Florida – San Jose 5:4 (po pr.) | Tampa – Vegas 2:3 (3:4 po s.n.) | Carolina – New Jersey 2:1 (kon.)
Montreal – Edmonton 2:7 (kon.) | Detroit – Toronto 4:7 (kon.) | Arizona – Buffalo 1:3 (kon.)
Calgary – Vancouver 1:0 (po pr.) | NY Rangers – Seattle 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Los Angeles 3:4 (kon.)
Carolina – San Jose 2:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
4:7 (1:1, 3:1, 0:5)
Toronto Maple Leafs
Neděle 30.01.2022, 01:15 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:49 John TAVARES - 4:7
     
    59:49
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jeden gól do prázdné branky. Postaral se o něj přesným obloučkem ze středního pásma JOHN TAVARES a je to 4:7! Asistence: David Kämpf.
    58:46 Mitchell MARNER - 4:6
     
    58:46
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Patrně je rozhodnuto. Hosté se dostali k puku, Kerfoot jej ve středním pásmu poslal na MITCHELLA MARNERA, ten si zpracoval rukavicí a přes Sutera upravil na 4:6. Asistence: Alexander Kerfoot, Morgan Rielly,
    57:09 Rasmus SANDIN - 4:5
     
    57:09
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je opravdu obrat jako hrom! Hosté předvedli v útočném pásmu velký závar a dostali obranu soupeře pod tlak. U kruhu se po puku natáhl Tavares, posunul jej na najíždějícího RASMUSE SANDINA a ten svou první brankou v této sezóně upravil na 4:5. Asistence: John Tavares, Alexander Kerfoot.
    51:58 Michael BUNTING - 4:4
     
    51:58
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Akce ale pokračovala, z levé strany se Marner neohroženě vrhl mezi několik soupeřů, na brankovišti našel MICHAELA BUNTINGA a tomu už jen stačilo nastavil hůl a sklepnout puk za Nedeljkovice. Zkompletoval tak hattrick, který je jeho druhým v NHL a je to 4:4! Asistence: Mitchell Marner, Auston Matthews.
    49:28 Michael BUNTING - 4:3
     
    49:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté se teď udrželi na delší dobu v útočném pásmu a výsledkem bylo snížení na jednobrankový rozdíl. Matthewsovo nahození od modré bylo před brankovištěm přizvednuto, situaci nejlépe přečetl MICHAEL BUNTING a dnes podruhé dokonale sklepl puk za gólmana! Stav je 4:3. Asistence: Auston Matthews, Justin Holl.
    35:54 Dylan LARKIN - 4:2
     
    35:54
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí se vrátili do útočného pásma a po rychlé akci navýšili svůj náskok! Fabbri si od mantinelu sjel k brance, přihrál do druhé vlny na zcela nepokrytého DYLANA LARKINA, ten ihned vystřelil a jelikož Mrázkovi stínil vlastní spoluhráč, nedokázal český gólman puk vyrazit. Využitá přesilovka a stav je 4:2. Asistence: Robby Fabbri, Lucas Raymond.
    32:07 Michael BUNTING - 3:2
     
    32:07
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté ale zůstali v útočném pásmu, od modré čáry nahodil Holl, letící puk sklepl MICHAEL BUNTING a na tohle gólman Nedeljkovic zareagovat nezvládl. Domácí sice reklamovali hru vysokou holí, sudí ale gól uznali a je to 3:2. Asistence: Justin Holl, David Kämpf.
    22:11 Tyler BERTUZZI - 3:1
     
    22:11
    Detroit právě vstřelil branku!
    Vzápětí je tu další úder Detroitu a už je to o dvě branky. Domácí vybojovali puk ve středním pásmu, po bleskovém přesunu se hra dostala do pravého kruhu, kde byl zcela volný TYLER BERTUZZI, který prudkým švihem vymetl horní roh Mrázkovy branky – 3:1. Asistence: Robby Fabbri, Moritz Seider.
    21:16 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:1
     
    21:16
    Detroit právě vstřelil branku!
    Udeřilo však na opačné straně! Mrázek sice dokázal pokrýt nepříjemnou střelu, když puk vykopl pravým betonem, k dorážce z bezprostřední blízkosti se ale dostal VLADISLAV NAMĚSTNIKOV a poslal mu mezi nohami puk za brankovou čáru – 2:1. Asistence: Dylan Larkin, Moritz Seider.
    16:28 Pierre ENGVALL - 1:1
     
    16:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno. Hosté podnikli nenápadný útok, na pravé straně nahodil Rielly, jeho bekhend trefil PIERRE ENGVALLA do nohy a od té se puk odrazil na branku. Nedeljkovic si sice na puk sáhl, ale zastavit jej nedokázal – 1:1. Asistence: Morgan Rielly, Jason Spezza.
    01:15 Dylan LARKIN - 1:0
     
    01:15
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí se dokázali osvobodit ze svého pásma, podniknout rychlý výpad a hned skórovat. Naměstnikov přihrál do jízdy na DYLANA LARKINA, ten se přes Brodieho natlačil před Mrázka a střelou na jeho vyrážečku jej překonal – 1:0. Asistence: Vladisla Naměstnikov.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 2. Dylan Larkin (Naměstnikov), 22. Naměstnikov (Dylan Larkin, Seider), 23. Bertuzzi (Fabbri, Seider), 36. Dylan Larkin (Fabbri, L. Raymond) – 17. Engvall (Rielly, Spezza), 33. Bunting (Holl, Kämpf), 50. Bunting (Matthews, Holl), 52. Bunting (Marner, Matthews), 58. R. Sandin (Tavares, Kerfoot), 59. Marner (Kerfoot, Rielly), 60. Tavares (Kämpf)


    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Pickard) – Seider, Oesterle, G. Lindström, Leddy, Hronek, M. Staal (A) – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Naměstnikov – Bertuzzi, P. Suter, Fabbri – Zadina, M. Rasmussen, Erne – Gagner, Veleno, Givani Smith.
    Trenér: Jeff Blashill

    Toronto Maple Leafs: P. Mrázek (J. Campbell) – Brodie, Rielly (A), Holl, R. Sandin, Liljegren, Dermott – O. Kaše, Matthews, Bunting – Marner (A), Tavares (C), I. Michejev – W. Nylander, Kämpf, Kerfoot – Simmonds, Spezza, Engvall.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: Dunning, Sutherland – Berg, MacPherson

    Diváci: 19 515
    bahis siteleri