Vladivostok – Petrohrad 1:3 (kon.) | Novosibirsk – Nižněkamsk 3:2 (po pr.) | Barys – Ufa 1:2 (kon.)
Jekatěrinburg – Kazaň 1:5 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 2:4 (kon.) | Minsk – Magnitogorsk 1:0 (kon.)
po prodl.
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Středa 29.12.2021, 13:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:57 Jyrki JOKIPAKKA - 3:2
     
    62:57
    Sibir právě vstřelil branku!
    Krása prodloužení tří na tři v plném světle! Nižněkamsk byl více na puku, jenže pak zaváhal na útočné modré a nastartoval brejk domácích, po němž Litovčenko našel z levé strany JYRKIHO JOKIPAKKU a ten rozhodl! Asistence: Vjačeslav Litovčenko.
    56:36 Vjačeslav LEŠČENKO - 2:2
     
    56:36
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Nižněkamsk vyhrál buly, načež se k volnému kotouči dostal VJAČESLAV LEŠČENKO, který si šikovně nabruslil a domácího brankáře včetně celého týmu šokoval přesnou schovanou střelou do pravého růžku! Asistence: Eduard Gimatov.
    54:18 Jegor ALANOV - 2:1
     
    54:18
    Sibir právě vstřelil branku!
    Novosibirsk jde přece jen do vedení! Li skvěle vyvezl kotouč z vlastního pásma až do pravého útočného rohu, kde si počkal na najíždějícího JEGORA ALANOVA, jehož pěkná trefa do levého růžku posílá domácí do vedení! Asistence: Oleg Li, Ilja Morozov.
     
    51:10
    Nepřehledná situace před brankou gólem nekončí! Nahozený puk se odrazil k domácí hráči, ale Tuohimaa akrobatickým pohybem v brankovišti uhájil vyrovnaný stav.
     
    47:25
    Obrovský závar před brankou Nižněkamsku přerušuje Tuohimaa! Brankář Chimiku našel kotouč ve skrumáži těl před svým brankovištěm, načež ho raději přikryl lapačkou.
     
    44:55
    Jevgenij Arťuchin (NIZ) – kdo jiný, že jo – a Denis Goluběv (SIB) dostávají za vzájemnou bitku dvě minuty za hrubost.
     
    44:55
    Tuohimaa pokryl kotouč po střele od modré, načež se před brankou strhla hromadná mela. Uvidíme, kolik bude padat trestů!
     
    43:56
    Na druhé straně pláchl domácí obraně jeden z hostů, jenž svým samostatným nájezdem na Säteriho nevyzrál.
     
    41:47
    Vylučovat se nakonec bude za sekání na obou stranách. Na trestné už sedí Rafael Bikmullin (NIZ) i Denis Goluběv (SIB).
     
    39:50
    Gól neplatí! To je krutá rána pro domácí, kteří by si druhý gól zasloužili. Ofsajd tam ale zřejmě opravdu byl.
     
    39:50
    Ale pozor, že by byla radost předčasná? Trenéři Nižněkamsku sáhli po výzvě, jelikož se jim nelíbil přechod do útočného pásma v podání domácích. Zdá se, že by tam mohl být ofsajd!
     
    39:50
    Sibir právě vstřelil branku!
    Podařilo se mu to, i když se štěstím! Nahození Morozova totiž srazil bránící hráč, načež zareagoval OLEG LI a díky šťastnému odrazu od obránce dopravil puk do sítě. Obrat je dokonán! Bez asistence.
     
    36:47
    Nebezpečný tlak Sibiru pokračuje! Na zadní tyčce zůstal osamocený Litovčenko, ale Tuohimaa svou levou tyčku uhájil!
     
    36:25
    Brejk Nižněkamsku nevyšel, na druhé straně se Li natlačil za branku Chimiku, kterou obkroužil, jehož zpětná přihrávka šla od brusle bránícího hráče těsně vedle pravé tyčky!
     
    35:25
    Arťuchin je znovu na scéně, jelikož na brankovišti nějakým způsobem nepříjemně zasáhl Säteriho hokejkou, ale zdá se, že neúmyslně. Vylučovat by se nemělo, finský brankář je navíc v pořádku.
     
    33:25
    Jevgenij Česalin (SIB) byl v brankovišti důrazný až moc, takže dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    33:25
    Novosibirsk zahrozil z brejku, po němž se natlačil před branku. Valentin Pjanov přes Lukáše Kloka zakončil, následně dotlačil kotouč do branky, ale gól neplatí – bude se vylučovat.
    27:01 Alexandr ŠAROV - 1:1
     
    27:01
    Sibir právě vstřelil branku!
    Novosibirsk je za svou poctivou práci odměněn vyrovnáním! Šenfeld ujel s kotoučem po pravé straně, načež v akci dvou na dva našel před brankou ALEXANDERA ŠAROVA, který usměrnil puk do sítě. Asistence: Anton Šenfeld, Nick Shore.
     
    23:48
    Novosibirsk sice oslabení ustál, Ilja Morozov (SIB) před brankou krosčekoval soupeře – domácí jdou znovu do čtyř.
     
    22:24
    Nižněkamsk dobře sevřel domácí kolem jejich branky, stáhl oprátku, až se dostal ke střele z kruhu, která byla sražena. Dojíždějící Leščenko se pokusil dorazit kotouč, ale Säteri prokázal svůj dobrý reflex a skvěle lapačkou zasáhl!
    18:25 Jevgenij MIŤAKIN - 0:1
     
    18:25
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Střídající hráči Nižněkamsku však dobře napadali, Porjadin donutil soupeře k chybě a z rohu pásma našel před brankou JEVGENIJE MIŤAKINA, který uklidil puk do sítě! Asistence: Pavel Porjadin.
     
    14:14
    Domácí útočník byl vzápětí faulován v rohu pásma. Dvě minuty za hákování pro Michaila Sidorova (NIZ).
     
    11:09
    Přihrávku před branku z rohu pásma nikdo z hostů neusměrnil, naopak domácí ujeli do brejku, jenže Korotkov z levé strany s obráncem na zádech neuspěl!

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 28. Šarov (Šenfeld, N. Shore), 55. J. Alanov (O. Li, Ilja Morozov), 63. Jokipakka (Litovčenko) – 19. Miťakin (Porjadin), 57. V. Leščenko (Gimatov)


    HC Sibir Novosibirsk: Säteri – D. Bodrov (A), Jokipakka, Ilja Morozov, Kudako, J. Alanov, Čajkovský, D. Ovčinnikov, N. Jefremov – Litovčenko, N. Shore, O. Li – Šenfeld, Pjanov, Šarov (A) – Setdikov, Goluběv, Česalin (C) – A. Jakovlev, V. Komarov, N. Korotkov.
    Trenér: A. Martěmjanov

    Neftěchimik Nižněkamsk: Tuohimaa – M. Sidorov, Klok, K. Vorobjov (A), Knot, Sevosťjanov, Berezin (A) – Chajrullin (C), Miťakin, Porjadin – Šafigullin, J. Popov, Bikmullin – D. Popov, Ansel Galimov, V. Leščenko – Gimatov, Čiviljov, Arťuchin.
    Trenér: O. Leonťjev

    Rozhodčí: Bukin, Soin – Koljasnikov, Stroganov

    Diváci: 3 450
    bahis siteleri