Getafe – Real Madrid 1:0 (kon.) | Atlético – Rayo Vallecano 2:0 (kon.) | Elche – Granada 0:0 (kon.)
Alavés – Real Sociedad 1:1 (kon.) | Real Betis – Celta Vigo 0:2 (kon.) | Mallorca – Barcelona 0:1 (kon.)
konec
Real Betis
0:2 (0:2)
Celta de Vigo
Neděle 02.01.2022, 18:30 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto klání je to vše. Děkujeme, že jste jej sledovali spolu s námi. Mějte se hezky a u dalších přenosů zase brzy na viděnou. (20:34:57)
     
    V dalším kole se Real Betis představí na půdě pátého Vallecana. Vigo bude o prodloužení své třízápasové série bez porážky usilovat na stadionu Realu Sociedad.
     
    Celta si druhou výhrou v řadě polepšila v dvacetičlenné tabulce na dvanáctou pozici. Betis naopak podruhé za sebou prohrál, zůstává přesto nadále třetí.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:11.
     
    Fotbalisté Celty Vigo udrželi po změně stran své poločasové vedení 2:0 a odváží si ze Sevilly takřka zlaté tři body. Hrdinou duelu, v němž se utkal třetí celek La Ligy se čtrnáctým, se stal hostující kapitán Iago Aspas. Zkušený čtyřiatřicetiletý útočník se trefil už ve čtvrtém ligovém utkání v řadě. A ne jednou! Ve 36. minutě fauloval Guardado na levém okraji pokutového území zbytečně Cerviho a Iago Aspas následně střelou doprostřed branky otevřel skóre z penaltového puntíku. Stejný hráč pak v poslední akci poločasu zakončil hostující protiútok, když obral o míč Ruize, položil si brankáře Silvu a završil své školení gólem do šatny. Krátce po návratu na trávník mohl Betisu zasadit definitivní úder Mina, jeho zakončení ale skončilo na levé tyči. Domácí měli ve druhém dějství území i herní převahu, veškeré pokusy ale končily v rukavicích pozorného Ditura.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Tak ještě jeden pohodlný zákrok Matíase Ditura, který opět ukryl do klubíčka Juanmiho ránu mířící doprostřed branky. Teď už je vše jasné. Vigo v Seville zvítězí.
     
    90+4
    William Carvalho kombinoval s Nabilem Fékirem. Hosté vše utnuli dalekým odkopem.
     
    90+3
    Nolito zahrál na polovině hřiště rukou. Rozehrává Betis, kterému na zázrak zbývají už jen dvě minuty.
     
    90+3
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Franco Emanuel Cervi, přichází José Fontán.
     
    90+2
    Po obloučku Nabila Fékira hlavičkoval William Carvalho slabě z pravé strany do rukavic Ditura.
     
    90+1
    Franco Emanuel Cervi hodně nešetrně naskočil kolíky na nárt Rodriho. Ten se svíjí v bolestivých grimasách a ze zdržování ho rozhodně nikdo obviňovat nemůže. Žlutá karta.
     
    90+1
    Utkání bude nastaveno o pět minut.
     
    90
    Autora obou dnešních branek vyprovodil ze hřiště pískot domácích tribun. Troufám si tvrdit, že Aspase to nijak trápit nebude. Mezi svými dnes bude za hrdinu.
     
    90
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Iago Aspas, přichází Nolito.
     
    89
    Juanmi se s míčem prodral až k hranici pokutového území. Jenže je to pořád to stejné dokola – jeho pokus levačkou si pohodlně stáhl do rukavic Matías Dituro.
     
    88
    Nabil Fékir zezadu nedovoleně atakoval Denise Suáreze a sportovně mu vypomohl na nohy.
     
    87
    Nabil Fékir oslovil krátkou přihrávkou z levé strany vápna Juanmiho. Tomu vázlo mezi přesilou protihráčů zpracování míče, o který bleskově přišel.
     
    86
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Brais Méndez, přichází Gabriel Veiga.
     
    85
    Joseph Aidoo odvracel před Cristianem Tellem na autové vhazování. Po chvíli doskákal míč z levé strany před malé vápno. Borja Iglesias jej z první tečoval jen do Matíase Ditura. Dobrá pozice, leč mířidla znovu nepřesná.
     
    84
    Vigu hraje aktuálně vše do karet. Čas kvapí a argentinský kouč Eduardo Coudet má navíc k dispozici ještě všechna střídání, kterými může v závěru rozkouskovat hru.
     
    83
    Alex Moreno přetáhl centr z levé strany. Následně se k míči přeci jen dostal Héctor Bellerín, jenže zahrál rukou.
     
    82
    Juanmi si posouval balon podél hranice šestnáctky. Nakonec ho odevzdal nepřesnou přihrávkou na pravou stranu.
     
    82
    Iago Aspas zastavil taktickým faulem Nabila Fékira. Hosté se zatahují na vlastní polovinu.
     
    81
    Denis Suárez faulován Borjou Iglesiasem. Hrát může Vigo, které dělí od cenné výhry už jen nějakých deset minut plus nastavení.
     
    80
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Sergio Canales, přichází Cristian Tello.
     
    79
    Vigu se teď daří držet míč okolo domácí šestnáctky, kde sbírá krátké přihrávky. Ochozy reagují ohlušujícím pískotem.
     
    78
    Nabil Fékir upadl po kontaktu s protihráčem jen těsně před hranicí velkého vápna. Navzdory jeho protestům rozhodčí Soto faul neodpískal.
     
    77
    Hostující záložník je po krátkém ošetření za postranní čárou vpuštěn zpátky do akce. Míč si na odkop od branky staví Matías Dituro.
     
    76
    Momentálně se nehraje. Brais Méndez se nepříjemně srazil s vlastním spoluhráčem, konkrétně Francem Emanuelem Cervim, a musí podstoupit ošetření.
     
    75
    Brais Méndez si na Ruizově teči vykoledoval další rohový kop. Tentokrát ho Celta rozehraje z pravé strany.
     
    74
    Iago Aspas si v pokutovém území rovnal míč na střelu. Nakonec se k ní neprokličkoval, do odraženého balonu ale dloubl Santiago Mina, jehož zakončení k levé tyči fantasticky vyrazil na roh Rui Silva!
     
    73
    Borja Iglesias si na středu hřiště přehodil míč na levačku. Jeho tvrdá rána z nějakých dvaceti metrů letěla mimo levý horní růžek Diturovy svatyně.
     
    71
    Rohový kop nerozehráli domácí fotbalisté nejlépe. Založit tak musí z půlící čáry zcela novou útočnou kombinaci.
     
    70
    Dobrá možnost Betisu! Javier Galán neodvrátil ideálně centr z levé strany. Míč se kutálel na hranici šestnáctky proti noze rozběhnutého a úplně volného Williama Carvalha. Jeho dělovku tečoval prvně jmenovaný obránce Viga kousek vedle levé tyčky na roh.
     
    69
    Juanmiho centr prošel na Sergia Canalese. Ten vyslal pohotovou střely z otočky, skákavý balon si ale zase našel Ditura. Jako by měl argentinský strážce v rukavicích magnet.
     
    68
    William Carvalho zkoušel další pas za obranu – tentokrát obloučkem. Nikdo ze spoluhráčů jeho myšlenku nepochopil. Rozehrávat bude, jak jinak, než Matías Dituro.
     
    66
    William Carvalho hledal přihrávkou mezi obránce Borju Iglesiase. Ten prudký balon nezachytil, a tak si na něm smlsl na trávníku až Matías Dituro, který i nadále v poklidu drží čisté konto.
     
    64
    V krátkém sledu dva nepovedené hostující pokusy o procpání míče do šestnáctky Betisu. Nyní již znovu kombinují pruhovaní.
     
    63
    Borja Iglesias si na pravé straně šestnáctky obhodil obloučkem protihráče. Míč ale zase skončil jen u Ditura. Střídající fotbalisté nicméně hru Betisu oživili. Dostaví se i efekt v podobě kontaktního gólu?
     
    61
    Nabil Fékir to zkusil z nějakých snad třiceti metrů. Odvážný pokus mířil pouze doprostřed branky, takže opět snadná práce pro čtyřiatřicetiletého Argentince ve službách Viga.
     
    60
    Na protějším konci hrací plochy se neujal ani centr Sergia Canalese. Skončil v náruči pozorného Matíase Ditura.
     
    59
    Ojedinělá akce zataženého Viga. Z pravé strany centroval na zadní tyč Brais Méndez. Jeho vzdušný pas byl ale hodně nepřesný a doletěl až do zámezí.
     
    58
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Andrés Guardado, přichází Nabil Fékir.
     
    58
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Willian José, přichází Borja Iglesias.
     
    57
    Héctor Bellerín zkusil štěstí střelou ze střední vzdálenosti. Jeho pumelice se stočila poměrně dost vedle pravé tyčky.
     
    56
    Tentokrát nepřesná a příliš prudká přihrávka na Williana Josého. Ten půjde co nevidět, zdá se, ze hřiště. Chystá se totiž rovnou dvojité střídání Betisu.
     
    55
    Vzdušný pas na Juanmiho odvrácen hostující obranou. Ta zatím žádnému drtivému tlaku nečelí.
     
    54
    Fotbalisté Betisu si žádali autové vhazování. Rozhodčí měl ale jasno – Sergio Canales zpracovával balon o Denise Suáreze až za brankovou čárou.
     
    53
    Willian José zasáhl kolíky kotník Carlose Domíngueze. Je z toho druhá žlutá karta tohoto utkání.
     
    51
    Betis vstoupil do druhého poločasu s jednou změnou v sestavě. Domácí tým se ale zatím v kombinaci dost trápí, a tak se dají brzy očekávat další střídání a posílení útoku.
     
    49
    Brais Méndez reklamoval chybný výrok rozhodčího. Žádal si po svém skluzu autové vhazování. To bylo přiřčeno Betisu.
     
    48
    Dnešní utkání sleduje 41 656 diváků.
     
    46
    Mohlo to být o tři branky! Franco Emanuel Cervi poslal z levé strany přihrávku na bližší tyč a Santiago Mina umístil míč do brankové konstrukce!
     
    46
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Diego Lainez, přichází Rodri.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     
    Zápas mezi třetím a čtrnáctým týmem tabulky se zatím vyvíjí překvapivě lépe pro Vigo, které vede v Seville po úvodním dějství 2:0. Favorizovaný Betis byl sice po většinu času aktivnějším týmem, ze své územní převahy ale vyprodukoval jen jediné zakončení mezi tři tyče. To Celta si počínala o poznání efektivněji. Ve 36. minutě fauloval Guardado na levém okraji pokutového území zbytečně Cerviho a Iago Aspas následně střelou doprostřed branky otevřel skóre z penaltového puntíku. Stejný hráč pak v poslední akci poločasu zakončil hostující protiútok, když obral o míč Ruize, položil si brankáře Silvu a završil své školení další pohodlnou trefou.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Už se zdálo, že bude pískán konec poločasu, Vigo ale ještě podniklo jeden rychlý protiútok, z něhož pramenil gól do šatny! IAGO ASPAS nedostal na levé straně do běhu ideální přihrávku, míč ale ukořistil Víctoru Ruizovi a poté si ve vápně položil i Ruie Silvu. Následovalo už jen pohodlné zakončení do odkryté klece a obrovská radost na straně Celty.
     
    45+1
    Betis dohrává úvodní část zápasu s míčem na kopačkách. Z pravé strany odcentroval Héctor Bellerín a Matías Dituro na míč nedosáhl ideálně. Neudržel ho v rukavicích, nikdo z domácích se ale k balonu nedostal.
     
    45+1
    První dějství bude nastaveno o jednu minutu.
     
    45
    Héctor Bellerín nasadil na pravé straně jesličky Javieru Galánovi, následně Brais Méndez odkopl balon do zámezí.
     
    44
    Betis drží balon, obrannou hráz Viga ale zatím dobývá marně. Hosté už se nejspíše nikam bezhlavě nepoženou a budou se soustředit na poctivou obranu a brejky. Body z horké půdy třetího týmu La Ligy by se šikly.
     
    43
    Morenův centr z levé strany odvrátil ze šestnáctky hlavou Okay Yokuşlu. Turecký záložník dnes nastupuje mimo obvyklý post na středu obrany.
     
    42
    Betis po inkasované brance opět zařadil vyšší rychlostní stupeň. Zatím se pruhovaným daří kombinovat jen po vápno.
     
    41
    Po Lainezově centru z pravé strany hlavičkoval Juanmi slabě vedle levé tyče. Matías Dituro dráhu letu míče kontroloval a následně pomalou rozehrávkou znovu zabrnkal na nervy domácích příznivců.
     
    40
    Hosté teď nikterak nepospíchali s autovým vhazováním a z tribun se ozval letmý pískot. Nakonec přišlo další zbytečné odevzdání míče.
     
    39
    Juanmi neprošel na levém křídle přes Josepha Aidooa. Ten míč posunul do střední části hrací plochy.
     
    38
    Stadion poněkud utichl. Uvidíme, jaká bude reakce Betisu. Domácí favorité mají stále spoustu času porážku zvrátit.
     
    36
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Autorem branky z pokutového kopu je IAGO ASPAS. Míč poslal levačkou po zemi doprostřed branky, zatímco Rui Silva se vrhl na svou levou stranu. Hosté jdou v Seville překvapivě do vedení!
     
    35
    Santiago Mina vysunul na levé straně Franca Emanuela Cerviho, který po kontaktu s Andrésem Guardadem upadl v šestnáctce. Pokutový kop pro Celtu Vigo!
     
    34
    Zdá se, že tlak Betisu byl definitivně otupen. Momentálně se balon nejčastěji pohybuje v dosahu středového kruhu.
     
    32
    Denis Suárez přišlápl nohu nic netušícímu Andrési Guardadovi a rozhodčí Soto neváhal tasit první žlutou kartu.
     
    31
    Juanmimu vypíchl balon Joseph Aidoo. Betis bude rozehrávat autové vhazování z vlastní poloviny hřiště. Navzdory aktivnímu fotbalu jsme zatím příliš šancí neviděli.
     
    30
    Franco Emanuel Cervi poslal z levé strany nadýchaný centr před malé vápno. Natahoval se po něm Santiago Mina, byl ale dobře střežen Alexem Morenem a k zásahu míče mu několik decimetrů scházelo.
     
    29
    Nepříjemný úder loktem někam do krku schytal po souboji s Andrésem Guardadem Fran Beltrán. Ten v předklonu vydýchává, zatímco se mu domácí záložník omlouvá.
     
    28
    Sergio Canales střílel zpoza pokutového území po zemi výrazně vedle pravé tyčky. Hlavu ukryl do dlaní, tohle se nepovedlo.
     
    27
    Nakonec z toho byl nákop, který doskákal k brankáři Silvovi. Po ukázkové odevzdávce míče tak mohou zaútočit domácí.
     
    26
    Celtě se na chvíli podařilo eliminovat rostoucí tlak Betisu. Dopředu se ale hosté s míčem nedostávají. Zadáci si jej přihrávají jen na své polovině.
     
    24
    Real Betis kombinuje s balonem na polovině soupeře. Domácí fotbalisté v posledních minutách zcela převzali taktovku a jsou teď jasně aktivnějšími aktéry zápasu.
     
    23
    Diego Lainez si na pravé straně až příliš předkopl míč. Nadějně vyhlížející akce Betisu následně skončila, neboť se mu včas do cesty postavil Carlos Domínguez.
     
    22
    Sergio Canales kroutil zprava míč do malého vápna. Do odraženého balonu se opřel Alex Moreno. Jeho přízemní projektil ztroskotal na bloku.
     
    21
    Javier Galán si na pravém okraji hřiště počínal nedovoleně v souboji s Willianem Josém. Real Betis bude v krátkém sledu zahrávat další standardní situaci.
     
    20
    Sergio Canales odcentroval před malé vápno na Marca Bartru. Ten ale v tísni protihráče hlavičkoval daleko vedle pravé tyče. Domácí si ještě žádali roh, podle sudích ale k teči nedošlo.
     
    19
    Juanmi si aktivitou na útočné polovině vynutil faul kousek před hranicí pokutového území. Pruhovaní mají k dispozici zajímavou standardku.
     
    18
    Carlos Domínguez poslal balon na rohový kop. Po centru z levé strany si nejvýše naskočil William Carvalho. Naneštěstí pro Betis ale hlavičkoval jen doprostřed branky, kde číhal Matías Dituro.
     
    17
    Denis Suárez posunul balon na Iaga Aspase. Jeho skákavá střela z pravé strany skončila v rukavicích brankáře Ruie Silvy. Domácí reklamovali ofsajd a opakované záběry jim vzápětí daly zapravdu.
     
    16
    Andrés Guardado hledal dlouhým pasem za obranu Juanmiho. Matías Dituro musel vyběhnout až za okraj šestnáctky a tvrdou hlavičkou míč odvrátit do bezpečí.
     
    15
    Betis roh ubránil a okamžitě vyvezl balon k půlící čáře. Tam se ho ujali opět hosté, kteří zatím drží s favoritem krok.
     
    14
    Iago Aspas ustřežen na útočné polovině Víctorem Ruizem. Z jejich souboje vyrezultoval první rohový kop pro Vigo.
     
    13
    Brais Méndez teď příliš pospíchal s rozehrávkou standardní situace. Rozhodčí vrátil hru na polovinu hřiště.
     
    12
    Betis měl k dispozici standardní situaci. Po Canalesově centru do šestnáctky se útočného faulu dopustil Víctor Ruiz.
     
    10
    Tentokrát vzruch v protějším pokutovém území. Balon propadl skrze skrumáž až k dobíhajícímu Williamu Carvalhovi. Na poslední chvíli merunu odkopl do zámezí Javier Galán.
     
    9
    Celta vyprodukovala další zajímavou akci vedenou po levé straně. Santiago Mina nakonec hledal zpětnou přihrávkou na okraj šestnáctky Braise Méndeze, ten ale míč nezpracoval vůbec dobře.
     
    8
    Brais Méndez posunul balon na levou stranu, odkud si ho potáhl k hranici pokutového území Santiago Mina. Po sérii kliček nakonec našel skulinku mezi dvojicí protihráčů a vystřelil. Rui Silva jeho přízemní pokus mířící do levé části branky pohotově vyrazil.
     
    7
    Héctor Bellerín uvedl do hry autové vhazování. Míč ihned odkopl zpět za postranní lajnu Javier Galán, a tak si prvně jmenovaný obránce Betisu vše zopakuje.
     
    6
    Héctor Bellerín naskočil skluzem do Javiera Galána. Útočná akce, kterou vedl po levém křídle Willian José, je tak u konce. Hrát může Vigo.
     
    5
    Okay Yokuşlu, jenž v základní sestavě na poslední chvíli nahradil původně avizovaného Kevina Vázqueze, vyřešil napadání Betisu zpětnou přihrávkou na Matíase Ditura.
     
    4
    Na začátku čtvrté minuty kopal Betis svůj první roh. Centr směřující na kapitána Andrése Guardada byl vyhlavičkován hostující obranou.
     
    3
    Pas na rozběhnutého Santiho Minu se neujal. Hostující útočník byl na levém křídle dobře křižován Marcem Bartrou.
     
    2
    O první střelecký pokus utkání se postaral Brais Méndez. Jeho dělovka z pravého křídla, jež byla vyslaná z větší vzdálenosti, skončila nad Silvovou brankou.
     
    1
    Fotbalisté Betisu nastoupili do zápasu v pruhovaných zeleno-bílých dresech. Hosté hrají v červeno-bílé kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: Rui Silva – Bellerín, Bartra, V. Ruiz, Moreno – W. Carvalho, Guardado (C) – D. Lainez, Canales, Juanmi – José.
    Náhradníci: Rebollo, Robles – Fékir, González, Iglesias, Rodri, Ruibal, Tello, García, Marchena.
    Trenér: Manuel Pellegrini

    Real Club Celta de Vigo: Dituro – Aidoo, Yokuşlu, Domínguez, Galán – Beltrán – Méndez, Denis Suárez, Cervi – Aspas (C), S. Mina.
    Náhradníci: R. Blanco – Álvarez, M. Baeza, Fontán, Medrano, Nolito, Sotelo, Veiga, Carrique, Castro.
    Trenér: Eduardo Coudet

    Rozhodčí: C. Soto – J. L. González, G. Porras.
     
    Oba týmy se naposledy utkaly 22. května loňského roku. Z divoké výhry 3:2 se nakonec radoval Betis, ačkoliv prohrával zkraje druhého poločasu na půdě soupeře už 0:2. Klub ze Sevilly neprohrál s Vigem už šestkrát v řade. Hned ve čtyřech z těchto soubojů bodoval Betis naplno.
     
    Vigo je na tom, co se tabulkového postavení týče, podstatně hůře. Celta se nachází s dvaceti body na čtrnácté pozici, kde má pětibodový náskok na sestupové příčky. Na rozdíl od Betisu Vigo svůj poslední zápas v roce 2021 vyhrálo, když doma 17. prosince porazilo 3:1 Espanyol. Nejlepším střelcem Viga je velezkušený Iago Aspas. Čtyřiatřicetiletý forvard se v letošním ročníku La Ligy trefil osmkrát. O dva zásahy méně má na kontě Santi Mina.
     
    Betis se ve dvacetičlenné tabulce nachází na výborné třetí pozici. V závěru roku 2021 se klub ze Sevilly prezentoval povedenými výkony, leč své úplně poslední vystoupení po čtyřech ligových výhrách v řadě prohrál. 19. prosince Betis neudržel vedení na hřišti Bilbaa a po dvou inkasovaných brankách v závěrečné dvacetiminutovce prohrál těsně 2:3. Nejlepším letošním střelcem Betisu je s jedenácti zaznamenanými góly osmadvacetiletý španělský útočník Juanmi, jenž je zároveň druhým nejpilnějším kanonýrem celé La Ligy.
     
    Hezký nedělní podvečer. Španělská La Liga má dnes na programu celkem šest zápasů svého 19. kola. V tomto textovém přenosu se podrobněji zaměříme na souboj mezi týmy Real Betis a Real Club Celta de Vigo. Bookmakeři sázkových kanceláří vnímají jako favority na vítězství fotbalisty domácího celku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Filip Lefenda

    Branky: 36. Aspas (pen.), 45+2. Aspas

    Karty:   53. José (RBE) – 32. Denis Suárez (CVG), 90+1. Cervi (CVG)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:11.
    Real Betis: Rui Silva – Bellerín, Bartra, V. Ruiz, Moreno – W. Carvalho, Guardado (C) (58. Fékir) – D. Lainez (46. Rodri), Canales (80. Tello), Juanmi – José (58. Iglesias).
    Náhradníci: Rebollo, Robles – Fékir, González, Iglesias, Rodri, Ruibal, Tello, García, Marchena.

    Trenér: Manuel Pellegrini

    Celta de Vigo: Dituro – Aidoo, Yokuşlu, Domínguez, Galán – Beltrán – Méndez (86. Veiga), Denis Suárez, Cervi (90+3. Fontán) – Aspas (C) (90. Nolito), S. Mina.
    Náhradníci: R. Blanco – Álvarez, M. Baeza, Fontán, Medrano, Nolito, Sotelo, Veiga, Carrique, Castro.

    Trenér: Eduardo Coudet

    Rozhodčí: C. Soto – J. L. González, G. Porras

    Diváci: 41656
    bahis siteleri