Atalanta BC – Sampdoria 4:0 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
4:0 (2:0)
UC Sampdoria
Pondělí 28.02.2022, 20:50Italská Serie A • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům Serie A! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Atalanta BergamoUC Sampdoria.
     
    UC Sampdoria

    Hostující Sampdoria se v letošním ročníku pohybuje ve spodní polovině ligové tabulky. Po dvaceti šesti odehraných kolech má celek z Janova na kontě dvacet šest bodů a patří mu šestnáctá pozice ligové tabulky. Na záchranu má aktuálně k dobru náskok čtyř bodů. V posledním kole doma zvítězila 2:0 nad Empoli. Na hřištích soupeřů v tomto kalendářním roce ještě nebodovala.
     
    Atalanta Bergamasca Calcio

    Domácí Atalanta je na tom mnohem lépe. Celek ze severu Itálie pravidelně bojuje o postup do Ligy mistrů a ani v tomto ročníku tomu není jinak. Po dvaceti pěti odehraných kolech má Atalanta na kontě čtyřicet čtyři bodů a drží pátou pozici. Na čtvrtý Juventus ale ztrácí už šest bodů. Právě dva zápasy navíc má ale odehraný slavný Juventus, takže Atalanta je v boji o Ligu mistrů. Naposledy padla 0:1 na půdě Fiorentiny.
     
    Úvodní sestavy:

    Atalanta Bergamasca Calcio: Musso – Tolói, de Roon, Palomino, Hateboer – Freuler, Koopmeiners, Zappacosta – Malinovskyj, Pessina – Boga.
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Cittadini, Maehle, Mihăilă, Al. Mirančuk, Muriel, Pašalić, Gi. Pezzella, Scalvini.

    UC Sampdoria: Falcone – A. Ferrari, O. Colley, Magnani – Conti, Ekdal, Thorsby, Murru – Sensi – Caputo, Quagliarella.
    Náhradníci: Audero, N. Ravaglia – Augello, Rincón, Sabiri, Suprjaha, Trimboli, Vieira, Jošida..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začalo, domácí hrají ve tmavých dresech, hosté naopak v bílém.
     
    1
    Hned v první minutě vybojoval hostující celek rohový kop. Centr se snesl před branku, ale Hans Hateboer v pohodě odhlavičkoval do bezpečí.
     
    2
    Fabio Quagliarella se dostal k míči a jeho rána končí výrazně mimo branku. Rozehrávat tak bude domácí gólman.
     
    3
    Atalanta si počínala nedovoleně na útočné polovině, a tak budou rozehrávat hráči hostí.
     
    5
    Atalanta se nyní usadila na útočné polovině, kde se pokoušela něco vymyslet, ale do výraznější šance se nedostala. Nakonec Marten de Roon pálil z velké dálky. Jeho rána končí výrazně mimo.
     
    6
    Balon do hry uvedl brankář Sampdorie, hosté se pokoušeli něco vymyslet.
     
    6
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se dostává do vedení, po rychlé akci se hlavou prosazuje MARIO PAŠALIĆ. Na jeho zakončení hostující brankář nedosáhl. Asistence: Remo Freuler.
    6. Mario PAŠALIĆ - 1:0
     
    8
    Sledujeme aktivní hru domácích, Atalanta se pokouší něco vymyslet před brankou soupeře, zatím čekáme na nějakou další výraznější příležitost.
     
    10
    Úvod zápasu vyšel domácím, kteří se zásluhou Pašaliče dostali do vedení. Aktivní hra Atalanty pokračuje dál.
     
    12
    Mario Pašalić a Matteo Pessina kombinovali na polovině hrací plochy, kde se pokouší něco vymyslet. Domácí jsou aktivnější, hosté hodně běhají bez míče.
     
    13
    Fotbalisté ve tmavých dresech kombinují na útočné polovině, pokouší se něco vymyslet před brankou soupeře. Navíc je ženou fanoušci, kteří vytváří dobrou atmosféru.
     
    14
    Sampdoria se po dlouhé době dostala na útočnou polovinu, ale Fabio Quagliarella Fabio Quagliarella marně hledal spoluhráče před brankou. Míč má brankář.
     
    15
    Úvodní čtvrthodina hry je pryč, zatím sledujeme klidnější pasáž hry, optickou i územní převahu mají domácí fotbalisté.
     
    17
    Atalanta Bergamasca Calcio po ztrátě míče rychle napadá, a tak hosté nemají pro nějakou kombinační hru mnoho prostoru. Tento styl hry domácím vyhovuje.
     
    18
    Andrea Conti byl faulovaný domácím hráčem, a tak u míče zůstanou hosté, kteří vybojovali volný kop. Do výraznější šance se následně dostával Fabio Quagliarella, ale přes dobrou obranu nezakončil.
     
    20
    Hans Hateboer to vzal na sebe. Jeho rána z první nebyla vůbec špatná, ale míč končí mimo branku. Následně bude vykopávat brankář Wladimiro Falcone od své brány. Rozhodl se pro přihrávku na obránce.
     
    22
    Rohový kop rozehrával domácí celek, ale do výraznější šance se fotbalisté v bílém nedostali.
     
    23
    Nyní se hraje spíše na polovině hrací plochy, ani jeden celek se nemůže stabilněji dostat do předbrankového prostoru. Míč mají hosté.
     
    24
    Remo Freuler a Jeremie Boga rychle dokázali vybojovat míč, ale neměli, komu by mohli přihrát, a tak pokus o rychlou kombinaci museli zpomalit.
     
    25
    Wladimiro Falcone rozehrává od své branky, dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec se rozhodl pro dlouhý výkop až na polovinu soupeře.
     
    26
    Domácí vedli zajímavou akci, ale Remo Freuler a Hans Hateboer si přihráli nepřesně, a tak na malý moment míč získal bránící se celek.
     
    28
    Hans Hateboer zkoušel něco vymyslet před brankou, ale jeho pokus nebyl povedený, a tak míč v pohodě kryje brankář. Snadná práce.
     
    29
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Naprosto zaslouženě domácí fotbalisté navyšují své vedení, po chybě hostů Pessina dostal míč na spoluhráče, kterým by TEUN KOOPMEINERS. Jeho rána zapadla přesně do branky, gólman Wladimiro Falcone na střelu nedosáhl. Asistence: Matteo Pessina.
    29. Teun KOOPMEINERS - 2:0
     
    30
    Obrázek hry odpovídá stavu utkání, zaslouženě vedou lépe hrající domácí fotbalisté. Hosté na svou příležitost čekají.
     
    34
    Zajímavou domácí akci nejprve zastavil zákrok brankáře, a pak sudí odpískal a odmával ofsajd. Akce byla přerušená, hrát tak budou hosté od své poloviny.
     
    34
    José Luis Palomino to zkoušel individuálně, ale do výraznější šance se nedokázal dostat. Následně si domácí Remo Freuler počínal hodně nedovoleně, sudí píská faul.
     
    35
    Mario Pašalić Mario Pašalić vyzval ke střele spoluhráče, Matteo Pessina však trefil jen střed branky, kde byl připravený Wladimiro Falcone.
     
    36
    Mario Pašalić měl další obrovskou šanci, ale jeho hlavička končí mimo branku. Hans Hateboer výborně odcentroval před branku, ale zakončující hráč minul.
     
    39
    Rohový kop pro Atalantu, centr byl sice hodně přetažený, ale i tak se z druhé vlny ke střele dostal Marten de Roon. Jeho rána končí výrazně nad brankou.
     
    40
    Krásná domácí kombinace, ale hráči v modrém nedokázali vypálit. Dobrou kombinační hru předvádějí domácí, ale nyní se jim zakončit nepodařilo.
     
    42
    Další rohový kop Atalanty. Míč se snesl před branku, ale nezakončili. Tlak domácích pokračuje dál.
     
    43
    Hodně únavný je tento styl hry pro hostující hráče. Sampdoria se k míči prakticky nedostane, běhá bez něj a musí se bránit tlaku soupeře.
     
    45
    Probíhá poslední minuta hry v prvním poločase, uvidíme, kolik minut se bude nastavovat.
     
    45+0
    První poločas skončil.
     
    Atalanta naprosto zaslouženě vede o dvě branky. Domácí prakticky hosty nepustili k míči a hosté mají co dělat, aby dokázali zdramatizovat tento duel. Zatím je v domácí režii.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Fabio Quagliarella, přichází Tomás Rincón.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Stefano Sensi, přichází Abdelhamid Sabiri.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Giangiacomo Magnani, přichází Maja Jošida.
     
    47
    Tři změny pro druhý poločas udělal hostující trenér v sestavě, naopak domácí zatím nestřídali.
     
    47
    Domácí celek zatím pokračuje v aktivní hře, kterou se prezentoval v prvním poločase.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Albin Ekdal (UC Sampdoria).
     
    49
    Atalanta následně rozehrávala volný kop, ale zakončující hráč si počínal hodně nešikovně, a tak branku neohrozil.
     
    50
    I ve druhém poločase sledujeme hodně podobný obrázek, který jsme viděli v prvním poločase. Domácí jsou jednoznačně aktivnější, hosté si prakticky nemohou ani přihrát.
     
    51
    Teun Koopmeiners rozehrával rohový kop, následně Boga výborně vypálil a jeho pokus tak tak Wladimiro Falcone vytáhl na rohový kop.
     
    52
    Hostující Sampdoria bude rozehrávat na útočné polovině, nic nevymyslela, a tak se směr hry rychle otáčí zpět. na její obrannou polovinu.
     
    54
    Davide Zappacosta a Remo Freuler kombinovali na útočné polovině, Následně čekal Hans Hateboer na centr, který k němu sice mířil, ale na míč nedosáhl.
     
    55
    Deset minut hry z druhého poločasu je pryč, domácí fotbalisté mají převahu, tlačí se do zakončení, ale nedaří se jim navýšit vedení.
     
    56
    Wladimiro Falcone si výborně poradil se střeleckou příležitostí soupeře. Hans Hateboer to byl, kdo ohrozil branku z bezprostřední blízkosti.
     
    58
    Francesco Caputo sice dostal míč do branky po rychlé akci spoluhráčů a přihrávce, ale sudí píská ofsajd. Celkem jasné postavení mimo hru. Špatné postavení hostujícího hráče.
     
    59
    Snad poprvé se hosté dostali ke střele na branku, Francesco Caputo tentokrát nebyl v ofsajdu, ale jeho ránu k tyči vyrazil brankář Juan Musso do bezpečí.
     
    59
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Jeremie Boga, přichází Alexej Mirančuk.
     
    61
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté navyšují své vedení, po rychlé akci se po výborné Mirančukově přihrávce ránou z první prosazuje TEUN KOOPMEINERS. Asistence: Alexej Mirančuk.
    61. Teun KOOPMEINERS - 3:0
     
    63
    Hra je přerušená, faulu se dopustil jeden z domácích. Teun Koopmeiners byl tím, kdo si počínal nedovoleně.
     
    64
    Atalanta vede o tři branky, ale Francesco Caputo udělal problémy domácí obraně. Ta si s jeho akcí dokázala poradit, ke střele se Sampdoria nedostala.
     
    65
    Alexej Mirančuk vyslal něco mezi střelou a centrem k brance a hostující brankář raději kryje míč. Wladimiro Falcone nechtěl vyrážet před sebe.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Morten Thorsby (UC Sampdoria).
     
    68
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Nicola Murru, přichází Tommaso Augello.
     
    69
    Nyní sledujeme pasáž hry, která je klidnější a to i vzhledem k nepřesnostem, kterých se oba kluby dopouští.
     
    70
    Dvacet minut hry je do konce, sledujeme souboje o míč zejména na polovině hrací plochy, ani jeden celek se nemůže stabilněji dostat do střeleckých pozic. Domácí hráči míří za výhrou v tomto duelu.
     
    71
    Matteo Pessina a Davide Zappacosta kombinovali před brankou soupeře. Následně mohl Alexej Mirančuk vypálit, ale rána mu nesedla.
     
    72
    Sampdoria se nemůže propracovat do výraznější střelecké pozice, domácí kontrolují hru a mají jasnou převahu.
     
    74
    Fotbalisté v bílém se nyní po dlouhé době dokázali propracovat na útočnou polovinu, ale výraznější šanci si vypracovat nedokázali. Sledujeme dobrou defenzivní práci zadní řady domácích.
     
    75
    Teun Koopmeiners vybojoval míč, následně se propracoval do zajímavé střelecké pozice. Omar Colley zkoušel odhlavičkovat míč, ale jemně jej tečoval. Málem z toho byl vlastní gól, nakonec jen tyč.
     
    76
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Alex Ferrari, přichází Ronaldo Vieira.
     
    77
    Atalanta kontroluje hru, má převahu a míří za výhrou v tomto zápase. Z pohledu hostů se jedná o nepovedený duel.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Rafael Tolói (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    79
    Hans Hateboer se po individuální akci dostal do střelecké pozice, jeho rána ale končí zblokovaná. Gólman nyní zasahovat nemusel.
     
    80
    Sampdoria rozehrává od své branky, ale nemůže se přes dobře hrajícího soupeře dostat do nějaké zajímavé střelecké pozice.
     
    81
    Rozehrána byla poslední desetiminutovka zápasu, ve kterém vede domácí celek a míří za body.
     
    82
    Matteo Pessina hledal před brankou stojící spoluhráče, ale přihrávka se nepodařila podle představ.
     
    82
    Andrea Conti měl nyní nejvýraznější šanci hostů. Jeho rána končí na tyči. Atalanta měla štěstí.
     
    83
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Matteo Pessina, přichází Giuseppe Pezzella.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Hans Hateboer, přichází Joakim Maehle.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Davide Zappacosta, přichází Giorgio Scalvini.
     
    85
    Giuseppe Pezzella se hned zapojil do akce na útočné polovině, ale on ani jeho spoluhráči se nedokázali dostat k zakončení.
     
    86
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    V pohodě hrající domácí celek přidává čtvrtou branku, po krásné akci a střele se prosazuje ALEXEJ MIRANČUK. Jeho oslava vzhledem k současným geopolitickým událostem je hodně skromná. Asistence: Remo Freuler.
    86. Alexej MIRANČUK - 4:0
     
    88
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Rafael Tolói, přichází Giorgio Cittadini.
     
    89
    V samotném závěru zápasu se hosté ještě pokoušeli něco vymyslet na polovině soupeře, ale na výraznější šanci nyní čekají.
     
    90
    V poklidném tempu se zápas, ve kterém je jednoznačně lepší domácí tým, dohrává.
     
    90+1
    Dvě minuty uvidíme nad rámec základní hrací doby. Zápas se už praktiky jen dohrává. domácí drží hru bezpečně daleko od vlastní branky.
     
    90+2
    Mario Pašalić to zkoušel přes obránce, ale s jeho nedůrazným zakončením si v pohodě poradil brankář.
     
    90+2
    Francesco Caputo se po nepřehledné situaci dostal do zakončení, ale jeho pokus byl zblokovaný.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 15:9.
     
    Atalanta naprosto zaslouženě vyhrává tento zápas a získává body do tabulky. Domácí byli jasně lepším týmem a díky dvěma brankám Teun Koopmeinerse a gólům Pašaliče a Mirančuka vyhrávají tento zápas poměrně jednoznačně 4:0. (22:42:55)

    Jan Prošek

    Branky: 6. Pašalić (Freuler), 29. Koopmeiners (Pessina), 61. Koopmeiners (Al. Mirančuk), 86. Al. Mirančuk (Freuler)

    Karty:   77. Tolói (ABC) – 48. Ekdal (SMD), 66. Thorsby (SMD)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 15:9.
    Atalanta Bergamo: Musso – Tolói (88. Cittadini), de Roon, Palomino, Hateboer (83. Maehle) – Freuler, Koopmeiners, Zappacosta (83. Scalvini) – Pašalić, Pessina (83. Gi. Pezzella) – Boga (59. Al. Mirančuk).
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Cittadini, Maehle, Mihăilă, Al. Mirančuk, Muriel, Gi. Pezzella, Scalvini.

    UC Sampdoria: Falcone – A. Ferrari (76. Vieira), O. Colley, Magnani (46. Jošida) – Conti, Ekdal, Thorsby, Murru (68. Augello) – Sensi (46. Sabiri) – Caputo, Quagliarella (46. Rincón).
    Náhradníci: Audero, N. Ravaglia – Augello, Rincón, Sabiri, Suprjaha, Trimboli, Vieira, Jošida, Giovinco.
    bahis siteleri