Wales – Rakousko 2:1 (kon.) | Švédsko – Česko 1:0 (po pr.) | Itálie – S. Makedonie 0:1 (kon.)
Portugalsko – Turecko 3:1 (kon.)
po prodl.
Švédsko
1:0 (0:0)
Česko
Čtvrtek 24.03.2022, 20:45 • Friends Arena, Solna • Kvalifikace MS (Evropa) • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    115
    Hodně tmavou žlutou kartu vidí Jesper Karlström (Švédsko), který zezadu šlapákem trefil lýtko Jana Sýkory. Tady anglický rozhodčí vůbec nekoukal na zdraví českého hráče...
     
    103
    Středem hrací plochy se rozeběhl Adam Hložek, který nabral velkou rychlost. Kristoffer Olsson (Švédsko) musel letenského útočníka podrazit, a tak i on hraje pod hrozbou žluté karty.
     
    90+2
    Aleš Matějů (Česko) nejprve vyrazil do akce, ale balon ztratil, a tak si pomohl zatažením za soupeřův dres. Anglický rozhodčí jeho počin ocenil žlutou kartou.
     
    85
    Tomáš Souček (Česko) si dal daleko míč od nohy, a tak mu jej sebral soupeř. Záložník West Hamu pak unikajícího domácího hráče podrazil, čímž si vysloužil také žlutou kartu.
     
    71
    Na levé straně se rozeběhl Alexander Isak, kterého za cenu žluté karty zastavil David Zima (Česko). Ve druhém poločase karetní tresty přibývají.
     
    68
    První žlutou kartu na naší straně dostává Tomáš Holeš (Česko), jenž byl v souboji jako druhý a sestřelil Kristoffera Olssona. Akce Švédska tak byla zastavena ve správném momentě.
     
    60
    Albin Ekdal (Švédsko) dlouho otálel s rozehrávkou, a tak k němu zezadu přiběhl Jan Kuchta, který se vydal do akce. První zmíněný svou chybu napravil jen za cenu žluté karty.
     
    52
    Odražený balon mířil do středového kruhu, kde se u balonu jako první nacházel Jakub Brabec. Toho fauloval Viktor Claesson (Švédsko), jenž v posledním možném momentu ještě stáhl kopačku, a tak českého obránce nezranil.
     
    46
    První hříšníkem zápasu je Joakim Nilsson (Švédsko), kterého si obhodil Jan Kuchta. Český útočník byl následně dohrán do těla a ještě nejspíše inkasoval ránu do kolena – snad bude v pořádku.

    Michal Luxa

    Branky: 110. Quaison (Isak)

    Karty:   46. J. Nilsson (SWE), 52. Claesson (SWE), 60. Ekdal (SWE), 103. K. Olsson (SWE), 115. Karlström (SWE) – 68. Holeš (CZE), 71. Zima (CZE), 85. T. Souček (CZE), 90+2. Matějů (CZE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:7. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 26:18.
    Švédsko: Olsen – Danielson, J. Nilsson, Lindelöf, M. Olsson (61. Bengtsson) – Claesson (62. Quaison), K. Olsson (107. Karlström), Ekdal (72. Svanberg), Forsberg (116. Elanga) – Kulusevski, Isak (115. Helander).
    Náhradníci: Nordfeldt, Linde – Bengtsson, Helander, Karlsson, Quaison, Starfelt, Svanberg, Sundgren, Elanga, Hrgota, Karlström.

    Trenér: Janne Andersson

    Česko: Vaclík – Zima, Brabec, Holeš, M. Sadílek (90+2. Ladislav Krejčí ml.) – Masopust (76. M. Havel), T. Souček (C), Barák (90+2. J. Sýkora), Jankto (76. Matějů) – Hložek (111. Lingr), Kuchta (83. Pekhart).
    Náhradníci: Heča, Staněk – M. Havel, Jurečka, Matějů, Pekhart, Pešek, J. Sýkora, Ladislav Krejčí ml., Lingr, Petrášek, Zelený.

    Trenér: Jaroslav Šilhavý

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett (všichni Anglie)