držení.
     
    14:15
    Z prostoru pro vhazování napřáhl Sobotka, který zasáhl jen bránícího Forsfjälla. Od hostujícího forvarda se puk odrazil do ochranné sítě nad Lindvallem.
     
    14:40
    Hosté vyhnali své protihráče ven z pásma, sparťané se pro puk vrací až za Matěje Machovského.
     
    15:01
    Sparťanský gólman byl nucen ve vlastním oslabení, zakončení Jonssona jen vyrazil před sebe. Puk se ale pak od jednoho z domácích beků odrazil zpět k němu.
     
    15:41
    Do akce nyní musel vyrazit také Lindvall na druhém konci hrací plochy, jenž byl rovněž připraven čelit střeleckému pokusu. Dění je na chvíli pozastaveno.
     
    16:20
    Svěřenci kouče Jandače dostávají další šanci udeřit, za hákování dostává dvě minuty Filip Roos (SKE).
     
    16:48
    Sobotka jen těsně neudržel skákající kotouč v útočném pásmu, jeho následný pohyb vpřed tak Spartu poslal do postavení mimo hru.
     
    17:30
    Po projektilu Romana Horáka z prostoru pro buly to v hale zahučelo, puk zmizel někde ve výstroji připraveného maskovaného strážce švédského brankoviště.
     
    18:17
    Matěj Machovský bije hokejkou o led, Filip Roos bude jen za pár sekund vysvobozen z trestné lavice.
     
    18:34
    Necelou minutu a půl před koncem základní hrací doby uvidíme buly před Lindvallem, a to kvůli zakázanému uvolnění hostujících borců.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    19:17
    Thorell vybídl ke střele Poláška, Lindvall rychlou střelu z mezikruží vyrazil před své brankoviště.
     
    19:53
    Hra se v závěru první třetiny usadila na domácím konci ledu, Sparta má ale situaci pod kontrolou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:52.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 11 – 11.
    Zblokované střely: 1 – 4.
    Vhazování: 12 – 12.
    Hity: 0 – 0.
    Trestné minuty: 2 – 4.
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/1.
     
    Do odvetného utkání v holešovické Tipsport areně vstoupili lépe hosté, kteří se snažili co nejdříve dohnat dvoubrankové manko z první bitvy. Brankáře Matěje Machovského se jim však ani přes obrovskou střeleckou převahu překonat nepodařilo, a po akci Michala Řepíka, která skončila gólem Sparty, se hra postupně začala vyrovnávat. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední část je v plném proudu, jako první si po návratu z kabin pryž osahávají hosté.
     
    20:38
    Roman Horák se ocitl v dobré pozici pro zakončení, dobrou přihrávku od Řepíka ale nevyužil a v prostoru mezi kruhy promáchl!
     
    21:35
    Sparta působí o poznání aktivněji než v úvodu předcházející periody, hraje se před Lindvallem.
     
    22:10
    Vitouchovu přihrávku ve středním pásmu zastavil protihráč, domácí akce tak velmi rychle skončila.
     
    22:58
    Poprvé od pauzy se v útoku usadila také Skellefteå, projektily z tohlo ale zatím nejsou.
     
    23:27
    Matěj Machovský opouští své brankoviště a míří na střídačku, Sparta má ponechanou výhodu.
     
    23:40
    Třetím trestancem švédského klubu v utkání je Melker Karlsson (SKE), a to za nedovolené bránění.
     
    24:28
    Po poměrně dlouhé době strávené ve vlastním pásmu se Pražané protlačili do útoku, jen aby byli pouhých pár sekund nato vyhnáni zase zpět za modrou.
     
    25:08
    Sparta v početní výhodě zatím působí vesměs neškodně, až nyní se pořádně usazuje před Lindvallem.
     
    25:45
    Skellefteå je v pěti, její gólman nemusel za celé oslabení snad ani jednou zasahovat.
     
    26:09
    Polášek hitem uvítal vysvobozeného Karlssona zpět ve hře, švédský forvard se následně z kontaktu rychle oklepal a od mantinelu vystřelil zpět do dění.
     
    Střely na branku: 13 – 11.
     
    26:30
    Nyní se otevřeli dvířka zase domácí trestné lavice, do kterých po chvíli vjíždí Tomáš Šmerha (SPA). Sudí se jej rozhodli vykázat za hákování.
     
    26:55
    Sparta zvládla krátkou skrumáž před Machovským a na malou chvíli poslala protihráče ven ze své zóny, Skellefteå se ale rychle vrátila zase zpět.
     
    27:38
    Ani hostům se v přesilovce nedaří ohrozit gólmana, střela z modré čáry nyní jen orazítkovala plexisklo.
     
    28:14
    Švédská početní výhoda se úplně rozpadla, Sparta v jejím závěru útočí na hostující klec.
     
    28:25
    Sobotka chtěl nabídnout puk na teč najíždějícímu Řepíkovi, jenže nastřelenou přihrávku nenamířil úplně přesně!
     
    29:28
    Robertsson se z mezikruží pokusil zvednout kotouč nad Machovského, trochu to ale přehnal. Pryž totiž skončila až v ochranné síti.
     
    30:47
    Hra se nyní zastavila na mrtvém bodě, akce obou celků jsou systematický zastavovány už ve středním pásmu.
     
    31:17
    Lindström z hodně ostrého úhlu trefil jen mantinel, Machovský opět nebyl nucen zasáhnout.
     
    31:45
    Kotouč nyní velmi často mění svého majitele a hra se divoce přesouvá ze strany na stranu.
     
    32:13
    Nepovedená rozehrávka Sparty skončila až za Lindvallem, což vede k odpískání dalšího icingu.
     
    32:46
    Rozjetého Künhackla velmi rychle a efektivně připravil o puk Dvořáček, domácí se ujímají pryže a bez váhání míří k Lindvallovi.
     
    Střely na branku: 13 – 14.
     
    33:23
    Projektil Filipa Roose z hranice pásma byl ztečován do plexiskla, odraženého kotouče se následně ujímá další z hráčů Skelleftey.
     
    33:27
    Hosté dostávají další šanci srovnat, David Kaše (SPA) je vyloučen z kluziště za podrážení.
     
    34:08
    Nejproduktivnější hráč hostů, Joakim Lindström, z kruhu nastřelil jen Machovského hrudník. Následovala skrumáž, kterou domácí obrana vyřešila vyhozením puku ven z pásma.
     
    34:54
    Holešovičtí oslabení zvládají levou zadní a drží dění hodně daleko od Machovského svatyně.
     
    35:18
    Skellefteå se znovu chystala rozjet kombinaci v útočném pásmu, její plány ale byl zhaceny bleskovým zásahem připravené pražské defenzívy.
     
    35:39
    Oba celky hrají v plném počtu, Lindvall si poradil s rychlým domácím protiútokem a po úspěšném zákroku se rozhodl kotouč do hry nevrátit.
     
    36:11
    Slibně vypadající přečíslení čtyři na dva nakonec vyústilo jen v rutinní projektil z modré čáry, který připravený Lindvall vyrazil do rohu!
     
    36:53
    Sparta operuje v útočném pásmu, protihráči jí ale drží u mantinelu a nehodlají jí nechat zakončit.
     
    37:35
    Bitvu o puk u mantinelu před boxem časoměřičů vyhráli domácí, kteří se nyní snaží prorazit za modrou.
     
    38:25
    Závěr druhé třetiny se nese v až možná rekreačním tempu, ani jeden tým nehraje na sto procent.
     
    38:56
    Roos se zbavil protihráče a z mezikruží vystřelil, puk ale nasměroval jen do nohy clonícího spolubojovníka.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:31
    Puk po dalším hostujícím výpadu skončil na jejich střídačce, buly proběhne před Machovským.
     
    39:58
    Möllerova lehká střela z hodně vysokého úhlu zvnějšku rozvlnila síť sparťanské svatyně, druhá třetina je u konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:40.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 15 – 19.
    Zblokované střely: 1 – 7.
    Vhazování: 20 – 16.
    Hity: 0 – 0.
    Trestné minuty: 6 – 6.
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/3.
     
    Máme za sebou bezbrankovou a vesměs vyrovnanou druhou třetinu, Spartu od postupu do čtvrtfinále letošní edice Hokejové ligy mistrů dělí jen dvacet minut! Nad Skellefteou si stále drží jedno, respektive tříbrankový náskok, a hosté budou muset v poslední periodě pořádně zabrat, pokud chtějí stále pomýšlet na vítězství. Zatím to totiž z jejich strany není ono, ani jedna z jejich devatenácti dosavadních střel totiž neměla pořádný potenciál Machovského pokořit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Je to tu, začíná posledních dvacet minut osmifinálového dvojzápasu. Sparta rozebrala výpad svých soupeřů a ujímá se kotouče.
     
    40:42
    Karlsson přenechal puk Jonssonovi, který mu ho následně chtěl vrátit. Přihrávku však zachytil sok.
     
    41:29
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Švédský celek do poslední části základní hrací doby vstoupil aktivně, což velmi rychle nese ovoce! Po rozpadu domácí defenzívy se na pravé straně uvolnil PETTER GRANBERG, který jednoduchým zakončením přetavil ponechanou výhodu ve vyrovnávací gól – 1:1! Asistence: Linus Karlsson.
    41:29 Petter GRANBERG - 1:1
     
    42:45
    Sparta se snaží na inkasovaný gól rychle odpovědět, hostující obrana má ale situaci pod kontrolou.
     
    43:18
    Zblokovaná střela Horáka zamířila do mantinelu, Skellefteå si opět bere kotouč na své hole.
     
    43:55
    Hosté operují kolem Machovského klece, střelecké šance z jejich pobytu ale zatím nepramení.
     
    44:25
    Jonathan Pudas rozehrává pryž dopředu, uvidíme, co hosté v útoku vymyslí tentokrát.
     
    44:54
    Sledujeme bitvu o kotouč u mantinelu před domácí brankou, do které je zapojeno hned pár hráčů.
     
    45:16
    Forsfjälla o puk na modré čáře obral Doležal, díky jemuž se nyní Pražané usadili u Lindvalla.
     
    45:59
    Spartu od dalšího gólu dělily pouhopouhé centimetry, puk totiž nyní Lindvallovi propadl skrz výstroj a zastavil se v brankovišti! Odtud ho ale rychle vyklepl jeden z hostů!
     
    46:51
    Domácí obrana zatím podává solidní výkon a drží dravé protihráče na uzdě. Skellefteå si je evidentně vědoma své situace a hraje výrazně aktivněji než v prvních dvou dějstvích.
     
    47:47
    Rickard Hugg napálil puk do mantinelu, což je vzhledem k jeho nadějné pozici pro zakončení pro hostující tým obrovská škoda! Rána z předbrankového prostoru měla potenciál Machovskému pořádně zavařit.
     
    Střely na branku: 17 – 22.
     
    48:25
    Lindvall si po propagační střele Sparty připsal na své konto další úspěšný zákrok, Skellefteå se znovu ujímá kotouče a s útokem ani sekundu neváhá.
     
    48:59
    Švédskému klubu na vstřelení dvou branek zbývá už jen ždibec přes jedenáct minut, po krátkém přerušení se nyní bude vhazovat u domácí modré čáry.
     
    49:34
    Hosté nyní působí možná trochu bezzubě, jako kdyby jim už došel střelný prach. Jsou sice mnohem častěji u puku, šance ale mají jen minimálně.
     
    50:45
    Huggův projektil s modré prorazil skrz chumel těl před brankovištěm a zaletěl do výstroje připraveného Machovského, přerušuje se.
     
    50:58
    Horák vyhodil puk do soupeřova pásma, domácí první formace se následně rychle odebrala na střídačku.
     
    51:28
    Nilsson z nouze z rohu odpálil puk daleko do sebe, ve středním pásmu ho zachytil jeden z domácích.
     
    52:16
    Po souboji u modré čáry byl odpískán ofsajd, vhazovat se bude těsně před hostujícím pásmem.
     
    Střely na branku: 18 – 24.
     
    52:30
    Zakázané uvolnění aspoň na pár sekund vrátí dění zpět před svatyni střeženou Gustafem Lindvallem.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 417 diváků.
     
    53:17
    Hraje se nahoru dolu, Sparta kontroluje hru a celkem sebejistě kráčí vstříc postupu do čtvrtfinále.
     
    53:49
    Domácí drží kotouč u mantinelu před hostující střídačkou a odkrajují sekundy ze třetí třetiny.
     
    54:32
    Dvořáčkovu střelu se pokusil tečovat Horák, který ale na skákající kotouč nedosáhl.
     
    55:09
    Oskar Nilsson trpělivě drží puk za svou klecí a čeká, až jeho spoluhráči dostřídají.
     
    55:39
    Lindvall opouští svůj rajon a míří na střídačku, Skellefteå už nemá co ztratit a hraje v šesti!
     
    56:24
    Hraje se před Machovským, na puku jsou výhradně hosté. Zatím je to ale bez střel.
     
    56:59
    Patová situace. Domácím se nedaří vyhnat soky ven z pásma, protihráčům zase ohrozit branku.
     
    57:29
    Dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby uvidíme buly po pravé straně pražské branky.
     
    57:39
    Mohlo být definitivně rozhodnuto, vyhozená pryž ale opuštěnou švédskou klec jen těsně minula! Zakázané uvolnění vrací dění do domácí části hrací plochy.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:41
    Adam Wilsby zachytil puk ve svém vlastním pásmu, hosté se nevzdávají a znovu jdou do útoku.
     
    59:38
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Švédský celek se necelou půlminutu před koncem dostává na dostřel vyrovnání celkového skóre dvojzápasu, tohle možná ještě bude drama! Machovský Kühnhacklovu střelu vyrazil přesně na hůl nikým nehlídaného LINUSE KARLSSONA, který následně zakončil do velkého prázdného prostoru v domácí kleci – 1:2! Asistence: Tom Kühnhackl, Jonathan Pudas.
    59:38 L. KARLSSON - 1:2
     
    59:38
    Oddechový čas pro hosty.
     
    Konec zápasu.
     
    V Holešovicích máme dohráno, Sparta postupuje do čtvrtfinále! Skellefteå do odvety nevstoupila s patřičným nasazením a pořádně šance si vypracovávala až v poslední periodě, přičemž smazat tříbrankové manko se jí nakonec nepodařilo. Svěřenci Josefa Jandače dnes předvedli zodpovědný výkon, který sice končí těsnou pořážkou, ale to Holešovické mrzet vůbec nemusí.
     
    To je ode mne z Tipsport areny vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou příště! (20:14:05)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 11. Řepík (Sobotka) – 42. Granberg (L. Karlsson), 60. L. Karlsson (Kühnhackl, Pudas)


    HC Sparta Praha: Machovský (Cichoň) – Pavelka, Mikliš, Tomov, Moravčík, Jeřábek, Polášek (A) – Thorell, Horák, Konečný – Šmerha, Sobotka (A), Řepík (C) – Strnad, Vitouch, Dvořáček – Jandus, Kaše, Doležal – Hašek.
    Trenér: Josef Jandač.

    Skellefteå AIK: Lindvall (Mann) – Roos, Pudas (A), Wilsby, Nilsson, Kapla, Granberg, Forsfjäll – Loibl, M. Karlsson, Lindström (A) – Hugg, Jonsson, L. Karlsson – Möller (C), Sundsvik, Kühnhackl – Sundin, Stenman, Robertsson.
    Trenér: Robert Ohlsson.

    Rozhodčí: Tscherrig, Hebeisen (SUI) – Ondráček, Špůr (CZE).

    Diváci: 3 417
    16.11.2021
    Skellefteå - Sparta 1:3

    Branky a nahrávky: 25. Möller (Nilsson, Lindström) – 2. Chlapík (Jeřábek, Prymula), 40. Pavelka (Thorell, Sobotka), 51. Thorell (Sobotka, Kaše)

    Sparta 1 1 Skellefteå
    #1 Úterý 16.11.2021 • 18:05
    Skellefteå - Sparta 1:3
    #2 Úterý 23.11.2021 • 18:00
    Sparta - Skellefteå 1:2
    bahis siteleri