Třinec – Kladno 3:2 (po pr.) | Zlín – K. Vary 2:4 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 6:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 5:2 (kon.) | Liberec – Litvínov 2:3 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 0:1 (kon.)
Pardubice – Motor ČB 1:6 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
6:3 (2:0, 2:2, 2:1)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 30.12.2021, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přeji krásný čtvrteční podvečer, vítejte u duelu 37. kola Tipsport extraligy, ve kterém HC Škoda Plzeň vyzve HC Kometu Brno.Utkáním vás provede Matěj Vybíral, příjemnou zábavu.
     
    HC Škoda Plzeň
    Západočeši prožili velmi povedený závěr listopadu a celý prosinec. Sedmkrát v řadě bodovali a upevnili si čtvrtou příčku extraligové tabulky. V úterý ale padli v Českých Budějovicích jasně 2:4 a nemohou si dovolit více zaváhání, jelikož se na ně tlačí zezadu Vítkovice hrající ve skvělé formě. Ridera ztrácí na Škodu pět bodů a má zápas k dobru.

    Plzeň se může spolehnout zejména na Michala Bulíře, který je s 36 kanadskými body (17+19) na druhém místě v celé soutěži, a dva cizince. Slovák Peter Čerešňák, jenž už v prosinci málem odešel do Kazaně, která však z dohody couvla, je nejproduktivnější obránce soutěže (5+24). Švéd Ludwig Blomstrand je se šestnácti góly osmý mezi střelci a je hlavní palebnou silou Škody v přesilovkách.
     
    HC Kometa Brno
    Tým z moravské metropole se díky pěti výhrám v řadě na začátku prosince vyšvihnul do první poloviny tabulky. Po reprezentační přestávce sice prohrál dvě ze tří utkání, přesto se drží na šesté příčce tabulky. Na Kometu už se ale tlačí Mladá Boleslav i Liberec, které mají stejný počet 51 bodů, jen horší skóre.

    Jasným tahounem Komety je znovu americký sniper Peter Mueller. Ten má na kontě stejně bodů (17+19) jako plzeňský Bulíř, s nímž se dělí o druhé místo v kanadském bodování Tipsport extraligy. Jeho spoluhráč z první formace Petr Holík nasbíral 27 bodů (8+19). Brno může být spokojené s nákupem slovenského útočníka Michala Krištofa, který je třetí v bodování týmu s šesti góly a dvaceti nahrávkami.
     
    Ve vzájemných zápasech se v poslední době více daří Kometě. Ta ovládla čtyři z posledních pěti duelů. Třikrát v řadě se navíc radovala z vítězství na plzeňském ledě. Prodlouží Brno tuto sérii, nebo v souboji modrobílých barev tentokrát uspějí Západočeši?
    Poradí si Plzeň s Kometou?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Budík, V. Lang, J. Kindl (C), Kvasnička – Dzierkals, Mertl, M. Lang – F. Suchý, Bulíř, G. Thorell – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – F. Přikryl, P. Musil, M. Marcel.
    Trenéři: Václav Baďouček, Miloš Říha

    HC Kometa Brno: J. Sedláček (Tomek) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Tansey, L. Forman – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – P. Kratochvíl, Krištof, L. Horký – R. Pavlík, Rákos, Vincour – Šik, Dočekal, T. Šoustal.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Ondráček, Šír – Brejcha, Votrubec.
     
    Oba týmy poměrně hodně obměnily sestavu. Plzeň protočila formace, vrací se navíc Pavel Musil, který po vleklém zranění nastoupí teprve k desátému duelu v sezoně.

    Kometě schází bek Vladimír Roth, místo něj v sestavě jako sedmý bek Lukáš Forman. V útoku Erika Meluzina nahrazuje Petr Kratochvíl ze Šumperku, nastoupí dokonce ve druhém útoku.
     
    Svůj jubilejní 500. duel v extralize odehraje nejproduktivnější hráč Plzně Michal Bulíř!
    Michal Bulíř nastupuje k 500. extraligovému zápasu
     
    Michal Bulíř právě obdržel dres s pětistovkou na zádech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Lang zpoza branky přiťukl kotouč mezi kruhy na Martinse Dzierkalse, lotyšský útočník ranou z první ale nepřekonal vyjetého Sedláčka, který dobře zmenšil střelecký úhel!
     
    00:40
    Graňákovo nahození od modré čáry vyrazil Sedláček betonem, následný pokus Thorella byl nepřesný.
     
    01:09
    Plzeň nastoupila na Kometu ve velkém tempu, v útočném pásmu se udržela i druhá formace. Sedláček ale vykopl Bulířovo nahození z úhlu.
     
    01:39
    Svobodovu rozehrávku zachytil u mantinelu Radovan Pavlík, zkusil nachytat do branky se vracejícího Svobodu, ten už ale byl připraven a kotouč pokryl.
     
    02:24
    Ofsajd zastavil nadějnou akci Brna.
     
    03:18
    Čtvrtá plzeňská formace se usadila v útočném pásmu, Vojtěch Budík obkroužil branku, poté se dostal k odraženému puku, ale bekhendem z pravého kruhu nezamířil přesně.
     
    03:58
    Šikovo bekhendový pokus minul branku o pár centimetrů, Svoboda kotouč pohledem kontroloval.
     
    04:51
    Poprvé zahrozila i Kometa, Svoboda si musel poradit se schovanými nahozeními od Hollanda a Ďalogy, ale obě situace zvládl.
     
    05:28
    Další rána hostů od modré čáry, Svoboda ale Bartejsovu střelu dobře viděl a skryl puk v lapačce.
     
    05:57
    Škoda měla problém vymanit se z obranného pásma, nakonec jen vyhodila puk do střední třetiny.
     
    06:15
    Mizernou rozehrávku Komety mohl potrestat Marcel, ale trefil jen hostujícího obránce.
     
    06:50
    Holland musel počkat, než mu spoluhráči vyjedou z útočného pásma, poté zavezl puk za modrou čáru a nahodil ho na branku. Svoboda betonem vyráží kotouč do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    Ke svému 300. zápasu za Plzeň dnes nastupuje slovenský obránce Peter Čerešňák!
     
    07:44
    Oba týmy mohly jít do zajímavých přečíslení, ale nepřesnými přihrávkami se o šance připravily.
     
    08:04
    Sedláček musel vyrážet nahození Michala Bulíře z otočky. Poradil si.
     
    08:48
    Blomstrand se snažil využít dobře odraženého puku, táhl přečíslení dvou proti jednomu a snažil se před brankou najít Kodýtka, jenže kotouč srazil ležící brněnský bek. Hosté poté odpálili puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    09:13
    Bartejsova rána od modré čáry nepřesná, Kometa ale pokračuje v útoku.
     
    09:35
    Svoboda raději přikryl puk odražený od zadního mantinelu, následovala menší potyčka, ale vylučovat se zatím nebude.
     
    10:10
    Čerešňák našel před brankou volného Mertla, tomu ale rána nesedla ideálně a Sedláček dokázal kotouč betonem vytěsnit!
     
    10:42
    Velký tlak první útočné formace Škody! Mertl dostal nabito na pravý kruh, Sedláček jeho ránu jen vyrazil a na brankovišti byl hodně důrazný Dzierkals. Puk do sítě nedotlačil i kvůli tomu, že se na něj vrhl Radek Kučeřík. Západočeši si zahrají přesilovku.
     
    10:42
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Radek Kučeřík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:49
    Kometa vyhrála buly a vyhazuje.
     
    11:14
    Kotouč znovu až u Miroslava Svobody.
     
    11:47
    Blomstrand se rozjel po levé straně a zavezl puk do útočného pásma, kličkou se zbavil Rákose, který ho podrazil. Plzeň si zahraje přesilovku pět na tři, která může trvat až 54 sekund!
     
    11:47
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Daniel Rákos – 2 min., podrážení).
     
    12:15
    Dzierkals rychle vykroužil zpoza branky a snažil se překvapit Sedláčka, ten si svou levou tyč pohlídal. Lotyšský útočník následně zasáhl brněnského beka holí do obličeje a Kometa je z nejhoršího venku. Hraje se čtyři na tři.
     
    12:15
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Martinš Dzierkals – 2 min., vysoká hůl).
     
    12:45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tři sekundy po návratu vyloučeného Kučeříka, tedy při hře čtyři na čtyři, Škoda otevírá skóre! Čerešňák posunul puk na levý kruh, odkud JAN SCHLEISS dělovkou z první propálil Sedláčka. Rána mířila ke vzdálenější tyčce nad levý beton brněnského gólmana. Asistence: Peter Čerešňák.
    12:45 Jan SCHLEISS - 1:0
     
    13:07
    Marek Ďaloga znovu ukázal, jak ohromnou má rychlost! Projel mezi plzeňskými beky a až na poslední chvíli ho skokem zastavil Vojtěch Budík, který mu v pádu hokejkou vypíchl kotouč.
     
    13:43
    Svoboda kryje nahození Komety z pravé strany, následuje komerční přestávka.
     
    13:47
    Rákos zpět na ledě, Kometa v plném počtu a bude hrát přesilovku 28 sekund.
     
    13:53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    V oslabení Škoda odskakuje na rozdíl dvou branek! FILIP SUCHÝ letos zatím nenavazuje na loňskou zářivou sezonu, nyní ale dal vzpomenout na skvělý minulý ročník opravdu parádní individuální akcí. Dravý plzeňský útočník se šikovně prosmýknul kolem Bartejse, už to vypadalo, že o kotouč přijde, ale dokázal si ho kopnout do jízdy. Následně se zbavil i dotírajícího Zaťoviče, rázem se zjevil sám před Sedláčkem a uspěl střelou zápěstím k pravé tyči. Asistence: Peter Čerešňák.
    13:53 Filip SUCHÝ - 2:0
     
    14:15
    Plzeň v plném počtu, Svoboda nicméně přežil nebezpečné brněnské střely! Stadionem to jen zahučelo.
     
    15:40
    Holland při ráně z první od modré čáry zlomil hokejku, ale málem si připsal kuriózní asistenci! Puk totiž přesto zamířil směrem na branku, kde stál volný Radovan Pavlík. Ten se snažil tečoval puk mimo dosah Svobody, který však předvedl další skvělý zákrok.
     
    16:41
    Čtvrtá plzeňská formace si vytvořila zajímavý tlak, po Musilově sražené střele Kometa vyhodila puk pouze na zakázané uvolnění.
     
    17:03
    Dvě sražená nahození Západočechů, poté už se hosté osvobodili a mohou vystřídat.
     
    17:39
    Luboš Horký měl na levé straně hodně prostoru, potáhl si kotouč na forhend a přes Kindla nebezpečně vypálil. Svobodova lapačka ale byla v pozoru a zastavila zajímavou střelu.
     
    18:05
    Dočekal se dostal k odraženému kotouči a přes dvojici obránců se probil ke střele, Svoboda ji s obtížemi vyrazil betonem.
     
    18:43
    Plzeň nesehrála přečíslení tří proti dvěma dobře, Schleissovi utekl kotouč do rohu a následně nepřihrál přesně.
     
    18:55
    Zakázané uvolnění Škody.
     
    19:01
    Hollandovo schované nahození hned po buly Svoboda neviděl, ale se štěstím dokázal puk vytěsnit mimo tři tyče!
     
    19:35
    Blomstrandova svižná rána z osy hřiště od modré čáry prolétla těsně vedle levé tyčky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část zápasu rozhodně nenudila. Hraje se ve velmi svižném tempu na obou stranách a k vidění je hodně pěkných hokejových akcí. Mírně aktivnější byla Škodovka, která sice nevyužila přesilovku pět na tři, ale následně těsně po končí početní výhody čtyři na tři otevřel skóre povedenou dělovkou Jan Schleiss. Už o 68 sekund později se v oslabení prosmýkl brněnskou defenzivou Filip Suchý a prosadil se počtvrté v sezoně. Na druhé straně si Miroslav Svoboda poradil se všemi ošemetnými situacemi a Plzeň tak vede po první třetině 2:0.

    Střely na branku: 13:11
     
    Další třetina začne přibližně v 18:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Zakázané uvolnění Komety.
     
    20:47
    Čerešňákovo nahození z pravé strany se snažil tečovat Suchý, Sedláček si ale poradil a vyrazil puk betonem.
     
    21:07
    Luboš Horký si najel mezi kruhy na dobrou přihrávku, z ideální pozice ale v tutové šanci neuspěl!
     
    22:08
    Blomstrand sprintoval za vyhozeným pukem a udržel útočné pásmo.
     
    22:30
    Kodýtek se před brankou dostal k odraženému kotouči a hned ho posílal směrem na Sedláčka, avšak přestřelil!
     
    22:44
    Radovan Pavlík se rozjel na pravé straně a střelou zápěstím z pravého kruhu prověřil Svobodu.
     
    23:44
    Martin Lang nezpracoval Čerešňákovu přihrávku, zakázané uvolnění Západočechů.
     
    24:00
    Kaňák za plzeňskou brankou přišel o rukavici, přesto dokázal obloukem vyhodit puk přesně na rozjetého Martina Langa, který si tělem odstavil dotírajícího Hollanda. Plzeňská útočník se však dostal příliš blízko k Sedláčkovi, který mu zmenšil střelecký úhel a pokryl jeho střelu zápěstím.
     
    24:00
    Na ledě zůstal ležet Radek Kučeřík, kterého museli hostující lékaři ošetřovat. Brněnský bek s pomocí klouže na střídačku, snad bude v pořádku.
     
    25:47
    Druhá útoční formace Komety si vytvořila velký tlak. Ďaloga si najel na levou stranu na střelu z kruhu, ale minul. O pár sekund později následoval velký závar před Svobodou, ale ten s pomocí defenzivy odolal.
     
    26:14
    Západočeši šli střídat a Brno toho mohlo využít! Mueller Svobodu z úhlu nepřekonal, dorážet se ještě snažil Holland, ale plzeňský gólman ho vychytal.
     
    27:09
    Další nebezpečí před plzeňskou brankou. Svoboda musel vyrážet svižnou střelu Holíka z pravého kruhu a poté skočil po odraženém puku. Následuje komerční přestávka.
     
    27:50
    Kometa přidává na obrátkách i po komerční přestávce a znovu je usazena v útočné třetině.
     
    28:06
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Peter Čerešňák – 2 min., držení).
     
    28:21
    Kindl po mantinelu nedokázal vyhodit a Brno kombinuje.
     
    28:31
    Muellerovu dělovku z příklepu z levého kruhu kryje připravený Svoboda.
     
    28:50
    Suchý na poslední chvíli vložil hůl do přihrávky na Muellera, který už by pálil do prázdné branky!
     
    29:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno využívá přesilovku a po zásluze snižuje! Mueller tentokrát v roli nahrávače naservíroval puk na pravý kruh PETRU HOLÍKOVI, který připravenou střelou zápěstím propálil Svobodu na bližší tyč. Asistence: Peter Mueller a Tomáš Bartejs.
    29:01 Petr HOLÍK - 2:1
     
    29:40
    Nepřesná rozehrávka Komety končí na zakázaném uvolnění.
     
    29:43
    Odražený kotouč po buly málem překvapil Sedláčka, kterému propadl pod tělem, ale do sítě se nedošoural a brněnský gólman puk dokázal zalehnout.
     
    30:11
    Čerešňákovu ránu od modré čáry Sedláček viděl a ukryl puk ve výstroji.
     
    30:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši si berou zpět dvoubrankové vedení! Dzierkals se z pravé strany natlačil k nahození na Sedláčka, který vyrazil kotouč pouze před sebe. Odražený puk si našel MARTIN LANG a zblízka ho pověsil pod horní tyčku. Asistence: Martinš Dzierkals a Petr Kodýtek.
    30:32 Martin LANG - 3:1
     
    30:57
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jenže už po pětadvaceti sekundách je to znovu o jediný gól! TOMÁŠ VINCOUR dostal od Rákose parádní přihrávku před branku, napoprvé ještě trefil tyč, ale na druhý pokus už procpal puk pod Svobodovým položeným betonem do sítě. Asistence: Daniel Rákos a Radovan Pavlík.
    30:57 Tomáš VINCOUR - 3:2
     
    30:57
    Ještě se ale bude zkoumat video! Plzeň si bere trenérskou výzvu!
     
    30:57
    Rozhodčí ale ukazují směrem na středový kruh a branka je uznána! Kometa navíc bude hrát přesilovku.
     
    30:57
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva). Trest odpyká Martin Lang.
     
    31:27
    Mueller si najížděl na přihrávku před poloprázdnou branku, ale pas nebyl přesný.
     
    32:21
    Suchý tečoval Muellerovu přihrávku a Škoda se osvobozuje.
     
    32:40
    Kodýtek se Suchým ještě drželi kotouč v útočném pásmu v rohu klužiště a pošetřili cenné vteřiny.
     
    32:57
    Domácí v plném počtu.
     
    33:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Martin Lang se brzy po návratu z trestné lavice zapojil do akce a připravil gól pro švédského snajpra LUDWIGA BLOMSTRANDA! Dočekalovi trestuhodně propadl vyhozený kotouč, kterého se zmocnil právě Lang, který při přečíslení dvou na jednoho dlouho vyčkával. Nakonec ale vyslal neomylnou přihrávku přesně na Blomstrandovu hokejku a švédský útočník zamířil mimo dosah přesunujícího se Sedláčka. Asistence: Martin Lang a Viktor Lang.
    33:26 Ludwig BLOMSTRAND - 4:2
     
    34:26
    Blomstrand mohl přidat po minutě další gól! Tentokrát to byl on, kdo táhl plzeňské přečíslení. Stáhl si kotouč na střed kolem padajícího obránce a ranou zápěstím pořádně prověřil Sedláčka. Ten puk neudržel, ale k dorážce se domácí nedostali.
     
    34:59
    Bartejs přihrál spoluhráči rukou, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    35:12
    Špatná rozehrávka Škody, po které se dostal ke střele z levého kruhu Mueller. Svoboda betonem vyrazil jeho pokus.
     
    35:58
    Ofsajd zastavil nadějnou akci Brňanů.
     
    36:50
    Kodýtek střelou od levého mantinelu trefil jen spoluhráče a následně zahrozili hosté. Dvěma zajímavými střelami se prezentoval Kevin Tansey. Nejprve jeho tečovaný pokus z pravé strany o kousek minul branku, poté si najel na přihrávku mezi kruhy a neuspěl jen kvůli dobrému zákroku Miroslava Svobody.
     
    38:01
    Otakar Šik byl v souboji s Dominikem Graňákem rychlejší, ale jelikož startoval z horší pozice, před plzeňského obránce se nakonec neprotlačil.
     
    38:34
    Chybná rozehrávka Komety! Dzierkals se mohl natlačit před Sedláčka, ale na poslední chvíli mu puk zezadu vypíchl vracející se Kevin Tansey.
     
    38:40
    Na druhé straně Svoboda kryje brněnskou střelu z levé strany.
     
    39:04
    Hollandovo rána z pravého kruhu zamířila vedle branky.
     
    39:28
    Peter Mueller obkroužil celé útočné pásmo, nakonec vypálil zápěstím z levého kruhu, Svoboda viděl a lapačkou zasahuje.
     
    39:34
    Jedovatý pokus Vincoura hned po buly Svoboda jen vyrazil, brněnský útočník se ještě natlačil k dorážce, tu ale domácí srazili nad branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Kometa ve druhé části přepnula ještě do vyššího tempa a byla rozhodně aktivnější. Jenže stále ztrácí dvě branky. Z velkého tlaku si nejprve hosté vybojovali možnost přesilové hry, kterou využil přesnou ranou zápěstím Petr Holík. Ovšem už o minutu později vrátil Plzni dvoubrankové vedení Martin Lang. Za 25 sekund už ale bylo všechno jinak, dorážející Tomáš Vincour snížil. Škodovce navíc nevyšla trenérská výzva a domácí šli znovu do čtyř. Tentokrát se ubránili a Martin Lang pár desítek sekund po návratu připravil gól pro Ludwiga Blomstranda, který tak stanovil skóre 4:2 po čtyřiceti minutách. Stále je k vidění opravdu parádní hokej s mnoha góly a šancemi na obou stranách.

    Střely na branku: 21:26
     
    Další třetina začne přibližně v 19:19.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Muellerovo nahození od modré čáry Svoboda v klidu kryje ve výstroji.
     
    40:31
    Čerešňák dostal přihrávku při přečíslení tří proti dvěma, se střelou ale váhal příliš dlouho a následně hosté pokus dokázali zablokovat.
     
    41:04
    Nahození Kučeříka mířilo mimo branku, nicméně puk parádně tečoval na Svobodu Otakar Šik! Plzeňský gólman měl plné ruce i nohy práce, puk vyrazil, následná dorážka Šika nebyla přesná.
     
    42:11
    Třetí formace Škody se usadila v útočném pásmu, do šance se ale zatím nedostala.
     
    42:38
    Blomstrand byl sražen u mantinelu a zůstává ležet na ledě, rozhodčí po chvilce přerušili hru. Vylučovat se ale nebude.
     
    43:33
    Plzeň se ubránila tlaku Komety a sama zahrozila. Martin Lang se snažil prosmýknout před branku, to mu nevyšlo, nicméně puk se následně dostal na modrou čáru. Tam si najel Vojtěch Budík, jehož dělovku dokázal Sedláček pokrýt.
     
    44:21
    Blomstrand po krátkém ošetření zpět na ledě a hned nebezpečně pálil z levého kruhu těsně nad brněnskou branku.
     
    45:45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    MARTIN LANG prožívá parádní večer a posílá Západočechy už do tříbrankového vedení! Dzierkals nejprve nemohl do útočného pásma kvůli ofsajdu, ale Mertl poté zvládl udržet puk před modrou čáru, posunul ho na Langa a dvacetiletý plzeňský útočník z levého kruhu zamířil nad Sedláčkův levý beton ke vzdálenější tyčce. Zaznamenal tak svůj druhý gól v zápase, na kontě má i jednu přihrávku. Asistence: Tomáš Mertl.
    45:45 Martin LANG - 5:2
     
    46:07
    Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    47:02
    Kindl zachytil dlouhou přihrávku na Muellera a vysunul Kodýtka, jehož střela nebyla přesná.
     
    47:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic Brno snižuje a ještě bude chtít zabojovat o body! Holík přihrávkou zpoza branky našel u levé tyčky postaveného PETERA MUELLERA. Americký útočník z úhlu procpal puk za překvapeného Svobodu. Asistence: Petr Holík a Martin Zaťovič.
    47:16 Peter MUELLER - 5:3
     
    48:06
    Kometa ožila a Svoboda musel vyrážet dvě střely od modré čáry. Poté domácí vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    48:51
    Nepřesná rozehrávka Západočechů končí na zakázaném uvolnění.
     
    49:01
    Hollandovo tečované nahození rozvlnilo jen boční síť Svobodovy branky.
     
    49:19
    Kotouč opustil ledovou plochu, vhazuje se po Svobodově pravici.
     
    50:11
    Západočeši se ubránili brněnskému tlaku a nyní se drží po delší době na kotouči.
     
    50:28
    Nepřesná přihrávka vyhnala domácí z útočného pásma.
     
    50:52
    Thorell zablokoval nahození Horkého do ochranné sítě. Vhazuje se před Svobodou.
     
    51:35
    Nádherná plzeňská kombinace! Suchý prostrčil puk na Thorella, který výtečně prostrčil puk před branku na najíždějícího Budíka. Ten jen nastavil hokejku a kotouč tečoval. Sedláček si poradil, dorážející Bulíř zamířil nad branku.
     
    51:35
    Kometa mohla hrát přesilovku. Bulíř po předchozí akci podrazil Horkého, což sudí postřehli. Horký ale situaci neunesl a za zbytečné oplácení je také vyloučen.
     
    51:35
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Michal Bulíř – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Luboš Horký – 2 min., sekání).
     
    52:19
    Velký tlak Komety, Mueller nahazoval puk před branku a domácí si málem srazili puk do sítě. Svoboda odolal, následně hrál Gulaši už ve středním pásmu. Pískán ofsajd Komety. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.
     
    53:35
    Oba týmy v plném počtu. Při hře čtyři na čtyři se nic zajímavého nedělo. Kometě se krátí čas na srovnání.
     
    54:11
    Ďaloga nahazoval puk z pravé strany, domácí pokus srazili. Na druhou stranu zamířil Michal Bulíř, který hledal najíždějícího Martina Langa. Ten se snažil sklepnout letící puk mezi tři tyče, ale v tísni nezamířil přesně.
     
    54:57
    Kratochvílova svižná rána zápěstím z levého kruhu o kousek minula vzdálenější tyčku!
     
    55:24
    Kodýtkovo sražené nahození Sedláček raději skryl v lapačce.
     
    56:27
    Kometa ve velkém tlaku už minutu v útočném pásmu a stíhá i střídat! Zaťovič z mezikruží o kousek přestřelil.
     
    56:54
    Holland objel branku a nadvakrát se snažil překonat Svobodu, ten odolal. Na druhou stranu zamířil Martin Lang, který mohl zkompletovat hattrick, ale z úhlu vypálil jen do Sedláčkovy masky. Hra je raději přerušena.
     
    57:15
    Západočeši vyhazují puk do středního pásma, to jim stačí.
     
    57:31
    Puk znovu ve střední třetině.
     
    57:41
    Kometa se usazuje v útočném pásmu a Sedláček míří na střídačku!
     
    58:14
    Holíkovi odskočil puk od hokejky, ale Plzeň nedokázala vyhodit. Poté dostal přihrávku před branku Michal Krištof, ale zakončení mu moc nesedlo a skákavý kotouč sebral Svoboda.
     
    58:14
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:14
    Brněnská branka stále prázdná.
     
    58:31
    Krištof našel zadovkou osamoceného Holíka, který si ještě chtěl rychlou kličkou položit Svobodu, ale puk za něj nezasunul! Skvělý zákrok plzeňského gólmana.
     
    58:59
    Plzeň právě vstřelila branku!
    MARTIN LANG kompletuje hattrick! Dvacetiletý plzeňský útočník z levé strany trefil přes brněnského obránce prázdnou branku a zvedá ruce nad hlavu. Může si vychutnat svůj první extraligový hattrick. Na jeho počest dokonce přilétly na led dvě čepice. Asistence: Peter Čerešňák.
    58:59 Martin LANG - 6:3
     
    59:35
    Kodýtek z pravého kruhu o kousek minul bližší tyč brněnské branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Opravdu pohledný zápas na závěr roku byl k vidění v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně. Kometa sice byla od druhé třetiny aktivnější, ale Plzeň dnes zářila v produktivitě. Hvězdný večer prožil dvacetiletý útočník Martin Lang, který nasázel hattrick a přidal i jednu asistenci. Pod jeho velením si Škoda došla pro tři body za vítězství 6:3. Ve třetí třetině skóroval dvakrát právě Lang.

    Střely na branku: 30:37

    Nejlepší hráči zápasu:
    Plzeň – Martin Lang
    Kometa – Peter Mueller
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Hezký zbytek večera a na počtenou u dalších on-line přenosů i v roce 2022. (19:56:59)
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 13. Schleiss (Čerešňák), 14. F. Suchý (Čerešňák), 31. M. Lang (Dzierkals, Kodýtek), 34. Blomstrand (M. Lang, V. Lang), 46. M. Lang (Mertl), 59. M. Lang (Čerešňák) – 30. P. Holík (P. Mueller, Bartejs), 31. Vincour (Rákos, R. Pavlík), 48. P. Mueller (P. Holík, Zaťovič)


    HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Budík, V. Lang, J. Kindl (C), Kvasnička – Dzierkals, Mertl, M. Lang – F. Suchý, Bulíř, G. Thorell – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – F. Přikryl, P. Musil, M. Marcel.
    Trenér: Václav Baďouček, Miloš Říha

    HC Kometa Brno: J. Sedláček (Tomek) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Tansey, L. Forman – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – P. Kratochvíl, Krištof, L. Horký – R. Pavlík, Rákos, Vincour – Šik, Dočekal, T. Šoustal.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Ondráček, Šír – Brejcha, Votrubec

    Diváci: 1000
    bahis siteleri