Janov – Empoli 0:0 (kon.) | Bologna – Turín 0:0 (kon.) | Fiorentina – Hellas Verona 1:1 (kon.)
Venezia – Sassuolo 1:4 (kon.) | Juventus – Spezia 1:0 (kon.) | Neapol – AC Milán 0:1 (kon.)
konec
Bologna FC
0:0 (0:0)
Turín FC
Neděle 06.03.2022, 15:00 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • Italská Serie A • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Bologna FC

    Bologna zatím v letošním ročníku nasbírala 32 bodů, což stačí na 12. místo. Z posledních pěti utkání dokázali svěřenci trenéra Mihajloviće vymačkat solidních 5 bodů za jednu výhru a dvě remízy. Naposledy se na trávníku představili 26. února, kdy remizovali na hřišti Salernitany (1:1). Nejlepším střelcem Bologny je dvaatřicetiletý útočník Marco Arnautovič, jenž v letošní sezóně nastřílel už 9 branek, jeho start je ale s otazníkem, protože ho trápí zranění.
     
    Turín FC

    Hosté z Turína mají na kontě o jeden bod více a v tabulce jsou o jednu příčku výše. S 33 body jim patří 11. pozice. Z posledních pěti utkání získali Turínští pouhé 2 body za dvě remízy. Naposledy se představili 27. února, když doma těsně nestačili na Cagliari (1:2). Nejlepším střelcem Turína je chorvatský útočník Josip Brekalo, ten v letošním ročníku nastřílel zatím 6 branek.
     
    Úvodní sestavy:

    Bologna FC: Skorupski – Soumaoro, Medel, Theate – De Silvestri, Svanberg, J. Schouten, Hickey – Orsolini, N. Sansone – Musa Barrow.
    Náhradníci: F. Bardi, Molla – Aebischer, Binks, Dijks, Falcinelli, Kasius, Mbaye, Raimondo, R. Soriano, Viola.
    Trenér: Siniša Mihajlović

    Turín FC: Beriša – Djidji, Bremer, Ricardo Rodríguez – Singo, Ricci, Mandragora, Vojvoda – Pobega, Brekalo – Belotti.
    Náhradníci: Gemello, Milan – Aina, Ansaldi, Buongiorno, Izzo, Linetty, Pjaca, A. Sanabria, Seck, Warming, Zima.
    Trenér: Ivan Jurić

    Rozhodčí: L. Massimi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výhodu úvodního výkopu mají hráči Bologni, kteří hned první útok založili dlouhým míčem dopředu, o ten se postarala obrana Turína.
     
    2
    Až od gólmana Skorupskiho začínali domácí svoji ofenzívu, po pravé straně chtěl postupovat Lorenzo De Silvestri, jehož snahu zhatil obránce.
     
    3
    Rychlého Singa zastavili hráči Bologni jen za cenu faulu. Hosté budou rozehrávat volný kop z poloviny hřiště.
     
    4
    Tommaso Pobega si přiťuknul míč se Singem, díky čemuž si vytvořil spoustu místa na pravé straně. Jeho střílený centr do vápna ale skončil na kopačkách jednoho z obránců.
     
    5
    Andrea Belotti vysoko napadá domácí rozehrávku, která tak znovu začíná ve vápně, odkud diriguje hru gólman Skorupski.
     
    6
    Samuele Ricci vyhrál hlavičkový souboj a jeho následný postup středovým kruhem byl zastaven jen za cenu faulu.
     
    7
    Gleison Bremer na levé straně obešel bránícího hráče a natáhl si míč na střelu. Jeho pokus jen těsně minul zadní tyč, střela však byla pomalá a kdyby směřovala na branku, gólman by ji s největší pravděpodobností lapil.
     
    8
    Jako nůž máslem prošel Singo po pravém křídle a z hranice šestnáctky poslal střílenou přihrávku do malého vápna, odtamtud míč odkopl jeden z domácích stoperů.
     
    10
    Skvělou přihrávku od Orsoliniho dostal na střed hřiště Musa Barrow, v blízkosti branky mu však selhal první dotek a míč se jen odkutálel do zámezí.
     
    11
    Ne úplně přátelskou přihrávkou zahnal Skorupski Arthura Theateho do rohu, kde měl tento obránce co dělat, aby alespoň odkopl míč do bezpečí.
     
    12
    Musa Barrow z levé strany směřoval nadýchaný centr do malého vápna, tam však nebyl nikdo z útočících ani bránících hráčů a míč se tak odkutálel bez doteku až na druhou stranu hřiště.
     
    13
    Riccardo Orsolini se teď pár vteřin teatrálně svíjel u pomezní čáry, nicméně opakovaný záběr jasně ukázal, že se ho bránící hráč ani nedotkl.
     
    14
    Téměř všichni hráči Turína byli teď před velkým vápnem a po ztrátě míč museli velmi rychle mazat zpět. Únik, který měl k dispozici Musa Barrow, zastavili jen za cenu faulu.
     
    15
    Tvrdou střelu z hranice velkého vápna tečoval jeden z hráčů Turína mimo tři tyče a Bologna tak bude mít k dispozici rohový kop.
     
    16
    Rohový kop rozehrál Nicola Sansone nakrátko, prakticky okamžitě pak domácí přišli o míč.
     
    17
    Dobrou střeleckou pozici měl na hranici šestnáctky Andrea Belotti, po rychlém prvním doteku se odhodlal k zakončení, avšak branku vysoko přestřelil.
     
    18
    Vysoký míč z kopačky Sansoneho mířil do změti hráčů ve vápně, tam ho dokázala vyhlavičkovat mimo nebezpečí obrana hostí.
     
    20
    Ricardo Rodríguez nebyl ve zrovna ideálním rozpoložení na zakončení, přesto zkusil z levé strany šestnáctky vypálit, vybojoval tím alespoň roh.
     
    21
    Rohový kop mířil na zadní tyč, kde hlavičkoval Bremer, jehož pokus někdo z hráčů v tmavých dresech tečoval mimo nebezpečí. To znamená další roh pro Turín.
     
    22
    Tento rohový kop Turína už byl méně povedený než předchozí a obrana Bologni ho bez větších problémů vyhlavičkovala pryč.
     
    24
    Samuele Ricci dlouho váhal s rozehrávkou volného kopu, nakonec míč přiťukl na Rolanda Mandragoru, který poslal dlouhý míč do šestnáctky a tím vybojoval další roh pro hosty.
     
    25
    Po rohovém kopu znovu hlavičkoval Bremer, tentokrát mu ale míč šel příliš kolmo na hlavu a obránce Turína tak zákonitě musel branku přestřelit.
     
    26
    Špatnou rozehrávku Łukasze Skorupskiho musel Jerdy Schouten hasit faulem za žlutou kartu.
     
    27
    Další pokus domácích o ofenzívu skončil až u kopaček gólmana Beriši.
     
    28
    Tommaso Pobega si navedl míč na osu hřiště a po efektní zasekávačce zkusil z hranice velkého vápna vypálit ostrou pumelici, trefil však jen jednoho z bránících hráčů.
     
    29
    Koffi Djidji se vyhoupl ze všech hráčů ve vápně nejvýš a hlavičkou zakončil centr z rohového kopu, výborný reflexivní zákrok Skorupskiho však gólu zabránil.
    29. Skorupski skvělým zákrokem vyrazil hlavičku Djidjiho!
     
    30
    Riccardo Orsolini zkusil z otočky poslat vysoký míč někam do prostoru před Berišou, jeho nákop ale skončil za brankou.
     
    32
    Nicola Sansone byl v obranném rohu zastaven faulem při pokusu o rozehrávku.
     
    33
    Dlouhý míč z kopačky Beriši odhlavičkoval zpět na polovinu soupeře Theate.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Tommaso Pobega (Turín FC).
     
    34
    Arthur Theate se ujmul rozehrávky volného kopu z poloviny hřiště, hlavičkový souboj po jeho nákopu ale vyhrál Singo a zabránil tak ohrožení branky.
     
    35
    Beriša v nouzi poslal těžký míč na Djidjiho, který měl velké štěstí, že Aaron Hickey šel do souboje dost necitlivě a fauloval.
     
    37
    Hickey zkusil po přešlapovačce u levé pomezní čáry poslat průnikový míč za obranu. Na to si ale smlsnul gólman Beriša.
     
    38
    Důležitým obranným zákrokem se prezentoval Tommaso Pobega, když rychlý vytrčením levé nohy zabránil přihrávce za obrannou řadu.
     
    39
    Rohový kop Bologni skončil na kopačce Mattiase Svanberga, který měl kolem sebe spoustu místa a pohotově vystřelil. Míč tečoval někdo z bránících hráčů jen těsně mimo tři tyče.
    39. Střela Svanberga byla sražená mimo bránu!
     
    40
    Sansone byl ve středu hřiště zastaven nedovoleným zákrokem, rozhodčí to moc dobře viděl a zapískal.
     
    43
    Míč ve vápně po volném kopu proskákal až k Soumaorovi, které ho z otočky chtěl zamést do branky, při snaze o to ale tvrdě nakopl jednoho z obránců, což zpozoroval i sudí.
     
    45
    Theate dlouhý pas z vlastní poloviny směřoval někam do míst, kde se pohybuje Musa Barrow, nicméně míč to byl pomalý a k útočníkovi Bologni se tak stihli vrátit obránci.
     
    45+1
    První poločas skončil. Rozhodčí Massimi se rozhodl nenastavovat žádný čas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:05.
     
    V první půli jsme sledovali defenzivní bitvu plnou tvrdých soubojů, zatím se hraje pro oko diváka nepříliš atraktivní kopaná. Na obou stranách bylo šancí jako šafránu. Hosté měli největší šanci ve 29. minutě, kdy po rohovém kopu hlavičkoval Djidji, s jeho pokusem si poradil gólman. Největší šance domácích přišla 10 minut na to, kdy taktéž po rohovém kopu zakončoval Svenberg, nicméně ani on síť nerozvlnil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas zahajují hráči v bílém.
     
    46
    Obránci Bologni se teď vůbec nedohodli, co udělají s míčem a po jejich hrubici měl před sebou volnou dálnici Josip Brekalo, ten v zatím největší šanci zápasu z hranice velkého vápna jen těsně minul pravou tyč!
    46. Brekalo ve velké šanci vypálil těsně vedle!
     
    48
    S rohovým kopem Bologni si obrana hostí s lehkostí poradila.
     
    48
    Andrea Belotti teď možná zbytečně zbrzdil útok Turína a z rychlého kontru se tak stal neškodný postupný útok, jenž skončil centrem na hlavu jednoho z bránících hráčů.
     
    49
    Nicola Sansone ztratil míč u půlící čáry, kulatý nesmysl se však odkutálel do zámezí a v podobě autového vhazování se vrací do moci domácích.
     
    51
    Dlouhá přízemní přihrávka měla mířit za obránce na nabíhajícího Riccarda Orsoliniho, přes obranný val ale neprošla.
     
    52
    Po hlavičkové souboji na půli hřiště mají domácí k dispozici další autové vhazování.
     
    53
    Mërgim Vojvoda podskočil v šestnáctce skákavý míč, k němuž se tak dostal kapitán domácích Lorenzo De Silvestri a svojí střelou rozvlnil síť z vnější strany.
     
    54
    Únik Pobegy po pravém křídle byl zakončem centrem, který do zámezí srazil dobře stínující Arthur Theate.
     
    55
    Rohový kop Turína patřil k těm nepovedeným a vykopávat bude brankář Skorupski.
     
    56
    Ricci dostal ve vzdušném souboji tvrdou ránu do hlavy a chvíli si poležel na trávníku.
     
    57
    Špatnou domácí přihrávku domácích vystihl na kraji soupeřovy půle Tommaso Pobega, nicméně celý útok opět zbrzdil a na něco čekal, což je zatím fenomén tohoto utkání. Oba celky jakoby snad nechtěly dát gól.
     
    61
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Nicola Sansone, přichází Roberto Soriano.
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Lorenzo De Silvestri, přichází Mitchell Dijks.
     
    62
    Po levém křídle se řítil dobře rozběhnutý Mërgim Vojvoda, po zasekávačce si navedl míč na osu a nacentroval. Nebezpečí zažehnal tygřím skokem jeden z obránců Bologni, jenž míč odhlavičkoval mimo nebezpečí.
     
    63
    Dijksův průnik zastavil odkopem do zámezí Gleison Bremer, navíc při tom ještě míč lehce otřel právě o Dijkse a vykopávat tak bude Etrit Beriša.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Arthur Theate (Bologna FC).
     
    65
    Volný kop z nějakých pětatřiceti metrů mířil do vápna na hlavu Pobegy, který branku přehlavičkoval.
     
    66
    Špatnou přihrávku Turína vystihl Roberto Soriano, nicméně při tom fauloval a to neuniklo pozornosti hlavního arbitra.
     
    67
    Na lavičce domácích se rozcvičuje Ibrahima Mbaye a vypadá to, že se v nejbližších minutách podívá na hřiště.
     
    68
    Žlutou kartu za faul ve středu hřiště vyfasoval Samuele Ricci, hra se nám čím dál tím víc přitvrzuje.
     
    69
    Autové vhazování z půlky hřiště hodil Singo dozadu na obránce a míč nakonec doputoval až k Berišovi, což je další z detailů, který podtrhuje defenzivní obraz tohoto utkání.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Gary Medel (Bologna FC).
     
    71
    Wilfried Stephane Singo na pravém křídle zakouzlil s míčem a zkusil poslat do vápna střílenou vzdušnou přihrávku, na tu se natahovali dva jeho spoluhráči, oba však marně.
     
    73
    Dlouhý míč Orsoliniho ze středu hřiště nemířil vůbec na nikoho a doskákal až za brankovou čáru. Beriša bude vykopávat.
     
    75
    Dobrá Orsoliniho přihrávka mířila do vápna na Svanberga, který se z velké blízkosti otočil a vystřelil. Našel však jen náruč gólmana.
     
    76
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Musa Barrow, přichází Diego Falcinelli.
     
    78
    Belottimu po pravé straně nabíhal volný spoluhráč, přesto celou situaci vyřešil střelou ze střední vzdálenosti, s níž neměl Skorupski žádné problémy.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Ricardo Rodríguez (Turín FC).
     
    80
    Volný kop Bologni ze středového kruhu mířil na levou stranu, kde míč zpacifikovala obrana.
     
    80
    Gólman Etrit Beriša teď svým výběhem a následným skluzem zabránil větší šanci domácích.
     
    81
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Gary Medel, přichází Luis Binks.
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Arthur Theate, přichází Ibrahima Mbaye.
     
    83
    Volný kop zahrával Riccardo Orsolini a směřoval někam na hranici šestnáctky, jeho míč byl však příliš krátký a obrana si sním poradila.
     
    85
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Andrea Belotti, přichází Antonio Sanabria.
     
    87
    Turínští zachytili špatný aut a Mërgim Vojvoda šajtlí centroval do pokutového území, trefil však jen bránícího hráče.
     
    88
    Josip Brekalo po souboji na hranici šestnáctky padá a dožaduje se faulu, píšťalka rozhodčího však zůstává potichu.
     
    90
    Bologna teď chvíli zmáčkla soupeře na jeho obranné polovině, nicméně celý tlak skončil dalším bezmyšlenkovitým, nikomu neadresovaným nákopem.
     
    90+1
    Rozhodčí se rozhodl prodloužit utkání o čtyři minuty.
     
    90+2
    Mattias Svanberg si na pravé straně obešel prvního hráče, druhého ale zboural k zemi, což rozhodčí správně posoudil jako faul.
     
    90+3
    Diego Falcinelli byl u půlící čáry zastaven dalším nedovoleným zákrokem. Hráči Turína se teď vůbec nebojí do protihráčů ostře zajíždět.
     
    90+4
    Łukasz Skorupski skočil pod nohy útočícímu hráči, čímž utnul pravděpodobně poslední útočnou akci dnešního ofenzivního trápení.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je za námi utkání tabulkových sousedů, které nabídlo defenzivní, pro oko diváka nepříliš atraktivní podívanou. Největší šanci zápasu měl hned po startu druhé půle Josip Brekalo, nicméně z hranice šestnáctky těsně minul pravou tyč. Statistika střel na branku (1:2) a ofsajdů (2:1) jasně hovoří o tom, že to dnes žádné ofenzivní hody nebyly.
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 2:9. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 23:16. (16:59:43)

    Jakub Ruč

    Branky:

    Karty:   26. J. Schouten (BLG), 64. Theate (BLG), 70. Medel (BLG) – 34. Pobega (TUI), 68. Ricci (TUI), 79. Ricardo Rodríguez (TUI)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 2:9. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 23:16.
    Bologna FC: Skorupski – Soumaoro, Medel (81. Binks), Theate (81. Mbaye) – De Silvestri (61. Dijks), Svanberg, J. Schouten, Hickey – Orsolini, N. Sansone (61. R. Soriano) – Musa Barrow (76. Falcinelli).
    Náhradníci: F. Bardi, Molla – Aebischer, Binks, Dijks, Falcinelli, Kasius, Mbaye, Raimondo, R. Soriano, Viola.

    Trenér: Siniša Mihajlović

    Turín FC: Beriša – Djidji, Bremer, Ricardo Rodríguez – Singo, Ricci, Mandragora, Vojvoda – Pobega, Brekalo – Belotti (85. A. Sanabria).
    Náhradníci: Gemello, Milan – Aina, Ansaldi, Buongiorno, Izzo, Linetty, Pjaca, A. Sanabria, Seck, Warming, Zima.

    Trenér: Ivan Jurić

    Rozhodčí: L. Massimi
    bahis siteleri