Montreal – Chicago 0:2 (kon.) | Toronto – Tampa 3:5 (kon.) | Columbus – Anaheim 1:2 (1:2 po s.n.)
NY Islanders – Nashville 3:4 (kon.) | St. Louis – Detroit 6:2 (kon.) | Calgary – Carolina 1:2 (po pr.)
Edmonton – Boston 2:3 (kon.) | Seattle – Winnipeg 0:3 (kon.) | Los Angeles – Dallas 4:0 (kon.)
San Jose – Minnesota 2:5 (kon.)
po s.n. (1:2)
Columbus Blue Jackets
1:2 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Anaheim Ducks
Pátek 10.12.2021, 01:08 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Columbusem a Anaheimem.
     
    Columbus Blue Jackets

    Hokejisté Columbusu jsou v Metropolitní divizi na prvním nepostupovém, tedy 5. místě. za čtvrtým Pittsburghem zaostávají o tři body, avšak mají odehráno o jedno utkání méně. Svěřenci kouče Larsena v posledních zápasech nemají vůbec dobrou formu, když v předešlých šesti případech porazili pouze San Jose a naposledy prohráli výsledkem 4:5 s Torontem. nejproduktivnějším hráčem je dánský útočník Oliver Bjorkstrand s 21 body.
     
    Anaheim Ducks

    Kačeři, na rozdíl od soupeře, prožívají parádní sezóny. Minulý rok patřili k nejhorším týmům, nyní jsou po 27 odehraných zápasech v Pacifické divizi druzí, lépe je na tom pouze o dva body Calgary. Anaheim v posledních pěti utkáních třikrát slavil vítězství a dvakrát prohrál, v doposud posledním střetnutí zvítězil na ledě Buffala 2:0. Týmové produktivitě celku vévodí čtyřiadvacetiletý Američan Troy Terry s 24 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ)
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Tarasov) – Bean, Werenski (A), Peeke, Gavrikov, A. Boqvist, G. Carlsson – O. Bjorkstrand, Jenner (C), Hofmann – J. Voráček, Roslovic, Domi – Danforth, Sillinger, Nyquist (A) – Texier, Kuraly, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Anaheim Ducks: J. Gibson (Stolarz) – Drysdale, H. Lindholm, Manson (A), Fowler (A), Shattenkirk, Benoit – Rakell, Zegras, Milano – T. Terry, Steel, Lettieri – Silfverberg (A), Lundeström, D. Grant – B. Robinson, S. Carrick, Deslauriers.
    Trenér: Dallas Eakins.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Columbusem a Anaheimem právě začal! Úvodní buly opanoval Boone Jenner, takže útočit mohou domácí.
     
    00:41
    Jenže domácí útočné pásmo nezískali a na opačnou stranu vystartoval Trevor Zegras. Talentovaný Američan na Merzlikinse nevyzrál, neuspěl ani dorážející Milano.
     
    01:23
    Střetnutí začalo ve velkém tempu. Oba týmy si vyměnili po jednom rychlém brejku, nicméně brankáři zasahovat nemuseli.
     
    01:48
    Výbornou práci odvedl Vladislav Gavrikov. Ruský zadák odcouval společně s Milanem, jehož kličku po mantinelu přečetl a soupeři puk vypíchl.
     
    02:07
    O přerušení hry se postaral Oliver Bjorkstrand. Puk nahodil do útočného pásma, jenže jej zvedl příliš vysoko a skončil v ochranné síti.
     
    02:39
    Těsně před rozjetým Robinsonem výborně zakročil Gibson. Brankář lehce povyjel a černou gumu bez problémů schoval pod lapačkou.
     
    03:20
    Situaci tři na tři nevyřešili Modrokabátníci podle představ. Oliver Bjorkstrand hledal napříč středním pásmem Danfortha, pas na jeho osobu vystihl Shattenkirk.
     
    03:34
    Hru otočil Jakob Silfverberg. Zodpovědnost vzal na sebe a střílel z vrcholku pravého kruhu, cílové zařízení jen těsně přestřelil.
     
    04:19
    John Gibson udržel čisté konto, a to dokonce nadvakrát. Nejprve vyrazil pokus Hofmanna od pravého mantinelu a zvládl i dorážku Bjorkstranda.
     
    04:57
    Hraje se nahoru dolů, takový úvod střetnutí se fanouškům musí líbit. Obtočení brány zkoušel Buddy Robinson, v klíčovou chvíli ale ztratil kontrolu nad pukem.
     
    05:11
    Problém s tvrzeným sklem znamená menší prodlevu. Doufejme, že půjde jen o menší starost a ne o problém, který by zabral desítky minut.
     
    05:44
    Hra může pokračovat! Aktivní Oliver Bjrokstrand hledal žabičkou rozjetého Jennera, tomu ovšem vůbec nevyšlo zpracování.
     
    06:23
    Nedorozumění mezi Roslovicem a Voráčkem nevedlo ke ztrátě puku. První jmenovaný nastartoval po levé lajně třetího z útoku Domiho, jeho ránu z levého kruhu Gibson vytáhl nad břevno.
     
    06:51
    Zákrok i pro Elvise Merzlikinse. Z velkého úhlu prověřil pozornost lotyšského brankáře Manson, domácí strážce svatyně touš udržel v lapačce.
     
    07:32
    Justin Danforth mohl střílet, ale ještě hledal před bránou lépe postaveného Sillingera, ten ze vzduchu puk trefit nedokázal.
     
    07:45
    Aktivita třetí útočné lajny Columbusu pokračovala. Gustav Nyquist nabil na modrou čáru krajanu Boqvistovi, jeho dělovku vytáhl Gibson pravým ramenem.
     
    08:02
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nakonec je to čtvrtý útok Blue Jackets, který se zasloužil o vedoucí branku! Kuraly nahrál zpoza brány k pravému mantinelu Robinsonovi, jenž neotálel a do levého kruhu přenesl hru na ALEXANDREA TEXIERA, francouzský útočník bez problémů trefil odkrytou pravou polovinu Gibsonovy brány. Asistence: Eric Robinson a Sean Kuraly.
    08:02 Alexandre TEXIER - 1:0
     
    09:12
    Navýšit skóre okamžitě chtěl Oliver Bjorkstrand. Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost, ale Kevin Shattenkirk ho zastavil čistým hitem.
     
    09:39
    Hokejisté v tmavě modrých dresech jsou při chuti. Na Gibsona nahazoval puk Zach Werenski a Grégory Hofmann černou gumu ztečoval těsně vedle pravé tyčky.
     
    10:02
    Další úspěšný zákrok na konto Johhna Gibsona. Stihl se zorientovat a ránu Beana od levého mantinelu nadvakrát udržel v lapačce.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:23
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Dlouho si Columbus vedení neužil, je opět vyrovnáno! Po chybné rozehrávce Sillingera vystartoval do brejku ISAC LUNDESTRÖM a počínal si nekompromisně. Merzlikinse si roztáhl bekhendovým blafákem, načež mu puk poslal mezi betony. Bez asistence.
    10:23 Isac LUNDESTRÖM - 1:1
     
    11:00
    Začínáme tak prakticky od nuly. Každopádně psychická výhoda je momentálně na straně kačerů, kteří mohou těžit z laufu po vyrovnávací trefě.
     
    11:44
    Nicméně to byli domácí, kteří mohli znovu uzmout těsný náskok na svou stranu, lež Sean Kuraly nasměroval forhendovou ránu o kousek vedle pravé tyče.
     
    12:09
    Jakub Voráček za brankou zvedl puk na čepel hole a hodil jej před bránu soupeře, kde viděl Roslovice, toho ovšem výborně pokryl Cam Fowler.
     
    12:47
    Hostující gólman Gibson musel zasahovat po střele od modré čáry, kterou vyslal Andrew Peeke. Mezeru mezi betony si pokryl.
     
    13:19
    O přerušení hry se postaral gólman na druhé straně, a sice Elvis Merzlikins. Nebezpečné zakončení Zegrase udržel pod levým betonem.
     
    13:46
    Zach Werenski zkusil dlouhou nahrávkou vyslat do úniku Roslovice. Výborně zareagoval Isac Lundeström, pas uzmul pro sebe.
     
    14:17
    Švédský útočník a autor vyrovnávacího gólu Lundeström rozjel rychlý brejk přes Silfverberga, jenž se sice natlačil před bránu, ale ztratil pojem o puku.
     
    14:55
    Situaci dvou proti dvěma řešil Grégory Hofmann střelou. Mezi střelce se švýcarský útočník nezapsal, rozvlnil jenom boční síť.
     
    15:18
    S nahozením Cama Fowlera od modré čáry neměl Elvis Merzlikins žádné větší problémy. Lotyš udržel černou gumu ve výstroji, Terry čekal na vypadnuvší touš marně.
     
    15:47
    Nicolas Deslauriers získal puk pevně do svého držení, načež vypálil na levé rameno Merzlikinse, ten s vypětím všech sil vytěsnil černou gumu nad břevno.
     
    16:12
    Další akci rozjel zpoza vlastní brány Jamie Drysdale. Nahodil za bránu soupeře, kam nejrychleji dojel bránící Peeke.
     
    16:26
    První přesilovou hru si zahraje hostující Anaheim. Za svatyní Merzlikinse hrál proti pravidlům Andrew Peeke, Terryho zastavil za cenu držení.
     
    17:20
    První minuta přesilové hry Kačerům vůbec nevyšla. Hosté mají velké problémy udržet útočnou třetinu, domácí již dvakrát vyhodili.
     
    17:39
    Boone Jenner dokonce v oslabení vystartoval do brejku. Ale protože se mu nedostalo podpory, tak útok vzdal a jen nahodil na Gibsona.
     
    18:30
    Přesilová hra Anaheimu je minulostí. Elvis Merzlikins během oslabení nemusel zasahovat ani jednou, tato početní převaha se Anaheimu opravdu nepovedla.
     
    18:57
    Jakob Silfverberg si vyměnil touš s Lundeströmem, načež střílel z první z levého kruhu, Merzlikins včas vykopl levý beton.
     
    19:23
    Parádní hit Alexandrea Teiera proti Mansonovi, který skončil na ledě. Tak tvrdý náraz od francouzského forvarda viditelně nečekal.
     
    19:53
    Domácí v závěru úvodního dějství vybojovali vhazování v útočné třetině. Jenner vyhrál buly na Werenskiho, který minul Gibsonovu klec.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 11.
     
    První třetina zápasu mezi Columbusem a Anaheimem nabídla dvě branky, po jedné na každé straně. Vedení se ujali domácí, když v 9. minutě zakončoval pohlednou kombinaci čtvrtého útoku střelou do prázdné brány Alexandre Texier. Kačeři se nepříznivým stavem nenechali rozhodit a poměrně záhy vyrovnali, v 11. minutě proměnil samostatný únik skvěle provedeným bekhendovým blafákem Isac Lundeström. Zatím se potvrzují papírové předpoklady, jež očekávaly vyrovnanou bitvu. Bojuje se skutečně o každý centimetr ledu.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Buly opanoval Boone Jenner a bez většího rozmýšlení touš zavezl do útočné třetiny.
     
    20:52
    Úvod druhé dvacetiminutovky vrací domácím těsný jednobrankový náskok! ZACH WERENSKI na modré odvážnou kličkou vyřadil ze hry Silfverberga a přiblížil se blíže bráně, aby následně zápěstím propálil Gibsona k pravé tyči.
     
    20:52
    Hostující trenér Eakins zkouší coach challenge kvůli údajnému ofsajdovému postavení skórujícího Werenskiho a opakované záběry ukazují, že výzva nejspíše bude úspěšná!
     
    20:52
    Je to tak! Zach Werenski se skutečně provinil postavením mimo hru, takže gól neplatí a skóre zůstává nerozhodné!
    20:52 Gól Werenskiho neplatil pro ofsajd
     
    21:06
    Grégory Hofmann střílel okamžitě po přejetí útočné modré čáry. Zápěstím mířil do horních pater brány, Gibson schoval touš v lapačce.
     
    21:40
    Nahození Jakea Beana měla k úspěchu hodně daleko. Obránce Columbusu trefil prvního před sebou stojícího protihráče.
     
    22:24
    Oliver Bjorkstrand si už chystal puk pro vystartování do přečíslení, jenže pak mu klepl přes hokejku Troy Terry a černou gumu uzmul po sebe.
     
    22:57
    V levém kruhu si počkal na přihrávku od Robinsona Sean Kuraly. Neotálel a pálil z první, černou gumu nasměroval o kousek nad horní tyč.
     
    23:23
    John Gibson připsal na konto třináctý úspěšný zásah. Výborně zmenšil střelecký úhel Danforthovi, jehož vychytal lapačkou.
     
    23:58
    Domácí ostřelují soupeřovu klec z každé pozice. Max Domi dostal nahrávku k pravému mantinelu a prostor u levé tyčky minul jen těsně.
     
    24:17
    Za bránou soupeře úřadoval Grégory Hofmann. Zkusil obtočení a zasunutí touše k pravé tyčce, kde ovšem narazil na Gibsonův beton.
     
    24:44
    Gibson tentokráte v roli rozehrávače, když za bránou zastavil nahození Werenskiho a černou gumu přenechal Fowlerovi.
     
    25:17
    Do útrob stadiónu zamířil Adam Boqvist, s největší pravděpodobností půjde o zdravotní problém. To by byla pro Blue Jackets velká komplikace, pokud by mohli točit jen pět beků.
     
    25:45
    Čtvrtá lajna Modrokabítníků dostává hodně prostoru a kouči Larsenovi se za to chce odvděčit druhým gólem. Sean Kuraly vypálil nad břevno.
     
    26:28
    Delší pasáž hry bez přerušení ukončil Jamie Drysdale, jenž pod tlakem vyhodil na zakázané uvolnění, Trevor Zegras nezvládl vymazat manko na Peekeho.
     
    26:47
    Vhazování v obranném pásmu Trevor Zegras zvládl, načež mohl v klidu vyhodit Jamie Drysdale. Stalo se, po opálení kotouče do středního pásma hosté bleskově vystřídali.
     
    27:22
    Do levého kruhu dostal nabito Troy Terry. Nejproduktivnější hráč Anaheimu sbírku bodů nerozšířil, Merzlikinse napálil do pravého betonu.
     
    27:46
    Oliver Bjorkstrand pokračoval v útoku, byť jel proti dvěma protihráčům. Šťastně propasíroval kotouč na hokejku Hofmanna, překvapený Švýcar však promáchl.
     
    28:09
    Domácí mají příležitost uskočit do vedení v početní převaze. Menší dvouminutový trest vyfasoval Josh Manson, na obranné modré podrazil Jennera.
     
    28:31
    Jako první vystřelil ve druhé přesilovce Columbusu český útočník Jakub Voráček. Mířil mezi betony Gibsona, ten mezeru včas zakryl.
     
    29:03
    Tentokráte na svá bedra vzal zodpovědnost Grégory Hofmann. Táhlou střelu zápěstím z levého kruhu zblokoval Drysdale, načež vyhodil Terry.
     
    29:35
    Na led naskočila druhá útočná formace Blues Jackets a na první pokus útočné pásmo nezískala, Roslovice zastavil Fowler.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Skóre mezi Columbusem a Anaheimem ukazuje nerozhodný výsledek, domácím právě skončila přesilová hra.
     
    30:37
    Nicméně tlak Larsenových svěřenců pokračuje. Z velkého úhlu si věřil na zakončení Texier, mezeru v postoji Gibsona ovšem hledal marně.
     
    31:25
    Sonny Milano nahrával po modré čáře a měl velkou smůlu, že puk nakonec vyletěl až za ni, Drysdale ke kotouč dojel příliš pozdě.
     
    31:51
    Vyhození Roslovice sebral do rukavice Hampus Lindholm. Poradil si i s dotírajícím Danforthem, hru přenesl na volného kolegu Mansona.
     
    32:20
    V útočném pásmu zahrál vysokou holí Jakob Silfverberg, a protože jako další hrál Vinni Lettieri, přerušil rozhodčí hru a vykázal ji do střední třetiny.
     
    32:46
    Odvážná rozehrávka Samu Steelovi vyšla. Mezi dvěma protihráče našel ve středním pásmu u levého mantinelu Rakella, jenž touš zavezl do útočné třetiny.
     
    33:12
    Elvis Merzlikins zasahovat nemusel. Střílet sice zkoušel Buddy Robinson, nicméně práci za Lotyše odvedl obětavě blokující Andrew Peeke.
     
    33:44
    O hokejku přišel Sam Carrick a dožadoval se odpískání faulu. Neuspěl, Nyquist si podle můžu v pruhovaném počínal v rámci pravidel.
     
    34:08
    Jakub Voráček udržel na zádech Terryho a na modrou posunul puk k Peekemu, jeho dělovku ukryl Gibson v lapačce.
     
    34:36
    V obranné činnosti pomohl Columbusu Elvis Merzlikins. Za bránou zastavil prudké nahození Lundeströma, načež nahrál volnému Werenskimu.
     
    35:00
    Hra se rychle přesunula do útočného pásma Blue Jackets. Na teč nahazoval Andrew Peeke, ale nikdo se neujal, takže si Gibson připsal zákrok z kategorie jednodušších.
     
    35:31
    Pozor si musel dávat i Merzlikins. Po levém mantinelu se na něj řítil Vinni Lettieri, křižnou střelu ovšem nasměroval přímo do jeho lapačky.
     
    36:18
    Vladislav Gavrikov nahrál černou gumu za bránu Roslovicovi, který váhal příliš dlouho, čistým hitem jej odstavil Jamie Drysdale.
     
    36:28
    Hodně kuriózní faul Kevina Shattenkirka. Tomu spadl pod nohy spoluhráč Silfverberg, obránce pak ve snaze vyhnout se kolegovi trefil vysokou holí do obličeje Jakuba Voráčka.
     
    37:04
    Tvrdá rána Jakea Beana od modré se od zadního mantinelu odrazila na síť Gibsonovy brány. Z té puk vydoloval Cam Fowler a vyhodil přes všechny čáry do bezpečí.
     
    37:36
    John Gibson zasáhl, zřejmě ani sám nevěděl jak. Zakončení Jennera vyhlavičkoval za bránu, kam dojel nejrychleji spoluhráč Lindholm.
     
    38:14
    Skvěle Isac Lundeström přečetl skutečnost, že Jenner bude hrát zadovkou na Werenskiho. Švédský útočník pas zastavil a bezpečně vyhodil.
     
    38:35
    Jeden gól Zachovi Werenskimu sebrala trenérská výzva, nyní mu radost ukradl John Gibson! Gólman se skvěle roztáhl v brankovišti a změně skóre zabránil pravým betonem.
    38:35 Gibson zastavil nadějný pokus Werenskiho pravým betonem
     
    39:12
    Ve snaze obhodit si protihráče po mantinelu Sam Steel poslal hrací předmět na domácí střídačku. Smutně zvedl hlavu ke stropu arény, vhazování proběhne ve středovém kruhu.
     
    39:49
    Odvážný průnik Jacku Roslovicovi nevyšel. Zkusil uspět proti trojici protihráčů, podle očekávání ale vůbec nevystřelil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 24 – 17.
     
    Ve druhé třetině se skóre nezměnilo, stále platí stav 1:1. Domácí se sice radovali z vedoucího gólu poté, co ve 21. minutě rozvlnil síť Zach Werenski, avšak hostující kouč si vzal coach challenge a uspěl, střelec se totiž na počátku akce nacházel v postavení mimo hru. Chuť si mohl domácí zadák spravit těsně před odchodem do kabin, ránu ze slibné pozice ovšem Gibson vyrazil parádním zákrokem pravým betonem. Třetí dvacetiminutovka nejspíše nabídne, alespoň v úvodu, opatrnou hru z obou stran, protože v této fázi může každá, i menší chybička rozhodnout.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. na vhazování uspěl Cole Sillinger, načež Nyquist trefil svým nahozením jenom rozhodčího.
     
    40:44
    Na druhý pokus domácí získali útočné pásmo. Justin Danforth nahrál od levého mantinelu mezi kruhy Sillingerovi, jeho rána prosvištěla nad horní tyčkou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:21
    S napadajícím Isacem Lundeströmem si domácí defenziva hravě poradila, Zach Werenski přenesl hru na nikým neatakovaného Carlssona.
     
    41:58
    Protože čárový signalizoval Kačerům ofsajd, měl Andrew Peeke moře volného času. Zvolil pas po mantinelu na Domiho.
     
    42:22
    Kevin Shattenkirk sice vypíchl kotouč Kuralymu, jenže pak nad pukem sám ztratil kontrolu, volný hrací předmět poslal do střední třetiny Hofmann.
     
    42:59
    Lehce navrch začíná mít Anaheim. Troy Terry vyzval k souboji jeden na jednoho Werenskiho, uspěl domácí zadák.
     
    43:25
    Rychle na druhou stranu. Eric Robinson nabil do pravého kruhu Seanovi Kuralymu, ránu z první vyrazil Gibson vyrážečkou.
     
    43:55
    Ofezivu podpořil Cam Fowler. Dojel do pravého kruhu, odkud vypálil bekhendem po ledě, Merzlikins zasáhl pravým betonem.
     
    44:17
    Hosté překombinovali přečíslení tří proti dvěma. Milano ještě zvládl nahrát Zegrasovi, ten však nahrál za brusle Steelovi.
     
    44:44
    Další útočnou akci hostujícího mužstva rozjel Sam Carrick. Žabičkou oslovil Lettieriho, toho zradilo zpracování.
     
    45:22
    Závar před Gibsonovou svatyní nevedl k druhému gólu Columbusu. Velkou příležitostí pohrdl Jenner, volný puk napálil do ležícího gólmana.
     
    45:53
    Střetnutí pokračuje v rychlém tempu, prakticky se nepřerušuje. Z velkého úhlu nahazoval Sean Kuraly a Gibson kotouč zastavil vyrážečkou.
     
    46:17
    Ve středním pásmu nabral velkou rychlost Oliver Bjorkstrand. Místo očekávaného zakončení nahrál k levému mantinelu Hofmannovi, Kačery podržel dalším povedeným zákrokem Gibson.
     
    46:43
    Hokejisté v tmavě modrých dresech pokračují v útočném pásmu. Eric Robinson naslepo hledal mezi kruhy Nyquista, těsně před ním zasáhl Drysdale.
     
    47:30
    U vlastní brány zklidnil hru Jake Bean. Počkal na vystřídání spoluhráčů a po pravé straně rozjela Texiera, Blue Jackets jsou znovu v útočné třetině.
     
    47:51
    Dlouho v ní nepobyli, hosté navíc ujeli do přečíslení. Isac Lundeström nahrál na vrcholek levého kruhu Silfverbergovi, jenž při nezdařilém zakončení zlomil hokejku.
     
    48:22
    Situace dva na jednoho i na druhé straně. Justin Danforth vybídl ke skórování Maxe Domiho, jeho ránu k bližší tyči ukryl Gibson v lapačce.
     
    48:46
    Okamžitě po Jennerem vyhraném vhazování střílel Zach Werenski. Gólman toho moc neviděl, ale nemusel smutnit, úspěšný blok zapsal do statistik Hampus Lindholm.
     
    49:01
    Zach Werenski nahazoval na teč. Nikdo se neujal, takže John Gibson zaznamenal snadný zákrok lapačkou.
     
    49:33
    Švýcarský útočník Grégory Hofmann v rychlostním souboji předčil Lettieriho, načež si stáhl puk k levé brusli a vypálil švihem přímo do výstroje brankáře.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Nadále přetrvává stav 1:1, za současné situace může, ale i nemusí rozhodovat následující gól.
     
    50:41
    Sam Steel pozastavil nápřah a ještě vylepšil palebnou pozici pro Nicolase Deslaurierse, jenž mířil zajímavě mezi pravou ruku a tělo Merzlikinse, Lotyš srazil horní končetinu k boku za pět minut dvanáct.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:09
    Nechybělo moc, aby Sean Kuraly ujel o úniku. Nenabral ale dostatečnou rychlost, dvojice obránců jej skřípla do kleští.
     
    51:55
    Jamie Drysdale vzápětí otočil hru na druhou stranu. S pukem do útočné třetiny dojel adresát nahrávky Carrick, kličkou proti Werenskimu ovšem neuspěl.
     
    52:22
    Za brankou Anaheimu srdnatě bojoval o černou gumu Gustav Nyquist. Uspěl, ale zadovka naslepo se nevydařila, projela přesně mezi Danforthem a Beanem.
     
    52:46
    Sám proti třem neměl Nicolas Deslauriers žádnou šanci uspět. Této skutečnosti si byl vědom, proto jen nahodil a odjel střídat.
     
    53:33
    Hosté znovu podnikli útočný výpad, v tomto případě ve více lidech. Isac Lundeström našel v pravém kruhu Carricka, ten rozvlnil boční síť.
     
    53:53
    Pro změnu z levého kruhu pálil Sam Steel. Zápěstím hledal místečko u bližší tyče, cílové zařízení ovšem o značný kus minul.
     
    54:26
    Jakub Voráček opět potvrdil, že raději nahrává, než střílí. V palebné pozici hledal v pravém kruhu Sillingra, pas na jeho osobu zastavil Fowler.
     
    54:48
    S rozehrávkou poza brány neměl gólman Elvis Merzlikins větší problémy. Počkal na srovnání řad a zapojil do hry Peekeho.
     
    55:17
    Gabriel Carlsson rozjel útočnou akci přes Seana Kuralyho. Člen čtvrtého útoku se natlačil až před bránu, z bezprostřední blízkosti napálil Gibsona do výstroje.
     
    55:39
    Obránce Kevin Shattenkirk po zisku černé gumu nevymýšlel odvážné kličky a vyhodil po pravém mantinelu na zakázané uvolnění. Značně unavená pětice Ducks musí setrvat na ledě.
     
    56:00
    Trevor Zegras zvládl důležité buly a chytrým obloučkem poslal kotouč do středního pásma Jamie Drysdale. Domácí unavenu pětku neotestovali, ta stihla vystřídat.
     
    56:47
    Pěkné individuální akci Troye Terryho chyběla jen gólová tečka. Pěkně si hrací předmět obhodil kolem Buddyho Robinsona, ve finále ovšem zvedl touš přímo do lapačky Merzlikinse.
     
    57:20
    Zegras musel úplně zastavit, aby Sonny Milano mohl do útočného pásma. Rázem tak byl hostující útočník sám proti třem, k zakončení se neprobojoval.
     
    57:47
    Boone Jenner získal pro Blue Jackets útočné pásmo, ale ne na dlouho. Werenski totiž ve snaze o nahrávku trefil nataženou hokejku Lindholma.
     
    58:19
    Útok Modrokabátníků zastavil hvizd čárového rozhodčího. Oliver Bjorkstrand zpracoval dlouhou Carlssonovu nahrávku až za modrou čárou.
     
    58:39
    Před bránou soupeře číhal na nahrávku Eric Robinson. Alexandre Texier jej hledal, leč Cam Fowler si splnil povinnosti na jedničku, pas vystihl.
     
    59:12
    Na modré čáře si klepl o nahrávku ruský zadák Vladislav Gavrikov. bez rozmýšlení pálil z první, rozezvučel pouze mantinel za bránou.
     
    59:37
    S forčekujícím Milanem si Zach Werenski poradil zadovkou na Texiera. Francouz zkusil průnik po levém mantinelu, avšak zastavil jej Benoit.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Prodloužení ve třech hráčích na obou stranách slibuje velké množství zajímavých šancí. Štěstí zkoušel Terry, Werenskiho neobehrál.
     
    60:34
    Domácí mohli startovat do přečíslení, jenže Cole Sillinger poslal příliš dlouhou nahrávku Nyquistovi, výsledkem je icing.
     
    61:12
    Mezi dvěma protihráči projel Trevor Zegras, ale u levého mantinelu toho moc nevymyslel. Nakonec nahrál na modrou Lindholmovi, tomu rána vůbec nesedla.
     
    61:45
    Rickard Rakell pod tlakem Gavrikova vyjel z útočného pásma, aby měl více prostoru na rozehrávku. Jako cíl si zvolil Terryho.
     
    62:21
    Delšího střídání hostující trojice chtěl využít Zach Werenski. Jeho sprint zachytil Milano, jenž konkurentovi znepříjemnil zakončení, slabší pokus vyrazil Gibson pravým betonem.
     
    62:47
    Výrazně těžší zákrok vytáhl hostující strážce svatyně proti ráně Domiho. Kanaďan mířil nad levý beton gólmana, Gibson v tomto případě zakročil koncem vyrážečky.
     
    63:03
    Hledal, hledal, ale nakonec Oliver Bjorkstrand prostor k zakončení nenašel. Na modrou přenesl hru na Hofmanna, který vypálil zápěstím nepřesně.
     
    63:42
    Skvělý Merzlikins! Milano nahrával do gólové pozice Zegrasovi, ale lotyšský brankář parádně vystrčil vyrážečku a touš odpálil do bezpečí!
     
    64:19
    Domácí fanoušci ožili, protože zajímavý protiútok se rýsoval pro Jakuba Voráčka, toho však v rychlostním souboji porazil Terry.
     
    64:38
    Právě Troy Terry stál na konci akce Kačerů. Střílel z pravého kruhu na bližší tyč, Merzlikins se zaskočit nenechal a černou gumu betonem vykopl do rohu kluziště.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel domácí dánský útočník Oliver Bjorkstrand. Volil zakončení na vyrážečku, právě tou Gibson zasáhl.
    Oliver BJORKSTRAND
     
    1. série
    0:0
    Neuspěl ani Troy Terry. Bekhendovým blafákem si sice roztáhl Merzlikinse, ale následně zvedl kotouč jen do břevna.
    Troy TERRY
     
    2. série
    0:0
    Skóre neotevřel ani Alexandre Texier. Zakončoval bez přehnaných náznaků, forhendovou střelou minul cílové zařízení.
    Alexandre TEXIER
     
    2. série
    0:1
    Trevor Zegras výrazně přibližuje Anaheim vítězství! Na Merzlikinse jel ze svého pohledu zleva a při cestě na střed jej prostřelil mezi betony.
    Trevor ZEGRAS
     
    3. série
    1:1
    Naději Columbusu na vítězství ještě udržel Jakub Voráček. Český forvard parádně vymíchal gólmana a forhendem snadno zasunul puk za brankovou čáru podél jeho pravého betonu.
    Jakub VORÁČEK
     
    3. série
    1:2
    Je konec! Rickard Rakell do poslední chvíle čekal, jak se Merzlikins proti pomalé jízdě zachová. V momentě, kdy Lotyš vystrčil vyrážečku, udělal švédský forvard blafák do forhendu a ve finále zvedl puk dostatečně vysoko nad gólmanův levý beton.
    Rickard RAKELL
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Anaheim Ducks.
    Autorem vítězné branky je RICKARD RAKELL.
    65:00 Rickard RAKELL - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatické střetnutí mezi Columbusem a Anaheimem dospělo až do samostatných nájezdů, v nichž získali bonusový bod na své konto Kačeři.

    Domácí poslal v 9. minutě do vedení Alexandre Texier, na jeho zásah ovšem dokázal odpovědět o dvě minuty později Isac Lundeström. V dalších dvou třetinách ani prodloužení regulérní branka nepadla, proto se šlo do nájezdů. Kačery na konci druhé série přiblížil k vítězství Zegras, ale skóroval i Voráček a zápas pokračoval. Ne na dlouho, protože třetí sérii uzavíral anaheimský Rickard Rakell a i on uspěl, forhendovou střelou pod břevno rozhodl o vítězství Ducks.

    Svěřenci kouče Eakinse zvítězili podruhé v řadě, přesto v Pacifické divizi zůstávají druzí za Plameny z Calgary. Columbus získaný bod přiblížil v tabulce Metropolitní divize čtvrtému Pittsburghu na dva body.
     
    Utkání přihlíželo 16 029 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 34 – 26 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Elvis Merzlikins (CBJ) – 25 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,2%, odchytal 65:00
    John Gibson (ANA) – 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1%, odchytal 64:37

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:20

    Tři hvězdy utkání

    1. John Gibson (ANA) – 33 zákroků
    2. Alexandre Texier (CBJ) – 1+0
    3. Isac Lundeström (ANA) – 1+0
    Gibson si cestou do kabin neodpustil provokativní gesto směrem k soupeři
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:03:53)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Texier (E. Robinson, Kuraly) – 11. Lundeström, rozh. náj. Rakell

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Oliver Bjorkstrand (CBJ)
    0:0   Troy Terry (ANA)
    2. série:
    0:0   Alexandre Texier (CBJ)
    0:1   Trevor Zegras (ANA)
    3. série:
    1:1   Jakub Voráček (CBJ)
    1:2   Rickard Rakell (ANA)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Tarasov) – Bean, Werenski (A), Peeke, Gavrikov, A. Boqvist, G. Carlsson – O. Bjorkstrand, Jenner (C), Hofmann – J. Voráček, Roslovic, Domi – Danforth, Sillinger, Nyquist (A) – Texier, Kuraly, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Anaheim Ducks: J. Gibson (Stolarz) – Drysdale, H. Lindholm, Manson (A), Fowler (A), Shattenkirk, Benoit – Rakell, Zegras, Milano – T. Terry, Steel, Lettieri – Silfverberg (A), Lundeström, D. Grant – B. Robinson, S. Carrick, Deslauriers.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Meier, Pochmara – Berg, Cherrey

    Diváci: 16 029
    bahis siteleri