Česko – Lotyšsko 9:3 (kon.)
konec
Česko
9:3 (3:1, 3:0, 3:2)
Lotyšsko
Úterý 14.12.2021, 14:00 • Kajaani, Finsko • Evropský olympijský festival mládeže (U18)
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost, doufám, že jste si dnešní klání společně se mnou užili a já se na vás těším zase příště, u dalšího textového přenosu. (16:21:31)
     
    Česko na druhý pokus připisuje na olympijském festivalu mládeže vítězství. Lotyšsko totiž dokázali přetlačit v poměru 9:3 a velký podíl na to měl Šimon Slavíček, který se zřejmě ve Finsku dobře vyspal. Nasázel totiž hned 4 góly, mimo jiné, na všechny mu přihrával jeho kolega z formace Eduard Šalé, jenž je i po dnešním zápase nejproduktivnějším hráčem českého výběru. Za Lotyše se trefili Martin Kruklitis, Emils Veckaktins a Rodzers Bukarts.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Soukup ukázal své šikovné ruce, když si poradil s dvěma lotyšskými obránci a nahodil kotouč na Rolovse. Ten puk ukryl ve své výstroji a uvidíme ještě minimálně jedno vhazování v útočném pásma České republiky.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta dnešního duelu.
     
    58:20
    Do konce zbývá málo, Lotyši jsou v útočném pásmu, ale odvolání brankáře rozhodně nečekejme. Vstřelit 6 branek, to by chtělo už nějaký malý zázrak.
     
    58:04
    Slavíček sice díky nepovedené kličce ztratil kotouč, ale Petr ho příkladnou prací ve středním pásmu vybojoval zpátky.
     
    57:06
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic přichází ještě jedna lotyšská korekce. Krumpans zavezl touš do pásma, zasekl, vrátil na modrou čáru a MARTINS KRUKLITIS trefil přesně pravý horní růžek Špunarovi branky. Asistence: Raivis Stazdins, Eriks Mateiko
     
    56:15
    Lotyši přerušují český nátlak dalším zakázaným uvolněním.
     
    56:08
    Češi mají před sebou necelé čtyři minutky, dokáží přidat ještě branku a nadělit tak Lotyšům desítku? Rozhodně by to našim mladíkům dodalo sebevědomí, které jim po předchozích turnajích schází.
     
    55:41
    Lotyši se posledních několik minut pouze brání. A když už kotouč pracně získají, je z toho jen zakázané uvolnění, třeba jako nyní. Vhazuje se po levici Rolovse.
     
    54:49
    Soukup svým napadáním odebral kotouč u levého mantinelu a servíroval jej do prostoru mezikruží, kde číhali Becher s Barešem. Čeští útočníci si ale příliš neporozuměli, kdo vlastně bude zakončovat a tak nevystřelil ani jeden.
     
    53:42
    Z poměrně nenápadné akce se mohlo vyklubat nebezpečí. Od modré nahazoval Kurbaka a k teči se z ničeho nic dostával ještě Bukarts. Kotouč však jen jemně lízl a ten tak příliš původní směr nezměnil – Špunar vyráží.
     
    52:28
    Z levé strany v dobré příležitosti i útočník Polák! I on chtěl soupeřova brankáře překonat bekhendově, Rolovs vyráží do rohu.
     
    51:15
    Druhá formace si dnes opravdu rozumí. Eduard Šalé vysunul za obránce Šimona Slavíčka a ten se snažil bekhendem překonat Rolovse. Puk končí na zadním mantinelu.
     
    50:56
    Špunar si sáhne na kotouč, přikrývá jej lapačkou a halou zní píšťalka hlavního rozhodčího. Vhazovat se bude před českou svatyní.
     
    50:26
    Lotyši se k puku sice dostali, ale pouze jej vyhodili přes všechny čáry. Píská se zakázané uvolnění.
     
    50:08
    Česko je nadále při chuti, puk do pásma zavezl obránce Čech.

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 2. Slavíček (Prčík, Šalé), 14. Slavíček (Krajčík, Šalé), 20. Slavíček (Šalé, Petr), 30. Dvořák (Soukup, Becher), 31. Plos (Šmajda), 32. Formánek (Soukup, Čech), 41. Petr (Hamara, Slavíček), 43. Dvorak (Soukup, Hebel), 50. Slavíček (Hamara, Šalé) – 10. Bukarts (Veckaktins, Bulans), 44. Veckaktins (Bulans, Rullers), 58. Kruklitis (Starzdins, Mateiko)


    Česko: Špunar (Vopravil) – Hamara, Hebek, Čech, Prčík, Krajčík, Vovsík – Bareš, Becher, Soukup – Šalé, Petr, Slavíček – Dvořák, Polák, Formánek – Šmajda, Plos, Jungwirth
    Trenér: Jakub Petr

    Lotyšsko: Bekeris-Brivkalns (43. Rolovs) – Bulans, Mackevics, Kurbaka, Kruklitis, Laskovs, Berzins – Stradnieks, Bukarts, Veckaktins – Starzdins, Rullers, Mateiko – Polakovs, Nazarenko, Krumpans – Petersons, Murasko, Vitols
    Trenér: Juris Ozols

    Rozhodčí: Wuorenheimo, Palo – Makinen, Karenius
    bahis siteleri