USA – Slovensko 2:3 (0:1 po s.n.) | Tým ROV – Dánsko 3:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 5:1 (kon.)
Švédsko – Kanada 2:0 (kon.)
konec
Finsko
5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Švýcarsko
Středa 16.02.2022, 09:40 • National Indoor Stadium, Peking • Olympijské hry - muži • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    56:47 Teemu HARTIKAINEN - 5:1
     
    56:47
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové přidávají zásah do prázdné klece střelou přes celé kluziště! TEEMU HARTIKAINEN nabral kotouč u pravého hrazení na čepel a dlouhou ránou přes celou délku hrací plochy trefil prakticky střed odkryté svatyně Švýcarů, Finsko vede 5:1! Bez asistence.
    55:28 Iiro PAKARINEN - 4:1
     
    55:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové přidávají krátce po konci svého oslabení trefu do prázdné brány a o osudu utkání je nejspíš jasno! Valtteri Filppula přihrál z levého hrazení IIROVI PAKARINENOVI, jenž pohodlně z osy hřiště namířil kotouč do opuštěné klece Švýcarů, Finsko vede 4:1! Asistence: Valtteri Filppula, Harri Pesonen.
    37:49 Andres AMBÜHL - 3:1
     
    37:49
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Krátce před koncem přesilovky se Švýcaři přece jen prosazují a snižují na 1:3! Skvělou práci odvedl Enzo Corvi, jenž zpracoval prudký pas od Haase, zavezl puk do mezikruží a předal ho ANDRESI AMBÜHLOVI, jenž z ideální pozice na ose hřiště trefil přesně k pravé tyči! Švýcaři prohrávají už jen o dva góly! Asistence: Enzo Corvi, Gaëtan Haas.
    23:08 Marko ANTTILA - 3:0
     
    23:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko přidává další branku a vede již 3:0! Nyní to byla krásná situace dva na jednoho od Finů. Hannes Björninen vystihl rozehrávku soupeře a šel do přečíslení s MARKEM ANTTILOU, kterému bekhendem posunul puk a zkušený forvard Finska zamířil do protipohybu přesouvajícího se Berry, který neměl nárok zasáhnout! Hokejisté ze země tisíců jezer mají již výrazný tříbrankový náskok! Asistence: Hannes Björninen.
    10:45 Mikko LEHTONEN - 2:0
     
    10:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko bleskově přidává druhý zásah a hokejisté ze země tisíců jezer zdvojnásobují svůj náskok. MIKKO LEHTONEN vypálil z levé strany od modré čáry, Markus Granlund dobře Berrovi clonil, střela se od hole bránícího Alatala a následně i od masky brankáře Švýcarů odrazila do sítě! Je to 2:0 pro Finy! Asistence: Juuso Hietanen, Sakari Manninen.
    08:37 Miro AALTONEN - 1:0
     
    08:37
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko otevírá skóre duelu a jde do vedení! Niklas Friman vystřelil od levého hrazení, Reto Berra vyrazil jeho ránu jen před sebe, kde byl s pohotovou dorážkou připraven MIRO AALTONEN, jenž okamžitě vrátil kotouč do sítě Švýcarů a posílá Seveřany do vedení 1:0! Asistence: Niklas Friman, Joonas Nättinen.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 9. M. Aaltonen (Friman, Joonas Nättinen), 11. M. Lehtonen (Hietanen, S. Manninen), 24. M. Anttila (Björninen), 56. Pakarinen (V. Filppula, H. Pesonen), 57. Hartikainen – 38. Ambühl (Corvi, G. Haas)


    Finsko: Säteri (Olkinuora) – Hietanen, M. Lehtonen, Vatanen, Lindbohm, Kemiläinen, Friman, Pokka, Ohtamaa (A) – Hartikainen, S. Manninen, Markus Granlund – Pakarinen, V. Filppula (C), H. Pesonen – L. Komarov, Joonas Nättinen, M. Aaltonen – M. Anttila (A), Björninen, Mäenalanen.
    Trenér: Jukka Jalonen.

    Švýcarsko: Berra (24. Genoni) – Diaz (C), Mirco Müller, Y. Weber, Loeffel, Fora, Frick, Alatalo – G. Haas, Hofmann, Ambühl (A) – Corvi, Thürkauf, Andrighetto – Denis Malgin, F. Herzog, Mottet – Bertschy, S. Moser (A), D. Hollenstein – Simion.
    Trenér: Patrick Fischer.

    Rozhodčí: A. Ansons, O. Gouin – D. Hynek, B. Oliver.
    bahis siteleri