USA – Slovensko 2:3 (0:1 po s.n.) | Tým ROV – Dánsko 3:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 5:1 (kon.)
Švédsko – Kanada 2:0 (kon.)
konec
Ruský olympijský výbor
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Dánsko
Středa 16.02.2022, 07:00 • Cadillac Arena, Peking • Olympijské hry - muži • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    59:05
    Dánové byli opět velmi blízko gólu, když byla střela Olivera Larsena sražená, přeletěla brankáře Fedotova, ale následně puk skončil na horní síti branky!
     
    58:05
    Dánsko hraje bez brankáře!
    55:45 Vjačeslav VOJNOV - 3:1
     
    55:45
    Olympijští sportovci z Ruska právě vstřelili branku!
    Rusové využívají přesilovou hru a jdou do vedení 3:1! Vadim Šipačov to zkoušel z levé strany, ovšem jeho pokus byl sražen a následně se dostal ke střele VJAČESLAV VOJNOV, který poslal puk přesně do pravé šibenice. Asistence: Vadim Šipačov a Arsenij Gricjuk.
     
    55:05
    Rusové pokračují v přesilové hře a Arsenij Gricjuk posunul kotouč na levou stranu volnému Dmitriji Voronkovovi, ovšem ten nedokázal trefit odkrytou bránu!
    54:26 Frans Nielsen ve velké šanci nedokázal prostřelit Fedotova!
     
    54:26
    Dánové se v oslabení dostali do přečíslení 2 na 1 a Frans Nielsen zakončoval v obrovské příležitosti, ovšem Ivan Fedotov se natáhl a skvěle jej vychytal! Tohle hosty může velmi mrzet.
     
    54:08
    Vyloučení v týmu Dánsko (Julian Jakobsen – 2 min., hákování).
     
    49:46
    Chyba Ivana Fedotova, který podklouzl za bránou a před Dány číhala prázdná svatyně, ovšem následné zakončení letělo vedle!
     
    46:37
    Následně přišla šance na druhé straně, když si Andrej Čibisov skvěle vyměnil kotouč se svým spoluhráčem a následně se ocitl před bránou Dánska zcela sám, ovšem své zakončení poslal vedle brány Sebastiana Dahma!
     
    45:58
    Dánové byli blízko srovnání podruhé v zápase! Mikkel Boedker dostal přihrávku k levé tyči, ale jeho zakončení skvěle betonem vychytal Fedotov! Následně kotouč poskakoval v brankovišti, ale obrana Rusů jej odpálila do bezpečí!
     
    38:22
    Následně přišlo přečíslení Rusů 2 na 1, ovšem Kirill Semjonov skvělým blafákem dostal brankáře ze hry, ale posléze bekhendem minul odkrytou bránu!
    34:36 Nikita NESTĚROV - 2:1
     
    34:36
    Olympijští sportovci z Ruska právě vstřelili branku!
    Dánové předváděli ve druhé třetině velmi dobrou hru a koncentraci, ovšem následně přišlo malé pochybení a ztráta puku ve svém obranném pásmu, což přináší gól Rusů. NIKITA NESTĚROV se z hranice levého kruhu opřel do střely po přihrávce Guseva a jeho dělovka se odrazila od horní tyče do kamery v brance a následně kotouč vyletěl. Asistence: Nikita Gusev a Arsenij Gricjuk.
     
    30:30
    Vyloučení v týmu Dánsko (Peter Regin – 2 min., hákování).
    22:57 Frans NIELSEN - 1:1
     
    22:57
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno na 1:1! Dánové po bezmála dvaceti vteřinách početní výhody dokázali skórovat. Markus Lauridsen vypálil od modré střelu, která nadělala obraně Rusů problémy a následně z levé strany dokázal zakončit kotouč do odkryté brány FRANS NIELSEN. Asistence: Mathias Bau Hansen a Markus Lauridsen.
     
    22:34
    Vyloučení v týmu Ruský olympijský výbor (Sergej Plotnikov – 2 min., podrážení).
     
    19:48
    Vyloučení v týmu Ruský olympijský výbor (Andrej Čibisov – 2 min., držení).
     
    19:23
    Vyloučení v týmu Dánsko (Emil Kristensen – 2 min., držení).
    13:01 Vadim ŠIPAČOV - 1:0
     
    13:01
    Olympijští sportovci z Ruska právě vstřelili branku!
    Máme tady úvodní branku utkání a domácí celek jde do vedení! Rusové si opět vytvořili velký tlak a po ne moc povedené střele Nikity Guseva z levé strany se kotouč odrazil na hůl VADIMA ŠIPAČOVA, jenž trefil odkrytou bránu Dánska. Asistence: Nikita Gusev a Jegor Jakovlev.
    09:54 Galijev nedokázal dostat puk za brankovou čáru!
     
    09:54
    Vadim Šipačov se snažil zakončit, ale kotouč byl zblokován obráncem soupeře do cesty Stanislava Galijeva, který se ocitl v první velké šanci, ale s pukem nakonec jen projel z velkého úhlu brankovištěm bez zakončení! Dánové měli velký kus štěstí!

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 14. Šipačov (N. Gusev, J. Jakovlev), 35. N. Nestěrov (N. Gusev, Gricjuk), 56. Vojnov (Šipačov, Gricjuk) – 23. F. Nielsen (Bau Hansen, M. Lauridsen)


    Ruský olympijský výbor: Ivan Fedotov (Samonov) – N. Nestěrov, Nikišin, Jelesin, J. Jakovlev (A), Vojnov, S. Tělegin, Šaripzjanov – Čibisov, Šipačov (C), Galijev – Gricjuk, V. A. Tkačov, N. Gusev – D. Voronkov, P. Karnauchov, Slepyšev – Grigorenko, Andronov (A), S. Plotnikov – K. Semjonov.
    Trenér: Alexej Zhamnov

    Dánsko: Dahm (Dichow) – Kristensen, O. Lauridsen (A), M. Lassen, M. Lauridsen, O. Larsen, Nicholas Jensen, Bruggisser – Olesen, F. Nielsen (A), Boedker – P. Russell, Regin (C), Storm – N. Meyer, M. Madsen, Bau Hansen – Aagaard, Jakobsen, Poulsen – Jesper Jensen.
    Trenér: Heinz Ehlers

    Rozhodčí: Campbell, Fraňo – Malmqvist, Ondráček
    bahis siteleri