Pittsburgh – Vegas 5:2 (kon.) | Columbus – Minnesota 3:2 (1:0 po s.n.) | NY Islanders – Winnipeg 5:2 (kon.)
Vancouver – Washington 3:4 (po pr.) | Nashville – St. Louis 4:7 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
Columbus Blue Jackets
3:2 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Minnesota Wild
Sobota 12.03.2022, 01:08 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Jegor ČINACHOV - 3:2
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Columbus Blue Jackets.
    Autorem vítězné branky je JEGOR ČINACHOV.
    Jegor ČINACHOV
     
    2. série
    1:0
    Columbus je blízko! Gólový účet samostatných nájezdů otevírá Jegor Činachov, jenž volil zakončení mezi betony, Kähkönen je k sobě srazil příliš pozdě!
    64:51 Merzlikins vychytal Fialu pravým betonem
     
    64:51
    Fantastický Elvis Merzlikins! V jednu chvíli ležel na zádech, ale dokázal se vrátit na nohy a po nahrávce Foligna na Fialu se skvěle přesunul k pravé tyči, puk za brankovou čáru nepustil pravým betonem!
    59:28 Zach WERENSKI - 2:2
     
    59:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    Powerplay přinesla kýžené ovoce, domácí srovnávají stav půl minutu před koncem základní hrací doby! Od modré čáry vystřelil ZACH WERENSKI a Kähkönen přes hokejisty před sebou nic neviděl. Ani si nebyl vědom, že mu puk skončil v pravé šibenici, po jeho odrazu z brány zpátky do hry chtěl pokračovat, jako by se nic nestalo. Asistence: Oliver Bjorkstrand a Gustav Nyquist.
     
    58:45
    Domácí v útočném pásmu, Elvis Merzlikins odjel na střídačku! Ze zajímavé pozice pálil Patrik Laine, zakončení z pravého kruhu vyrazil Kähkönen lapačkou.
     
    55:14
    Nervy pracují. Mimo dění hry se pošťuchovali Gustav Nyquist s Kevinem Fialou, až nakonec došlo k menší výměně názorů. Muži v pruhovaném se s hokejisty nemazali. Domácímu hráči udělili dvě minuty za krosček, hostujícímu za hrubost.
     
    53:03
    Velký problém pro Blue Jackets. Koncovka základní hrací doby se blíží a domácí budou hrát v oslabení, protože Zuccarella zahákoval Sean Kuraly.
     
    49:56
    Po vzájemné potyčce dostali tresty gólman Elvis Merzlikins s Marcusem Folignem. Ke kuriózní bitce nedošlo, oba hráči tedy vyfasovali pouze dvě minuty za nesportovní chování.
     
    48:10
    Útočník Wild Jordan Greenway pokračoval v útočení, aby ve finále svého střídání vybojoval přesilovou hru. Andrew Peeke o něj při krosčeku rozlomil hokejku, takže veškeré jeho obhajoby byly naprosto zbytečné.
     
    36:51
    Komplikace pro Modrokabátníky, kteří jdou do čtyř. Vyloučeným útočníkem je Eric Robinson, v rohu obranného pásma podrazil Matse Zuccarella.
    33:33 Mats ZUCCARELLO - 1:2
     
    33:33
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, hosté jsou o krok napřed! Spurgeon nezazmatkoval a vymyslel od modré dokonalou střílenou přihrávku na MATSE ZUCCARELLA. Norský útočník nastavil hokejku a po jeho teči Merzlikinsovi propadl kotouč mezi tělem a levou rukou. Asistence: Jared Spurgeon a Ryan Hartman.
     
    23:19
    Přesilovka pro Minnesotu. Proti pravidlům hrál ve středním pásmu Emil Bemström, který vložil hokejku pod Duhaimea a podrazil ho.
    19:34 Kirill KAPRIZOV - 1:1
     
    19:34
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Takhle pálí nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec týmu! KIRILL KAPRIZOV si v levém kruhu vypracoval prostor pro zakončení, táhlou ránou zápěstím poslal touš neomylně nad Merzlikinsovi lapačku. Také Minnesota si může odškrtnout proměněnou početní převahu. Asistence: Mats Zuccarello a Kevin Fiala.
     
    19:18
    A Minnesota si dokonce zahraji premiérovou početní převahu. Menší dvouminutový trest vyfasoval Sean Kuraly, domácího forvarda muži v pruhovaném vyloučili za hrubost vůči Kaprizovovi.
     
    18:35
    Skvělou práci odvedl Connor Dewar. Dojel volný kotouč za bránou soupeře a podržel cenné vteřiny, aby jej ve finále Zach Werenski u mantinelu přidržel. Síly na ledě se vyrovnávají.
     
    17:56
    Další vyloučení na hostující straně, třetí v rozmezí několika málo minut. Jordan Greenway při presinku zvedl hokejku příliš vysoko, Zacha Werenskiho trefil do obličeje. Navíc se ve tváři domácího beka objevil krvavý šrám, takže se jedná o čtyřminutový trest.
     
    13:52
    Na Columbus čeká druhá početní převaha, uspěje i v tomto případě? Jon Merrill atakoval nedovoleným způsobem Jakuba Voráčka, zastavil jej pouze za cenu hákování.
    13:31 Jegor ČINACHOV - 1:0
     
    13:31
    Columbus právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Modrokabátníci se ujímají vedení! Bean posunul puk do levého kruhu na JEGORA ČINACHOVA, jenž natáhl ke střele zápěstím a trefil se neomylně na zadní tyč. Kähkönenovi výrazně ztížil situaci clonící spoluhráč Spurgeon. Asistence: Jake Bean a Max Domi.
     
    11:55
    První přesilovou hru si zahraje domácí Columbus. Dmitrij Kulikov chtěl atakovat Gustava Nyquista bodyčekem, jenže soka dohrál příliš pozdě, rozhodčí jeho zákrok vyhodnotil jako podrážení.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 14. Činachov (Bean, Domi), 60. Werenski (O. Bjorkstrand, Nyquist), rozh. náj. Činachov – 20. Kaprizov (Zuccarello, K. Fiala), 34. Zuccarello (Spurgeon, Hartman)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Mats Zuccarello (MNS)
    0:0   Gustav Nyquist (CBJ)
    2. série:
    0:0   Kevin Fiala (MNS)
    1:0   Jegor Činachov (CBJ)
    3. série:
    1:0   Kirill Kaprizov (MNS)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – Peeke, Werenski (A), Bean, Gavrikov, Kukan, Bayreuther – Laine, Jenner (C), Nyquist – O. Bjorkstrand (A), Roslovic, J. Voráček – Domi, Kuraly, E. Robinson – Bemström, Sillinger, Činachov.
    Trenér: Brad Larsen

    Minnesota Wild: Kähkönen (C. Talbot) – Dumba (A), J. Brodin, Spurgeon (C), Goligoski, D. Kulikov, Merrill – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – Boldy, F. Gaudreau, K. Fiala – M. Foligno (A), J. Eriksson Ek, Greenway – Bjugstad, Dewar, Duhaime.
    Trenér: Dean Evason

    Rozhodčí: Rehman, Lambert – Alphonso, Baker

    Diváci: 16 399
    bahis siteleri