Montreal – Arizona 3:6 (kon.) | Washington – NY Islanders 4:3 (2:1 po s.n.) | Toronto – Dallas 4:0 (kon.)
NY Rangers – Anaheim 4:3 (po pr.) | Nashville – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Winnipeg – Vegas 7:3 (kon.)
Chicago – Boston 1:2 (po pr.) | Edmonton – Detroit 7:5 (kon.) | Vancouver – New Jersey 6:3 (kon.)
Los Angeles – Colorado 0:3 (kon.) | San Jose – Florida 2:3 (po pr.)
konec
Toronto Maple Leafs
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Dallas Stars
Středa 16.03.2022, 00:10 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Příjemnou ničím nerušenou noc přeji všem fandům a milovníkům ledního hokeje. NHL dnes v noci pokračuje krásnou porcí dalších jedenácti zápasů. V textovém přenosu se detailně zaměříme na měření sil Toronta Maple Leafs s Dallasem Stars.
     
    Toronto Maple Leafs

    Toronto je aktuálně na 5. příčce Východní konference se ziskem devětasedmdesáti bodů. Javorové listy tak celkem s přehledem směřují do play-off, na 9. Columbus mají solidní náskok šestnácti bodů a navíc dnešní zápas k dobru. Nesmějí ale usnout na vavřínech a musí dál pokračovat ve sbírání bodů.
    Forma Toronta však má v poslední době spíš sestupnou tendenci, z posledních pěti zápasů získali Maple Leafs pět bodů. V posledních dvou duelech však prohráli. Nejprve padli na vlastním kluzišti v prodloužení duelu s Arizonou 4:5. Předevčírem pak obdrželi dalších pět branek a podlehli Sabres v Buffalu 2:5.
     
    Dallas Stars

    Hvězdám patří v současné chvíli 9. pozice v Západní konferenci, když mají na svém kontě sedmašedesát bodů. Dallas je tak na hranici postupu do vyřazovací části. Oproti celkům okolo něj však má tu výhodu, že má ještě dva či více zápasů k dobru. A tu budou chtít Stars určitě využít, nesmí však svou příležitost propásnout.
    Forma Dallasu je vlastně docela podobné té, kterou má Toronto. Jeho výkony šly taky spíše dolů, v posledních pěti duelech získal šest bodů. Jenže poslední dva zápasy prohrál a neurval z nich ani bodík. Nejprve padl na kluzišti Nashvilleu s Predators 1:2 a poté před vlastními fanoušky nestačil na New York Rangers, kteří slavili výhru nad Stars v poměru 7:4.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Oba týmy spolu nehrály déle než dva roky. Poslední vzájemný zápas spadá do února 2020.

    14.2.20 Toronto Maple Leafs – Dallas Stars 2:3
     
    Československá stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) – útočník
    Marián Studenič (DAL) – útočník
    David Kämpf (TOR) – útočník
    Ondřej Kaše (TOR) – útočník
    Petr Mrázek (TOR) – brankář
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Kallgren (P. Mrázek) – Ljubuškin, Rielly (A), Holl, Brodie, Liljegren, R. Sandin – Marner (A), Tavares (C), Bunting – W. Nylander, Kerfoot, N. Robertson – Engvall, Kämpf, I. Michejev – O. Kaše, Spezza, Clifford.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Dallas Stars: Oettinger (A. Scheel) – Hakanpää, R. Suter, J. Klingberg, Lindell, Hanley, Harley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – A. Radulov, Seguin, Jamie Benn (C) – Gurjanov, Faksa, M. Raffl – Kiviranta, Glendening, Studenič.
    Trenér: Rick Bowness.

    Rozhodčí: Lee, South – Flemington, Mills.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji ještě jednou všem fanouškům hokeje. Zápasy NHL obvykle začínají s několikaminutovým zpožděním a nejinak tomu bude i dnes. Souboj Toronta s Dallasem tedy neodstartuje přesně o půlnoci, počítejme přibližně s desetiminutovým zpožděním.
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše, duel tak začne během krátké chvíle.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Hokejisté Dallasu se ihned nastěhovali do pásma Toronta a Esa Lindell střílel od modré čáry, klec Maple Leafs však minul.
     
    00:41
    TJ Brodie se snažil rozehrát na modré čáře, ale jeho sražená přihrávka končí v hledišti, znovu se vhazuje ve středovém kruhu.
     
    01:08
    Jake Oettinger se vydal za svou klec, aby trochu zpomalil puk nahozený za jeho klec. To se mu podařilo a Jani Hakanpää může rozehrávat.
     
    01:37
    Rasmus Sandin rozehrává od vlastní svatyně na pravou stranu, kde je William Nylander, jenž pokračuje podél pravého hrazení kupředu.
     
    01:52
    Michael Raffl se hnal z pravé strany na klec Toronta, Erik Kallgren jeho ránu na zadní tyč srazil pod sebe a pak měl štěstí, že další hokejisté vychýlili jeho klec ze základního postavení, protože si nebyl úplně jistý, kde puk má.
     
    02:16
    Jason Spezza se snažil prodrat dopředu po levé straně, jenže hráči Dallasu mu touš sebrali a bleskově otáčí hru.
     
    02:27
    Luke Glendening se v pásmu protivníka dostal do rohu kluziště, odkud ale i tak zkusil střelu v podstatě z nulového úhlu. Tu si Erik Kallgren pohlídal.
     
    03:05
    Ilja Ljubuškin rozehrává v rohu ledové plochy u své brány, akci zakončoval ranou od modré čáry Ilja Michejev, jeho pokus zneškodnil Jake Oettinger vyrážečkou.
     
    03:37
    John Klingberg zpracovává kotouč v obranném pásmu a předává ho na Jamieho Benna, který ale prohrál osobní souboj s Timothym Liljegrenem.
     
    04:16
    Maple Leafs se dostávají do útočného pásma po pravé straně, Nicholas Robertson vydoloval kotouč v rohu kluziště a snaží se pasem najít Nylandera.
     
    04:45
    Jani Hakanpää posouvá touš do středu kluziště, kde však na volný kotouč číhá TJ Brodie, který jej okamžitě vrací za klec Jakea Oettingera.
     
    05:05
    Luke Glendening se dostal na pravém hrazení znovu téměř do rohu a po jeho ráně na přední tyč si Erik Kallgren připisuje další snadný zákrok.
     
    05:35
    Stars se drží v prostoru před soupeřovou klecí, Marián Studenič však bekhendem na zadním hrazení namazal puk soupeři.
     
    06:16
    Kupředu teď vystartoval Roope Hintz, jenž prošel přes střed hřiště a pálil skoro od modré čáry. Trefil však jen zadní hrazení.
     
    06:38
    Maple Leafs vytváří závar před klecí Dallasu, jenže Mitchell Marner nedokázal na levém kruhu nasměrovat touš mezi tři tyče svatyně Stars.
     
    07:16
    Timothy Liljegren znovu rychle rozehrává akci zpoza vlastní klece, když prudkým pasem posílá kotouč na pravé hrazení.
     
    07:22
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto otevírá střelecký účet večera a jde do vedení! Mitchell Marner vysunul na levém kruhu RASMUSE SANDINA, jenž s pukem zajel až do brankoviště Stars, kde udělal Jakeu Oettingerovi bleskovou bekhendovou kličku a za jeho betonem poslal touš po ledu do sítě – 1:0 pro Maple Leafs! Asistence: Mitchell Marner, John Tavares.
    07:22 Rasmus SANDIN - 1:0
     
    08:27
    Jason Spezza se natlačil do rohu útočného pásma, jenže jeho zpětný pas před klec Dallasu zachytává jen Marián Studenič.
     
    08:54
    Erik Kallgren nyní nevěděl, jestli má držet puk pod rukavicí. Chtěl ho rozehrát, čehož málem využil Tyler Seguin, jenž ale na touš nakonec čepelí nedosáhl.
     
    09:27
    John Klingberg startuje na pravé straně své nohy, předává puk na Jasona Robertsona, který zaváží puk přes útočnou modrou.
     
    09:48
    Joel Hanley to nyn zkusil ranou od pravého mantinelu, jenže jeho nahození končí jen za klecí Toronta, které následně poslalo kotouč na zakázané uvolnění.
     
    10:14
    Stars vyhrály buly před klecí Maple Leafs. Střela od modré čáry se odrazila od bránícího hráče a Jani Hakanpää v předbrankovém prostoru zakončoval na poloprázdnou klec bekhendem, jenže minul!
     
    10:49
    Justin Holl poslal kotouč zpoza klece Stars na pravý kruh, odkud John Tavares řádně protáhl Jakea Oettingera, který však byl pozorný. Puk srazil pod sebe a pak ho přikryl rukavicí.
     
    11:10
    Buly před klecí Dallasu vyhráli Maple Leafs, kteří se ale k zakončení neprobojovali a Jamie Benn už vyhazuje touš do středu hrací plochy.
     
    11:16
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto zvyšuje na 2:0 a jde do trháku! William Nylander vystřelil od modré čáry a jeho ránu v předbrankovém prostoru srazil holí k ledu JOHN TAVARES, jenž svou tečí zdvojnásobuje náskok Maple Leafs! Tady byl Jake Oettinger naprosto bezmocný. Asistence: William Nylander, Timothy Liljegren.
    11:16 John TAVARES - 2:0
     
    11:48
    A mohlo to být 3:0! Jason Spezza dostal kotouč na levý kruh před poloprázdnou klec Stars a jen špatné zpracování mu zabránilo skórovat!
     
    12:27
    Ilja Ljubuškin drží kotouč na čepeli v obranném pásmu. Následně ho předává na Morgana Riellyho, který jej po levém hrazení posouvá kupředu.
     
    12:58
    Pierre Engvall se snažil probít na levé straně do útočného pásma, což se mu po divném přechodu modré čáry povedlo, ale ne na dlouho.
     
    13:27
    John Tavares dal málem svůj druhý gól, na pravé straně si vyjel na kruh a ostrou ranou rozvlnil boční síť svatyně Stars!
     
    13:58
    Dallas má kotouč na vlastních čepelích, jenže jen za svou brankou, kde založí další výpad Esa Lindell.
     
    14:27
    Toronto míří kupředu, kotouč má nyní v držení Ilja Ljubuškin, který ho předal na Morgana Riellyho. Jeho ránu od pravého hrazení chytá Jake Oettinger.
     
    14:48
    Ondřej Kaše se v předbrankovém prostoru Dallasu dostal ke střele, jenže jeho pokus blokuje dobře postavený Esa Lindell.
     
    15:05
    Hokejisté Dallasu se musí pod tlakem soupeře znovu stáhnout ke své kleci, John Klingberg byl nyní lacino připraven o touš v rohu kluziště Johnem Tavaresem.
     
    15:36
    Buly u útočné modré Maple Leafs vyhrál David Kämpf, jenž poslal kotouč bekhendem svým obráncům, hrát tak může TJ Brodie.
     
    15:40
    Jason Robertson se vytočil na útočné modré s pukem a nahodil ho na klec Toronta, puk se po teči v předbrankovém prostoru odrazil přímo do lapačky Kallgrena, který měl štěstí.
     
    16:15
    Joe Pavelski a Thomas Harley se nyní snažili kombinovat na levé straně v útočném pásmu, ale do jejich kombinace vstoupil TJ Brodie.
     
    16:37
    Luke Glendening se dostal v předbrankovém prostoru k nepříliš prudkému zakončení, které kryje Erik Kallgren.
     
    17:03
    Buly před klecí Maple Leafs vyhráli hráči Toronta, Joel Hanley se však ve středním pásmu zapřel a postup Javorových listů kupředu zastavil.
     
    17:48
    Pěkný oblouček dostává do středu kluziště Alexandr Radulov, jenž šel po levém křídle kupředu, jeho ránu na klec Toronta defenziva Maple Leafs projít nenechala.
     
    18:14
    Kyle Clifford se snažil na levém kruhu prodrat do zakončení, ale sjeli se k němu dva hráči Stars, kteří jeho snahu ukončili.
     
    18:37
    David Kämpf se dostal k zakončení na ose hřiště, Jake Oettinger však jeho pokus zvládl zkrotit ve své náruči.
     
    19:04
    Jani Hakanpää se schovává s pukem za vlastní klecí a čeká, až mu dostřídají spoluhráči, následně přihrává doprava na Ryana Sutera.
     
    19:38
    John Klingberg ještě zavezl kotouč do třetiny soupeře a vystřelil od modré čáry, kotouč byl v předbrankovém prostoru sražen k zemi a o dorážku se snažil Radek Faksa, jeho bekhendový pokus ale trefil jen beton Kallgrena!
     
    19:45
    Ilja Ljubuškin navíc při zakončení Faksy držel Mariána Studeniče a nyní za to obdrží dvě trestné minuty. Stars budou mít přesilovku, jejíž větší část však odehrají až v druhém dějství.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po prvním dějství tak Toronto vede nad Dallasem 2:0. Maple Leafs byli lepším celkem na hrací ploše, protože si na rozdíl od Stars zvládli vypracovat skutečně velké příležitosti a dvě z nich také proměnili. Již v 8. minutě poslal Javorové listy do vedení krásnou kličkou Rasmus Sandin. O čtyři minutky později se pak tečí střely z větší vzdálenosti prosadil také John Tavares a svěřenci Sheldona Keefa tak budou na začátku druhé dvacetiminutovky třímat dvougólový náskok.
     
    Střely na bránu v 1. třetině

    Toronto Maple Leafs – 10
    Dallas Stars – 12
     
    Druhá třetina začne přibližně v 1:00.
     
    Dallas bude hrát na startu 2. třetiny 1:45 přesilové hry.
     
    Hokejisté se pomalu vrací na ledovou plochu, duel bude za chvilku pokračovat druhou třetinou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Úvodní buly druhého dějství dopadlo lépe pro Maple Leafs, TJ Brodie se s ničím nepáral a brzy hodil puk přes všechny čáry ke kleci Dallasu.
     
    20:37
    Jake Oettinger musí zastavit další a pak ještě jedno vyhození z obranného pásma Maple Leafs, nyní se dokonce Kyle Clifford dostal ke střele na levé straně, ale trefil jen gólmana Stars.
     
    21:16
    Tyler Seguin se žene do pásma za nahozeným pukem, jenže Hvězdám se přesilovka absolutně nedaří, soupeřova gólmana v podstatě ještě nezaměstnali.
     
    21:55
    Mitchell Marner se dostal ke střele na pravém kruhu, ale jeho pokus skončil jen na tvrzeném skle za svatyní Dallasu.
     
    22:20
    Radek Faksa sbírá kotouč před vlastní klecí a vysouvá po pravém křídle kupředu Michaela Raffla, který se dostává za útočnou modrou.
     
    22:38
    Mitchell Marner se opět dostal do zakončení a to dvakrát, Jake Oettinger však vyráží jeho ránu z pravého kruhu a kryje i dorážku bekhendem v předbrankovém prostoru.
     
    23:10
    Maple Leafs mačkají Dallas jako pomeranč. Nyní ale špatně vystřídali, hráli v šesti a budou hrát oslabení, trest na dvě minuty odsedí Michael Bunting. Přesilovka pro Stars.
     
    23:37
    John Klingberg vystřelil od modré čáry, Erik Kallgren srazil jeho ránu jen před sebe a Roope Hintz následně zakončoval do oblouku klece Maple Leafs.
     
    23:44
    David Kämpf se v oslabení dostal do situace jeden na jednoho, nádhernou stahovačkou se zbavil bránícího Seguina, ale jeho ránu kryje Jake Oettinger.
     
    24:16
    Ryan Suter rozjíždí další akci Stars. Dallas ještě hraje přesilovku a konečně to tak i vypadá, staví přesilovkový vzorec, ale Denis Gurjanov dorážel v předbrankovém prostoru neúspěšně.
     
    24:45
    Maple Leafs se osvobozují vyhozením přes všechny čáry a za pukem musí k vlastní kleci spěchat Ryan Suter.
     
    25:19
    Thomas Harley provezl kotouč podél hrazení, ale nakonec špatně rozehrál a puk ukořistil Justin Holl, který otáčí hru na druhou stranu.
     
    25:38
    William Nylander střílel z levé strany od modré čáry na klec Stars, ale Jake Oettinger znovu dokázal osvědčit svou lapačku.
     
    26:04
    Hvězdy posílají kotouč jednoduchým vyhozením přes všechny čáry, bude se pískat icing, o čemž se dojel ujistit Rasmus Sandin.
     
    26:28
    Maple Leafs se snaží kombinací v útočném pásmu najít palebný prostor, ale přihrávka Michaela Buntinga na osu kluziště byla sražena do rohu hrací plochy.
     
    27:03
    Přesilovku si poprvé v utkání vyzkouší také Toronto. Michael Raffl sekl v obranném pásmu Alexandera Kerfoota a dostává dvě trestné minuty.
     
    27:15
    Jani Hakanpää získal kotouč za vlastní svatyní a posouvá ho do rohu na Esu Lindella, jemuž se ale vyhodit nepodařilo.
     
    27:38
    John Tavares dostal kotouč do prostoru na levém kruhu, ale přízemním projektilem jen vyprášil betony Jakea Oettingera.
     
    28:04
    Ilja Ljubuškin se snažil v předbrankovém prostoru zakončovat po přihrávce od zadního hrazení, ale John Klingberg mu zablokoval hůl.
     
    28:38
    Jason Spezza spěchá za pukem vyhozeným defenzivou soupeře z obranného pásma a rozjíždí na levé straně další výpad Maple Leafs.
     
    29:12
    Michael Bunting zahákoval Klingberga a dostává za to dvě trestné minuty, přesilovka pro Dallas Stars.
     
    29:38
    Stars se zatím přesilovka vůbec nedaří, střelu Ryana Sutera z levé strany od modré čáry vyráží Erik Kallgren betonem.
     
    30:05
    Znovu jsou hráči Dallasu před klecí Maple Leafs, jenže Alexanderu Kerfootovi se rychle daří vyhodit přes půlící čáru.
     
    30:58
    Morgan Rielly poslal kotouč od obranné modré na pravou stranu, kde může jít kupředu po pravé straně Michael Bunting.
     
    31:16
    Maple Leafs už jsou kompletní, Jason Spezza tak může po levém křídle postupovat kupředu, do kombinace mu najíždí Pierre Engvall.
     
    31:49
    Ilja Michejev se dostává s kotoučem do rohu hrací plochy, na zádech mu visí Esa Lindell, jenž se snaží vypíchnout soupeři puk.
     
    32:27
    Michael Raffl srazil ve středu kluziště Jasona Spezzu na hrací plochu čistým hitem a může po pravé straně postupovat vpřed.
     
    32:49
    Thomas Harley vystřelil z osy hřiště od modré čáry, jeho nahození na svou klec pohodlně chytá brankář Michael Bunting.
     
    33:05
    Thomas Harley se dostává opět po levé straně kupředu, jenže tentokrát nahodil puk na zadní hrazení už před půlící čárou a píská se icing.
     
    33:37
    Přes útočnou modrou čáru se nyní na pravém hrazení prodral Jamie Benn, jenž se však náhle ocitl sám mezi dvěma protivníky a puk neudržel. Toronto vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    33:40
    Buly před klecí Maple Leafs vyhráli hráči Dallasu, Ryan Suter nahazoval kotouč do předbrankového prostoru, tam však kotouč nedokázal nikdo z hokejistů Stars zasáhnout a usměrnit na klec protivníka.
     
    34:04
    Ryan Suter vystřelil z nápřahu, když stál na levé straně u modré čáry, tvrdý projektil z jeho hole však mířil jen do rohu kluziště.
     
    34:37
    Toronto šikovně zakombinovalo v útočném pásmu a David Kämpf vystřelil od levého hrazení, jeho pokus ještě tečoval Ilja Michejev, jenže jen do připraveného Jakea Oettingera.
     
    34:40
    Vhazování před svatyní Dallasu nyní vyhráli hokejisté Toronta, jenže rána Morgana Riellyho mířila jen do hrazení za klecí Stars.
     
    35:04
    William Nylander se protáhl po levém hrazení až za klec Dallasu, kde ho ovšem dostoupil Ryan Suter a po křídle posílá kupředu Alexandra Radulova.
     
    35:37
    Maple Leafs jsou zase v útočném pásmu a od modré čáry tentokrát pálil Ilja Ljubuškin. Tečovaná rána však končí v ochranné síti za klecí Stars.
     
    36:05
    Toronto si hraje v útočném pásmu, pěknou přihrávku dostával do předbrankového prostoru Michael Bunting, jehož ale zradilo zpracování.
     
    36:35
    Jamie Benn vyhrál buly před svatyní Toronta, jenže následně se Stars sami vyhnali z prostoru před klecí Maple Leafs nepřesným pasem.
     
    37:05
    Denis Gurjanov dostal střílený pas do předbrankového prostoru, jenže svůj pokus z voleje vůbec nezvládl, puk mu z čepele odskákal kamsi k hrazení, přitom na něj zívala prázdná brána...
     
    37:37
    Luke Glendening byl tvrdě dohrán v rohu kluziště a TJ Brodie už může bekhendem zase vysouvat po straně Nicholase Robertsona.
     
    38:03
    Michael Bunting nezachytil nahození Stars a zadní hrazení, kde tak nyní může hrát Joe Pavelski, jenž přihrává na Esu Lindella.
     
    38:27
    Tutová šance pro Ilju Michejeva, jenž se dostal za obranu Stars a sám šel na Jakea Oettingera, kterého ale bekhendovou kličkou nepřekonal.
     
    38:54
    Dva na nula šli nyní hráči Maple Leafs, jenže Michael Bunting akci zcela zazdil, když se absolutně nedokázal zorientovat a bekhendem hodil kotouč kamsi do rohu.
     
    38:54
    Roope Hintz ještě při předchozí akci Michaela Buntinga lehce zahákoval a dostává za to dvě trestné minuty, přesilovka pro Toronto.
     
    39:05
    William Nylander nyní dostal kotouč na levý kruh, jenže při střele zlomil hůl, jejíž úlomky letí do rohu hrací plochy.
     
    39:48
    Jamie Benn a Joel Hanley se snaží vyhodit kotouč od vlastní svatyně, což se jim ve finále daří. Puk letí ke svatyni Maple Leafs.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhých dvacet minut za námi a souboj Maple Leafs se Stars se v podstatě nehnul z místa. Mezi oběma kluby se jen rozevřely nůžky, Toronto pečlivě brání, soupeře do pořádných šancí nepouští a samo si zvládá ty nejnebezpečnější vypracovat, v cestě mu ale zatím stojí Jake Oettinger, jenž svůj klub drží nad vodou, protože dosud z osmi velkých šancí soupeře šest chytil. Kde vzal Dallas po čtyřiceti minutách šestadvacet střel, se mě neptejte. Osobně jsem viděl možná těch šest. Na každý pád budou Javorové listy vstupovat do třetí třetiny stejně jako do té druhé – s dvougólovým vedením.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem):

    Toronto Maple Leafs – 18 (28)
    Dallas Stars – 13 (26)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 1:58.
     
    Hokejisté jsou zpět na hrací ploše, začíná třetí třetina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Toronto ještě dohrává téměř minutu přesilové hry a hned se také tlačí před klec Dalalsu. John Tavares má kotouč na levém kruhu.
     
    40:52
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs využívají přesilovku a vedou na startu třetí třetiny již 3:0! Morgan Rielly nabruslil s pukem na pravý kruh, bekhendem ho posunul na osu hřiště a ostrá rána ONDŘEJE KAŠEHO k zadní tyči byla milimetrově přesná, Jake Oettinger neměl nárok na ni dosáhnout! Toronto tak má už poměrně bezpečný tříbrankový náskok a směřuje k bodům! Asistence: Morgan Rielly, Mitchell Marner.
    40:52 Ondřej KAŠE - 3:0
     
    41:27
    TJ Brodie rozehrává zpoza klece Maple Leafs, jeho pas jde na pravou stranu, kde táhne akci Toronta Ilja Michejev.
     
    41:58
    Stars se dostávají do útočného pásma, Radek Faksa předal kotouč na levém kruhu za sebe a ránu Alexandra Radulova ukryl Erik Kallgren ve své náruči.
     
    42:16
    Radek Faksa vyhrál buly nad Jasonem Spezzou a Hvězdy se znovu usadí před klecí soupeře. Radulov však nyní pálil z pravého kruhu nepřesně.
     
    42:38
    Esa Lindell přetlačil soupeře v boji o puk v rohu kluziště a vysouvá po křídle kupředu rychle najíždějícího Alexandra Radulova.
     
    43:15
    Mitchell Marner přihrával z pravé strany prudce do brankoviště, kam vletěl Michael Bunting, jenž trefil Jakea Oettingera, puk však nikoliv.
     
    43:49
    Souboj o puk v rohu kluziště za svatyní Maple Leafs dopadl lépe pro hráče Toronta, TJ Brodie vysouvá hru podél levého hrazení k útočné modré.
     
    44:20
    Alexander Kerfoot může proniknout středem kluziště na levý kruh, kde ho ale dostoupil Jamie Benn a sjel s ním do rohu hrací plochy.
     
    44:49
    Alexander Kerfoot má kotouč na čepeli v rohu kluziště, nyní ho přihrál na modrou čáru, odkud přišla střela a William Nylander tečoval kotouč v předbrankovém prostoru...a...? Jak to Jake Oettinger nyní chytil? To je možná zákrok měsíce! Nádherný semafor gólmana Stars! Neskutečný zákrok! William Nylander jen kroutí hlavou.
     
    45:15
    Alexandr Radulov dostal průnikový pas na útočnou modrou čáru, jenže tam ho dva beci Toronta scvakli mezi sebou a touš mu sebrali.
     
    45:53
    Erik Kallgren zastavuje nahození ze středního pásma na svou klec a následně si opráší sníh z dresu, když před ním zabrzdil Joel Kiviranta.
     
    46:15
    Justin Holl vyhazuje kotouč z obranného pásma Maple Leafs do středu hrací plochy, kde bude hrát David Kämpf.
     
    46:38
    Joe Pavelski nastřeluje kotouč z půlící čáry za klec Toronta, tam však jeho spoluhráči nebyli dost rychle a kotouč mají hokejisté Maple Leafs.
     
    47:14
    Mitchell Marner dělá stahovačku obránci za klecí Stars. Kotouč při ní ale ztratil a kupředu tak může Roope Hintz.
     
    47:48
    Toronto s rozehrávkou od vlastní klece nikam nespěchá, Rasmus Sandin si počká, než oba týmy prostřídají.
     
    48:06
    William Nylander se prodral přes osu hřiště a zakončoval ranou z levého kruhu na přední tyč, Jake Oettinger tam měl připravený beton.
     
    48:31
    Radek Faksa nyní neuspěl na buly před vlastním brankářem, Jason Spezza ho na vhazování porazil a Kyle Clifford má kotouč na levé straně útočného pásma.
     
    49:05
    Jamie Benn získal kotouč v rohu útočného pásma a poslal ho pod sebe na Jasona Robertsona, který ale od hrazení střílel nepřesně.
     
    49:37
    TJ Brodie rozehrává zpoza vlastní klece na pravé hrazení, jenže přihrávka nebyla přesná a zastavuje ji Joel Hanley.
     
    50:16
    Na pravé straně má u mantinelu puk na čepeli Joel Kiviranta, který ho po prknech zaváží do třetiny Toronta.
     
    50:58
    Esa Lindell nyní pálil z osy hřiště od modré čáry, jenže Erik Kallgren jeho ránu viděl po celou dobu letu a vyráží ji do rohu.
     
    51:27
    Radek Faksa si nyní našel TJ Brodieho a ukázkovým hitem ho přibyl na hrazení, přičemž získal puk.
     
    51:57
    Následně se český obr dostal i ke střele. Rána Radka Faksy od modré čáry však zase nebyla nijak skrytá ani tečovaná. A z téhle vzdálenosti prostě branky nepadají, Erik Kallgren přízemní střelu sebral lapačkou.
     
    52:15
    David Kämpf nyní šikovně vybojoval kotouč na útočné modré a vysouvá kupředu Pierra Engvalla, jehož ránu z mezikruží krotí Jake Oettinger ve své náruči! To byla velice dobrá pozice pro ránu.
     
    52:38
    Morgan Rielly nahazuje kotouč podél hrazení do rohu a tam už sjíždí Michael Bunting, který bude v kombinaci Maple Leafs pokračovat.
     
    53:14
    Thomas Harley rozehrává na obranné modré na pravou stranu, kde poslal střílený pas do předbrankového prostoru John Klingberg, jeho nabídku ale nikdo netečoval.
     
    53:34
    Rasmus Sandin má puk na čepeli na levé straně útočného pásma a přihrává na Kylea Clifforda. Maple Leafs ale půjdou střídat.
     
    54:17
    Nicholas Robertson se otáčí v obranném pásmu s pukem a následně si narazí kotouč na levém křídle s Williamem Nylanderem.
     
    54:41
    Thomas Harley rychle odehrává kotouč do bezpečí před dojíždějícím Ondřejem Kašem, kterého je najednou plný led.
     
    55:08
    Ilja Michejev se najednou prohnal po levém křídle, nacpal se až do brankoviště, jenže jeho bekhendový pokus i dorážku snad Michaela Buntinga likviduje Jake Oettinger!
     
    55:48
    John Tavares zaváží kotouč přes útočnou modrou, kde se ale tentokrát Toronto nezdrželo dlouho a na druhou stranu spěchá Thomas Harley.
     
    56:18
    Michael Bunting ještě nahazuje kotouč do útočného pásma a jde se svou formací střídat, hrát může John Klingberg.
     
    56:49
    Jason Spezza se nechal v rohu kluziště poněkud lacině obrat o puk Alexandemr Radulovem, ale do souboje se vrátil a kotouč získal zpět.
     
    57:16
    Esa Lindell sbírá kotouč za vlastní klecí a posílá ho bekhendem parťákovi z obrany Ryanu Suterovi, který přihrávkou hledá Joa Pavelskiho.
     
    57:49
    Ryan Suter má kotouč na pravé straně u modré čáry, vyměnil si asi tři nahrávky s Roopem Hintzem a následně to zkusí pasem na druhou stranu kluziště.
     
    58:13
    Dallas to chce ještě zkusit, což je možná šílené, ale další inkasovaná branka mu už neublíží, Jake Oettinger je na střídačce, Stars budou hrát se šesti bruslaři v poli.
     
    58:33
    David Kämpf vyhrál buly před svým brankářem a Ilja Michejev vyhazuje kotouč po levé straně na zakázané uvolnění.
     
    58:36
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto pečetí své vítězství trefou do prázdné brány přes celé kluziště! ILJA MICHEJEV získal kotouč na levém kruhu v obranném pásmu a ranou přes celou délku hřiště trefuje prázdnou klec Stars! Maple Leafs vedou 4:0! Asistence: Morgan Rielly.
    58:36 Ilja MICHEJEV - 4:0
     
    59:15
    Joel Hanley bude rozehrávat zpoza vlastní klece, ale už se mu snad ani moc nechce, zvlášť když vidí odhodlaného Davida Kämpfa, který je připraven napadat.
     
    59:40
    Ještě jeden fantastický dvojzákrok Jakea Oettingera! Na klec Dallasu šel Ilja Michejev, jenž ovšem ranou z předbrankového prostoru trefil jen Jakea Oettingera, který pak v leže zastavil betonem i dorážku!
     
    59:55
    David Kämpf se ještě dostal v mezikruží k nepříliš důraznému pokusu, který skončil na pravé tyči svatyně Dallasu!
     
    Konec zápasu.
     
    Duel mezi Torontem a Dallasem je tak u konce a výsledek duelu jen dokumentuje má slova po druhé třetině. Stars byli dnes bezzubí, svého soupeře vlastně nedokázali pořádně zavřít v pásmu a vytvořit si tlak, jejich střely byly polovičaté, Erik Kallgren za celý zápas neřešil složitou situaci a celkem v pohodě tak vychytal nulu. Maple Leafs si tak zaslouží jedničku za defenzivu a pokud přihlédneme k tomu, že jim další čtyři branky sebral skvělými zákroky Jake Oettinger, dá se jim udělit výborná i za práci v ofenzivě. Javorové listy smetly na svém ledě Hvězdy 4:0 a zaslouženě berou dva body.

    V třetí části hry už Toronto pouze podtrhlo svou zřetelnou dominanci, když se nejprve v přesilovce tvrdou ranou z mezikruží prosadil Ondřej Kaše. Do prázdné klece pak pokusem přes celé hřiště pečetil skóre utkání na 4:0 Ilja Michejev.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 40 – 35
    Zblokované střely: 12 – 13
    Využití přesilovek: 1/2 – 0/3
    Vhazování: 24 – 30
    Hity: 31 – 42
     
    Československá stopa v utkání

    Petr Mrázek (TOR) – na lavičce, do utkání nezasáhl
    Ondřej Kaše (TOR) – 1+0, 0 účast, 3 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě: 13:49
    David Kämpf (TOR) – 0+0, +1 účast, 4 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě: 17:15
    Marián Studennič (DAL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě: 12:11
    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 4 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě: 16:30
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Erik Kallgren (TOR) – 35 zákroků, 0 OG, úspěšnost zákroků 100%, čas na ledě: 60:00
    Jake Oettinger (DAL) – 36 zákroků, 3 OG, úspěšnost zákroků 92,3 %, čas na ledě: 58:53
     
    3 hvězdy utkání

    Erik Kallgren (TOR) – 35 zákroků, 0 OG, úspěšnost zákroků 100%, čas na ledě: 60:00
    John Tavares (TOR) – 1+1
    Rasmus Sandin (TOR) – 1+0
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 543 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (02:52:04)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 8. R. Sandin (Marner, Tavares), 12. Tavares (W. Nylander, Liljegren), 41. O. Kaše (Rielly, Marner), 59. I. Michejev (Rielly)


    Toronto Maple Leafs: Kallgren (P. Mrázek) – Ljubuškin, Rielly (A), Holl, Brodie, Liljegren, R. Sandin – Marner (A), Tavares (C), Bunting – W. Nylander, Kerfoot, N. Robertson – Engvall, Kämpf, I. Michejev – O. Kaše, Spezza, Clifford.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Dallas Stars: Oettinger (A. Scheel) – Hakanpää, R. Suter, J. Klingberg (A), Lindell, Hanley, Harley – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – A. Radulov, Seguin, Jamie Benn (C) – Gurjanov, Faksa, M. Raffl – Kiviranta, Glendening, Studenič.
    Trenér: Rick Bowness.

    Rozhodčí: Lee, South – Flemington, Mills.

    Diváci: 18 543
    bahis siteleri