Elche – Alavés 3:1 (kon.) | Mallorca – Cádiz 2:1 (kon.) | Celta Vigo – Rayo Vallecano 2:0 (kon.)
Osasuna – Sevilla 0:0 (kon.)
konec
CA Osasuna
0:0 (0:0)
Sevilla FC
Sobota 05.02.2022, 21:00 • Estadio El Sadar, Pamplona • Španělská LaLiga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Sergio Herrera bude hrdinou večera! Většinu zápasu nezaměstnaný muž si schoval hvězdnou chvíli na úplný závěr, když vyrazil penaltu Ivana Rakitiće! Poté už snadno na čáře pokryl i hlavičkovou dorážku Muníra al-Haddádího.
     
    90+2
    A skutečně, na doporučení VAR nařizuje rozhodčí v nastaveném čase penaltu pro Sevillu za zákrok Manuela Sáncheze na Julese Koundého!
     
    82
    Dostřídáno má Osasuna Pamplona: ze hřiště odkulhal zraněný Juan Cruz, na jeho místo přichází Unai García.
     
    77
    Anthony Martial má premiéru v dresu FC Sevilla za sebou. Na hřišti jej vystřídá Munír al-Haddádí. Zároveň odchází Júsuf Nasírí, kterého nahrazuje Rafael Mir.
     
    75
    Osasuna Pamplona znovu dvojnásobně střídá: ze hřiště odcházejí Ezequiel Ávila a Javier Martínez, přicházejí Iker Benito a Iñigo Pérez.
     
    69
    Martial se neprosadil diagonálním průnikem zleva, odražený míč pak raději předal pod sebe Rekikovi. Ten uvolnil do uličky Coronu, který z rohu malého vápna prudce překopl domácí bránu.
     
    66
    Poprvé sahá do sestavy Osasuna Pamplona: ze hřiště odcházejí Ruben García a Ante Budimir, přicházejí Kike García a José Ángel.
     
    63
    Sevilla poprvé zahrozila! Júsuf Nasírí si naběhl za obranu na krásný Jordánův padáček a v obtížném postavení ho z voleje poslal stehnem přímo do Herrerovy náruče.
     
    58
    Podruhé střídá Sevilla FC, ale poprvé dobrovolně a hned dvojnásobně: ze hřiště odcházejí Óliver Torres a pod hrozbou vyloučení raději také Nemanja Gudelj, nahrazují je Alejandro Gómez a Jules Koundé.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Manuel Sánchez (Osasuna Pamplona). V souboji byl druhý a fauloval Martiala.
     
    45
    Corona se krásně protáhl podél brankové čáry, znemožnil postupně tři domácí fotbalisty – Ávilu, Moncayolu a Sáncheze, ale k jeho centru se těsně bráněný Óliver Torres ve skluzu nedostal.
     
    38
    Ezequiel Ávila si naběhl na skákavý centr, u kterého byl dříve než Joan Jordán, halfvolej bez přípravy poté poslal vysoko nad břevno.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Nemanja Gudelj (Sevilla FC). V souboji došlápl na kotník ležícího Torra.
     
    30
    Obránci Sevilly se předháněli ve zmatkování a k míči se zdarma dostal Jon Moncayola. Narazil si s Martínezem a vypálil krásně pod břevno, skvělým zákrokem však zabránil gólu brankář Búnú.
     
    6
    Sevilla musí brzy střídat: zraněný Gonzalo Montiel nemůže pokračovat ve hře, na trávníku jej nahradí Jesús Manuel Corona.

    Karel Jedlička

    Branky:

    Karty:   56. M. Sánchez (OSS) – 33. Gudelj (SEV)

    Neproměněná penalta: 90+3. Rakitić (SEV), brankář Herrera zneškodnil


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:7.
    CA Osasuna: Herrera – Ramalho, D. García /C/, J. Cruz (82. U. García), Sánchez – Torró – Ávila (75. Benito), J. Martínez (75. I. Pérez), Moncayola, R. García (66. Ángel) – Budimir (66. K. García).
    Náhradníci: J. Pérez – Dufur, Sanjurjo, R. Torres, Barbero, P. Martínez.

    Trenér: Arrasate

    Sevilla FC: Búnú – Montiel (6. Corona), Reqiq, Carlos, Acuña – Gudelj (58. Koundé), Jordán – Ó. Torres (58. Gómez), Rakitić /C/, Martial (77. al-Haddádí)– Nasírí (77. Mir).
    Náhradníci: Dmitrović, Díaz – Augustinsson, Carmona, Romero, L. Cruz, Ocampos.

    Trenér: Lopetegui

    Rozhodčí: Pizarro – Garrido, Masso

    Diváci: 17 635
    bahis siteleri