Janov – Empoli 0:0 (kon.) | Bologna – Turín 0:0 (kon.) | Fiorentina – Hellas Verona 1:1 (kon.)
Venezia – Sassuolo 1:4 (kon.) | Juventus – Spezia 1:0 (kon.) | Neapol – AC Milán 0:1 (kon.)
konec
Juventus FC
1:0 (1:0)
Spezia Calcio
Neděle 06.03.2022, 18:00 • Allianz Stadium (Turín) • Italská Serie A • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání dvou rozdílných poločasů je za námi. Maximum z něj vytěžili hráči Juventusu, kteří si za hubené jednobrankové vítězství připisují další tři body do tabulky Serie A.

    V jednadvacáté minutě se dopustil obrovské chyby v rozehrávce hostující brankář Provedel, čehož dokázal využít díky spoluhráčům Álvaro Morata. Poté měl ještě v první půli Juventus několik šancí, které ale nedokázal využít v další branku.

    Druhý poločas už byl ze strany hostujících hráčů ale o něčem jiném. Spezia se snažila aktivně napadat rozehrávku soupeře což neslo ovoce v získávání míčů. A tím se dostala i do zajímavých šancí, čemuž napovídá i statistika střel, žádnou z nich ale nedokázala přetavit ve vyrovnávací branku.

    S konstatováním, že si Juventus vytvořil už šestibodový náskok na pátý AS Řím, naopak Spezia má pouze čtyřbodový náskok na osmnáctou sestupovou pozici, se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. (19:58:12)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:11.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Mehdi Bourabia (Spezia Calcio).
     
    90+3
    No a jedna z posledních větších šancí končí pro hostující celek celkem neslavně. Verde sice dostal parádní míč do pokutového území soupeře, následně se ale Agudelo nedokázal správně srovnat k míči a střelu poslal mimo branku.
     
    90+2
    Sudí nastavil tři minuty nad rámec řádné hrací doby. Spezia se z posledních sil snaží vymyslet nějakou zajímavou útočnou akci.
     
    90+1
    Cuadrado si pohrál s obráncem na pravém křídle, následně poslal parádní centr na nabíhajícího Moratu, který ale u levé tyče Provedelovy svatyně minul míč!
     
    90
    Morata zavedl míč na polovinu soupeře a Juventusu se nyní daří držet míč na svých kopačkách, což domácím zřejmě už bude stačit.
     
    88
    Hosté se snaží dobývat pokutové území soupeře, zatím ale marně. Obranné řady Juventusu, které jsou vměstnané v blízkosti vlastního brankáře, nepouštějí Spezii do vyložené šance.
     
    87
    Verdeho centr od rohového praporku nenašel žádného z jeho spoluhráčů a následně se nepřesnosti Spezii dostal míč do zámezí.
     
    86
    Ferrerův centr z pravé strany sice nevyšel, přesto budou mít hosté možnost zahrávání rohového kopu.
     
    85
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Dušan Vlahović, přichází Moise Kean.
     
    85
    Další faul francouzského záložníka, ale sudí zatím nechává kartu pro Rabiota schovanou.
     
    84
    Daniele Verde ale z volného přímého kopu trefil pouze zeď soupeře. Následně se ještě ke střele dostal obránce Ferrer, který ale zamířil nad branku Juventusu.
     
    83
    Rabiot si v obranném zákroku pomohl rukou, načež daroval soupeři zajímavou standardní situaci v blízkosti pokutového území.
     
    82
    No, hosté moc dobře ví, že je necelých deset minut do konce hrací doby a snaží se rychle napadat rozehrávku soupeře. S tím si zatím Juventus neví příliš rady a ztrácí míč.
     
    80
    Hostující Agudelo se dostal do tutové šance, když se z levého křídla dostal až k brankáři Szczesnymu. Střela na bližší tyč se mu ale nepovedla podle jeho představ a domácí gólman si připisuje skvělý zákrok!
     
    79
    Dušan Vlahovič sice dostal pěkný balon za obranu hostujícího celku, nicméně nebyl v pozici na střelu a navíc v pokutovém území neměl žádného ze svých spoluhráčů.
     
    78
    Zajímavou kombinaci Juventusu na polovině soupeře zakončil Bernardeschi přetaženým centrem, přesto ale domácí stále drží míč.
     
    76
    Střídání v týmu Spezia Calcio: ze hřiště odchází Rey Manaj, přichází Viktor Kovalenko.
    Střídání v týmu Spezia Calcio: ze hřiště odchází Giulio Maggiore, přichází Mehdi Bourabia.
     
    75
    Bernardeschi se dostal do zajímavé šance na hranici pokutového území, když si navedl míč na levou nohu, ale poté nedokázal prostřelit obrannou zeď soupeře. Následně se naskytla šance ke střele i Moratovi, který ale zamířil stejně jako jeho spoluhráč.
     
    73
    Hostující trenér Thiago Motta zatím nevidí, proč by jeho tým potřeboval střídat a ještě také do sestavy zatím nešáhl. Spezia drží útočnou polovinu.
     
    72
    Tentokrát se po delší době pokusili o útočnou kombinaci domácí hráči Juventusu, nicméně míč opět skončil pouze na kopačkách soupeře.
     
    71
    Z tohoto už se dalo vytěžit více! Reca centroval z levého křídla do vápna soupeře, načež se k míči dostal Manaj, ale svoji první šanci v tomto utkání zahodil. Poté se ještě dostal ke střele jeden z jeho spoluhráčů, nicméně zamířil pouze do rukavic domácího brankáře.
     
    70
    Hostující Bastoni se pokoušel najít spoluhráče lobem za obranu soupeře. Gyasi sice spadl ve vápně, nicméně sudí toto neviděl jako nedovolený zákrok.
     
    69
    Trápení Juventusu ve druhém poločase nepřestává a další chybou v rozehrávce dává soupeři možnost útočné akce.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Federico Bernardeschi (Juventus FC) a po pěti minutách na hřišti si zarezervoval pauzu při dalším zápase.
     
    68
    Álvaro Morata je už ale na svých nohách, hra tak bude moci pokračovat a to rozehrávkou hostujícího týmu.
     
    66
    Sudí nyní přerušil hru poté, co se Morata skácel k zemi po hlavičkovém souboji.
     
    65
    Nadějně vypadající útočná akce hostujícího celku nakonec končí odkopem od branky Juventusu. I když se zdálo, že bude následovat rohový kop, sudí to viděl jinak.
     
    63
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Luca Pellegrini, přichází Federico Bernardeschi.
     
    63
    Rabiot s Moratou kombinovali před pokutovým územím soupeře, nicméně míč přesto nakonec získali obránci hostujícího celku, kteří vyvezli následně míč za polovinu.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Luca Pellegrini (Juventus FC) za opakované fauly.
     
    61
    Další centr přistál v pokutovém území Juventusu z pravého křídla, nicméně míč sebral ze vzduchu brankář Staré dámy.
     
    59
    Žlutou kartu dostává trenér T. Motta (Spezia Calcio).
     
    57
    Žlutou kartu dostává Dušan Vlahović (Juventus FC) za úder loktem v útočném souboji.
     
    56
    Ani rozehrávka na vlastní polovině nyní Juventusu příliš nefunguje a nutno dodat, že hosté začali napadat obránce soupeře daleko více, než tomu bylo první půli.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Martin Erlić (Spezia Calcio) za faul na středu hřiště.
     
    53
    Álvaro Morata se pokusil o technickou střelu zpoza soupeřova vápna poté, co mu míč naservíroval Locatelli. Jeho ránu ale zastavil tělem jeden z bránících hráčů.
     
    52
    Do velké šance se v pokutovém území soupeře dostal hostující Gyasi, jeho hlavičku ale dobrým zákrokem zneškodnil Szczesny!
     
    50
    Maggiore se snažil o průnikový pas do pokutového území Juventusu, nicméně na jeho výzvu nedokázal zareagovat žádný z jeho spoluhráčů.
     
    48
    Tentokrát se hosté dostali do zajímavé kombinace na útočné polovině, kterou zakončili nepřesným centrem do vápna soupeře. Akci ale poté přerušil pomezní kvůli ofsajdu.
     
    47
    Ani na samém začátku druhého poločasu se hosté nevyvarují chyb v rozehrávce. Juventus ale zatím ani jedné z nich nedokázal naplno využít a hraje se především ve středu pole.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První část dnešního utkání je za námi a pokud bude pokračovat v podobném stylu i jeho druhá polovina, zřejmě se žádného překvapení nedočkáme.

    Juventus v jednadvacáté minutě poslal do vedení španělský útočník Álvaro Morata, který po přihrávce Locatelliho dokonale využil zaváhání soupeře v rozehrávce. Spezia se od nějaké desáté minuty pořádně nedostala k nějaké zajímavé útočné akci a do kabin se tak jde na jednobrankového vedení domácího celku.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    A ještě jednu šanci si vytvořili domácí, když měli možnost rohového kopu. Ten ale úspěšný pro Starou dámu nebyl, jelikož skončil pouze na hlavě jednoho z bránících hráčů.
     
    45
    Hraje se celkem plynule, tudíž zřejmě sudí nebude hledat příliš času, který by nastavil v první polovině utkání.
     
    43
    O střelu ze střední vzdálenosti se pokusil hostující obránce Ferrer, každopádně míč z jeho kopačky minul branku Szczesnyho o pořádný kus.
    40. Vlahovićovi chybělo k zakončení pár decimetrů
     
    40
    Další velkou šanci si ale přesto vytvořili domácí, když Manuel Locatelli parádním lobem přes obranu hostí hledal Dušana Vlahoviče. Tomu ale nakonec chybělo asi půl kroku k tomu, aby míč dokázal dostat do branky.
     
    39
    Manuel Locatelli se snažil najít některého ze svých spoluhráčů ve vápně soupeře, když tam nacentroval míč. Nicméně Morata ležel na trávníku kousek před pokutovým územím soupeře a Vlahoviče zastínil Provedel.
     
    38
    Hosté se zatím nesnaží ani příliš napadat rozehrávku Juventusu, na kterou tak domácí mají spoustu času a dopřává jim to klidný postup do útoku.
     
    36
    Aktivní kapitán domácího celku Cuadrado, dostal další zajímavý míč do levého křídla. Zřejmě se pokoušel centrovat jej do pokutového území soupeře, ale balon z jeho kopačky putoval až nad branku Provedela.
     
    35
    Je jasně vidět, že domácí chtějí přidat druhý gól, který by jim vnesl klid do dalších minut. Nyní dokonce pět hráčů Juventusu čekalo ve vápně na centr z pravého křídla.
    34. Cuadradovo zakončení vytáhl Provedel
     
    34
    A nemohoucnost hostujícího celku v útoku rozhodně nenapodobují domácí! Ti si nyní totiž vytvořili zajímavou příležitost na vstřelení druhé branky v utkání, když celou akci nejprve vytvořil Cuadrado, následně mu Arthur poslal míč zpět na penaltový puntík, ale přízemní střelu perfektně zneškodnil Provedel.
     
    32
    Hosté se stále nemohou dostat k vápnu soupeře, jejich útočné akce jsou zatím opravdu bez náznaku nějaké větší šance.
     
    29
    Cuadrado zatím jakoby dirigoval obranné řady Juventusu. Obranných zákroků má totiž zatím s přehledem nejvíce ze všech.
     
    27
    Dušan Vlahovič si naběhl na zajímavý centr Pellegriniho, nicméně rychlejším byl jeden z hostujících obránců, kterému se podařilo dostat míč do zámezí.
     
    26
    Hostující Gyasi se nyní dožadoval odpískání faulu po stažení jeho samotného před pokutovým územím soupeře, nicméně Francesco Fourneau zůstává klidný a nastavuje jednoznačný metr utkání.
     
    24
    Hosté nyní kombinují na polovině soupeře, ale vypadá to, že bude stejně hra zanedlouho přerušena. Pellegrini se ne a ne zvednout z trávníku.
    21. Álvaro MORATA - 1:0
     
    21
    Juventus právě vstřelil branku!
    Tentokrát se to Juventusu už ale podařilo! Jednoduchá kombinace domácích po obrovské chybě Spezii v rozehrávce, se vyplatila. Loccatelli posunul míč z už tak dobré pozice ještě na lépe postaveného ÁLVARA MORATU, který už neměl problém dostat jej do sítě.
     
    21
    Ani z další akce Staré dámy nebude žádný závar před brankou Spezii. ROh se konat nebude, předcházel tomu totiž ofsajd.
     
    20
    Chvílemi se zdá, že hosté dnes hrají s naprostou lehkostí, k čemuž je rozhodně Motta vede. Nyní se ale zbytečné chyby dopustil Provedel, který poslal odkop do autu.
    18. Velká šance Juventusu
     
    18
    Obrovská šance pro Juventus! Cuadrado odvedl vynikající práci na pravém křídle, kde nakonec připravil tutovku pro Arthura. Ten ale střelou ze středu soupeřova vápna poslal míč pouze do těla obránce.
     
    17
    A Stará dáma už kombinuje na polovině soupeře, kde se snaží najít nějakou skulinku v obranných řadách Spezii.
     
    16
    Hosté sice jsou aktivní v kombinace, stále jim ale chybí nějaká finální přihrávka k tomu, aby se dostali do vyložené šance. Po nepovedeném centru z levé strany přišel útočný faul a míče se tak zmocňuje Juventus.
     
    15
    Hosté chvíli drželi útočnou polovinu a hned poté, co se Juventus dostal ven ze svého vápna, se dopustil nedovoleného zákroku Cuadrado. Pokračovat tak budou opět hráči Spezii.
     
    14
    Další snaha domácích o první vážnější útočnou akci vyšla vniveč. Obrana Spezii zatím, i když možná trochu se štěstím, brání dobře akcím soupeře.
     
    12
    Tentokrát se dalšího nedovoleného zákroku dopustil i domácí Arthur, který se ve snaze vypíchnout míč soupeři provinil proti pravidlům.
     
    9
    Manuel Locatelli nešetrně najel do soupeře a nemohl čekat, že se to obejde bez následků. Karta ale zatím zůstává v kapsičce sudího Fourneaua.
     
    7
    První větší šance utkání obstarali právě domácí hráči po této standardní situaci, kterou rozehrál Pellegrini. Následně se dostal k zajímavé střele Morata, ale poslal míč pouze do rukavic připraveného Provedela.
     
    6
    A další faul na Moratu, teď už ale v daleko zajímavější pozici pro Juventus, jako tomu bylo před pár sekundami.
     
    6
    Hostující Bastoni se teď dopustil faulu na středu hřiště a možnost další standardní situace tak budou mít domácí.
     
    5
    A po něm skončil míč mimo pokutové území Spezii, i přesto, že se jeden z domácích hráčů dostal k hlavičce.
     
    4
    Alváro Morata se snažil odcentrovat z pravé strany soupeřova vápna, nicméně míč odrazil jeden z bránících hráčů na roh.
     
    3
    Od začátku utkání přebírají jeho otěže hráči Staré dámy. Nyní se o zajímavý náběh za obranu pokoušel Vlahovič, který ale nakonec na míč nedosáhl.
     
    1
    Výkop dnešního utkání obstarali hosté, kteří tak mohou založit první útočnou akci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Szczęsny – Danilo, de Ligt, Rugani – J. Cuadrado (C), Locatelli, Arthur, Rabiot, Pellegrini – Vlahović, Morata.
    Náhradníci: Pinsoglio, Perin – Kean, Bernardeschi, M. Aké, Miretti, Soulé.
    Trenér: M. Allegri

    Spezia Calcio: Provedel – Ferrer, Erlić, Nikolaou, Reca – K. Agudelo, Maggiore (C), Bastoni – D. Verde, Manaj, E. Gyasi.
    Náhradníci: Zoet, Zovko – Bertola, Bourabia, Antiste, P. Hristov, Kovalenko, Nguiamba, Sher, Strelec, Podgoreanu.
    Trenér: T. Motta

    Rozhodčí: Francesco Fourneau.
     
    Juventus FC

    Tento klub, jak známo, patří k úplné špičce italského fotbalu. Po sérii devíti titulů v řade, které Juventus čítá v sezónách 2011/12 – 2019/20, přišel trochu horší ročník právě minulý rok. No a jakoby se to se Starou dámou táhlo dále, i když v tomto roce už poněkud v lepším světle. 4. místo s osmibodovou ztrátou na první Inter totiž ještě zdaleka není nedosažitelné.

    Juventus nyní drží velká forma. Utkání v Serii A totiž neprohrál od konce listopadu minulého roku, kdy jen na jeho hřišti přehrála Atalanta. Od té doby Stará dáma poznala pouze jednou hořkost porážky, když v superpoháru nestačila na Inter, kterému podlehla v prodloužení. V tomto utkání je taktéž velkým favoritem, ale přesto doma prohrát umí. Letos to ukázala celkem třikrát, ani tak se ale nepředpokládá, že čtvrtou prohru by nadělil celek z La Spezii.
     
    Spezia Calcio

    Klub z města La Spezia, hrající už druhý rok po sobě nejvyšší italskou fotbalovou soutěž, se aktuálně nachází na 15. pozici s pouze čtyřbodovým náskokem na sestupové příčky.

    Ještě nějaký měsíc a půl zpět to vypadalo na zajímavou jízdu tohoto celku. Dva dny před posledními vánoci totiž dokázali hráči Spezii vyhrát na hřišti Neapole, která jak víme, patří mezi špičku fotbalové Itálie. Leden byl pro „Eaglets“ taktéž velmi dobrým měsícem, kdy si připsali hned 9 bodů z možných 12-ti. Poté ale přišel temný únor, ve kterém dokázali vybojovat jediný bod ze čtyř utkání a tudíž mají co napravovat.
     
    Krásné nedělní odpoledne Vám přeji u dalšího přenosu z italské nejvyšší fotbalové soutěže – Serie A. 28. kolo nám přináší souboj týmů, které mají takřka odlišné starosti v tabulce. Juventus FC totiž na svém hřišti přivítá celek Spezia Calcio.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Daniel Bertók

    Branky: 21. Morata (Locatelli)

    Karty:   57. Vlahović (JUV), 62. Pellegrini (JUV), 68. Bernardeschi (JUV) – 54. Erlić (SPZ), 59. Trenér T. Motta (SPZ), 90+3. Bourabia (SPZ)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:11.
    Juventus FC: Szczęsny – Danilo, de Ligt, Rugani – J. Cuadrado (C), Locatelli, Arthur, Rabiot, Pellegrini (63. Bernardeschi) – Vlahović (85. Kean), Morata.
    Náhradníci: Pinsoglio, Perin – Kean, Bernardeschi, M. Aké, Miretti, Soulé, Stramaccioni.

    Trenér: M. Allegri

    Spezia Calcio: Provedel – Ferrer, Erlić, Nikolaou, Reca – K. Agudelo, Maggiore (C) (76. Bourabia), Bastoni – D. Verde, Manaj (76. Kovalenko), E. Gyasi.
    Náhradníci: Zoet, Zovko – Bertola, Bourabia, Antiste, P. Hristov, Kovalenko, Nguiamba, Sher, Strelec, Podgoreanu.

    Trenér: T. Motta

    Rozhodčí: Francesco Fourneau
    bahis siteleri