Montreal – Philadelphia 3:2 (1:0 po s.n.) | Tampa – Ottawa 2:1 (kon.) | Florida – Los Angeles 1:4 (kon.)
New Jersey – Vegas 3:5 (kon.) | Carolina – Detroit 5:3 (kon.) | NY Islanders – Boston 3:1 (kon.)
Nashville – Colorado 5:2 (kon.) | Minnesota – Buffalo 2:3 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Columbus 5:2 (kon.)
San Jose – Vancouver 2:5 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:3 (3:2, 0:1, 2:0)
Detroit Red Wings
Pátek 17.12.2021, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:52:27)
    Tradiční děkovačka Caroliny po vítězném utkání nesměla chybět
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 33 – 26 | Přesilová hra: 1/1 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (CAR) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 60:00
    Alex Nedeljkovic (DET) – 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 58:27

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+2, +2 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 23:20
    Filip Hronek (DET) – 0+0, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 22:12
    Filip Zadina (DET) – 0+0, -2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 17:15

    Tři hvězdy utkání

    1. Jack Drury (CAR) – 1+0
    2. Nino Niederreiter (CAR) – 2+0
    3. Jesper Fast (CAR) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 16 017 diváků.
     
    Carolina i navzdory velkému počtu hráčů na covid listině zvládla utkání s Detroitem, s pouhými třemi útočnými formacemi porazila Rudá Křídla 5:3.

    Už první třetina dostala diváky do varu, protože v ní padlo hned pět branek, o jednu více vstřelili domácí Hurikáni. Hosté v prostředním dějství vyrovnali, ale v tom závěrečném tahali za kratší konec provazu. Rozhodující úder vsítil Nino Niederreiter jen osmnáct vteřin poté, co byla zahájena třetí třetina. Počtvrté se Detroitu vyrovnat nepodařilo, naopak inkasoval pátý gól do prázdné brány z hole Vincenta Trochecka.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura se zásluhou vydřeného vítězství vyšvihli do čela Metropolitní divize o skóre před New York Rangers. Detroit v Atlantické divizi zůstává na čtvrté příčce.
     
    Konec zápasu.
    59:55 Vincent TROCHECK - 5:3
     
    59:55
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Že Carolina zvítězí bylo jasné už v momentě, kdy Teräväinen dojel puk za bránou soupeře jako první. Následně jej udržel proti dvěma protihráčům a všiml si před prázdnou svatyní Rudých Křídel VINCENTA TROCHECKA, na něj již čekal snadný úkol. Asistence: Teuvo Teräväinen a Martin Nečas.
     
    59:15
    Ani teď se Nino Niederreiter nedočkal hattricku! jeho vysoký oblouček vypadal nadějně, ale puk proskákal o kousek vedle levé tyče. Vzápětí skvěle zapracoval Nečas, jenž přebruslil zírajícího Seidera a zrušil hrozbu icingu.
     
    58:47
    Snahy Rudých Křídel minimálně na pár vteřin zastavil čárový rozhodčí, který si všiml, že Leddy hrál kousek za modrou čárou, správně tedy odpískal postavení mimo hru a nařídil buly ve středním pásmu.
     
    58:20
    Od modré pálil Jordan Oesterle. Andersen na střelu dobře viděl, ale zasahovat nemusel, protože obránce vyslal nepřesnou ránu. Mezitím na střídačku odjel Nedeljkovic, hosté zkouší powerplay!
     
    57:33
    Nahození Larkina od levého mantinelu tečoval Vladislav Naměstnikov, s čímž Frederik Andersen vůbec nepočítal a měl velké štěstí, že puk projel vedle pravé tyče.
     
    57:02
    Těsně, ale nakonec přeci jen puk po Fastově vyhození doputoval až za bránu soupeře, takže rozhodčí musel odpískat zakázané uvolnění.
     
    56:44
    Moritz Seider od modré čáry povyjel blíže bráně, ale kýženého vyrovnání nedosáhl, vypálil o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    56:22
    Ofenzivní akci Detroitu rozjel Filip Hronek. Po pravém mantinelu nastartoval Gagnera, toho těsně před modrou zastavil vypíchnutím touše Kotkaniemi.
     
    55:55
    Sice si Tyler Bertuzzi obhodil puk kolem Slavina, ale rázem měl kolem sebe další tří protihráči, osamocen neměl šanci na úspěch.
     
    55:24
    Stefan Noesen v souboji jeden na jednoho přetlačil Filipa Zadinu a z levé strany nahodil před bránu, od Seiderovy pravé brusle odražený kotouč skončil pod pravým betonem Nedeljkovice.
     
    54:57
    Domácí fanoušky dostal ještě více do varu Anthony DeAngelo, který si u pravého mantinelu v obranném pásmu počkal na Raymonda a ukázkovým hitem ho poslal k ledu.
     
    54:43
    Hodně touží Nino Niederreiter po hattricku, to je zjevné. Často se dostává do střeleckých příležitostí, v té doposud poslední trefil levý beton gólmana.
     
    53:31
    U pravé tyče čekal na odražený puk Sam Gagner. Dočkal se, ale ze vzduchu jej netrefil ideálně a Frederik Andersen se stihl přesunout.
     
    53:00
    Jordan Oesterle vyvezl puk do středního pásma, jenže pak chyboval. Nevšiml si, že Suter střídá, takže volný puk sebral soupeř Brendan Smith.
     
    52:49
    A znovu Frederik Andersen. Kromě úspěšného zákroku ještě vyrážečkou zakročil tak šikovně, že kotouč odpálil až do ochranné sítě.
     
    52:33
    Z těžkého úhlu střílel Dylan Larkin, napálil pouze připravený levý Andersenův beton. Detroit pokračuje v útočné třetině.
     
    51:45
    Střelou zápěstím přes obránce zkusil svůj druhý gól v utkání vstřelit Jack Drury, puk však nasměroval přímo do Nedeljkovicovy výstroje.
     
    51:22
    Moritz Seider nahodil kotouč do útočného pásma, avšak hosté v něm dlouho nepobyli, Brett Pesce zvládl vyhodit podél levé brusle Staala.
     
    50:43
    Z velkého úhlu pokusil střelecké štěstí Lucas Raymond. Freerik Andersen stál na svém místě a černou gumu udržel ve výstroji.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Carolina udržuje těsný jednobrankový náskok, podaří se Detroitu vyrovnat i napočtvrté?
     
    49:47
    Filip Hronek poslal vysokým obloučkem puk do střední třetiny. Unavená pětice Red Wings mohla vystřídat, protože Slavin odjel s pukem až za vlastní bránu.
     
    49:22
    Detroit je pod tlakem, přestože hraje proti výrazně oslabenému soupeři, který hraje pouze na tři útoky. Přesto má velké problémy jen dostat hru z obranného pásma.
     
    48:59
    Elitní lajna Canes dostává v závěrečné dvacetiminutovce hodně prostoru na ledě. Niederreiterovu ránu z levého kruhu Nedeljkovic jenom vyrazil před sebe, dorážející Nečas poslal křižnou střelu vedle brány.
     
    48:25
    Adresátem dlouhého Slavinova pasu byl Poturalski. Před modrou ovšem musel zastavit, načež jej čistým hitem zastavil Nick Leddy.
     
    47:45
    Martin Nečas ve třetí třetině hýří velkou aktivitou. Udělal si dva oblouky přes téměř celé útočné pásmo, aby posléze nahrál do levého kruhu Trocheckovi, jeho pokus se setkal s nepřesností.
     
    47:19
    Rychle zase na druhou stranu. Hattrick chtěl završit Nino Niederreiter, rána z pravého kruhu ovšem rozvlnila pouze boční síť.
     
    46:47
    S problémy, ale přece Ethan Bear dostal hru do střední třetiny. Měl velké štěstí, že Moritzovi Seiderovi puk propadl mezi bruslemi.
     
    46:23
    Vyhození Jaccoba Slavina zastavil za vlastní bránou Alex Nedeljkovic. Zvedl hlavu a kolem Trochecka zvládl přihrát Leddymu.
     
    45:58
    Hodně vidět je Tyler Bertuzzi. Avšak zůstává na jednom gólu i po ráně z pravého kruhu, tu Andersen zpacifikoval nadvakrát.
    45:02 Martin Nečas ve velké příležitosti přestřelil bránu
     
    45:02
    Martin Nečas vzápětí mohl navýšit vedení Caroliny, ale nestalo se tak, sám před Nedeljkovicem zamířil forhendem příliš vysoko!
     
    44:44
    Pochvalu zaslouží Martin Nečas, jenž zachytil rychlost Lucase Raymonda a v útočné třetině jej čistým způsobem zastavil.
     
    44:23
    V předbrankovém prostoru Canes číhal na nahrávku Filip Zadina. Nedočkal se, těsně před ním odpálil černou gumu do bezpečí Brett Pesce.
     
    43:46
    Základ konstruktivní rozehrávky Red Wings dal, nebo spíše nedal Filip Hronek. Nahrál totiž mimo dosah Larkina a způsobil icing.
     
    43:30
    Za vlastní bránou si dal záležet s rozehrávkou Nick Leddy. Po srovnání řad si vybral Rowneyho, tomu nevyšla klička proti Smithovi.
     
    42:57
    A další zákrok pro gólmana Detroitu. Tentokráte si poradil s pokusem Jaccoba Slavina, který vykopl koncem pravého betonu.
     
    42:22
    Na druhé straně musel do akce Alex Nedeljkovic. Do poslední chvíle počkal, co Trocheck vymyslí, ránu forhendem zastavil vyrážečkou.
     
    41:55
    Tlak Red Wings pokračoval, ale jen chvíli. Dylan Larkin adresoval příliš prudkou nahrávku na modrou, Seiderovi touš přeskočil hokejku.
     
    41:21
    Rychlou odpověď chtěl zaznamenat Tyler Bertuzzi. Střílel ovšem z pozice, odkud bylo velmi těžké vstřelit gól, pokus z úhlu Andersen vyrazil pravým betonem.
    40:18 Nino NIEDERREITER - 4:3
     
    40:18
    Carolina právě vstřelila branku!
    Fantastický vstup Hurikánů do třetí části, počtvrté se ujímají těsného jednobrankového náskoku! Nečasovo vyhození z obranného pásma Seider nezastavil a umožnil tak postupovat vpřed NINU NIEDERREITEROVI. Švýcarský útočník se nabídnuté šance zhostil dokonale, když z těžkého úhlu mířil na přední tyč a odrazem o ni kotouč skončil za brankovou čárou. Asistence: Martin Nečas a Brett Pesce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:59.
     
    Do třetí třetiny půjdou oba týmy ze stejné startovní čáry. V té prostřední totiž Detroit zvládl i do třetice vyrovnat, obtočení Tylera Bertuzziho kolem brány a bekhendovou střelu k pravé tyči zastavil Andersen betonem až za brankovou čárou. Týmy si nedarují ani metr volného prostoru, sledujeme parádní bojovné klání. V závěrečné dvacetiminutovce může rozhodnout i malá chybička, favorita proto v pokročilé fázi střetnutí hledat jen těžko.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 25 – 22.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Nejprve naznačil střelu, aby Brett Pesce ve finále přihrál do levého kruhu Dereku Stepanovi, jeho rána z první měla k přesnosti hodně daleko.
     
    39:16
    Teuvo Teräväinen pravou bruslí šikovně přikopl puk k Nečasovi, jenž chtěl finskému spoluhráči hrací předmět vrátit, proti byla natažená hokejka Staala.
     
    38:45
    Po menší kličkované nahrál Vladislav Naměstnikov za bránu Filipu Zadinovi. Český útočník nevymyslel nic světoborného, čitelný pas mezi kruhy zachytil Smith.
     
    38:22
    Noesenem tečované nahození DeAngela nadělalo Nedeljkovicovi starosti, nakonec ovšem gólman nadvakrát získal nad pukem plnou kontrolu.
     
    37:45
    Po návratu na ledovou plochu zkusil Martin Nečas zapsat asistence. V levém kruhu vybídl k ráně Slavina, jeho dělovku ovšem Nedeljkovic vyrazil vyrážečkou.
     
    37:17
    Dánský gólman si poradil i s nepříjemným projektilem Josepha Velena, jenž si sjel ze středu do pravého kruhu, střelu do horních pater brány zastavil Andersen v lapačce.
     
    36:39
    Od modré čáry nahazoval Nick Leddy, načež znovu úřadoval Frederik Andersen, pravým betonem vykopl puk do volného rohu kluziště.
     
    36:11
    Tuto skutečnost nezměnil ani Lucas Raymond. Sice zvládl vypálit z pravého kruhu, ale s pomalu letícím pukem po ledě si Andersen hravě poradil.
     
    35:52
    Hráči v červených dresech dnes v oslabení hrají velmi dobře. Detroit hraje třetí přesilovou hru a ještě si nezvládl vytvořit při výhodě o jednoho hráče žádnou gólovou příležitost.
     
    35:08
    Vzápětí na sebe Martin Nečas upozornil ve výrazně negativnějším světle. Neunesl čistý hit od Lindströma a mimo dění hry švédského beka sestřelil k ledu. Ukázkové nedovolené bránění.
     
    34:46
    Martin Nečas v rohu kluziště vybojoval puk a před brankou našel Nina Niederreitera, zakončení švýcarského forvarda vykopl Nedeljkovic pravým betonem.
     
    34:29
    Zápas probíhá v parádním tempu a je zřejmé, že ani jeden z týmů nechce odejít s prázdnou. Aktuálně kombinují v útočné třetině Hurikáni.
     
    33:55
    Muži v pruhovaném nemohli Detroitu odpískat icing, protože odpal Hona šikovně tečoval Filip Zadina. Brendan Smith měl co dělat, aby na zádech udržel Smithe a ještě zvládl rozehrát.
     
    33:19
    Brady Skjei za vlastní bránou zvládl souboj jeden na jednoho s Rowneym, následně po mantinelu zapojil do hry osamoceného Druryho.
    32:45 Andersen povedeným zákrokem zabránil Bertuzzimu v další gólové radosti
     
    32:45
    Skvělý Andersen! Tentokráte si se střelou Bertuzziho poradil a nebylo pochyb, že to stihl před brankovou čárou, další bekhendový pokus soka schoval pod levým betonem.
     
    32:03
    S nahozením Stepana od levého mantinelu neměl Alex Nedeljkovic žádné větší problémy, vyrážečkou puk odpálil do rohu kluziště.
    31:19 Tyler BERTUZZI - 3:3
     
    31:19
    Detroit právě vstřelil branku!
    Zprvu se zdálo, že Andersen proti vyjetí TYLERA BERTUZZIHO před bránu a bekhendové střele k pravé tyči dokázal zakročit, ale opak byl pravdou. Po přerušení hry rozhodčím přišla informace o skutečnosti, že kotouč před zákrokem gólmana pravým betonem celým objemem přešel brankovou čáru. Detroit tedy úspěšně vyrovnává i do třetice! Asistence: Dylan Larkin a Lucas Raymond.
     
    31:00
    Zakázané uvolnění posílá hru před Frederika Andersena. Brett Pesce dotíral na Nicka Leddyho, avšak předjet ho nedokázal.
     
    30:55
    Útočné pásmo pro Carolinu udržel Stefan Noesen. Ne na dlouho, kličku na střed totiž Marc Staal očekával a uzmul jej do své moci.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Po parádní přestřelce v úvodním dějství přišlo lehké vystřízlivění, prostřední část je doposud bez branek.
     
    29:40
    Zadovku Josepha Velena před bránu lehce zpomalil Brett Pesce. Výrazně tak usnadnil práci Andersenovi, jenž přikryl puk lapačkou u levé tyčky.
     
    29:34
    Dylan Larkin si vyměnil hrací předmět s Tylerem Bertuzzim a střílel z pravého kruhu, forhendovým pokusem cílové zařízení přestřelil.
     
    28:47
    Dobře myšlená klička Kotkaniemimu nevyšla. Zkusil si kolem Hronka vylepšit palebnou pozici, český zadák sokovi černou gumu vypíchl.
     
    28:20
    V situaci dvou proti čtyřem toho Poturalski s Niederreiterem mnoho nevymysleli. Druhý jmenovaný po nahrávce pálil o kus vedle brány.
     
    27:36
    Andrew Poturalski viděl před branku volně najíždějícího Stepana. Pomalou nahrávku zvládl těsně před protihráčem odklidit Nick Leddy.
     
    27:05
    Přesilovka Detroitu je minulostí, střelec zatím vítězného gólu Jack Druhy je zpátky na ledové ploše a okamžitě se zapojuje do plnění defenzivních povinností.
     
    26:31
    Ruský forvard Vladislav Naměstnikov našel zpoza brány v pravém kruhu připraveného Filipa Zadinu. Český útočník nevyrovnal, z první napálil levý beton včas se přesunuvšího Andersena.
     
    26:01
    Martin Nečas si mohl zhluboka oddechnout, protože jeho vyhození do ochranné sítě šlo lehce přes hokejku Larkina, další trest se proto nekoná.
     
    25:39
    Zpracování těžké Bertuzziho nahrávku Lucas Raymond nezvládl. Puk sklepl ideálně pro Slavina, ten bez rozmýšlení odpálil do bezpečí.
     
    25:02
    Red Wings mohou zkusit vyrovnat v přesilové hře. Vyloučeným hráčem z domácích řad se stal Jack Drury, když u mantinelu v obranném pásmu smolně podrazil Larkina.
     
    24:58
    Nicméně domácí si musí dávat pozor i na defenzivu. Do té najel Filip Zadina, avšak dostal příliš dlouhý pas, nataženou hokejkou poslal kotouč jen do nataženéího pravého betonu Andersena.
     
    24:30
    Úvod prostředního dějství patří Hurikánům, to je bez debat. Další střelecký projektil vyprodukoval Ethan Bear, touš poslal o kousek nad břevno.
     
    23:55
    Při dalším útoku si Nečas vedl výrazně lépe. Vyjel do pravého kruhu, odkud pálil nebezpečně na přední tyč do horního rohu, Nedeljkovic v poslední chvíli vytrčil levé rameno.
     
    23:21
    Vincent Trocheck hledal a našel mez kruhy najetého Martina Nečase. Českému útočníkovi vůbec nevyšlo zpracování, takže vůbec nevystřelil.
     
    22:45
    Do útočné třetiny nabruslil s kotoučem na hokejce Derek Stepan. Místo očekávané nahrávky střílel sobecky z velkého úhlu, Nedeljkovic udržel puk ve výstroji.
     
    22:20
    Brendan Smith už potřeboval vystřídat a těsně před odjezdem na střídačku nezazmatkoval a zahrál tak, aby Noesen puk tečoval a zrušil tak hrozbu icingu.
     
    21:33
    Souboj v rohu kluziště útočného pásma Canes zvládl vítězně Teuvo Teräväinen. Nahození naslepo se nesetkalo s pochopením, Poturalski očekával spíše nahrávku mezi kruhy.
     
    21:00
    Hokejisté Detroitu zahráli pod tlakem pouze na zakázané uvolnění. Carter Rowney za vyhozením Raymonda natahoval hokejku bez úspěchu.
     
    20:31
    Martin Nečas sice upadl, ale ještě předtím zvládl nahrát k levému mantinelu Ninu Niederreiterovi, jehož zakončení na zadní tyč nemělo daleko od úspěchu.
     
    20:10
    Druhou třetinu odstartoval domácí obránce Jaccob Slavin nahozením za soupeřovu brány. Alex Nedeljkovic puk zastavil a rozehrál na Hronka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    První třetina zápasu mezi Carolinou a Detroitem přinesla vskutku parádní podívanou! Padlo hned pět gólů, přičemž o jeden více vstřelilo výrazně oslabeno domácí mužstvo. Na zásahy Nina Niederreitera i Anthonyho DeAngela dokázali hosté v obou případech odpovědět, prosadili se Sam Gagner a kapitán Dylan Larkin. Až na trefu debutanta Jacka Druryho z konce úvodního dějství Rudá Křídla nenašla odpověď, nicméně nemusejí smutnit, protože času na vyrovnání či případný obrat budou mít dostatek ještě ve zbylých dvou třetinách.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 17 – 13.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    V závěru úvodního dějství střílel z vrcholku pravého kruhu Vincent Trocheck. Nedeljkovic čtvrtý puk ve své síti nepřipustil, černou gumu udržel mezi betony.
    18:40 Jack DRURY - 3:2
     
    18:40
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak to je debut z říše snů! Gólmanem vyraženou střelu z mezikruží si JACK DRURY sám dojel a napodruhé uspěl pokusem nad pravé Nedeljkovicovo rameno. Asistence: Jesperi Kotkaniemi a Teuvo Teräväinen.

    V hledišti nadšeně tleskají rodiče jednadvacetiletého Američana, sestru dokonce tento moment dohnal k pláči. Z tváře otce Teda, který si také zahrál v nejlepší hokejové lize světa, lze vyčíst, že je na syna pořádně pyšný. A právem!
     
    18:01
    Frederik Andersen si musel dát při hře vyrážečkou velký pozor, protože protihráče měl zleva i zprava. Poradil si, puk poslal mimo dosah Bertuzziho k Slavinovi.
     
    17:44
    Hokejisty Detroitu dělily od obratu centimetry! Od modré napřáhl ke střele Jordan Oesterle, jeho dělovka orazítkovala pravou část brankové konstrukce.
     
    17:25
    Prudké nahození Bretta Pesceho debutant Jack Drury pouze prodloužil za sebe do mít, kde se nacházeli pouze hráči v bílých dresech.
     
    16:50
    Alex Nedeljkovic si našel prostor, odkud viděl na nahození Jaccoba Slavina od modré čáry. Před Ponturalskiho dal lapačku a hrací předmět v ní udržel.
     
    16:29
    Domácí hokejisté si však musí dávat pozor i na zadní vrátka. Do otevřenější obrany zkusil vletět Pius Suter, v posledním momentě jej zastavil Brendan Smith.
     
    15:57
    Hra Hurikánů v útočné třetině pokračuje. Martin Nečas vybídl k zakončení mezi kruhy Trochecka, americký útočník vysoko přestřelil.
     
    15:23
    Neuspěl ani Teuvo Teräväinen. Z levé strany střílel do poloodkryté části brány, Nedeljkovic se stihl přesunout v posledním okamžiku.
     
    14:30
    Domácí chtějí přispěchat s okamžitou odpovědí. Od modré čáry střílel Tony DeAngelo, jeho dělovku schytal do chráněných míst Filip Hronek.
    13:54 Dylan LARKIN - 2:2
     
    13:54
    Detroit právě vstřelil branku!
    Skvěle provedený protiútok, Rudým Křídlům se i napodruhé podařilo vyrovnat. Raymond vyslal do úniku DYLANA LARKINA, který si rukavicí posunul kotouč do jízdy a úprk zakončil s velkým přehledem. Po bekhendovém blafáku vystřelil do protipohybu Andersena, tomu černá guma propadla za brankovou čáru mezi betony. Asistence: Lucas Raymond.
     
    13:41
    Hodně vysoko vyjel Alex Nedeljkovic, aby zabránil ve skórování Niederreiterovi. Co bylo nejdůležitější, že kotouč udržel ve výstroji.
     
    13:22
    V momentě, kdy nabíral rychlost, Vincent Trocheck skončil na ledě. Danny DeKeyser tak měl moře volného času na rozehrávku.
     
    12:53
    Kotouč v ochranné síti, vhazování proběhne v útočném pásmu Hurikánů. Danny DeKeyser měl velké štěstí, že touš cestou zavadil o tvrzené sklo.
     
    12:28
    Český útočník Martin Nečas protečoval nahození Niederreitera a vyvinul velký tlak na krajana Hronka, jenž si poradil, do hry zapojil volného spoluhráče Leddyho.
     
    11:45
    Detroit útočnou třetinu přeci jen získal a štěstí zkoušel z velkého úhlu Dylan Larkin, Andersen se ovšem podruhé nachytat nenechal.
     
    11:09
    Frederik Andersen vystartoval za nahozením Raymonda, proto rozhodčí neodpískal zakázané uvolnění. Přes hokejku napadajícího Larkina zvládl nahrát Slavinovi.
     
    10:57
    Sil je zatím dostatek, ale bude zajímavé sledovat, jak si útok Canes na tři formace povede v závěru, kdy přeci jen lze očekávat pokles fyzických sil.
     
    10:05
    Pod tlakem hned dvou protihráčů Nick Leddy neváhal a vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Givani Smith velkou ztrátu na Niederreitera nesmazal.
     
    09:46
    Za bránou soupeře svedl velkou bitvu o puk Teuvo Teräväinen s Moritzem Seiderem. Ze souboje vyšel vítězně mladý německý bek.
     
    09:11
    Pius Suter v rychlostním souboji nestačil na Dereka Stepana. Zkušený domácí útočník udržel soka na zádech a přenesl hru do střední třetiny.
     
    08:22
    Znovu to byl Sam Gagner, kdo zkusil za Detroit odpovědět. Neuspěl, střelou z velkého úhlu trefil pouze clonícího Martina Nečase.
    07:36 Anthony DEANGELO - 2:1
     
    07:36
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nerozhodný výsledek dlouho netrval, navrch má opět Carolina! Puk se po nepřesné ráně Fasta odrazil od zadního mantinelu před bránu k ANTHONYMU DEANGELOVI, jenž ze zálohy skvěle doplnil akci a forhendem nasměroval puk do horních pater brány zcela mimo dosah marně se přesunujícího gólmana. Asistence: Jesper Fast a Jesperi Kotkaniemi.
     
    06:59
    Na druhé straně zvládl rozehrávku rovněž Filip Hronek. Český obránce si poradil s vysoko forčekujícím Noesenem a zapojil do hry u pravého mantinelu čekajícího Hiroseho.
     
    06:30
    Carolině se vydal pomoci s rozehrávkou Frederik Andersen. Zvedl hlavu a po mantinelu prodloužil hru na nikým neatakovaného Fasta.
    05:32 Sam GAGNER - 1:1
     
    05:32
    Detroit právě vstřelil branku!
    Bear strávil na lavici hanby kompletní dvě minuty, avšak tlak Detroitu pokračoval a výsledkem byl vyrovnávací gól! SAM GAGNER se v pravém kruhu vytočil čelem k soupeřově bráně a svižným projektilem k bližší tyči dokonale překvapil Andersena. Bez asistence.
     
    05:03
    Domácí dokonce vyrazili do protiútoku. Martin Nečas na sebe navázal dva hráče a přenesl hru doleva na Niederreitera, jenž na Nedeljkovice podruhé zatím nevyzrál.
     
    04:46
    V pravém kruhu si počkal na nahrávku hostující kapitán Dylan Larkin. Forhendem pálil z první pouze do obětavě blokujícího Slavina, puk následně znovu opustil útočné pásmo Red Wings.
     
    04:20
    První polovinu hry ve čtyřech zvládli domácí bez problémů. Byl to Vincent Trocheck, kdo hned dvakrát odpálil kotouč přes všechny čáry.
     
    03:21
    Početní převahu si vyzkouší rovněž hokejisté Detroitu. Menší dvouminutový trest vyfasoval Ethan Bear, ten hákováním zabránil Zadinovi v dorážce ze slibné pozice.
     
    03:11
    Na druhé straně nebezpečně pálil Danny DeKeyser od modré čáry. Frederik Andersen si povyjel a černou gumu udržel ve výstroji.
    02:05 Nino NIEDERREITER - 1:0
     
    02:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, Hurikáni vedou! S pokusem Poturalskiho si Nedeljkovic poradil, načež se od pravé nohy Fasta touš šťastně odrazil na hokejku NINA NIEDERREITERA a tomu nedělalo moc problémů forhendem uklidit puk do odkryté levé části soupeřovy svatyně. Asistence: Jesper Fast a Andrew Poturalski.
     
    01:44
    Aktivita domácího mužstva pokračuje. Fanoušci potleskem povzbuzují své oblíbence, kteří dnes hrají ve výrazném oslabení.
     
    01:22
    Hokejisté v červených dresech obsadili útočnou třetinu. Prostor v přesilové hře dostal Andrew Poturalski, z pravého kruhu mířil nepřesně.
     
    00:58
    Každopádně to byl Frederik Andersen, jenž musel předvést těžký dvojzákrok! Nejprve vyrazil pokus Raymonda, dorážku pak pokryl levým betonem!
     
    00:12
    Na první vyloučení jsme dlouho nečekali. Už po dvanácti vteřinách usedl za katr Tyler Bertuzzi, jenž při napadání zahákoval Pesceho.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bear, Brendan Smith – M. Nečas, Trocheck (A), Niederreiter – Fast, Kotkaniemi, T. Teräväinen – Noesen, Stepan (A), Drury – Poturalski.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, Leddy, G. Lindström, Oesterle, M. Staal – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – Zadina, P. Suter, Naměstnikov – Veleno, Erne, Gagner – Rowney, Givani Smith.
    Trenér: Jeff Blashill

    Rozhodčí: Sutherland, Lambert – McNamara, Nansen.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
    Filip Hronek (DET)
    Filip Zadina (DET)
     
    Detroit Red Wings

    Ani Detroitu se nákaza koronavirem nevyhnula, ale nepostihla jej v takové míře, jako dnešního soupeře, na protokolu je pouze dvojice Kanaďanů Fabbri s Rasmussenem. Rudá Křídla by za současné situace postupovala do play-off, v tabulce Atlantické divize okupují čtvrtou pozici, avšak na pátý Boston mají k dobru jediný bod. Forma Blashillovy družiny z předešlých střetnutí není ideální, jako poražená vzešla ze tří ze čtyř případů. Týmové produktivitě vévodí devatenáctiletý švédský talent Lucas Raymond s 19 body.
     
    Carolina Hurricanes

    Hurikáni minulé utkání s Minnesotou neodehráli z důvodu koronaviru, který zasáhl do týmových řad. Na covid protokol bylo zařazeno hned šest hráčů, a sice Aho, Cole, Jarvis, Lorentz, Staal a Svečnikov. Naštěstí to vypadá, že ostatní hráči jsou v pořádku, takže zápas proti Detroitu se uskuteční, byť Carolině opory určitě budou chybět a podle všeho to vypadá, že ani nedá dohromady čtyři kompletní útoky.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura se v Metropolitní divizi nachází na třetí příčce s odstupem dvou bodů na vedoucí New York Rangers. Forma z posledních zápasů není špatná, z předešlých pěti utkání Canes prohráli pouze jednou. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Sebastian Aho s 32 body, ten však dnes žádný bod nepřidá z výše zmíněného důvodu.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Detroitem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Niederreiter (Fast, Poturalski), 8. A. DeAngelo (Fast, Kotkaniemi), 19. Drury (Kotkaniemi, T. Teräväinen), 41. Niederreiter (M. Nečas, Pesce), 60. Trocheck (T. Teräväinen, M. Nečas) – 6. Gagner, 14. Dylan Larkin (L. Raymond), 32. Bertuzzi (Dylan Larkin, L. Raymond)


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bear, Brendan Smith – M. Nečas, Trocheck (A), Niederreiter – Fast, Kotkaniemi, T. Teräväinen – Noesen, Stepan (A), Drury – Poturalski.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, Leddy, G. Lindström, Oesterle, M. Staal – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – Zadina, P. Suter, Naměstnikov – Veleno, Erne, Gagner – Rowney, Givani Smith.
    Trenér: Jeff Blashill

    Rozhodčí: Sutherland, Lambert – McNamara, Nansen

    Diváci: 16 017
    bahis siteleri