Augsburg – Union Berlín 2:0 (kon.) | Bielefeld – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Freiburg 1:0 (kon.)
Mohuč – Hoffenheim 2:0 (kon.) | Stuttgart – Frankfurt 2:3 (kon.) | Bayern – RB Lipsko 3:2 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
3:2 (2:1)
RB Lipsko
Sobota 05.02.2022, 18:30 • Allianz Arena, Mnichov • Německá Bundesliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Sané nejprve kouzlil před pokutovým územím, poté s míčem vyběhl téměř ke středové čáře a nakonec se dostal k zakončení zpoza šestnáctky, ale jeho pokus prolétl těsně vedle pravé tyče.
     
    86
    Musiala dostal trochu prostoru na levé straně, přihrávkou na hranici šestnáctky našel Saného, který udělal kličku na levou stranu a levačkou vypálil do středu brány, kde byl gólman Gulácsi.
     
    84
    Dvojí střídání na domácí straně. Hřiště opustili Müller s Comanem, místo nich přišli Sabitzer a Nianzou.
     
    82
    Špatná přihrávka Upamecana, kterou hosté zachytili, následovala přihrávka z pravé strany na Forsberga, který prvním pokusem trefil bránícího Süleho a druhým klečícího Neuera! Brankář Bayernu si mohl oddechnout, že míč nemířil dál od jeho těla.
     
    80
    Střídání na straně Lipska. Silvu vyměnil Poulsen.
     
    74
    Coman zkoušel na levé straně pláchnout kolem Henrichse a čerstvý muž na trávníku jej nedovoleně zastavil zezadu. Rozhodčí zamával nad hlavou bránícího hráče žlutou kartou.
     
    73
    Změna také na domácí straně, konkrétně v obraně. Hernándeze nahradil Upamecano.
     
    72
    Do akce musel jít brankář Neuer, který si poradil s prudkou dalekonosnou střelou Szoboszlaie!
     
    72
    Třetí střídání na straně Lipska. Hřiště opustil Mukiele, místo něj přišel Henrichs.
     
    71
    Müller krátkou přihrávkou uvolnil na pravém kraji Gnabryho, ten následně vypustil krásný centr na zadní tyč, kam si naběhl Lewandowski, ale jeho hlavička zamířila nad břevno!
     
    63
    Hernández si chvíli poležel na trávníku, ale ze hřiště zmizel Tolisso, kterého nahradil Musiala.
     
    63
    Nkunku vystrčil nohu do odkopu Hernándeze a za šlapák uviděl žlutou kartu.
     
    62
    Kimmich našel dlouhou přihrávkou Gnabryho, ten fantasticky vysunul do pokutového území Lewandowského, který se tělem zbavil bránícího Klostermanna a prudkou střelou poslal míč těsně vedle pravé tyče!
     
    61
    Trenér Tedesco sáhl k dvojitému střídání. Odešli Olmo s Laimerem a místo nich vyběhli na trávník Forsberg s Haidarou.
     
    58
    Bayern právě vstřelil branku!
    Mnichovští znovu vedou. Coman zachytil rozehrávku Gulácsiho, s Tolissem si vyměnil míč a následně vyslal pas na pravou stranu, kde byl Serge Gnabry, jehož centr z pravé strany si srazil do vlastní branky JOŠKO GVARDIOL. Gulácsi se natahoval po míči ale marně – 3:2!
     
    53
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už CHRISTOPHER NKUNKU ukázal záda Pavardovi, převzal si krásnou kolmici od Laimera a střelou po levici brankáře Neuera vyrovnal na 2:2!
     
    46
    Trenér Tedesco udělal o přestávce jednu změnu. Kampla nahradil Szoboszlai. Domácí Nagelsmann nechal sestavu stejnou jako v prvním poločase.
     
    45+3
    Kimmich rozehrál rohový kop nakrátko, po sérii přihrávek se k míči dostal v levé části šestnáctky Sané, jedním pohybem do středu získal prostor pro střele, ale následným pokusem pravačkou poslal balón vedle levé tyče.
     
    45+1
    Hernández se rozběhl na útočnou polovinu, Laimer celou situaci hasil faulem, když zatáhl za rameno domácího hráče. Žlutá karta pro Laimera.
     
    44
    Bayern právě vstřelil branku!
    Mnichovští se ještě před poločasem dočkali! Coman dostal krásný míč na levou stranu od Hernándeze, měl dost času na centr a proto připravil krásný míč pro ROBERTA LEWANDOWSKÉHO. Zkušený polský kanonýr si věděl rady a usměrnil míč do brány Lipska – 2:1!
     
    41
    Pavard našel centrem na levé straně Comana, ten si míč připravil na centr a na přední tyči našel Lewandowského. Polský útočník hlavou přestřelil břevno.
     
    36
    Bayern právě vstřelil branku!
    Lewandowski v souboji se soupeřem kopl do Gvardiola, následoval centr z pravé strany od Gnabryho a hlavička THOMASE MÜLLERA, který usměrnil míč nechytatelně pod břevno!

    Situaci ještě zkoumal sudí s kolegy u videa. Nakonec rozhodčí gól pro faul polského útočníka odvolal.
     
    34
    Vypadalo to, že Coman z levé strany centroval míč před branku a že si pro něj dojde gólman Gulácsi. Míč překvapil a zamířil přímo na branku. Gulácsi si na míč prsty sáhl, ale v cestě do tyče mu nezabránil. Balón se od tyče odrazil zpět do hry.
     
    32
    Comanův centr z levé strany domácí obránci srazili na hranici vápna k Müllerovi. Domácí hráč si prsy zpracoval balón před sebe a následně vyslal nepříjemnou skákavou střelu k levé tyči, kterou zkrotil gólman Gulácsi.
     
    27
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    V Allianz Aréně je vyrovnáno! Domácí rozehrávku zachytil Nkunku, rozjel rychlý protiútok, následovala přihrávka na pravou stranu Laimerovi, který už mohl zakončovat, ale jeho pokus mířil vedle vzdálenější tyče! Naštěstí pro něj tam doběhl ANDRÉ SILVA a balón s trochou štěstí dokopl za brankovou čáru – 1:1!
     
    22
    Sané přišel u středové čáry o míč, k balónu se dostal André Silva, kterému nastavil tělo Lucas Hernández. Domácí obránce za svůj počin inkasoval žlutou kartu.
     
    20
    Sané se krásným průnikem zbavil Laimera, kterému nasadil jesličky, a přihrál do běhu Comanovi. Domácí forvard vběhl do šestnáctky a vystřelil na branku, kde byl připravený brankář Gulácsi, který jeho střelu nepustil do sítě.
     
    18
    Lipsko získalo míč, Nkunku přihrál do pokutového území Olmovi, který v gólové pozici vypálil do spodní poloviny brány! Brankář Neuer vyběhl proti střelci a střelu útočníka Red Bullu zneškodnil!
     
    16
    Tentokrát drama na druhé straně. Nkunku ze stojné pozice přihrál do oblasti penaltového puntíku Olmovi, který z první vystřelil na branku, avšak jeho pokus zamířil do středu brány, kde byl připravený Neuer. Velká šance na vyrovnání zůstala nevyužita.
     
    15
    Další šance domácích! Gnabry na pravé straně rozhýbal své tělo a následnou prudkou přihrávkou ke druhé tyči vybídl ke skórování Lewandowkého, jenže polský útočník ve skluzu minul míč!
     
    12
    Bayern právě vstřelil branku!
    Domácí se dočkali úvodního gólu! Špatnou rozehrávku zachytil Tolisso, přenechal míč Lewandowskému, jeho střelu z levé strany brankář Gulácsi vyrazil pouze vedle sebe, kam si naběhl THOMAS MÜLLER a jednoduchou dorážkou do prázdné branky poslal Bayern do vedení – 1:0!
     
    10
    Krásná akce Lipska! Dlouhý míč na levou stranu obdržel Angeliño, jeho zpětná přihrávka na hranici vápna našla Olma, který střelou z první minul levý horní roh domácí branky!

    Igor Mainka

    Branky: 12. T. Müller, 44. Lewandowski (Coman), 58. Gvardiol (vla.) – 27. André Silva (Laimer), 53. Nkunku (Laimer)

    Karty:   22. Lucas Hernández (BAY) – 45+1. Laimer (RBL), 63. Nkunku (RBL), 74. Henrichs (RBL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 17:6. Rohy: 2:0. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 11:12.
    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, Süle, Lucas Hernández (73. Upamecano) – Gnabry, Kimmich, Tolisso (63. Musiala), Coman (84. Nianzou) – T. Müller (84. Sabitzer), Sané – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Upamecano, O. Richards, Nianzou, Wanner, Sabitzer, Roca, Tillman, Musiala.

    Trenér: Nagelsmann.

    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Mukiele (72. Henrichs), Orban, Gvardiol – Klostermann, Laimer (61. A. Haidara), Kampl (46. Szoboszlai), Angeliño – Olmo (61. Forsberg), Nkunku – André Silva (80. Y. Poulsen).
    Náhradníci: Tschauner, Martínez – Bonnah, Henrichs, A. Haidara, Szoboszlai, Y. Poulsen, Forsberg, Novoa.

    Trenér: Tedesco.

    Rozhodčí: Jablonski – Grudzinski, Thielert.

    Diváci: 10000
    bahis siteleri