Janov – Empoli 0:0 (kon.) | Bologna – Turín 0:0 (kon.) | Fiorentina – Hellas Verona 1:1 (kon.)
Venezia – Sassuolo 1:4 (kon.) | Juventus – Spezia 1:0 (kon.) | Neapol – AC Milán 0:1 (kon.)
konec
Juventus FC
1:0 (1:0)
Spezia Calcio
Neděle 06.03.2022, 18:00 • Allianz Stadium (Turín) • Italská Serie A • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání dvou rozdílných poločasů je za námi. Maximum z něj vytěžili hráči Juventusu, kteří si za hubené jednobrankové vítězství připisují další tři body do tabulky Serie A.

    V jednadvacáté minutě se dopustil obrovské chyby v rozehrávce hostující brankář Provedel, čehož dokázal využít díky spoluhráčům Álvaro Morata. Poté měl ještě v první půli Juventus několik šancí, které ale nedokázal využít v další branku.

    Druhý poločas už byl ze strany hostujících hráčů ale o něčem jiném. Spezia se snažila aktivně napadat rozehrávku soupeře což neslo ovoce v získávání míčů. A tím se dostala i do zajímavých šancí, čemuž napovídá i statistika střel, žádnou z nich ale nedokázala přetavit ve vyrovnávací branku.

    S konstatováním, že si Juventus vytvořil už šestibodový náskok na pátý AS Řím, naopak Spezia má pouze čtyřbodový náskok na osmnáctou sestupovou pozici, se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. (19:58:12)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:11.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Mehdi Bourabia (Spezia Calcio).
     
    90+3
    No a jedna z posledních větších šancí končí pro hostující celek celkem neslavně. Verde sice dostal parádní míč do pokutového území soupeře, následně se ale Agudelo nedokázal správně srovnat k míči a střelu poslal mimo branku.
     
    90+2
    Sudí nastavil tři minuty nad rámec řádné hrací doby. Spezia se z posledních sil snaží vymyslet nějakou zajímavou útočnou akci.
     
    90+1
    Cuadrado si pohrál s obráncem na pravém křídle, následně poslal parádní centr na nabíhajícího Moratu, který ale u levé tyče Provedelovy svatyně minul míč!
     
    90
    Morata zavedl míč na polovinu soupeře a Juventusu se nyní daří držet míč na svých kopačkách, což domácím zřejmě už bude stačit.
     
    88
    Hosté se snaží dobývat pokutové území soupeře, zatím ale marně. Obranné řady Juventusu, které jsou vměstnané v blízkosti vlastního brankáře, nepouštějí Spezii do vyložené šance.
     
    87
    Verdeho centr od rohového praporku nenašel žádného z jeho spoluhráčů a následně se nepřesnosti Spezii dostal míč do zámezí.
     
    86
    Ferrerův centr z pravé strany sice nevyšel, přesto budou mít hosté možnost zahrávání rohového kopu.
     
    85
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Dušan Vlahović, přichází Moise Kean.
     
    85
    Další faul francouzského záložníka, ale sudí zatím nechává kartu pro Rabiota schovanou.
     
    84
    Daniele Verde ale z volného přímého kopu trefil pouze zeď soupeře. Následně se ještě ke střele dostal obránce Ferrer, který ale zamířil nad branku Juventusu.
     
    83
    Rabiot si v obranném zákroku pomohl rukou, načež daroval soupeři zajímavou standardní situaci v blízkosti pokutového území.
     
    82
    No, hosté moc dobře ví, že je necelých deset minut do konce hrací doby a snaží se rychle napadat rozehrávku soupeře. S tím si zatím Juventus neví příliš rady a ztrácí míč.
     
    80
    Hostující Agudelo se dostal do tutové šance, když se z levého křídla dostal až k brankáři Szczesnymu. Střela na bližší tyč se mu ale nepovedla podle jeho představ a domácí gólman si připisuje skvělý zákrok!
     
    79
    Dušan Vlahovič sice dostal pěkný balon za obranu hostujícího celku, nicméně nebyl v pozici na střelu a navíc v pokutovém území neměl žádného ze svých spoluhráčů.
     
    78
    Zajímavou kombinaci Juventusu na polovině soupeře zakončil Bernardeschi přetaženým centrem, přesto ale domácí stále drží míč.

    Daniel Bertók

    Branky: 21. Morata (Locatelli)

    Karty:   57. Vlahović (JUV), 62. Pellegrini (JUV), 68. Bernardeschi (JUV) – 54. Erlić (SPZ), 59. Trenér T. Motta (SPZ), 90+3. Bourabia (SPZ)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:11.
    Juventus FC: Szczęsny – Danilo, de Ligt, Rugani – J. Cuadrado (C), Locatelli, Arthur, Rabiot, Pellegrini (63. Bernardeschi) – Vlahović (85. Kean), Morata.
    Náhradníci: Pinsoglio, Perin – Kean, Bernardeschi, M. Aké, Miretti, Soulé, Stramaccioni.

    Trenér: M. Allegri

    Spezia Calcio: Provedel – Ferrer, Erlić, Nikolaou, Reca – K. Agudelo, Maggiore (C) (76. Bourabia), Bastoni – D. Verde, Manaj (76. Kovalenko), E. Gyasi.
    Náhradníci: Zoet, Zovko – Bertola, Bourabia, Antiste, P. Hristov, Kovalenko, Nguiamba, Sher, Strelec, Podgoreanu.

    Trenér: T. Motta

    Rozhodčí: Francesco Fourneau
    bahis siteleri