Chabarovsk – Kazaň 1:2 (1:2 po s.n.) | Čeljabinsk – Jaroslavl 4:3 (po pr.) | Novosibirsk – Spartak Moskva 1:2 (2:3 po s.n.)
Ufa – Riga 6:4 (kon.) | CSKA Moskva – Nižněkamsk 2:1 (po pr.) | Barys – Magnitogorsk 3:2 (kon.)
Omsk – Jekatěrinburg 0:0 (odl.) | Soči – N.Novgorod 1:2 (kon.) | Viťaz – Minsk 3:4 (1:2 po s.n.)
Jokerit – Dynamo Moskva 5:1 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Dynamo Moskva
Středa 05.01.2022, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Jokeritem Helsinky a Dynamem Moskva.
     
    Jokerit Helsinky

    Jokerit Helsinky je jediným finským zástupcem v Kontinentální hokejové lize. Ve čtyřiceti pěti odehraných zápasech získal Jokerit šedesát bodů a patří mu třetí pozice Západní konference za vedoucím duem Petrohrad, Dynamo Moskva. Na svém ledě rovněž Jokerit patří mezi nejlepší týmy v celé soutěži. Naposledy ale zvítězil 3:2 na ledě CSKA Moskva. Nejproduktivnějším hráčem Jokeritu je O´Neill s třiceti devíti body.
     
    Dynamo Moskva

    Hostující Dynamo Moskva také prožívá povedenou sezónu. Dynamo ve čtyřiceti pěti odehraných duelech získalo šedesát tři bodů a patří mu druhá pozice Západní konference. Na vedoucí Petrohrad ztrácí jediný bod. Soupeřům moskevský celek nasázel už 153 branek, což je nejlepší ofenziva v celé konferenci. Dynamo navíc z posledních pěti duelů získalo osm bodů. Naposledy zvítězilo 2:1. na ledě Jaroslavle.
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Tervo) – P. Holm, O. Leskinen, A. Grant, D. Sklenička, Friman, Kivistö – B. O'Neill, Kossila, Joensuu – Pakarinen, Norman, Savinainen – Turunen, Schroeder, Hännikäinen – M. Anttila, Björninen, Junttila.

    Dynamo Moskva: I. Bočarov (Kulbakov) – Vojnov, A. Mironov, Andrej Sergejev, Volkov, J. Zajcev, A. Pedan, A. Bělov – Wedin, Šipačov, Galijev – Raševskij, O'Dell, O. Lindberg – Igumnov, Jakimov, Klinkhammer – Petunin, O. Zajcev, A. Fjodorov – Muranov..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Jokerit uspěl na úvodním vhazování dnešního souboje. Finský celek se ihned vydal do útoku, ale nahození do rohu kluziště skončilo u soupeře.
     
    00:35
    Kossila se s pukem na čepeli dostal do útočného pásma, kde si jej přehodil na forhend a zakončil. Jeho rána prolétla kolem zadní tyčky.
     
    01:10
    Domácí brankář vyjel za svou klec, kde zastavil prudké nahození po mantinelu a sklepl kotouč na někoho ze spoluhráčů.
     
    01:34
    Julius Junttila se dostal s pukem do útočného pásma, kde zakončil příklepem a jeho dělovka skončila na betonu připraveného brankáře.
     
    01:54
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí celek se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Po rychlé kombinaci v útočném pásmu poslal Niklas Friman přihrávku mezi kruhy a JORDAN SCHROEDER z první poslal kotouč pod břevno! Asistence: Niklas Friman.
    01:54 Jordan SCHROEDER - 1:0
     
    02:10
    Domácí i po vstřelení úvodní branky pokračují v aktivitě. Další akci táhl Joensuu, jehož rána prolétla kolem vzdálenější tyčky.
     
    02:36
    Stanislav Galijev si sjel na přihrávku na útočnou modrou čáru, kde si puk zpracoval, ale následně se neprosmýkl kolem prvního soupeře.
     
    03:03
    Tommi Kivistö dostal nabito na modrou čáru, odkud střílel příklepem, ale trefil jen brusle prvního hráče v bílém dresu Dynama Moskva.
     
    03:36
    Veli-Matti Savinainen se dostal do útočného pásma, jenže se proti přesile obránců utopil v moři vlastních kliček.
     
    03:36
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Veli-Matti Savinainen – 2 min., podrážení).
     
    04:15
    Hosté se usadili v útočném pásmu, ale nikdo v bílém se nedostal do zakončení. Obrana Jokeritu zatím hraje v oslabení velmi obětavě.
     
    04:36
    Galijev dostal přihrávku na levý kruh, odkud zakončil příklepem, ale jeho dělovka skončila na betonu připraveného gólmana.
     
    05:06
    Eric O'Dell poslal přihrávku na levou stranu, kam se dostal Galijev, nicméně hosté ani v tomto případě nezakončili.
     
    05:36
    Domácí v plném počtu.
     
    06:10
    Domácí celek po skončení oslabení opět vytáhl svou ofenzivní zbraň a rychle se dostal do útočného pásma. Friman bekhendem trefil jen boční síť.
     
    06:34
    Veli-Matti Savinainen si sjel na přihrávku na středový kruh, prosmýkl se do útočného pásma, ale jeho pokus skončil vedle vzdálenější tyčky.
     
    07:03
    Veli-Matti Savinainen napadal rozehrávku Dynama v jeho obranném pásmu. Defenziva moskevského celku si s ním poradila a odehrála puk do bezpečí.
     
    07:29
    Stanislav Galijev se v rohu útočného pásma zbavil napadajícího soupeře a přihrál na modrou čáru. Následné zakončení prolétlo kolem pravé tyčky.
     
    08:03
    Tommi Kivistö nahodil puk od červené čáry do rohu útočného pásma, jenže nikdo v tmavém dresu Jokeritu za jeho pobídkou nepokračoval.
     
    08:28
    Marko Anttila se hnal do útočného pásma, ale v souboji s obráncem ztratil balanc a poroučel se k ledu.
     
    08:53
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit rychle přidává i druhou branku a potvrzuje fantastický vstup do utkání! Letošní tahoun finského celku BRIAN O´NEILL tečoval Frimanovo nahození od modré čáry za záda brankáře! Asistence: Niklas Friman.
    08:53 Brian O'NEILL - 2:0
     
    09:12
    Hosté jsou skvělým vstupem Jokeritu do dnešního souboje pořádně zaskočení. Defenziva Dynama má v úvodních minutách plno práce.
     
    09:36
    Domácí brankář vyjel za svou klec, kde zastavil nahození po mantinelu a dokázal puk odehrát do bezpečí.
     
    10:03
    Veli-Matti Savinainen se v rohu obranného pásma dostal k odraženému kotouči a bekhendem jej po mantinelu vyhodil do bezpečí.
     
    10:23
    Iiro Pakarinen se dostal do souboje na útočné modré čáře a svého soupeře tvrdým hitem doslova zboural. Sudí ale v tomto případě vylučovat nebude.
     
    11:00
    Hostující brankář Bočarov si dal pozor na nahození od modré čáry a bez problémů schoval kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    11:24
    Po další akci hostujícího celku vyletěl nahozený kotouč mimo ledovou plochu mezi diváky. Sudí nařizují vhazování před klecí Jokeritu.
     
    12:02
    Jesse Joensuu v rohu obranného pásma získal volný kotouč a bekhendem jej vyhodil do bezpečí. Jokerit je v defenzivě zatím velmi důrazný.
     
    12:26
    Bočarov musel znovu zasahovat. Z rohu útočného pásma se před něj dostal Jordan Schroeder, který chtěl zakončit kolem jeho betonu, ale nedostal puk za brankovou čáru.
     
    13:03
    Jokerit se opět vydal do útoku středem ledové plochy, nicméně akce domácího mužstva skončila nepřesným nahozením. Puk získala obrana Dynama.
     
    13:26
    Julius Junttila na modré čáře málem zastavil nepovedenou rozehrávku jednoho z obránců. Domácímu hráči puk těsně přeskočil přes čepel.
     
    14:03
    Rob Klinkhammer se dostal s pukem do útočného pásma, nicméně jeho akce skončila nepovedeným nahozením. Obrana Jokeritu hraje výborně.
     
    14:32
    Ani další útočný výpad Dynama nebezpečí pro domácí klec nepřinesl. Přihrávka na pravé křídlo totiž propadla až na zakázané uvolnění.
     
    15:10
    Jokerit se dostal do útočného pásma, kde domácí předvedli další rychlou kombinaci. Do zakončení si sjel Friman, ale forhendem trefil lapačku brankáře.
     
    15:29
    Bočarov musel opět zasahovat. Hostující brankář si i přes clonu obránců našel skulinku ve výhledu a bez problémů schoval puk do lapačky.
     
    16:03
    Teemu Turunen na útočné modré čáře získal volný kotouč, zpracoval si jej a nahodil jej na branku. Před Bočarovem nahození zablokoval obránce.
     
    16:32
    Tempo hry v posledních minutách pořádně opadlo. Ani jeden z týmů se prakticky nedostává ke střelám z nebezpečných pozic.
     
    17:10
    Jesse Joensuu dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud zakončil zápěstím, ale jeho projektil pouze zaduněl o mantinel.
     
    17:36
    Kalle Kossila napadal rozehrávku Dynama v jeho obranném pásmu. Defenziva hostujícího celku si rozhodně nemůže stěžovat na slabé vytížení.
     
    18:16
    John Norman protečoval puk do útočného pásma, jenže k jeho pobídce už se nikdo v černém dresu domácího Jokeritu včas nedostal.
     
    18:33
    Na opačné straně se k puku za brankou dostal Ivan Kulbakov, který přihrál po mantinelu na modrou čáru, jenže Klinkhammerovi puk přeskočil přes čepel.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:24
    Teemu Turunen poslal přihrávku do na levou stranu Schroederovi, jenže druhý jmenovaný si puk nedokázal dobře zpracovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce je na tom lépe domácí Jokerit. Finský celek skvěle vstoupil do utkání a už ve 2. minutě jej do vedení poslal Jordan Schroeder. Finský celek ale nepolevil a pokračoval v ofenzivním snažení. Další zásah přidal na konci deváté minuty Brian O´Neill. Dynamo se poté tlačilo do útoku, ale domácí klec prakticky neohrozilo.
     
    Střely na branku: 11 – 6
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:56
    Do druhé třetiny dnešního souboje vstoupil opět o něco aktivněji domácí Jokerit. Kalle Kossila však z pravého kruhu vůbec netrefil branku.
     
    21:10
    Andrej Sergejev se na opačné straně dostal k puku mezi kruhy a zakončil zápěstím. Jeho rána ale skončila v lapačce brankáře.
     
    21:20
    Iiro Pakarinen má nějaké zdravotní problémy a míří do kabiny!
     
    21:46
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Iiro Pakarinen – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    22:02
    Domácí brankář měl nyní i kus štěstí. Kotouč se po jeho nejistém zákroku povaloval na brankovišti, ale obránce Jokeritu jej rybičkou odehrál do bezpečí.
     
    22:36
    Jegor Zajcev si sjel na přihrávku mezi kruhy, odkud bez přípravy zakončil příklepem, ale domácí brankář opět skvěle zasáhl.
     
    23:03
    Arťom Fjodorov dostal přihrávku na levou stranu, odkud pálil příklepem, ale jeho dělovka skončila vedle vzdálenější tyčky domácí klece.
     
    23:46
    Domácí v plném počtu.
     
    24:10
    John Norman dostal přihrávku na modrou čáru, odkud pohotově zakončil příklepem, ale jeho dělovka skončila vedle pravé tyčky.
     
    24:29
    Andrej An. Mironov se hnal do útočného pásma, ale nikdo v bílém dresu jeho průnik nepodpořil. Defenziva Jokeritu si tak znovu poradila.
     
    25:03
    Jokeritu se nyní vůbec nepovedla rozehrávka a nahození skončilo v rohu ledové plochy, kde bez problémů zasáhli zadáci.
     
    25:36
    Také Dynamo má obrovské problémy při přechodu do útočného pásma. Nahození ze středního pásma skončilo až na zakázaném uvolnění.
     
    26:10
    Alexandr Petunin se stáhl do středního pásma, kde získal volný kotouč a rozehrál na levé křídlo. Dynamo zatím hraje velmi dobře.
     
    26:28
    Domácí brankář vyjel ze své klece a opět pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Druhá třetina je zatím na šance hodně chabá.
     
    27:12
    Arťom Volkov získal volný kotouč a rozehrál na levou stranu. Jeho pobídka však neoslovila nikoho z hráčů v bílém dresu.
     
    27:29
    Rob Klinkhammer si sjel na přihrávku na levou stranu útočného pásma, přehodil si puk na bekhend a zakončil. Jeho rána byla nepřesná.
     
    28:10
    Dynamo se usadilo v útočném pásmu, nicméně hokejisté v bílém se přes skvělé napadání domácích jen těžko dostávají do zakončení.
     
    28:38
    Teemu Turunen si sjel na útočnou modrou čáru, kde se dobrou kličkou dostal do zakončení, ale forhendem trefil jen hrudník brankáře.
     
    29:03
    Bočarov musel znovu zasahovat. Hostující brankář si pokryl betonem mezírku u levé tyčky a nepustil kotouč za brankovou čáru.
     
    29:26
    Ivan Kulbakov z rohu obranného pásma vyhodil puk bekhendem do pásma středního. K volnému kotouči se následně dostali soupeři.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a nadále sledujeme hodně napínavý souboj. Domácí Jokerit se koncentruje převážně na obranu.
     
    30:29
    Oleg Zajcev na modré čáře číhal na přihrávku z rohu ledové plochy, jenže kotouč mu přeskočil přes čepel do středního pásma.
     
    31:10
    Brian O'Neill se v mezikruží dostal k volnému kotouči a pohotově zakončil forhendem. Bočarov jeho razantní střelu vykopl pravým betonem.
     
    31:35
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Philip Holm – 2 min., podrážení).
     
    32:00
    Ve vlastním oslabení ujel s pukem do útočného pásma Julius Junttila, který dokonce zakončil zápěstím, ale jeho rána byla nepřesná.
     
    32:16
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tentokrát už Jokerit při vlastním oslabení přidává třetí branku! Domácí se dostali do útočného pásma hned ve dvou hráčích. MARKO ANTTILA celou akci rozjel, přihrál Hannikainenovi, který mu kotouč vrátil a urostlý útočník už měl snadnou práci! Asistence: Markus Hännikäinen.
    32:16 Marko ANTTILA - 3:0
     
    33:00
    Domácí vybojovali kotouč v obranném pásmu a bez problémů jej vyhodili do bezpečí za branku Dynama. Hostům se v této přesilovce nedaří.
     
    33:35
    Domácí v plném počtu.
     
    34:06
    Dynamo se po skončení přesilové hry usadilo v útočném pásmu, nicméně domácí hokejisté nadále skvěle vystupují a nedávají soupeři prostor.
     
    34:26
    Kalle Kossila si počkal na modré čáře na přihrávku z levé strany, ale následnou střelou příklepem trefil brusle prvního hráče v bílém.
     
    35:03
    Niklas Friman diriguje rozehrávku Jokeritu. Domácí obránce našel Schroedera, ale ten se v útočném pásmu neprosmýkl kolem Vojnova.
     
    35:34
    Andrej Pedan od červené čáry obloučkem nahodil puk do rohu útočného pásma, nicméně tam volný kotouč získali zadáci Jokeritu Helsinky.
     
    35:57
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo se také dočkalo vytouženého zásahu! Také hosté v útočném pásmu dokázali přečíslit domácí defenzivu. OSCAR LINDBERG dostal přesnou přihrávku a bez přípravy poslal puk do sítě!
    35:57 Oscar LINDBERG - 3:1
     
    36:20
    Anttila projel s pukem do útočného pásma, ale v jeho rohu kotouč dlouho na hokejce neudržel. Dynamo teď napadá velmi aktivně.
     
    36:51
    Veli-Matti Savinainen dostal přihrávku na útočnou modrou čáru, ale rozjetého útočníka Jokeritu zradilo převzetí prudké pobídky.
     
    37:10
    Kalle Kossila se na levé straně dostal k volnému kotouči, nicméně jeho následný pokus skončil na noži pozorného soupeře.
     
    37:40
    Vadim Šipačov si na levé straně klepl o přihrávku, kterou okamžitě dostal, jenže puk protečoval jen k prvnímu obránci domácího celku.
     
    38:03
    Julius Junttila v rohu obranného pásma získal volný kotouč, který bekhendem odehrál do bezpečí. Pokračuje tlak domácího mužstva.
     
    38:36
    Andrej Pedan zůstal chvíli nepokrytý na levém kruhu, kam ihned směřovala prudká přihrávka. Hokejista Dynama ale nezakončil.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:26
    Dmitrij Raševskij se hnal po pravém křídle do útočného pásma, ale jeho průnik zastavil čistým hitem důrazný soupeř.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! I po čtyřiceti minutách je na tom lépe domácí Jokerit. Domácí tentokrát dokázali udeřit v oslabení, kdy se z přečíslení prosadil Marko Anttila. Hosté ale dokázali rychle odpovědět. Z prostoru mezi kruhy vzal domácímu brankáři čisté konto Oscar Lindberg.
     
    Střely na branku: 19 – 17
     
    Další třetina začne přibližně v 19:07.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Jokerit uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Domácí se hned tlačili do útočného pásma, ale akci finského celku zastavuje postavení mimo hru.
     
    40:24
    Na opačné straně střílel Galijev, nicméně jeho projektil domácí brankář dobře viděl a schoval kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    40:27
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Stanislav Galijev – 2 min., podrážení).
     
    41:15
    Jokerit se v přesilové hře dostal do útočného pásma, ale domácí zatím hrají spíše podél mantinelu. Obrana Dynama nemá moc těžkou práci.
     
    41:29
    Philip Holm si sjel na přihrávku na levý kruh, ale jeho dělovka forhendem prolétla kolem zadní tyčky. Jokerit však stále drží útočné pásmo.
     
    42:03
    Až nyní se hráči Dynama osvobodili vyhozením přes celé kluziště a mohli odjet na střídačku. Jokerit okamžitě otáčí směr hry.
     
    42:27
    Hosté v plném počtu.
     
    43:26
    John Norman se na levé straně útočného pásma dostal k volnému kotouči, ale jeho následné nahození skončilo vedle pravé tyčky.
     
    43:54
    Jesse Joensuu se skvěle stáhl do obranného pásma, kde čistým hitem odstavil rozjetého soupeře od puku. Pokračuje se v urputné bitvě o každý metr ledu.
     
    44:12
    Hokejisté Jokeritu pokračují v aktivní hře. Hráči v černém se nikam moc neženou a snaží se raději držet kotouč na svých hokejkách.
     
    44:41
    Andrej Sergejev střílel příklepem od modré čáry, nicméně jeho dělovku zablokoval hned první soupeř v černém dresu Jokeritu.
     
    45:10
    Oscar Lindberg na modré čáře získal kotouč, otočil se a bekhendem jej nahodil do rohu útočného pásma. Dynamo se v útoku nedostává do zakončení.
     
    45:32
    Domácí se z tlaku soupeře vymanili jen za cenu vyhození kotouče přes celé kluziště. Moskevský celek v posledních minutách převzal aktivitu.
     
    46:06
    Domácí brankář vyjel ze své branky a z pravého kruhu odehrál kotouč do středního pásma. Oba týmy teď hrají hodně tvrdě.
     
    46:36
    Andrej Sergejev si na modré čáře zpracoval volný kotouč, přehodil si jej na forhend a vypálil. Jeho rána však prolétla kolem vzdálenější tyčky.
     
    47:10
    Oscar Lindberg se v útočném pásmu příklepem opřel do odraženého kotouče, ale jeho dělovka skončila na betonu pozorného brankáře.
     
    47:33
    Domácí reklamovali nedovolený zákrok jednoho ze soupeřů, nicméně rozhodčí měl střet přímo před očima a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    48:12
    Rob Klinkhammer se hnal za nahozením do útočného pásma, ale podle rozhodčích přejel modrou čáru ještě před kotoučem.
     
    48:26
    Domácí brankář si musel dát pozor na rychle padající nahození. Gólman Jokeritu však předvedl zákrok, za který by se nemusel stydět ani hráč MLB.
     
    49:12
    Domácí brankář vyjel ze své klece a opět vyhodil kotouč za modrou čáru do středního pásma. Dynamo pokračuje ve snaze o zdramatizování závěrečných minut.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních minut a hraje se prakticky pouze na jednu branku. Domácí brankář má plné ruce práce.
     
    50:26
    Stanislav Galijev si na levé straně útočného pásma sjel na přihrávku z pravé strany, ale jeho projektil zápěstím skončil na betonu gólmana.
     
    51:08
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí celek prakticky rozhoduje o svém dnešním triumfu! Jokerit dokázal udeřit z ojedinělého protiútoku, po kterém dostal přihrávku na levý kruh MARKUS HÄNNIKÄINEN a zápěstím poslal puk do horního rohu! Asistence: Jordan Schroeder, Teemu Turunen.
    51:08 Markus HÄNNIKÄINEN - 4:1
     
    51:35
    Dynamo i přes obdržení další branky pokračuje v ofenzivním pojetí hry. Domácí ale hrají v defenzivě na hranici sebeobětování.
     
    52:12
    Marko Anttila na levé straně získal odražený kotouč, poslal přihrávku mezi kruhy, nicméně tam neměl nikoho v tmavém dresu Jokeritu.
     
    52:51
    Tommi Kivistö poslal přihrávku na pravou stranu ledové plochy, ale Schroeder si pobídku nedokázal zpracovat.
     
    53:10
    Tommi Kivistö uklidňuje rozehrávku Jokeritu za brankou. Domácí hokejista počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly pouští na led i hostující kouč.
     
    53:37
    Philip Holm na levé straně útočného pásma dostal kousek prostoru, ale dělovkou forhendem zamířil kousek nad břevno.
     
    54:03
    Vjačeslav Vojnov na modré čáře získal kotouč, nahodil jej na branku Jokeritu, ale gólman domácího celku byl opět připraven.
     
    54:36
    Veli-Matti Savinainen v rohu útočného pásma dohrál jednoho ze soupeřů a může být rád, že za svůj zákrok nevyfasoval nějaký trest.
     
    55:03
    Andrej Pedan na modré čáře získal volný kotouč, přihrál na levou stranu, nicméně odtamud už nikdo v bílém nevypálil. Ze strany Dynama je to spíše křeč.
     
    55:30
    Andrej Sergejev se krásně uvolnil mezi kruhy, dostal se do zakončení, ale jeho projektil skončil na hrudníku připraveného gólmana!
     
    56:09
    Philip Holm se uvolnil kličkou na útočné modré čáře a zakončil zápěstím. Hostující brankář Bočarov se skvěle roztáhl a schoval puk v lapačce.
     
    56:09
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Rob Klinkhammer – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:34
    Alexandr Petunin se na levé straně útočného pásma uvolnil a vypálil. Při pokusu však zlomil svou hokejku.
     
    57:05
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit přidává pátou branku! HANNES BJORNINEN si počkal na přihrávku mezi kruhy, puk si zpracoval a nikým neatakován jej poslal do sítě! Asistence: Kalle Kossila.
    57:05 Hannes BJÖRNINEN - 5:1
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:26
    Niklas Friman dostal nabito na levou stranu útočného pásma, ale zakončení příklepem mu vůbec nesedlo. Jeho rána skončila v lapačce brankáře.
     
    59:20
    Dnešní duel už se pouze dohrává. Ani jeden z týmů se nikam nežene. Jokerit si je vědom toho, že dnešní duel zvládne vítězně.
     
    59:21
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Jegor Zajcev – 2 min., podrážení).
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Jokerit zvládl souboj s Dynamem Moskva a vítězí hladce 5:1. Ve třetí třetině domácí celek své vítězství ještě potvrdil. Dynamo se sice snažilo hrát aktivně, ale po brejku se prosadil domácí Markus Hännikäinen. Na jeho zásah navíc v přesilové hře navázal Hannes Björninen.
     
    Střely na branku: 30 – 26
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Sklenička (JOK) – 0+0, 2 střely na branku, čas na ledě 17:43 (19:47:14)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 2. Schroeder (Friman), 9. B. O'Neill (Friman), 33. M. Anttila (Hännikäinen), 52. Hännikäinen (Schroeder, Turunen), 58. Björninen (Kossila) – 36. O. Lindberg


    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Tervo) – P. Holm, O. Leskinen, A. Grant, D. Sklenička, Friman, Kivistö – B. O'Neill, Kossila, Joensuu – Pakarinen, Norman, Savinainen – Turunen, Schroeder, Hännikäinen – M. Anttila, Björninen, Junttila.
    Dynamo Moskva: I. Bočarov (Kulbakov) – Vojnov, A. Mironov, Andrej Sergejev, Volkov, J. Zajcev, A. Pedan, A. Bělov – Wedin, Šipačov, Galijev – Raševskij, O'Dell, O. Lindberg – Igumnov, Jakimov, Klinkhammer – Petunin, O. Zajcev, A. Fjodorov – Muranov.

    Rozhodčí: Birin, Sojin – Sivov, Šišlo
    bahis siteleri