Chelsea – Plymouth 2:1 (po pr.) | Kidderminster – West Ham 1:2 (po pr.) | Crystal Palace – Hartlepool 2:0 (kon.)
Huddersfield Town – Barnsley 1:0 (kon.) | Peterborough – Queens Park 2:0 (kon.) | Southampton – Coventry City 2:1 (po pr.)
Everton – Brentford 4:1 (kon.) | Stoke – Wigan 2:0 (kon.) | Manchester City – Fulham 4:1 (kon.)
Wolverhampton – Norwich 0:1 (kon.) | Cambridge – Luton 0:3 (kon.) | Tottenham – Brighton 3:1 (kon.)
po prodl.
Southampton FC
2:1 (0:1)
Coventry City
Sobota 05.02.2022, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • FA Cup • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítám Vás u sledování online přenosu ze zápasu 3. kola nejstarší klubové fotbalové soutěže na světě, anglického FA Cupu. Dnes se spolu utkají zástupci z prvních dvou nejvyšších soutěží – mančaft z Premier League Southampton FC vyzve na svém domácím hřišti o ligu níže hrající Coventry City FC.
     
    Southampton FC

    Domácí celek je celkem logicky favoritem dnešního zápasu. Hraje totiž na svém St. Mary´s Stadium a navíc narozdíl od svého dnešního soka působí v Premier League. Tam po 22 odehraných zápasech okupuje dvanáctou příčku s poměrně pohodlným, desetibodovým náskokem nad sestpujícími příčkami. V FA Cupu odehráli Saints zatím jedno utkání, když i přes brzké vyloučení mladíka Yana Valeryho udolali Swansea na jejím hřišti 2:3 v prodloužení.

    Otázkou zůstává, v jaké sestavě ale favorizovaný Southampton do utkání nastoupí. V následujícím týdnu jej totiž čekají v rámci Premier League dvě velmi těžká venkovní utkání – na hřiště Tottenhamu Hotspurs a Manchesteru United. Proto se dá očekávat, že rakouský stratég na lavičce, Ralph Hasehüttl, dost možná některou ze svých klíčových opor nepošle do hry hned od úvodních minut.

    Zajímavým jménem ke sledování v kádru Saints je určitě James Ward-Prowse. 27letý anglický střední záložník je odchovancem klubu a nastupuje s kapitánskou páskou. Patří také mezi vyhášené specialisty na standartní situace – mnoho lidí se domnívá, že v zahrávání přímých volných kopů je vůbec tím nejlepším hráčem na světě. My tak můžeme doufat, že své exekutorské umění předvede i v dnešním mači.
     
    Coventry City FC

    Hostující celek je v Championshipu zatím na desáté pozici, leč na barážové umístění West Bromu ztrácí jen pět bodů a má přitom dva zápasy k dobru. Zároveň se ale také bude určitě snažit vytáhnout v souboji s prvoligovým týmem, takže se zřejmě žádné extra šetření sil na ligu nedá očekávat.

    Coventry má, rovněž jako jeho dnešní hostitel, za sebou už v této sezóně jeden úspěch v FA Cupu. Počátkem ledna totiž na domácím hřišti vyřadil výsledkem 1:0 Derby County, tedy celek, jenž je veden legendárním anglickým útočníkem Waynem Rooneym.

    Upozornit se na sebe bude snažit určitě švédský forvard Viktor Gyokeres. 23letý hroťák prožívá nejlepší sezónu ve své dospělé kariéře, neboť poprvé dosáhl hranice deseti ligových gólů. Jeho forma mu navíc pomohly k premiérové pozvánce do národního týmu Švédska. Souboj s týmem z nejvyšší soutěže pro něj může být velkou motivací ukázat jeho schopnosti.
     
    Úvodní sestavy:

    Southampton FC: Caballero – Valery, Lyanco, Stephens, Livramento – Diallo, Ward-Prowse (C), Small, Wallcott – Long, A. Armstrong
    Náhradníci: Lewis – Walker-Peters, Salisu, Romeu, S. Armstrong, Redmond, Elyounoussi, Adams, Broja
    Trenér: Ralph Hassenhüttl

    Coventry City FC: Moore – Eccles, Clarke-Salter, Rose, Hyam (C), Bidwell– O´Hare, Hamer, Sheaf, Maatsen – Gyokeres
    Náhradníci: Wilson – McFadzean, Jones, Allen, Waghorn, Kane, Shipley, Tavares, Howley
    Trenér: Mark Robins

    Rozhodčí: Harrington – Beck, Wilkes.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se ihned po zisku míč v úvodu hnali do útoku! Gyokeres na levém křídle obalamutil Stephense a navedl si míč do vápna, jeho následný nástřel likvidoval až Caballero.
     
    2
    Southampton kombinnuje na útočné polovině.
     
    3
    Nebezpečný míč z hloubi pole poslal do vápna Valery, jeho centr ale proskákal vápnem až ke Smallovi. Ten v těžké pozici dokázal jen poslat balon na odkop od branky.
     
    4
    Další nebezpečí před brankou domácích! Eccle si nebojácně navedl míč středem a vypálil po zemi na zadní tyč, veterán Caballero v brance Saints předvedl skvělý zákrok a vyrazil míč na roh.
     
    6
    Southampton opět drží míč na útočné polovině, Coventry v bloku. Podobný obrázek asi nabídne celý dnešní zápas.
     
    7
    Domácí vybojovali roh, nic kloudného z něj ovšem nevytěžili.
     
    8
    Pumelici levačkou Ward-Prowse zblokoval dostupující soupeř, pro odražený míč si bez potiží došel brankář Moore.
     
    8
    O´Hare nadribloval do šestnáctky a poroučel se v souboji k zemi, rozhodčí nechává hru pokračovat.
     
    9
    Eccles prodloužil křižný míč, který poslal jeden z domácích hráčů na levé křídlo, za postranní čáru. Southampton bude vhazovat.
     
    10
    Theo Walcott nedobře sklepl míč a hosté se osvobodili odkopem na Gyokerese. Jeho snaha prosadil se přes dvojici soupeřů byla sympatická, leč neúspěšná.
     
    11
    Bidwellův dlouhý nákop po levé straně hledal Gyokerese, tentokráte si s ním ale bez problémů poradil Lyanco.
     
    12
    Adam Armstrong poslal z levé strany centr do vápna, Bidwell se rozhodl nekomplikovat si život a odehrává na roh.
     
    13
    Zajímavě sehraný roh! Ward-Prowse poslal na přední tyč přízemní centr, který patičkou prodloužil asi Armstrong pod sebe na Walcotta! Bývalý plejer Arsenalu z první vypálil tvrdě, Moore jeho ránu ale dokázal vyrazit!
     
    14
    Eccles přečetl obhození Smalla a šinul si to dopředu po pravém křídle, dle sudího si ale pomohl rukou.
     
    15
    Adam Amstrong ztratil míč na útočné polovině a Maatsen záhy opět rozeběhl Gyokerese, ten ale na obranu soupeře vyzrát nedokázal.
     
    16
    Tak teď Small nadělal Caballerovi nemalé problémy! Centr Bidwella totiž odehrál hlavou ve snaze o malou domů, nicméně Caballero musel proti jeho "přihrávce" vytasit velmi slušný reflexivní zákrok!
     
    17
    Kombinace trojice Livramento-Walcott-Valery na pravé straně k ničemu kloudnému nevedla, domácí jsou ale i přesto v držení míče.
     
    19
    Armstrong teď nevybíravě dostoupil Ecclese, sudí ale nastavil "anglický metr" a nechává hru plynout.
     
    20
    Sheaf přečetl rozehrávku soupeře, míč vyvezl a oslovil nabíhajícího Maatsena. Toho ale o kulatý nesmysl připravil na prostředku dobrým obranným zákrokem Lyanco.
     
    20
    Velice pěkně se proháčkoval podél pravé postranní čáry Valery, vybojoval z toho nakoneec po zblokované přirávce aut pro svůj tým.
     
    21
    Dvě zkažené předfinální fáze na obou stranách v krátkém časovém úseku! Nejprve nedokázal Armstrong z první posunout míč do vápna na volného Longa,, náslaedně si v dobré pozici na míč šlápl Gyokeres!
     
    22
    Coventry City právě vstřelilo branku!
    Jak jednoduchý umí být fotbal! Sheaf vyvezl míč středem, a po rychlé kombinaci na jeden dotek s Gyökeresem poslal právě švédského útočníka tváří v tvář Caballerovi. VIKTOR GYÖKERES prokázal chladnou hlavu a podél padajícího gólmana otevřel skóre zakončením na zadní tyč!
    22. GYÖKERES - 0:1
     
    24
    Coventry bude kopat od branky.
     
    25
    Hamer se dopustil faulu ve snaze získat balon na půlící čáře, rozehrávají domácí.
     
    26
    Small zahrál naslepo do tandemu na Dialla, ten ale nepochopil úmysl svého kolegy a míč končí ke vzteku prvního jmenovaného v autu.
     
    26
    Livramento navedl balon ve sprintu z pravé strany do prostředka, faulu na něj se následně dopusti Sheaf.
     
    27
    Livramento zkazil přihrávku v obležení soupeřů a hosté si tak mohou chvíli užít míče.
     
    27
    Po špatném odkopu jejich gólmana bude ale zase vhazovat Southampton.
     
    28
    Clarke-Salter si nekomplikoval život a zahrál pro jistotu na aut.
     
    29
    Otřesná rozehrávka Valeryho poslala do brejku Gyokerese, ten se po navedení míče středem snažil oslovit nalevo dobře nabíhajícího Maatsena. Valery ale svou chyu odčinil, vrátil se a přihrávku zablokoval.
     
    30
    Lyanco odehrál malou domů na Caballera, poté se ale chytl za stehenní sval. Vypadá to na problém s hamstringem a dost možná se bude must střídat.
     
    31
    Lyanco odkulhává za postranní čáru, parťák ze stoperské dvojice Stephens se jej snaží povzbudit. Doufejme v brzké uzdravení domácího středního obránce.
     
    32
    Velmi slušný obranný zákrok předvedl Rose v souboji s Longem. Coventry se díky tomu dostalo k balonu.
     
    33
    Bidwell zakombinoval s Maatsenem a Gyokeresem, následně přenesl hru šajtlí na Ecclese. Jeho střelu zablkoval Small na roh.
     
    34
    Avizované střídání Southamptonu, zraněného Lyanca nahradí Redmond, což ale rozhodně není výměna kus za kus. Redmond totiž obvykle hraje ofenzivního záložníka.
     
    35
    Coventry bude mít možnost zahrozit z rohového kopu.
     
    36
    O´Hareho sražený centr se snažil z první napálit za záda Caballera Maatsen, jeho dělovka proletěla možná pár decimetrů nad břevnem!
     
    36
    Na druhé straně pálil Armstrong, jeho pokus ale zdaleka tak blízko přímého ohrožení branky nebyl.
     
    37
    O´Hare po sérii soubojů u vápna soupeře zboural Walcotta a byl mu odpískán faul.
     
    38
    Parádní akce hostů! O´Hare z první vysunul na pravé křídlo Ecclese, jehož prudký pas na malé vápno našel Maatsena. Ten z druhého doteku pálil nebezpečně, ale jen o kousíček vedle pravé tyče!
     
    39
    Na centr Smalla si naskočil Armstrong, v těžké pozici ale zamířil o hodně mimo.
     
    40
    Gyokerese podstoupil na levé straně ostrý souboj s Valerym, který tentokráte dopadl lépe pro domácího beka.
     
    41
    Redmond poslal O´Hareho k zemi po odehrání míče, Coventry bude rozehrávat.
     
    41
    Aktivní Eccles opět pronikal po pravé straně, jeho další klička už ale byla nad plán a přečetl ji Stephens.
     
    41
    Následně se Eccles provinil faulem a vidí žlutou, neboť jej kličkou obalamutil Redmond a domácímu halvbakovi již nezbylo nic jiného, než nedovolený zákrok.
     
    42
    Valeryho hodně nepovedená střela sklidila aplaus sektoru hostí.
     
    43
    Saints se nedaří najít v dobře zkonsolidované obraně soupeře okénka.
     
    44
    Gyokeres sklepl dlouhý pas na Maatsena, tomu ale z kopaček míč uloupil Walcott.
     
    45
    Pumelici Redmonda zpoza vápna vykryl dobře stojící Moore.
     
    45+1
    Nastavovat se v prvním dějství budou dvě minuty.
     
    45+1
    Shane Long nestihl dlouhý balon za obranu udržet ve hřišti, dokázal jej ale poslat na vhazování místo kopu od branky.
     
    45+2
    Livramento si dobrým prvním dotykem poslal balon okolo Hamera, ten jej fauloval a vidí tak žlutý kartónek.
     
    45+2
    Valery si poradil s presujícím Maatsenem, musel si ale pomoci malou domů.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První dějství je za námi, favorizovaný Southampton se zatím trápí a prohrává s druholigovým Coventry City 0:1 – a nutno dodat, že nějaký ten gól mohl outsider dnešního zápasu ještě přidat. Jedinou branku utkání ale zatím vstřelil po překrásné kombinaci se Sheafem nejlepší střelec hostí, švédský kanonýr Viktor Gyokeres.

    Nutno dodat, že zápasu dodává šmrnc i parádní atmosféra – o tu se ale paradoxně starají spíše fanoušci hostujícího Coventry, kteří každý povedený moment svého mančaftu oceňují, a to dost nahlas. Jejich tým navíc hraje velmi dobře dozadu, a ačkoliv většinou nemá míč na svých kopačkách, často uniká do nebezpečných protiútoků. Optická převaha domácích na balonu je tak spíše kontraproduktivní.

    Pokud chtějí Saints, aby jejich letošní cesta FA Cupem neskončila na druholigovém soupeři, budou muset přidat. Naopak Coventry zatím hraje přesně to, co potřebuje. Ve druhé půli je zaděláno na pořádné drama a my se tak máme nač těšit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Small, přichází Walker-Peters.
     
    46
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází A. Armstrong, přichází S. Armstrong.
     
    46
    O´Hare se hnal do vápna a křižným pasem se snažil najít spoluhráče na zadní tyči, jeden z protihráčů ale dokázal jeho přihrávku jen tak tak zablokovat.
     
    48
    Stuart Amstrong táhl míč po levém křídle, nepodařilo se mu ale vybojovat ani roh, neboť byl tím posledním, kdo se dotkl míče předtím, než opustil hřiště.
     
    49
    Závar před brankou Coventry po malé domů! I přes podklouznutí gólmana se ale hostům podařilo míč odklidit. Po následné akci pálil z úhlu Redmond do boční sítě.
     
    50
    Ward-Prowse zapracoval směrem vzad a okradl o míč Gyokerese.
     
    51
    Walker-Peters vyvezl míč po levé straně a přihrál Redmondovi, toho ale dostoupil Eccles a vypíchl na aut.
     
    52
    Walcottovi upálil míč skvělým skluzem Maatsen, vhazovat budou domácí Saints.
     
    52
    Nepřesná kombinace jen nabila na daleký odkop hostujícímu Roseovi.
     
    53
    Valery navedl balon až do vápna, k jeho zblokované zpětné prihrávce se málem dostal Long. Balon mu byl ale doslova ze tkaniček odkopnut. I tak jsou nicméně domácí v tlaku.
     
    53
    Jako bych to zakřikl! Do brejku se zprava hnal po krásné kolmici asi Hamera Gyokeres, jenže si nedokázal udělat dost prostoru ke střele, kterou Valery ve skluzu zblokoval na roh.
     
    54
    Z tohohle mráčku nezapršelo, Roseova hlavička zamířila mimo branku.
     
    55
    Sheaf zachytil nebezpečný pas do vápna a nabil k odkopu Ecclesovi. Soupeř ale srazil míč na aut.
     
    56
    Livramento předskočil Bidwella, útok domácích ale k ničemu kloudnému nevedl.
     
    56
    Livramentům přistřelený centr odkopává Sheaf. Na balonu stále domácí celek, který zatím kromě ojedinělého brejku celý druý poločas tlačí.
     
    57
    Za tuhle Diallovu střelu by se styděl i lecjaký dorostenec. Chyběla jí přesnost i razance, čeká nás kop od Moorovy branky.
     
    58
    Sheaf na půlce dohrál zezadu nevybíravým skluzem domácího kapitána Warda-Prowse. Sudí Harrington neváhal a tasil žlutou.
     
    59
    Tentokráte Sheaf zapracoval skvěle dozadu a obral o míč Armstronga.
     
    59
    Brejk hostí přerušil ukázkovým skluzem na Maatsena Livramento.
     
    60
    Hyam dostal přihrávku "do špeku" a musel raději volit odkop do autu. Výstavba útoku je teď výzvou, keré bude čelit domácí celek.
     
    61
    Armstrong navedl míč po pravé straně a přihrál na střed Ward-Prowsemu, jeno slabý centr ale skončil na prvním obránci, který stál ve vápně.
     
    63
    Southampton právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Valery přiťukl balon doprava, kde se do něj asi z 25 metrů opřel střídající STUART ARMSTRONG! Jeho výstavní pumelice vymetla všechny pavučinky v pravém horním rohu Moorovy branky.
    63. S. ARMSTRONG - 1:1
     
    64
    Střídání v týmu Coventry City FC: ze hřiště odchází Maatsen, přichází Shipley.
     
    64
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Walcott, přichází Broja.
     
    66
    Ward-Prowse přenesl hru na Walker-Peterse, tomu ale chybělo pár centimetrů do výšky k tomu, aby balon dokázal hlaou usměrnit. Takhle jej jen prodloužil do zámezí.
     
    67
    Livramento udržel míč proti přesile a Southampton bude opět rozjíždět svůj ofenzivní kolotoč.
     
    68
    Domácí mají příležitost zahrozit rohovým kopem, exekuce se ujme kapitán James Ward-Prowse.
     
    68
    Nebezpečí zažehnáno, hostující obrana si ve vzduchu poradila na jedničku.
     
    69
    Redmond na vápně nezpracoval míč ideálně a Hyam jej odkopl co nejdále od hostující branky.
     
    70
    Na zemi zůstává Josh Eccles a vypadá to na nějaký drobnější zdravotní problém.
     
    71
    Rose řeší zapeklitou situaci odkopem na Gyokerese. Hosté reklamovali, že byl hostující forvard v následném souboji faulován, sudí je ale jiného názoru.
     
    72
    Livramento se proháčkoval do pokutového území, jeden z jeho spoluhráčů ale míč nezpracoval ideálně a šance přišla vniveč.
     
    73
    Diallův křižný pas sice našel BIdwell, ale dostal jej pouze na aut.
     
    74
    Střídání v týmu Coventry City FC: ze hřiště odchází Eccles, přichází Kane.
     
    74
    Střídání v týmu Coventry City FC: ze hřiště odchází Bidwell, přichází Waghorn.
     
    74
    Střídání v týmu Coventry City FC: ze hřiště odchází Hamer, přichází Allen.
     
    74
    Waghorn měl ihned po svém nástupu na trávník a chybě Valeryho stoprocenntí šanci, tváří v tvář Caballlerovi ale selhlal!
     
    75
    Ani nadvakrát po pasu Shipleyho nezakončil Waghorn přesně. Nutno dodat, že byl tentokrát ale ve velmi těžké pozici.
     
    77
    Gyokerese ve vzdušném souboji fauloval Livramento a vidí žlutou kartu.
     
    78
    Daleko z branky teď vyběhl Moore, aby zažehnal nebezpečí po dlouhém pasu za pomocí svojí hlavy.
     
    79
    Waghorn obelstil zajímavou patičkou jednoho z obránců, následně ale o míč přišel.
     
    80
    Ukázkovou defenzivu 1 na 1 předvedl Livramento, když oloupil o míč O´Hareho.
     
    82
    Domácí opět kontrolují hru na útočné polovině.
     
    83
    Skákavý pokus Redmonda z dálky zamířil jen do míst, kde stál připravený Moore.
     
    83
    Velice nebezpečný centr poslal z pravé strany pravděpodobně Kane, balon letěl přímo před Gyokerese. Skvěle vyběhnuvší Caballero ale zažehnal nebezpečí a schoval míč do svých rukavic!
     
    84
    Walker-Peters navedl míč na střed z levé strany, se štěstím jej udržel a pasem do vápna vyzva k zakončení Borju. Jeho střela levačkou ale zamířila těsně vedle.
     
    85
    Longův pas na Redmonda byl příliš dlouhý a sebral jej bez problémů Rose.
     
    85
    Shipley ukořistil míč a snažil se jej poslat za obranu Saints, balon ale nakonec skončil jen u jednoho ze stoperů domácích.
     
    87
    Domácí mohou zahrozit dlouhým autem z levé strany, jehož se ujme Stephens.
     
    87
    Po sérii soubojů Coventry odvrátilo bezprostřední nebezpečí, domácí jsou ale na míči.
     
    88
    Livramento se uvolnil na pravé straně a nebezpečně centroval do malého vápna, tam si al poradili hostující stopeři.
     
    88
    Gyokeres šel k zemi ve vápně po souboji s Valerym, píšťalka sudího zůstává němá.
     
    89
    Střídání v týmu Coventry City FC: ze hřiště odchází O´Hare, přichází Jones.
     
    90
    Shipleyho vhazování bylo mírně řečeno diskutabilní, na druhý pokus už ale vhodil o dost lépe.
     
    90
    Armstrong rozehrál jen do Sheafa, tomu se ale nepodařilo vysunout Gyokerese.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    90+2
    Centr Walker-Peterse z levé strany skončil za brankovou čarou.
     
    90+2
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Livramento, přichází Romeu.
     
    90+3
    Po Shipleyho dlouhém nákopu odehrál hlavou míč do náruče Caballera Stephens.
     
    90+4
    Diallův oblouček do vápna nenašel žádného ze spoluhráců, doputoval tak až do Moorových rukavic.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    Druhý poločas je za námi, domácím se podařilo zaslouženě srovnat výstavní pumelicí Stuarta Armstronga z 63. minuty. Před námi je nejméně 30 minut prodloužení, za potenciáního remízového stavu na jeho konci pak i penalty.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Broja byl v útočném postupu sestřelený jedním z hostujících stoperů, je tu přímý kop zpoza vápna – ideální parketa pro domácícho kapitána Warda-Prowse!
     
    92
    Ten ale svoji střelu napálil jen do velké Coventryské zdi.
     
    93
    Redmond se uvolnil k centru z levé strany, nejvýše se ale vyšplhal Rose a odhlavičkoval míč pryč.
     
    94
    Fantasticky teď unikl Broja po pravé straně Clarke-Salterovi a postupoval ze strany na Moora, v obrovské šanci ale zamířil jen do boční sítě!
     
    96
    Hosté se dopustili nepřesnosti ve výstavbě útoku, stále jsou ale v držení míče.
     
    96
    Tento centr si Todd Kane za rámeček nedá. Bývalý hráč Chelsea to přehnal s výškou, bude se kopat od branky.
     
    97
    S centrem do vápna Saints si poradil Stephens, respektive jeho hlava.
     
    98
    Ukázkovým skluzem teď odzbrojil Redmonda Allen, vhazuje domácí Walker-Peters.
     
    99
    Redmond se šikovně prosmýkl z levé strany do vápna a našel na druhé straně pokutového území Armstronga, který po chvilce váhání přiťukl Valerymu. Na jeho centr si naskočil Broja, z dobré pozice poslal merunu ale jen do Moorových rukavic.
     
    100
    Waghorn faulován Diallem, hosté si mohou oddychnout.
     
    101
    Sheaf zkazil přihrávku směrem na velké vápno, následně se po dotyku Waghorna k zemi poroučel Redmond a sudí pro mě trochu překvapivě odpískal faul.
     
    102
    Walker-Peters byl v svém útočném vápně odzbrojen Sheafem, navíc u toho hostujícího záložníka ještě fauloval.
     
    103
    Ani Allenův centr zprava, ani Jonesův centr zleva nenašly bohužel pro hosty nikoho z dvojice Gyokeres-Waghorn.
     
    104
    Žlutou kartu za skluz do Redmonda po odehrání míče si teď zblízka prohlédl Todd Kane.
     
    105
    Oriol Romeu trefil svou přihrávkou jen vracejícího se Allena.
     
    105
    První poločas prodloužení skončil.
     
    První půle prodloužení přinesla dvě příležitosti pro domácího Broju, přičemž hlavně ta z 94. minuty skutečně zaváněla brankou – host z Chelsea ale po skvělém průniku selhal a napálil míč do boční sítě. Je před námi ještě čtvrthodina kopané a pak, pokud bude stav stále nerozhodný, bude následovat penaltová loteria – jedněmi milovaná, druhými nenáviděná.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Na dalekonosný nákop Moora si nabíhal Gyokeres, nedokázal se ale k míči dostat dříve, než Moorův brankářské protějšek Caballero.
     
    107
    Centr skoro z úrovně brankové čáry se snažil zády k brance na penaltě zpracovat Broja, míč ale odpálil Todd Kane.
     
    108
    Obléhání vápna Coventry přerušil Shipleyho odkop.
     
    109
    Po souboji s Longem se drží za koleno hostující Sheaf. Vypadá to ale, že se i přes bolest vrátí do hry. V případě jeho odstoupení by totiž museli hosté dohrávat v početní nevýhodě, takže snažit se zranění rozběhat je logickým krokem.
     
    110
    Redmondova klička byla sice efektní, efektivnost ale pokulhávala, jelikož se vyhnal za postranní čáru.
     
    112
    Southampton právě vstřelil branku!
    Broja nahrál na levou stranu do prostoru, kde se pohyboval KYLE WALKER-PETERS. Ten navedl míč do vápna, uvolnil se elegantní přešlapovačkou a tečovanou přízemní střelou procedil míč za záda bezmocného Moorea.
    112. WALKER-PETERS - 2:1
     
    114
    Hosté mohli záhy srovnat! Po centru z přímého kopu a defektní ofsajdové pasti domácího celku byl na zadní tyči uplně volný Clarke-Salter, ale poslal hlavičku jen do náruče Caballera!
     
    115
    Hosté se zlobí na sudího, jelikož jim zákrok na Jonese přišel jako nedovolený. Domácí ale ze zisku míče nic nevytěžili.
     
    116
    Elegantní otočkou, za níž by se nestyděl ani legendární Zinedine Zidane, teď polahodil oku diváka Oriol Romeu. Southampton je stále na balonu.
     
    117
    Broja si obhodil na pravé straně Clarke-Saltera, ten jej poslal k zemi a byl za to oceněn kartou žluté barvy.
     
    119
    Domácí kontrolují hru a vypadá to, že si v poklidudojdou za postupem.
     
    119
    Prapodivný souboj Shane Longa a brankáře Moora až u rohového praporku končí kopem od branky. Tohle může být jedna z poslední šancí pro útok Coventry.
     
    119
    Fantastický rohlík Kanea našel hlavu Waghorna! Ten ukázkově vyhrál vzdušný souboj, ke smutku hostujících fanoušků si ale neseřídil mířidla a zamířil těsně vedle Caballerovy svatyně!
     
    120
    Hosté nakonec přeci jen vstřelil branku, ale nebude uznána pro ofsajdové postavení! Infarktový závěr zápasu pro obě strany!
     
    120
    Hlavní sudí nastaví dvě minuty.
     
    120+1
    Redmond putuje tahat čas k rohovému praporku.
     
    120+2
    To se ale příliš nevydařilo a míč má na vlastní obranné polovině Coventry.
     
    120+3
    Domácí ale soupeře k ničemu nepustili a blíží se konečný hvizd.
     
    120+4
    Konec zápasu.
     
    Fotbalové představení na St. Mary´s Stadium je u konce, favorizovaní domácí po zpackané první půli zlepšili svůj výkon a díky gólům Stuarta Armstronga a Walker-Peterse vítězí 2:1 v prodloužení a postupují do osmifinále FA Cupu. Za hosty se prosadil v prvním poločase Gyokeres.

    Nutno ale dodat, že závěrečný tlak Coventry – hlavička těsně vedle a neuznaný gól Waghorna (před nímž se zaskvěl několik zákroky Caballero) si také zaslouží ocenění. Nakonec ale vyhrál lepší tým, jelikož kromě prvního dějství byli Saints týmem, který na hřišti víceméně dominoval.
     
    To je ode mne z dnešního FA Cupu vše, já se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek soboty.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 7:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 6:17. (18:35:48)

    Michal Nussbauer

    Branky: 63. S. Armstrong, 112. Walker-Peters – 22. Gyökeres

    Karty:   77. Livramento (SOT) – 41. Eccles (COV), 45+2. Hamer (COV), 58. Sheaf (COV), 104. Kane (COV), 117. Clarke-Salter (COV)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 7:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 6:17.
    Southampton FC: Caballero – Valery, Lyanco (34. Redmond), Stephens, Small (46. Walker-Peters) – Diallo, Ward-Prowse (C), Walcott (64. Broja), Livramento (90+2. Romeu) – Long, A. Armstrong (46. S. Armstrong)
    Náhradníci: Lewis – Salisu, Elyounoussi, Adams

    Trenér: Ralph Hassenhüttl

    Coventry City: Moore – Eccles (74. Kane), Clarke-Salter, Rose, Hyam (C), Bidwell (74. Waghorn)– O´Hare (89. Jones), Hamer (74. Allen), Sheaf, Maatsen (64. Shipley) – Gyökeres
    Náhradníci: Wilson – McFadzean, Tavares, Howley

    Trenér: Mark Robins

    Rozhodčí: Harrington – Beck, Wilkes
    bahis siteleri