Charlton – Norwich 0:1 (kon.) | Liverpool – Shrewsbury 4:1 (kon.) | Tottenham – Morecambe 3:1 (kon.)
West Ham – Leeds 2:0 (kon.) | Wolverhampton – Sheffield Utd. 3:0 (kon.) | Nottingham – Arsenal 1:0 (kon.)
konec
Nottingham Forest
1:0 (0:0)
Arsenal FC
Neděle 09.01.2022, 18:10 • City Ground. Nottingham • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek už všechno, s konstatováním, že prozatimní největší překvapení FA Cupu je na světě se s vámi loučím. (20:06:21)
     
    Nottingham Forest opět po čtyřech letech poráží londýnský Arsenal a postupuje do čtvrtého kola FA Cupu. Domácí mančaft byl dokonale nachystán na hru Gunners, kteří bez své tradiční záložní dvojice působili velmi ospale. Londýňané za celý zápas nevystřelili ani jednou na branku, naproti tomu Leno několikrát svůj tým podržel. Na doklepnutí Lewise Grabbana ale neměl nárok.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Pawson odpískal špatně vhozený faul Tierneymu v době, kdy se rozběhla poslední minuta zápasu. To podtrhuje dnešní mizerný výkon Gunners, Nottingham postoupí zaslouženě.
     
    90+2
    Arsenal se snaží o závěrečný tlak, ale je to spíše platonické.
     
    90+1
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Cedric, přichází Kolašinac.
     
    90
    Craig Pawson přidává 3 minuty.
     
    89
    Samba drží bez problémů míč, Forest už vyhlíží závěrečný hvizd.
     
    88
    Craig Pawson teď z nepochopitelných důvodů neodpískal malou domů, která byla naprosto evidentní. Na utkání není přítomen VAR, takže protesty hráčů Arsenalu jsou zbytečné.
     
    87
    Djed Spence si v dnešním zápase říká o angažmá v celku hrajícím Premier League. Tentokrát zase donutil Tierneyho k chybě a odhlavičkování míče do zámezí.
     
    85
    Arsenal najednou pospíchá a vypracoval si rohový kop, jenomže centr Ödegaarda našel jen hráče domácích.
    83. GRABBAN - 1:0
     
    83
    Nottingham právě vstřelil branku!
    Nottingham se dostává do vedení a Arsenal je na pokraji vyřazení. A naprosto zaslouženě. Další chyba v rozehrávce vyústila v brejk po pravé straně, odkud přišel centr do vápna a LEWIS GRABBAN měl snadnou úlohu.
     
    81
    Pawson se teď vrátil k faulu na Bukaya Saku dost pozdě, přitom Nottingham už získal míč v nebezpečném prostoru. Domácí jsou dost naštvaní.
     
    79
    Saka hledal Lacazetta, který by uklízel do prázdné brány, ale ten byl skvěle pokrytý. Náznak šance pro Gunners, pořád je to ale z jejich pohledu žalostně málo.
     
    78
    Djed Spence sestřelil Tierneyho a po právu vidí i on žlutou kartu.
     
    77
    Hra je nadále velmi rozháraná a Kanonýři nejsou schopní přesné kombinace. Mikel Arteta na lavičce hrozivě poskakuje a gestikuluje.
     
    75
    Střídání v týmu Nottingham Forest FC: ze hřiště odchází Zinckernagel, přichází Cafu.
     
    75
    Djed Spence hraje naprosto fantastický zápas. Teď utekl třem hráčům a Martinellimu nezbylo nic jiného, než ho poslat k zemi za cenu žluté karty.
     
    74
    Cedric rozehrál standardku katastrofálně a centr přeletěl úplně všechny hráče.
     
    73
    Zinckernagel si teď trochu zahrával, protože Ödegaard šel do dobré příležitosti, ale záložník domácích ho poslal k zemi. Sudí ale druhou žlutou neudělil.
     
    72
    Forest je na Arsenal dnes velmi dobře připravený. Hráči Gunners vůbec nevědí, kudy mají útočit do zformované obrany.
     
    70
    Jenomže Forest jej rozehrál tak špatně, že míč skončil až u brankáře Samby. Tohle jsou příležitosti, se kterými by Nottingham měl nakládat lépe.
     
    70
    Grabban vybojoval okamžitě po svém příchodu na hřiště rohový kop.
     
    69
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Patino, přichází Lacazette.
     
    68
    Eddie Nketiah teď zapracoval dobře na hranici vápna a získal míč pro sebe, udělal kličku do ostrého úhlu a zkusil vypálit, jenomže bránu opět netrefil.
     
    67
    Střídání v týmu Nottingham Forest FC: ze hřiště odchází Davis, přichází Grabban.
     
    66
    Tentokrát udělal chybu v rozehrávce White, ale Davis nepřešel přes Cedrica dostatečně rychle, takže ze šance pro tým z Championship sešlo.
     
    64
    Leno teď ukázal, že zapracoval i na vybíhání z brány na centry, což nebyla jeho silná disciplína. Nottingham ale začíná hrozit čím dál více, hráči Arsenalu se dopouští velkých chyb v kombinaci a zpracování míče.
     
    63
    Teď se to arbitrům trochu vymyká z rukou, navíc hráči obou týmů začínají působit hodně nervózně. Samozřejmě mnohem větší nervy mají hráči Arsenalu, kteří jsou favority utkání.
    62. Leno znovu úřadoval, tentokrát vychytal Garnera!
     
    62
    Naopak na druhé straně hlavní sudí nařídil faul po zákroku Martinelliho a James Garner kopal standardku, se kterou si poradil náramně. Výtečný zákrok ale předvedl Leno, který drží svůj tým nad vodou.
     
    60
    Saka je v posledních minutách hodně vidět, ale teď Craig Pawson pustil jasné držení, takže anglický křídelník míč ztratil.
    58. Nketiah selhal v dobré příležitosti.
     
    58
    Tak první velké šance se dočkali také Kanonýři. Bukayo Saka výborně zapracoval na pravé straně a poslal centr na Nketiaha, který v dobré pozici míč trefil spíš ramenem než hlavou a bránu vůbec netrefil.
     
    57
    Charlie Patino, který dnes není příliš vidět, napřáhl z velké dálky, ale trefil jen bránícího hráče. Následuje roh pro Arsenal.
     
    56
    Forest je teď na koni a předvádí slušné narážečky kolem vápna Londýňanů. Arteta už jistě spřádá plány, jak posílí svoji sestavu.
     
    55
    Arsenal se dvěma rohům v rychlém časovém sledu ubránil. Martinelli ale při snaze založit brejk odevzdal míč domácím.
    53. Leno vyrazil pokus Zinckernagela!
     
    53
    První obrovská šance v zápase a měli ji na svém kontě domácí fotbalisté! Kontr po pravé straně vyústil v centr na Zinckernagela, který velmi dobře vypálil bez přípravy a Bernd Leno si připsal výtečný zákrok. Nottingham ale bude mít roh.
     
    52
    Gunners opět dlouho hledali cestičku za obranu, až si tam naběhl Nketiah. Ten byl ovšem znovu výborně pokrytý a ani nevypálil.
     
    50
    Djed Spence teď opět vyhrál souboj s agilním Martinellim, který z něho už asi musí mít pořádné vrásky. Arsenal ale získává kontrolu nad míčem.
     
    49
    Nketiah šel jeden proti jednomu, ale ani v tomto případě nedostal svoji střelu na bránu. Samba ještě nemusel ani jednou v zápase zasahovat.
     
    48
    Forest začal druhý poločas výborně a tlačí se k pokutovému území Gunners. Hosté teď nejsou schopní cokoliv vymyslet.
     
    47
    V kádru Nottinghamu vyčníval hlavně Djed Spence, který doslova vymazal Gabriela Martinelliho. Spence se teď pokusil o útočný výlet, ale jeho centr šel hodně nad bránu.
     
    46
    Druhý poločas začal odzbrojením Ödegaarda, který byl asi nejlepším hráčem Arsenalu v první půli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je za námi a řekněme si to upřímně, sledujeme velmi podprůměrnou podívanou. Prvních 20 minut Nottingham držel míč, ale pak se do zápasu dostal Arsenal. Ani jeden tým si ale nevypracoval žádnou příležitost, která by diváky zvedla ze sedadel. Nejzajímavějším momentem tak bylo střídání Nuna Tavarese ve 30. minutě, s jehož výkonem zřejmě nebyl spokojen Mikel Arteta. Hostující bek pak při odchodu ze hřiště působil hodně naštvaně a nespokojeně, což s jeho problematickou minulostí značí problém v kabině londýnského Arsenalu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Saka si chtěl vymodlit standardku ve velmi dobré pozici, kterou by asi i získal, kdyby nebyl v ofsajdu.
     
    45+1
    Cedric udělal obří hrubku, ale opět došlo k šílenému předkopnutí domácích hráčů, takže přečíslení utnul White.
     
    45
    Hráči Nottinghamu absolutně nezvládli možnost brejkové situace a pokazili přihrávku.
     
    44
    Nketiah chtěl jít napadat brankáře soupeře, ale ve sprintu uklouzl a Sambu sestřelil. Pawson ale přihlédl k tomu, že to nebylo úmyslné a žlutou kartu neudělil.
     
    42
    Arsenal dnes rozhodně není ve své kůži. Dvakrát v rychlém sledu špatné zpracování zhatilo pomýšlení na útok, pak Holding vyslal dlouhý míč absolutně na nikoho.
     
    40
    Nketiah to znovu zkoušel individuálně, ale byl ve vápně domácích odzbrojen. Zápas zatím nenabízí extra podívanou.
     
    39
    Podruhé v zápase se k ráně zpoza vápna odhodlal Rob Holding, ale i jeho druhý pokus byl nebezpečný spíš pro jeho vlastní tým. Trefil totiž blokujícího hráče a White musel hodně rychle zabrat dozadu.
     
    37
    Gunners teď už dominují v držení míče a nepouští Forest vůbec k ničemu. Na druhou stranu ani hostující celek si není schopen vypracovat před vápnem nějakou zajímavou šanci pomocí kombinace.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Zinckernagel (Nottingham Forest FC).
     
    34
    Tak pozor, Mikel Arteta stahuje Nuna Tavarese, který zřejmě nebyl zraněn, o čemž svědčilo chování Tavarese při střídání. Na jeho místo jde Kieran Tierney.
    32. Střela Lokongy byla zblokována mimo.
     
    32
    Lokonga napřáhl ze střední vzdálenosti a vyslal povedenou ránu, která by šla na bránu, kdyby nebyla sražena do zámezí na roh.
     
    31
    Jenomže ani z druhého rohu hostů nic nebylo. Arsenal ale získává kontrolu nad utkáním.
     
    30
    Nketiah už se nemohl dívat na sáhodlouhé obléhání a napřáhl zpoza vápna levačkou. Vybojoval pro svůj tým roh.
     
    29
    Roh nevedl vůbec k ničemu, naopak se dopředu okamžitě hrnou hráči londýnského týmu.
     
    28
    Tavares opět lehce ztratil míč a pak přes sebe navíc nechal přeletět centr. Na druhé straně vápna ho Cedric odvrátil pouze na roh a je tu tak šance pro Forest.
     
    27
    Poprvé v utkání hráči AFC zatlačili na delší čas svého soupeře do jeho vápna, ale dlouhá kombinace kolem šestnáctky vyústila jen ve střelu Holdinga z těžké pozice, která skončila dokonce autovým hazováním soupeře.
     
    24
    Gunners se snaží hrát na nákopy za obranu, to je zřejmé. Gabriel Martinelli ale zatím se Spencem nevyhrál ještě ani jeden souboj.
     
    23
    Leno si teď sáhl na míč, když k němu přiletěla sražená střela. Arsenal bude mít míč v držení a může zkusit kombinaci.
     
    21
    Nottingham rozehrával zajímavou standardku, ale Garner trefil pouze Martinelliho, který jako jediný hráč stál ve zdi. U míče jsou ale nadále domácí a nervozita v táboře Kanonýrů začíná narůstat.
     
    19
    Domácí jsou i nadále hodně aktivní na míči a snaží se jej příliš nepůjčovat hráčům Arsenalu. Když už se ho Gunners zmocní, tak zbrkle dělají chyby a balon vrací.
     
    17
    Arsenal rozehrál roh nakrátko a Ödegaard poslal míč levou nohou do vápna. Do vzduchu šplhal Holding, ale na míč nedosáhl a Samba založil brejk na druhou stranu. Ödegaard se však vyznamenal i v defenzivní práci, když předvedl ukázkový skluz.
     
    16
    Lokonga poslal nakopávaný míč dopředu, který Garner odklidil jen do autu a zbytečně tak dal míč Arsenalu. Martinelli vybojoval následně rohový kop.
     
    14
    Gunners se vůbec nedaří dostat do hry Eddieho Nketiaha, který je specialistou na pohárové zápasy. Zatím létají příliš dlouhé míče, které si sbírá Samba.
     
    13
    Martinelli poslal příliš dlouhý míč na Patina, který nakonec nevybojoval ani rohový kop. Nottingham tak od své brány může začít znovu vymýšlet postupný útok.
     
    11
    Nuno Tavares pokračuje ve svých ne příliš dobrých výkonech z doby, než ho opětovně posadil na lavičku Tierney. Tentokrát poslal malou domů na Lena vzduchem a brankář Arsenalu měl velký problém, aby míč poslal aspoň na roh.
     
    10
    Saka si krásně naběhl pro míč za obranu od Whitea, ale pak nepředal správně Martinellimu. Na druhou stranu okamžitě zamířil Spence, kterého na půlce fauloval Cedric.
     
    9
    Davis s Holdingem se dostali do křížku a rozhodčí je musel jasně upozornit, že podobné strkanice nebude tolerovat.
     
    8
    První střelu v zápasu má na svědomí Benjamin White, ale jeho pokus levačkou mířil hodně mimo bránu Samby.
     
    7
    Další faul, tentokrát na Tavarese. Forest zatím hraje opravdu hodně tvrdě.
     
    5
    Zinckernagel zezadu poslal Lokongu k zemi, sudí Pawson pískl faul, ale žlutou kartu zatím neudělil.
     
    4
    Nottingham se hnal do zajímavé šance po své levé straně, ale Leno včas vyběhl a míč stihl chytit těsně před Davisem.
     
    3
    Zatím se Arsenal téměř nedostal k míči. Chvíli ho měl Tavares, který ale technickou chybou nechal míč dojet do autu. Svěřenci Mikela Artety se nemohou chytit.
     
    2
    Domácí se do toho opírají od prvních minut a snaží se hrát hodně do těla. To by mohla být dobrá taktika proti technickým Kanonýrům.
     
    1
    Utkání začíná, v červených dresech hrající Nottingham má úvodní výkop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči Arsenalu do dnešního utkání nastoupí ve speciálních bílých dresech na podporu zastavení kriminálních útoků nožem mezi mladou generací, kterých bylo v minulém roce zaznamenáno velké množství. Kampaň nese název No more red. Dresy nepůjdou koupit, protože nejsou určeny k výdělku, budou darovány do dobročinných organizací.
     
    Jak je vidět při pohledu na sestavy, trenér Arsenalu Mikel Arteta pošle do zápasu hodně silnou základní sestavu, ve které ale jsou některá velmi zajímavá jména. Fanoušci Gunners jsou zvědaví především na Charlieho Patina, o kterém se mluví jako o nejnadějnějším hráči z akademie. Tento středopolař už dostal příležitost v Ligovém poháru a okamžitě ji přetavil v gól při svém debutu. Pro zranění budou Londýňanům scházet Tomiyasu a Smith-Rowe, Covidem onemocněli Granit Xhaka a Folarin Balogun.
     
    Úvodní sestavy:

    Nottingham Forest FC: Samba – Spence, Worrall, McKenna, Cook – Garner, Colback – Johnson, Zinckernagel, Yates – Davis.
    Náhradníci: Horvath – Bong, Cafu, Carvalho, Figueiredo, Grabban, Ojeda, Silva, Taylor.
    Trenér: Steven Cooper.

    Arsenal FC: Leno – Cedric, White, Holding, Tavares – Lokonga, Patino – Saka, Ödegaard, Martinelli – Nketiah
    Náhradníci: Ramsdale – Tierney, Chambers, Marí, Lacazette, Kolašinac, Biereth, Salah-Eddine, Hutchinson.
    Trenér: Mikel Arteta.

    Rozhodčí: Pawson.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Naposledy se oba celky potkaly před více než dvěma roky v rámci EFL Cupu. V září roku 2019 se hrálo na Emirates Stadium utkání, ve kterém Arsenal vyškolil Nottingham poměrem 5:0. Dvě branky tehdy zaznamenal i dnes mladý talent Gabriel Martinelli. Budeme svědky podobného scénáře také dnes?
     
    Arsenal FC

    Kanonýři jsou v současné chvíli na 4. příčce Premier League, díky čemuž nelze být na pochybách o tom, že jsou v souboji s Nottinghamem jasným favoritem. Gunners se budou chtít za každou cenu udržet na pozicích zajišťující pohárovou Evropu, aktuálně se jim to daří, ale ve hře jsou stále také Tottenham i Manchester United, kteří aktuálně meškají na šestém, respektive sedmém místě nejvyšší fotbalové soutěže v Anglii.

    Forma svěřenců Mikela Artety není vůbec špatná. Před posledním zápasem, kdy minulou sobotu podlehli Manchesteru City na Emirates Stadium 1:2, měli sérii pěti vítězných duelů. Postupně porazili v Premier League Southampton, West Ham a Leeds. Následně v rámci EFL Cupu přemohli rovněž Sunderland a poté opět v lize srazili Norwich výsledkem 5:0. Jaký příděl by tedy mohl schytat Nottingham?
     
    Nottingham Forrest FC

    Nottingham se aktuálně nachází na 9. místě Championship a do souboje s Gunners půjde z pozice outsidera. Forrest by ještě určitě rád zabojoval o příčky zajišťující play-off o Premier League. Na ty ale zatím ztrácí šest bodů, ačkoliv oproti šestému Huddersfieldu má zápas k dobru, takže mistr Anglie ze sezóny 1977/78 nemusí zdaleka skládat zbraně.

    Forma Nottinghamu není nic moc, Zálesáci prohráli dva ze tří posledních zápasů. Nejprve sice porazili těsně Hull na své půdě 2:1, jenže následně padli v Middlesbrough 0:2 a poté neuspěli ani před vlastními tribunami, když podlehli již zmíněnému Huddersfieldu 0:1. Svěřenci Stevena Coopera tak mají dvě porážky v řadě a nelze příliš očekávat, že zlom nastane v souboji s Gunners.
     
    Krásné odpoledne přeji všem příznivcům kvalitní kopané ze staré dobré Anglie. 3. kolo nejstarší fotbalové soutěže světa je tady, FA Cup znovu svádí proti sobě celky z Premier League i nižších soutěží ze země sv. Jiří. Společně se budeme detailně zabývat duelem, ve kterém Nottingham Forest FC přivítá na City Ground slavný Arsenal FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:10.

    Lukáš Foff

    Branky: 83. Grabban

    Karty:   35. Zinckernagel (NOT), 78. Spence (NOT) – 75. Martinelli (ARS)


    Nottingham Forest: Samba – Spence, Worrall, McKenna, Cook – Garner, Colback – Johnson, Zinckernagel, Yates – Davis.
    Náhradníci: Horvath – Bong, Cafu, Carvalho, Figueiredo, Grabban, Ojeda, Silva, Taylor.

    Trenér: Steven Cooper.

    Arsenal FC: Leno – Cedric, White, Holding, Tavares – Lokonga, Patino – Saka, Ödegaard, Martinelli – Nketiah
    Náhradníci: Ramsdale – Tierney, Chambers, Marí, Lacazette, Kolašinac, Biereth, Salah-Eddine, Hutchinson.

    Trenér: Mikel Arteta.

    Rozhodčí: Pawson

    Diváci: 24938
    bahis siteleri