Montreal – Arizona 3:6 (kon.) | Washington – NY Islanders 4:3 (2:1 po s.n.) | Toronto – Dallas 4:0 (kon.)
NY Rangers – Anaheim 4:3 (po pr.) | Nashville – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Winnipeg – Vegas 7:3 (kon.)
Chicago – Boston 1:2 (po pr.) | Edmonton – Detroit 7:5 (kon.) | Vancouver – New Jersey 6:3 (kon.)
Los Angeles – Colorado 0:3 (kon.) | San Jose – Florida 2:3 (po pr.)
konec
Nashville Predators
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Pittsburgh Penguins
Středa 16.03.2022, 01:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:46:05)
    Nashville zvítězil v pátém z posledních šesti zápasů
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 25 – 36 | Přesilová hra: 0/5 – 0/4 | Trestné minuty: 10 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jusse Saros (NSH) – 35 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,2%, odchytal 59:51
    Casey DeSmith (PIT) – 21 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 59:27

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) – 0+0, -2 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 10:30
    Radim Zohorna (PIT) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 9:32

    Tři hvězdy utkání

    1. Roman Josi (NSH) – 0+3
    2. Juuse Saros (NSH) – 35 zákroků
    3. Tanner Jeannot (NSH) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 17 498 diváků.
     
    Hokejisté Nashvillu potvrdili výbornou formu z předešlých zápasů a na domácím stadiónu porazili Tučňáky z Pittsburghu výsledkem 4:1.

    Na vítězství domácí zadělali už v první třetině, v níž se trefil dvě vteřiny před koncem Mattias Ekholm. Hosté sice v průběhu druhého dějství vyrovnali, ale Predátoři odpověděli dvěma slepenými góly. V závěrečné dvacetiminutovce hosty v honbě za vyrovnáním zbrzdily tři fauly z kategorie zbytečných, načež nepomohla ani powerplay, trefou do prázdné branky naopak pečetil výhru Preds Jakov Trenin.

    Svěřenci kouče Hynese zvítězili v pátém z posledních šesti utkání a v tabulce Západní konference poskočili na čtvrtou příčku před Los Angeles. Pittsburgh spadl ve Východní konferenci na šesté místo za New York Rangers a Toronto.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Ještě jeden zákrok i pro Jusseho Sarose. Finský gólman si počkal, co Kasperi Kapanen vymyslí, pokus z levého kruhu na zadní tyč vykopl betonem.
     
    59:26
    Individuálně zkusil štěstí Philip Tomasino. Prohnal s se kolem dvou protihráčů za bránu hostů, načež zkusil vytočení a zasunutí k levé tyčce, DeSmith k ní přirazil beton včas.
     
    58:58
    Snížení měl na holi Bryan Rust. Chyběly mu centimetry k tomu, aby dostáhl na Sarosem vyraženou střelu Crosbyho, zakončoval by do prázdné brány.
    58:10 Jakov TRENIN - 4:1
     
    58:10
    Nashville právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Josi od levého mantinelu obranného pásma poslal touš na útočnou modrou, kde Sissons nezazmatkoval a ještě vylepšil pozici pro JAKOVA TRENINA. Ruský forvard bez problémů zacílil do opuštěné brány Tučňáků. Asistence: Colton Sissons a Roman Josi.
     
    57:50
    Hosté hrají v plném počtu a poměrně brzy se dostali do útočného pásma. Kouč Mike Sullivan na nic nečeká a odvolává Caseyho DeSmitha na střídačku!
     
    57:20
    Alexandre Carrier podpořil v souboji v rohu kluziště Jakova Trenina. Domácím to nebylo nic platné, neboť Tučňáky osvobodil Danton Heinen.
     
    56:47
    Hodně načas si dal s rozehrávkou Roman Josi. Nakonec se rozjel středem a po přejetí červené čáry na jistotu nahodil za soupeřovu klec.
     
    56:18
    Hosté dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodili, což ovšem není něco, co by hokejisty ve žlutých dresech mělo rozhodit. Ti ani nemají za primární cíl vstřelit další gól.
     
    55:39
    Zbytečný faul v útočném pásmu a Nashville by měl mít nejbližší dvě minuty snadnější práci s hlídáním náskoku. Bryan Rust za bránou soupeře připravil Fabbra o puk jen za cenu viditelného háčku.
     
    55:25
    Ještě ze středního pásma pálil Jevgenij Malkin s jasným cílem vybojovat vhazování v útočném pásmu. Neuspěl, Saros stihl kotouč vyklepat z lapačky pro Forsberga.
     
    54:53
    Nashville přestál další nebezpečí. Dante Fabbro vystoupil proti Jeffu Carterovi, jehož kličku po pravém mantinelu očekával, obral jej čistým způsobem.
     
    54:23
    Šikovně se Evan Rodrigues schoval za Tomasina, spoluhráč o protihráči vůbec nevěděl. Následně hostující forvard dostal nahrávku mezi kruhy, forhendem střílel do lapačky gólmana.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 20. Ekholm (F. Forsberg, Duchene), 36. Jeannot (Josi, Sissons), 38. Tolvanen (Josi), 59. Trenin (Sissons, Josi) – 34. Guentzel (Letang, Crosby)


    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), P. Myers, Harpur – Duchene, Johansen, F. Forsberg – Kunin, Mikael Granlund (A), Tolvanen – Jeannot, Sissons, Trenin – Tomasino, McCarron, Cousins.
    Trenér: John Hynes

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Matheson, Marino, Dumoulin, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rodrigues, Malkin (A), D. Heinen – Kasperi Kapanen, J. Carter, R. Zohorna – D. Simon, Blueger, Boyle.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Brenk, St. Laurent – Deschamps, O'Quinn

    Diváci: 17 498
    bahis siteleri