Teplice – Bohemians 1905 1:0 (kon.) | Slavia – Karviná 0:1 (kon.) | Jablonec – Olomouc 1:0 (kon.)
Č. Budějovice – Sparta 0:0 (kon.)
konec
FK Teplice
1:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905
Sobota 05.02.2022, 15:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné dobré odpoledne přeji všem fotbalovým příznivcům. Zimní přestávka utekla jako voda a FORTUNA:LIGA je zpět. Jarní část dnes začíná čtyřmi zápasy 20. kola. Na severu Čech se v AGC Aréně Na Stínadlech střetnou v čistě záchranářském souboji FK Teplice a Bohemians Praha 1905.
     
    FK Teplice

    Skláři vstupují do jarní části nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže z předposlední 15. příčky, když na podzim sesbírali jen jedenáct bodíků. Severočeši se pomalu budou muset smířit s tím, že je skupina o sestup nemine, to by museli předvést na jaře skutečný uragán. Důležité pro ně je, že v prosinci odskočili alespoň poslední Karviné a na 14. Jablonec ztrácí "jen" pět bodů, takže mohou věřit v to, že se vyhnou baráži. K tomu ale potřebují nutně sbírat body.

    Forma svěřenců trenéra Jarošíka nebyla v zimní přestávce nejhorší. Fotbalisté pod jeho vedením nejdříve odehráli tři utkání Tipsport ligy, kde porazili Varnsdorf (2:0), prohráli s Mladou Boleslaví (0:4) a remizovali s Táborskem (3:3). Teplice následně čekaly další tři přátelské duely. Rapid Vídeň přemohly 2:1, bulharskou Slavii Sofia rovněž 2:1 a s ukrajinským Lvovem remizovaly 1:1. Podaří se jim bodovat dnes před svými fandy s Bohemians?
     
    Bohemians Praha 1905

    Pražané po podzimu zakotvili na 12. pozici FORTUNA:LIGY se ziskem osmnácti bodů. Reálně tak bojují o to, že se skupiny o záchranu nezúčastní. Jen čtyři body je dělí od 10. Olomouci, jejíž pozice by znamenala účast ve skupině o 7.-10. místo. Bohemians však mají na zádech Pardubice (se kterými oba vzájemné duely paradoxně domácím hřišti prohráli) a také Jablonec. Body tak nutně potřebují nejen ke svému vzestupu, ale také proto, aby unikli svým pronásledovatelům.

    Forma hráčů pod vedením kouče Luďka Klusáčka nebyla přes zimní přestávku nejhorší. Také Klokani se zúčastnili Tipsport ligy.
    V ní nejprve porazili B-tým pražské Sparty (2:0) a poté i Duklu Praha 1:0, s Jabloncem padli (1:3) .Další tři utkání odehráli s bulharským Levski Sofia (remíza 1:1), ázerbajdžánskou Gabalou (vítězství 3:1) a rakouským Wolfsbergem (remíza 1:1). Drží tak šňůru tří utkání bez porážky a tu budou ji chtít protáhnout i proti Teplicím.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Oba celky se už v letošním ročníku jednou potkaly. Hned na startu soutěže, ještě na konci srpna, se hrálo ve Vršovicích. Zápas nabídl spoustu branek, z výhry 4:2 se radovali Klokani. Ti sice ve 22. minutě prohrávali po trefě Mareše, Chramosta a Krch však zvládli ještě do půli otočit na 2:1 pro Pražany. Po přestávce zvýšil druhým gólem, tentokrát z penalty, Chramosta na 3:1 a reakce Fortelného v 89. minutě na 2:3 přišla pozdě. Bohemians přidali v nastaveném čase pojistku díky Koubkovi, jehož zásah dal finální razítko na výhru zelenobílých.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek, Mohamed Tijani, Kučera – D. Boljevič, Trubač, Mareček, Hyčka, Fortelný – Žák, J. Mareš.

    Náhradníci: Mucha – Chaloupek, Kodad, Ledecký, Nsunzu.
    Trenér: Jiří Jarošík.

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Vondra, Bederka, Köstl – J. Kovařík, Květ, Jindřišek (C), M. Dostál, Beran – Chramosta, Koubek.

    Náhradníci: Bačkovský – Hronek, Krch, Necid, Nový, Petrák, Puškáč.
    Trenér: Luděk Klusáček.

    Rozhodčí: Berka – Vlček, Váňa.
     
    Krásné dobré odpoledne přeji ještě jednou všem fandům kvalitní české kopané. Na Stínadlech začíná jarní část FORTUNA:LIGY, Teplic již za pár minut vyzvou na vlastním stadionu Bohemians.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu a zní znělka FORTUNA:LIGY, kapitáni Grigar a Jindřišek si podávají ruce mezi sebou i se sudími.
     
    Obě mužstva nastupují v rozestavení 3-5-2.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání bylo zahájeno, úvodní výkop měli domácí, Trubač rozehrává na pravé křídlo, když obdržel balon ze středového kruhu.
     
    1
    Teplice se zatím drží na balonu, průnik podél pravé lajny však neuspěl, brankář Bohemians Roman Valeš může vykopávat od své klece.
     
    2
    Jan Fortelný po přihrávce od Lukáše Marečka předal Hyčkovi, jenž centroval do šestnáctky soupeře, Filip Žák sice hlavičkový souboj vyhrál. Ohrožení klece Bohemians z toho však nebylo.
     
    3
    Pražané ideálně nerozehráli na levé straně, na Filipa Žáka šel centr od lajny na přední tyč. Útočník Teplic přetlačil Bederku i Valeše, mičudu na klec Bohemians ale nenamířil.
     
    4
    Roman Valeš vykopává od své svatyně až za půlící kruh, tam je však připraven Mohamed Tijani, jenž hlavičkuje zpět do přehuštěného středu trávníku.
     
    5
    Severočeši rozehráli po levé lajně, jejich průnikovou přihrávku však zastavuje pečlivý Jan Kovařík, Dejan Boljevič bude házet aut.
     
    5
    Útočný faul nyní odpískal sudí Berka. Klokani tak rozehrají od své klece. Nedostali se však ani na půlící čáru, další aut bude házet Josef Jindřišek.
     
    6
    Bohemians se tlačili kupředu po pravém křídle, ale soupeř jim balon odkopl, Berka přihrává Dostálovi, který vhodí další aut.
     
    7
    Pražané šli kupředu vyšším balonem podél lajny, Mohamed Tijani zahrál jednoduše – odvrátil mičudu do zámezí, Klokani budou znovu vhazovat.
     
    8
    Tomáš Grigar rozehrává od své klece, přihrává na Tijaniho, který předává doleva, kde je Tomáš Vondrášek, ten ale nemá kudy a balon vrací střednímu obránci Severočechů.
     
    8
    Skláři se drží delší dobu na balonu, Tomáš Kučera pěkně vysunul po pravé lajně Jakuba Mareše, jenž chtěl zpětným pasem najít Žáka, jehož však obrana Bohemians měla pokrytého.
     
    9
    Tomáš Vondrášek rozehrává na levé straně vysoký míč, Dejan Boljevič však byl pokrytý, navíc neměl rychlost, Martin Dostál si tak vhodí další aut.
     
    10
    Mohamed Tijani odkopává balon ze středového kruhu vysoko do vzduchu, jeho spoluhráči zvládli míč získat a následně centroval Dejan Boljevič z levé lajny. Brankář Roman Valeš však v pohodě merunu chytá.
     
    11
    Bohemians chtěli kupředu na ose hřiště, kde však dobře zapracoval Lukáš Mareček, který balon vrací zpět na půlící čáru.
     
    11
    Alois Hyčka se tlačil kupředu po pravém křídle, ale byl zavřený a Pražané mohou zase vracet mičudu do hry autovým vhazováním.
     
    12
    Je za námi úvodních dvanáct minut a zatím jsme žádný světoborný fotbal neviděli. Teplice drží míč a obehrávají polovinu soupeře. Do šestnáctky Pražanů se však nedostávají.
     
    12
    Dejan Boljevič se rozhodl centrovat na malý čtverec Bohky, Jan Vondra však jeho balon před nabíhajícím Jakubem Marešem zvládl odvrátit, ačkoliv dostal solidně naloženo od útočníka Sklářů.
     
    13
    Martin Dostál vhazuje na pravé lajně u půlící čáry, Pražané se rychlou kombinací dostali po levém křídle vpřed, jenže míč ztratili a Tomáš Kučera už přihrává Grigarovi, aby rozehrál od vlastní klece.
     
    14
    Nyní si Skláři nerozuměli v kombinaci, Jan Fortelný centroval na levém křídle kupředu, jenže za vyslaným balonem z jeho kopačky nešel jediný spoluhráč.
     
    15
    Roman Valeš vykopl k pravé krajní čáře, jeho spoluhráči zvládl srazit další přihrávku Jana Fortelného na další aut. Severočeši se následně opět tlačí k vápnu protivníka.
     
    16
    Roman Valeš už zase rozehrává od své svatyně, když Teplice nepřesně kombinovaly v další situaci. Až nyní posouvá Michal Beran zajímavým obloučkem míč kupředu.
     
    17
    Jenže i akce Bohemians je záhy zastavena. Na druhé straně šikovně zakombinovali Jan Fortelný a Dejan Boljevič. Po centru druhého jmenovaného zahrávají Skláři rohový kop.
     
    17
    Míč k rohovému praporku si postavil Jan Fortelný, jeho centr však Mohamed Tijani se však nedokázal prosadit k dobrému zakončení.
     
    18
    Alois Hyčka vyrobil na pravém křídle minelu, Michal Beran si však špatně předkopl míč a skvělým obranným zákrokem ho zastavil rychle se vrátivší Dejan Boljevič.
     
    19
    Martin Dostál poslal vysoký centr na vrchol šestnáctky Teplic. Mohamed Tijani se ale vyšrouboval do vzduchu a odvrací míč do bezpečí.
     
    19
    Roman Květ rozehrává standardní situaci od pravé lajny. Jeho spoluhráči nedokázali na signál dobře zareagovat a Skláři získávají merunu.
     
    20
    Klokani rozehrávají od obránců, vysoký centr na pravou lajnu sklepává hlavou Martin Dostál, po faulu na Tomáše Vondráška, jehož se dopustil Michal Beran, však sudí Berka píská.
     
    21
    Pražané vrátili mičudu až do malého čtverce, odkud ho Roman Valeš razantně odkopl. Na opačném konci trávníku však o chvilku později v pohodě hraje jeho protivník Tomáš Grigar.
     
    22
    Jan Vondra rozehrává na levé krajní čáře standardní situaci, Matěj Koubek však osobní souboj s Kučerou nevyhrál a Skláři mohou vhazovat.
     
    22
    Jan Kovařík nyní přesným centrem kupředu vyzval ke skórování Jana Chramostu, jenž krásně zaběhl za Tijaniho. Zpracování však nebylo ideální a jeho zakončení šlo hodně vysoko nad břevno svatyně Severočechů.
     
    23
    Na pravém křídle se nyní prosadili Skláři k centru, jenž ze své kopačky vyslal Alois Hyčka. Obrana Pražanů odvrací na autové vhazování.
     
    24
    Roman Květ nemá komu, takže musí hrát dozadu, posouvá tak míč k Jiřímu Bederkovi, který rozehraje ve spolupráci s ostatními obránci Pražanů.
     
    24
    Filip Žák nyní prováhal ideální moment k zakončení na pravé straně velkého vápna. Následně hrál ještě Daniel Trubač, jenž však balon pro své barvy neudržel.
     
    25
    Tomáš Vondrášek posouvá balon po levém křídle kupředu, Bohemians však jeho pas zachytili a hned vyslali dlouhým pasem kupředu Matěje Koubka, jenž pro svůj celek získal autový hod.
     
    26
    Martin Dostál vhazuje na pravém křídle, posílá míč rovnou do šestnáctky soupeře, Matěj Koubek však neudržel míč a trenér Luděk Klusáček jej za to hlasitě kárá.
     
    27
    Tomáš Kučera a Jakub Mareš kombinovali na pravé lajně, obrana Bohemians však byla připravená a akci Teplic zastavuje již v zárodku.
     
    27
    Skláři tak musí zase jednou začít od Tomáše Grigara, jenž spolupracuje s Mohamedem Tijanim. Balon míří na pravé křídlo.
     
    28
    Lukáš Mareček šikovně prodloužil ve středu hřiště na Jakuba Mareše, jenž na levé straně šestnáctky centroval před klec Bohemky, kde byli pozorní obránci Klokanů.
     
    28
    Jan Kovařík se snažil odcentrovat z levé lajny, jenže Alois Hyčka jeho přihrávku sráží na další hod zpoza krajní čáry.
     
    29
    Tomáš Grigar rozehrává od své klece, míč už má na levém křídle Tomáš Vondrášek, jenž rychlostně přešel soupeře a přihrává na Dejana Boljeviče.
     
    30
    Daniel Trubač šikovně na ose hřiště předal míč Tomáši Kučerovi, jehož centr však pouze prošel šestnáctkou Bohemians.
     
    30
    Hodně nepřesností na lajně blíž k hlavní kameře, Jiří Bederka odkopl míč z vlastní poloviny, Dejan Boljevič může házet další aut.
     
    31
    Klokani posílají mičudu vysokým nákopem z vlastní poloviny. Daniel Trubač hraje před napadajícím Romanem Květem zpět Grigarovi.
     
    32
    Dejan Boljevič vhazuje balon do hry, Tepličtí však kupředu nepostupovali, znovu hrají směrem zpět, kde je připravené libero Tomáš Grigar.
     
    32
    Mohamed Tijani drží míč před vlastním pokutovým územím, Daniel Trubač se na ose hřiště otočil a přihrál doleva na Tomáše Vondráška.
     
    33
    Standardní situace pro Skláře. Jan Fortelný si postavil balon skoro na půlící čáře. Jeho centr na malé vápno Bohemky odvrací beci Klokanů do bezpečí.
     
    33
    Teplice právě vstřelily branku!
    Po souboji Jakuba Mareše s Janem Kovaříkem kopaly Teplice roh. Jan Fortelný jej rozehrál na krátko a obdržel míč zpět. Jeho centr na zadní tyč srazila obrana Klokanů jen k TOMÁŠI VONDRÁŠKOVI, jenž na pravé straně malého čtverce koníčkem propálil Valeše, který byl naprosto bez šance zasáhnout! Teplice vedou 1:0! Asistence: Jan Fortelný.
    33. Tomáš VONDRÁŠEK - 1:0
     
    34
    Bohemians se po krásném přiťuknutí Matěje Koubka dostali do obrovské šance a mohli bleskově srovnat! Roman Květ měl míč na malém vápně, z bezprostřední blízkosti však nepropálil Grigara, jenž stihl vyběhnout!
    34. Květa zblízka vychytal Grigar
     
    35
    Skláři se už zase tlačí kupředu po levém křídle Dejan Boljevič přihrál obloučkem kupředu na Filipa Žáka, jenž však byl obranou Klokanů dobře pokrytý.
     
    36
    Hodně nahlas si nyní zakřičel Dejan Boljevič, jehož Jiří Bederka důrazným zákrokem poslal k zemi, sudí Berka však nařizuje pouze aut pro Teplice.
     
    37
    Roman Valeš opět rozehrává od své klece, jeho výkop zamířil za půlící hráč, sudí Berka nyní píská faul Chramosty na Marečka.
     
    38
    Skláři jdou kupředu po pravém křídle, Hyčka předal Marečkovi, následně však jeho záměr nepřečetl a míč je zase v zámezí.
     
    39
    Další výkop Valeše a další faul, tentokrát Marečka. Bohemians mají standardku na půli hřišti. Josef Jindřišek už má postavený balon.
     
    40
    Josef Jindřišek poslal centr někam na penaltu. Tam si pro míč došel Tomáš Grigar, jenž přitom sroloval na zem spoluhráče Dejana Boljeviče.
     
    40
    Martin Dostál rozehrává od své klece na pravé straně, hráči Teplic však vyvinuli dobrý presink. Dostál musí přihrávat zpět na Bederku.
     
    41
    A Martin Dostál je znovu v akci, Matěj Koubek byl nyní došlápnut zezadu Mohamedem Tijanim. Sudí Berka nařizuje standardku pro Pražany.
     
    42
    Roman Květ poslal centr na velké vápno Teplic, jenže defenziva Sklářů měla značnou převahu nad svými protivníky a balon míří z nebezpečného prostoru pryč.
     
    42
    Jan Kovařík vhazuje na levé lajně u vápna Sklářů, před Matějem Beranem však odkopává Alois Hyčka na rohový kop.
     
    43
    Pražané rozehráli kop od levého rohového praporku. Roman Květ se snažil míč zakroutit přímo do brány, Tomáš Grigar však byl připraven a jeho pokus boxuje od své klece!
     
    44
    Lukáš Mareček dobře zapracoval směrem dozadu a zastavil akci Klokanů. Nyní už přihrává do vápna na Grigara, jenž s rozehrávkou moc nespěchá.
     
    44
    Jan Chramosta nepřetlačil v osobním souboji Mohameda Tijaniho, jenž odehrál alespoň do zámezí. Klokani, konkrétně Jan Kovařík, budou opět vhazovat u šestnáctky soupeře.
     
    45
    Ještě jeden roh pro Klokany. Jan Kovařík poslal míč na přední tyč, Tomáš Vondrášek však odvrací pouze na další roh.
     
    45
    Jan Kovařík nyní zahrál centr od rohového praporku na malé vápno, tam však byl nejvýš Mohamed Tijani, jenž prodloužil míč do bezpečí.
     
    45+0
    První poločas skončil.
     
    První půle souboje Teplic s Bohemians tak přinesla jeden klíčový moment. V 33. minutě po centru Fortelného propálil Valeše z bezprostřední blízkosti Tomáš Vondrášek. Jinak jsme toho příliš mnoho zajímavého neviděli. Skláři měli převahu až do svého gólu, po něm převzali iniciativu Klokani, jenže Květovu obrovskou šanci vychytal Grigar. V závěru poločasu Pražané tlačili, ale srovnávací branku vsítit nedokázali. Severočeši tak vstoupí do druhé půle s nejtěsnějším možným náskokem.
     
    Statistiky 1. půle:

    Střely na bránu: 1:2
    Střely mimo bránu: 1:1
    Rohové kopy: 2:3
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 6:5
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Pražené rozehráli ze středového kruhu, druhý poločas začal. Bohemians však okamžitě ztrácí míč a Skláři mohou na ose hřiště vhazovat.
     
    46
    Mohamed Tijani rozehrává od své klece dlouhým nákopem, jeho spoluhráči získali první odražený balon. Do šance se však probojovat nedokázali.
     
    47
    Jakub Mareš se po zákroku Jana Vondry kácí k zemi a sudí Berka píská faul. Skláři dostanou šanci k rozehrání standardky.
     
    48
    Centr z pravého křídla šel do vápna Bohemians, odražený míč získal Daniel Trubač, jenž však chumel fotbalistů před sebou nedokázal propálit.
     
    49
    Na druhé straně se z levé strany snažil před klec Teplic nacentrovat Jan Chramosta. Jeho pas na malé vápno však defenziva Teplic zastavila.
     
    50
    Jakub Mareš si nyní nabíhal na balon od Lukáše Marečka, jeho postup kupředu zpomalil a zastavil Jan Vondra, jenž přitom sám padl na trávník.
     
    50
    Centr kupředu nyní vyprodukovala Bohemka, Tomáš Vondrášek však byl na tuto možnost připraven a sklepává míč ke Grigarovi.
     
    50
    Jan Chramosta se nyní prosadil přes Kučeru k míči a ihned centroval na malé vápno Teplic. Jeho spoluhráči však situaci nestihli dostoupit.
     
    51
    Matěj Koubek dostal míč před šestnáctku soupeře a vrátil míč trochu dozadu na Michala Berana, který přihrává do pravého křídla, Klokani získali roh.
     
    52
    Jan Kovařík kopl rohový kop od pravého praporku na přední tyč, kde však měla převahu defenziva Teplic, která uklízí balon do bezpečí.
     
    52
    Skláři se na druhé straně snažili vysunout Filipa Žáka, přihrávka na něj však byla příliš prudká a obrana Klokanů si s tím dokázala poradit.
     
    53
    Jan Vondra dává malou domů na Romana Valeše, jenž rozehrál doprava, kde se však po souboji dostává k míči Filip Žák.
     
    54
    Pražané se tlačí vpřed po pravé straně. Klokanům však delší vysoký míč kupředu nevyšel. Martin Dostál musí zase házet aut.
     
    54
    Nakonec přišel centr na přední tyč, kde se snažil míč zpracovat Jan Chramosta. Tomáš Grigar jej však předskočil a sbalil balon do své náruče.
     
    55
    Teplice chystají střídání. U čáry už jsou připravení Ladislav Kodad a David Ledecký. Uvidíme je nejspíš již brzy na trávníku.
     
    55
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Filip Žák, přichází Ladislav Kodad.
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jakub Mareš, přichází David Ledecký.
     
    56
    Severočeši tak pokračují v utkání s jediným útočníkem, Davidem Ledeckým. Mezitím ale Bohemians zahráli centr na malé vápno, souboj Kovaříka s Hyčkou dopadlo nešťastně pro obránce Teplic, ke kterému spěchají lékaři.
     
    57
    Alois Hyčka se zvedá a po svých míří za postranní čáru. Mezitím Klokani připravili rovněž dvojité střídání.
     
    57
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Michal Beran, přichází Petr Hronek.
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Matěj Koubek, přichází Tomáš Necid.
     
    58
    Ladislav Kodad nyní trefil kopačkou Jana Vondru do ramene, na které nejspíš došlápl kolíky. Obránce Bohemians ale vypadá, že bude v pořádku.
     
    Utkání sleduje povolených 1000 diváků.
     
    59
    Skláři přenesli hru na levou stranu, kde si míč vyměnili Dejan Boljevič a Ladislav Kodad. První jmenovaný byl následně dostoupen a o hrací předmět obrán. Teplice mají aspoň aut.
     
    60
    Jan Chramosta si nyní vysoký pas na půlící kruh zpracoval rukou a sudí píská. Teplice tak budou moci ve své kombinaci pokračovat.
     
    61
    Mohamed Tijani nyní došlápl na rameno Tomáše Necida. Nechápu sudího Berku, který píská... snad ofsajd Bohemians? Opravdu nevím, co přesně se arbitrovi na této situaci z pohledu Klokanů nelíbilo. Tomáš Grigar už ale rozehrává od své šestnáctky.
     
    62
    Jiří Bederka byl v osobním souboji silnější než Ladislav Kodad, který vysokou přihrávku nezpracoval a Skláři se musí stáhnout na svou půli.
     
    62
    Tomáš Kučera špatně rozehrál na pravé straně u vlastního vápna. Bohemians ale tuto situaci nevyužili a vrací balon až na vlastní polovinu.
     
    63
    Martin Dostál nyní poslal merunu kupředu vysokým centrem, kde balon promáchl Hyčka, Chramosta následně parádně přihrál na malé vápno, kde ve stoprocentní šanci před prázdnou bránou selhal Tomáš Necid, jenž prudký pas nedokázal vtěsnat mezi tři tyče svatyně Teplic!
    63. Necid zblízka netrefil prázdnou bránu!
     
    64
    Ladislav Kodad spěchá po levém křídle kupředu, Daniel Köstl a Martin Dostál jej však scvakli do nůžek a o míč připravili.
     
    65
    Mohamed Tijani nyní hodně dlouho komunikoval s Grigarem, ačkoliv měl na zádech Chramostu, před kterým ale nakonec uklidil míč k postranní lajně.
     
    65
    Alois Hyčka našel centrem z pravé strany Davida Ledeckého, jenž se na penaltě dostal ke střele. Jeho rána však mířila víc nahoru, než kupředu. Vrabci na střeše stadionu jí musely uhnout.
     
    66
    Roman Květ byl faulován ve středu hřiště, když si trochu nešikovně naběhl do soupeře. Standardka se Bohemce nepovedla, Bederkův centr odvrací obrana Severočechů do zámezí.
     
    67
    Klokani vrací balon do hry autovým vhazováním. Tohle je obrovská šance Romana Květa! Tomu míč šikovně patičkou posunul Jan Chramosta a záložník Pražanů měl na penaltě velkou příležitost! Svou ranou však trefil jen Grigara, jenž skvěle zasáhl!
    67. Květ zblízka nastřelil Grigara
     
    68
    Tomáš Grigar rozehrává od své klece v poklidu, Chramostovi byl máván ofsajd. Následně rozehrává na levé straně Alois Hyčka.
     
    69
    Jan Fortelný nyní na ose hřiště nedokázal procpat míč kupředu, po přihrávce Trubače centroval Mareček, jehož centr však David Ledecký v akrobatické pozici netrefil.
     
    70
    David Ledecký nyní zachytil balon u brankové čáry a centrem ho poslal na přední tyč, kde Ladislav Kodad napálil mičudu jen do břevna svatyně Teplic!
    70. Kodad orazítkoval břevno
     
    71
    Tomáš Grigar rozehrává od vlastní svatyně. Jeho výkop šel za půlící čáru. Jan Fortelný byl faulován Josefem Jindřiškem, který stáhl svého soupeře za dres k zemi, sudí Berka píská faul.
     
    72
    Severočeši rozehráli zajímavě na osu hřiště, Tomáš Kučera však svůj pokus na bránu Bohemians neprotlačil. Roman Valeš tak mohl zůstat v klidu.
     
    73
    Klokani rozehrávají ze své poloviny trávníku, Jiří Bederka přihrává na pravou stranu hrací plochy, kde se však jeho spoluhráči nedokázali prosadit.
     
    74
    Mohamed Tijani zpracovává vysoký míč, který mířil k jeho šestnáctce. Balon posílá ke krajní čáře, kde Teplice mohou postupovat vpřed.
     
    75
    Josef Jindřišek dostal nyní naloženo od Ladislava Kodada ve středu hřiště. Bohemians budou rozehrávat standardní situaci.
     
    75
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází David Puškáč.
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Martin Dostál, přichází Martin Nový.
     
    76
    Pražané se tlačili kupředu po pravém křídle, situaci ale zkontroloval Dejan Boljevič. Grigar bude moci vykopávat od vlastní klece.
     
    76
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Dejan Boljevič, přichází Václav Prošek.
     
    77
    Václav Prošek si tak užije první minuty v nejvyšší české fotbalové soutěži. Mezitím však Puškáč vybojoval na Tijanim rohový kop z levé strany.
     
    77
    Jan Kovařík centroval na přední tyči, kde se snažil prodloužit David Puškáč, Ladislav Kodad však odehrává balon daleko od své svatyně.
     
    78
    Jan Fortelný špatně rozehrál, následně se po centru k zadní tyči v podání Květa dostal do šance opět Tomáš Necid, jehož hlavička šla těsně nad břevno svatyně Teplic!
    78. Necid hlavou ze strany minul
     
    79
    Václav Prošek se dostal k centru z levé strany přes Martina Nového. Podpora jeho spoluhráčů v šestnáctce Bohemky však byla prachbídná.
     
    80
    Skláři vhazují balon zpět do hry u levé postranní čáry, Jan Fortelný byl faulován Jindřiškem. Ledeckého už předtím nedovoleně atakoval Bederka. Na každý pád standardka pro Teplice.
     
    81
    Ze zajímavého prostoru centroval Jan Fortelný na malé vápno, odražený míč se dostal snad k Davidu Ledeckému, jehož ránu vyráží fantastický Roman Valeš! Vzrušení je ale zbytečné, situaci předcházel ofsajd Teplic.
     
    82
    Před vápnem Teplic se nyní střetly dvě tvrdé hlavy. David Puškáč dostal naloženo od Mohameda Tijaniho a na hřiště spěchají lékaři.
     
    83
    Kolem faulu Tijaniho na Puškáče je velký rozruch. Sudí Berka od sebe musí odhánět celý houf fotbalistů. Pokračovat se bude jeho míčem.
     
    84
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Vondra, přichází Ondřej Petrák.
     
    84
    Ondřej Petrák dostal ve středu hřiště naloženo od Davida Ledeckého. Klokani rozehrají standardku ze středu hřiště.
     
    85
    Petr Hronek hodil z levé lajny míč až do vápna Teplic, kde se Tomáš Necid nedokázal prosadit do šance.
     
    85
    Tomáš Vondrášek nyní zezadu došlápl na patu Romana Květa téměř u pravého rohového praporku. Vidí za to první žlutou kartu utkání. Pražané mají slibnou standardku.
     
    86
    Jan Kovařík to zkusil z pravé strany rovnou na klec Teplic. Balon však ke Grigarovi nedoputoval. Sudí Berka navíc píská útočný faul.
     
    87
    Skláři poslali balon na útočnou polovinu. Brzy jej ztratili, Klokani mohou vhazovat. Vyvrcholení celého utkání je tady.
     
    88
    Pražané hází aut na pravé straně, Petr Hronek hodil míč hodně daleko, David Puškáč prodloužil na Necida, jenž ve vápně padl na zem. Sudí Berka ale určitě pískat nebude.
     
    89
    Tomáš Grigar vykopává od své klece. Míč letěl opravdu hodně daleko. Odražený balon sbírá Bohemka, Petr Hronek přihrává Martinu Novému.
     
    89
    Petr Hronek se snažil rozehrát přes Josefa Jindřiška, jenž však neuspěl v osobním souboji a Klokani ztratili míč. S výrokem hlavního arbitra k Jindřiškovu zákroku ostře a hlasitě nesouhlasil Roman Květ, jemuž sudí Berka za hlasitou odpověď věnuje žlutou kartu.
     
    90
    Tomáš Grigar odkopává mičudu od svatyně Teplic. Na ose hřiště prodloužil Fortelný ke Kodadovi, jenž už byl ve velké šanci. Na poslední chvíli mu ukopl balon Martin Nový.
     
    90
    Jan Fortelný a David Ledecký se sešli u rohového praporku, Petr Hronek jim sebral míč a David Ledecký jej následně fauloval.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jan Fortelný, přichází Ngosa Nsunzu.
     
    90+2
    Sudí nastavil tři minuty nad rámec základní hrací doby. Václav Prošek zastavil akci, kterou chtěl rozvíjet Martin Nový.
     
    90+2
    Tomáš Vondrášek nyní obral Necida o míč, navíc získal pro Teplice aut. Tomáš Necid byl hodně hlasitě nespokojený, těžko říct, zda s výrokem sudích či svým dnešním výkonem. Na každý pád za to dostává od arbitra Berky žlutou kartu.
     
    90+3
    Martin Nový byl faulován Václavem Proškem na půlící čáře, Roman Valeš spěchá na středový kruh, aby rozehrál standardku Bohemky.
     
    90+3
    Tomáš Grigar chytá centr z levé strany a vyhazuje míč k levé postranní čáře. Severočeši právě vítězí, sudí Berka už píská konec!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Teplice tak poráží Bohemians na svém trávníku 1:0 a posouvají se tak blíž k týmům, které mají v tabulce před sebou. Například Pardubice už jsou od nic vzdálené jen tři body, Klokani pak čtyři. Utkání rozhodla situace z 33. minuty, kdy se po centru Fortelného prosadil Tomáš Vondrášek, jenž jediným gólem získal pro Skláře všechny tři důležité body.

    Teplice si tak polepšily pro případné boje ve skupině o udržení, ačkoliv Karviná se dnes postarala o senzaci jara, když zvítězila v Edenu nad Slavií 1:0.

    Bohemians se naopak zamotávají do nebezpečné hry o baráž, na utkání zde Na Stínadlech budou chtít rychle zapomenout. Jejich koncovka dnes byla prachbídná.
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:2.
    Střely mimo: 4:4.
    Rohy: 3:5.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 18:18.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (21:30:41)

    Petr Šatalík

    Branky: 33. Vondrášek (Fortelný)

    Karty:   85. Vondrášek (TEP) – 89. Květ (BOH), 90+2. Necid (BOH)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:18.
    FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek, Mohamed Tijani, Kučera – D. Boljevič (76. Prošek), Trubač, Mareček, Hyčka, Fortelný (90+1. Nsunzu) – Žák (55. Kodad), J. Mareš (55. Ledecký).
    Náhradníci: Mucha – Chaloupek, Kodad, Ledecký, Nsunzu, Prošek.

    Trenér: Jiří Jarošík.

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Vondra (84. Petrák), Bederka, Köstl – J. Kovařík, Květ, Jindřišek (C), M. Dostál (75. Nový), Beran (57. Hronek) – Chramosta (75. Puškáč), Koubek (57. Necid).
    Náhradníci: Bačkovský – Hronek, Krch, Necid, Nový, Petrák, Puškáč.

    Trenér: Luděk Klusáček.

    Rozhodčí: Berka – Vlček, Váňa.

    Diváci: 1000 (omezená kapacita)
    bahis siteleri