Boston – Tampa 3:2 (kon.) | Carolina – Dallas 3:4 (0:1 po s.n.) | Montreal – Florida 3:4 (kon.)
NY Islanders – Detroit 5:2 (kon.) | Minnesota – Vancouver 3:2 (po pr.) | Winnipeg – Ottawa 2:5 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 2:5 (kon.) | Edmonton – San Jose 5:2 (kon.) | Vegas – Nashville 6:1 (kon.)
Los Angeles – Chicago 3:4 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Carolina Hurricanes
3:4 (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)
Dallas Stars
Pátek 25.03.2022, 00:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:03:10)
    První start v novém dresu a hned překonání rekordu. Scott Wedgewood si mezi debutanty v brankovišti Stars připsal nejvyšší počet zákroků, navíc vychytal vítězství
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 47 – 15 | Přesilová hra: 1/2 – 0/3 | Trestné minuty: 23 – 11

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (CAR) – 12 zákroků, 3 OG, úspěšnost 80,0%, odchytal 65:00
    Scott Wedgewood (DAL) – 44 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,6%, odchytal 65:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:19
    Radek Faksa (DAL) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 17:21
    Andrej Sekera (DAL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 11:35
    Marián Studenič (DAL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 11:17

    Tři hvězdy utkání

    1. Scott Wedgewood (DAL) – 44 zákroků
    2. Roope Hintz (DAL) – 2+0
    3. Nino Niederreiter (CAR) – 2+0
     
    Utkání přihlíželo 16 421 diváků.
     
    Utkání mezi Carolinou a Dallasem dospělo za stavu 3:3 až do samostatných nájezdů, v němž prokázali šikovnější ruce hosté. Jako jediný skóroval už v první sérii Tyler Seguin, kanadský útočník prostřelil Andersena mezi betony. Hurikáni vyprodukovali třikrát více střel na bránu než soupeř, ani tato skutečnost včas nestačila jednomu z nejlepších týmů letošního ročníku NHL k vítězství.

    Svěřenci kouče Bownesse udělali další důležitý krok směrem k postupu do play-off. Sice zůstávají v tabulce Východní konference osmí, avšak náskok na Vegas navýšili na tři body. Carolina je ve Východní konferenci stále druhá, nicméně ztráta na Floridu narostla na jeden bod, protože Panteři v souběžně hraném utkání porazili Montreal.
     
    Konec zápasu.
    65:00 Tyler SEGUIN - 3:4
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Dallas Stars.
    Autorem vítězné branky je TYLER SEGUIN.
    Anthony DEANGELO
     
    3. série
    0:1
    Je konec! Anthony DeAngelo musel dát, ale to se mu nepovedlo, domácí obránce totiž po bekhendovém blafáku minul bránu. Bonusový bod bere Dallas!
    Jason ROBERTSON
     
    2. série
    0:1
    Rozhodnout mohl Jason Robertson. Nájezd mu ovšem vůbec nevyšel, když mu v důležitý okamžik puk sjel z čepele hole, zakončení z velkého úhlu Andersen kryl bez problémů.
    Andrej SVEČNIKOV
     
    2. série
    0:1
    Svečnikov vyrovnat nedokázal. Ruský forvard se rozjel zprava, aby ve finále najel na osu, ale i on si vylámal zuby na Wedgewoodově vyrážečce.
    Tyler SEGUIN
     
    1. série
    0:1
    Na druhé straně jel Tyler Seguin. Nevymýšlel nic složitého a ukázal, že v jednoduchosti je síla, forhendovou střelu nasměroval Andersenovi mezi betony!
    Vincent TROCHECK
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel Vincent Trocheck. Volil bekhendové zakončení, jímž Wedgewooda nepřekvapil, gólman zakročil vyrážečkou.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:48
    Skvělou práci odvedl Jaccob Slavin, který zaklekl proti Pavelskimu a nepustil nahrávku na Robertsona. Dallas pak ještě pokračoval v útočení, na konci akce stála nepřesná rána Gurjanova.
     
    64:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    64:25
    Domácím komplikuje situaci Teuvo Teräväinen. Fin podklouzl v souboji s Gurjanovem, kterého podrazil a závěr prodloužení tak stráví na trestné lavici. A to ještě může být rád, že ruský útočník sice našel mezeru mezi betony Andersena, ale puk proletěl vedle pravé tyče.
    63:54 Dva skvělé Wedgewoodovy zákroky v krátkém časovém sledu
     
    63:54
    V krátkém časovém sledu byla k vidění hned tři přečíslení! Nejprve hosté vůbec nezakončili, načež dvakrát přišli na řadu domácí. V obou případech převedl fantastický zákrok Scott Wedgewood, jenž nejprve levým betonem zastavil pokus Aha, aby vzápětí ve výstroji udržel ránu Nečase!
     
    63:11
    Na led se dostal i Radek Faksa. Obkroužil soupeřovu svatyni, ale před ni českého útočníka nepustil Trocheck, který nakonec vybojoval puk pro sebe.
     
    62:49
    S dalším nebezpečným zakončením přispěchal Brett Pesce. V tomto případě úřadoval Jani Hakanpää, který bruslí zblokoval puk do ochranné sítě.
     
    62:28
    Na ledě je znovu Sebastian Aho. Vymyslel zajímavý pas na Setha Jarvise, jenž bekhendem na Wedgewooda nevyzrál, trefil ho do vyrážečky.
     
    61:57
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Vincent Trocheck. Vzápětí si vyměnil kus černé gumy s Martinem Nečasem a střílel těsně vedle pravé tyče.
     
    61:26
    Sebastian Aho si pořádně protáhl střídání. Na další proniknutí do útočného pásma si netroufl, místo toho hru otočil dozadu na Skjeie.
     
    60:51
    Útok Stars podpořil ze střídačky Jason Robertson. Věřil si na kličku proti DeAngelovi, který přiložil hokejku k ledu a protihráči ukázkově touš vypíchl.
     
    60:15
    Prodloužení odstartovalo, jak je zvykem, hraje se ve třech na obou stranách. První útok podnikl Sebastian Aho, toho čistým způsobem zastavil John Klingberg.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Nejgólovější třetí třetina o vítězi nerozhodla, jdeme do prodloužení! Domácí získali dvakrát vedení na svou stranu, nejprve zásluhou Vincenta Trochecka, později se podruhé v utkání prosadil Nino Niederreiter. V obou případech ovšem dokázal bleskově odpovědět Roope Hintz, jenž vstřelil branku do minuty od gólu inkasovaného. Hosty následně mohl v 55. minutě přiblížit vítězství Michael Raffl, avšak nařízené trestné střílení neproměnil.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 43 – 15.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:49
    Pochvalu zaslouží Luke Glendening. Nejenže podpořil obránce v souboji v rohu mantinelu obranného pásma, ale ještě k tomu kotouč získal pro sebe a postaral se o přenesení hry do střední třetiny.
     
    59:28
    Rozhodnutí měl na holi Anthony DeAngelo. Volného prostoru na modré ale nevyužil a mířil o kus vedle levé tyče, od zadního mantinelu nepříjemně odražený puk před brány následně Wedgewood zalehl.
     
    58:55
    Pozor na Niederreitera! Opět o sobě dal hlasitě vědět, když vymyslel zajímavou žabičku na Setha Jarvise, mladík Canes ovšem ve slibné pozici promáchl naprázdno.
     
    58:23
    Jamie Benn ukázal, že kdy je třeba, tak umí přitvrdit. Připravil si tvrdý hit pro váhajícího Vincenta Trochecka, ten se pak ztěžka sbíral z ledu.
     
    57:40
    Moc nechybělo, aby Martin Nečas postupoval sám vstříc brankáři. V poslední chvíli mu ovšem pod nohy padl Hanley a touš odpálil mimo nebezpečí.
     
    57:14
    V utkání je hodně vidět Nino Niederreiter. Švýcar přihrál na modrou Pescemu, střelu vyrazil Wedgewood vyrážečkou. Dorážka Skjeie byla z kategorie nepřesných.
     
    56:47
    Vysoké rychlosti Sebastian Aho nevyužil, protože Andrej Sekera soka výborně vystál a nepustil jej až před bránu. Fin se otočil a nahrál směrem dozadu Slavinovi.
     
    56:20
    Opakoval se souboj mezi Anthonym DeAngelem a Michaelem Rafflem. Rakušan zastavil rozehrávku soupeře, ale následně neuspěl kličkou po levém mantinelu.
     
    55:37
    Na střelu přes obránce si Vincent Trocheck nevěřil. Počkal na doplněné z druhé vlny, načež přihrál Andreji Svečnikovovi, jeho rána z první prosvištěla vysoko nad břevnem.
     
    55:11
    Od modré čáry nahazoval Jani Hakanpää. Střílel pod tlakem, což bylo vidět na mizerném provedení, za vlastní bránou sebral volný hrací předmět Slavin.
    54:09 Raffl neproměnil nařízené trestné střílení
     
    54:09
    Skóre zůstává nerozhodné! Rakouský forvard Michael Raffl volil bekhendový blafák, s nímž Frederik Andersen počítal. Položil se k levé tyčce a střelu soupeře zastavil lapačkou.
     
    54:09
    Michael Raffl bude mít velkou příležitost poslat Dallas do vedení! V úniku byl totiž faulován Anthonym DeAngelem, rozhodčí bez většího rozmýšlení nařídil trestné střílení!
     
    53:44
    Ofenzivu mužstva podpořil John Klingberg. Právě u něj ovšem celá akce skončila, očekávanou žabičku zachytil v rukavici Brett Pesce.
     
    53:17
    Na hattrick útočil Nino Niederreiter. Zřejmě chtěl zkusil obtočení kolem brány a zasunutí kotouče k bližší tyči, jenže mu nevyšlo už zpracování.
     
    52:50
    Ian Cole se v defenzivě musel pořádně ohánět. Poradil si na jedničku a kolem bruslí Robertsona a Pavelskiho zvládl puk poslat do středního pásma.
     
    52:11
    Hosté jsou znovu na koni, minimálně na pár vteřin. Po přejetí útočné modré střílel Joe Pavelski, tvrdou střelu Andersen schoval v lapačce.
    51:23 Roope HINTZ - 3:3
     
    51:23
    Dallas právě vstřelil branku!
    Drama pokračuje, s rychlou odpovědí opět přispěchal ROOPE HINTZ! Pětadvacetiletý rodák z finského Tampere si najel před bránu, kam dostal puk od Robertsona, po rychlém zpracování následovalo bekhendové zakončení do mezery mezi pravou rukou a tělem Andersena. Asistence: Jason Robertson a Joe Pavelski.
     
    50:46
    Dallas zase musí zabrat více směrem do útoku. Joe Pavelski vyzval k souboji jeden na jednoho Jaccoba Slavina, přičemž uspěl domácí zadák.
    50:24 Nino NIEDERREITER - 3:2
     
    50:24
    Carolina právě vstřelila branku!
    Jak je to jednoduché! Krásná, rychlá akce a Carolina je znovu o krok napřed! Kotkaniemi posunul touš na modrou ke Skjeiovi, jenž vymyslel parádní střílenou nahrávku na NINA NIEDERREITERA, ten jen nastavil hokejku a zvedl hrací předmět nad rameno pozdě reagujícího Wedgewooda. Asistence: Brady Skjei a Jesperi Kotkaniemi.
     
    49:47
    Teuvo Teräväinen najel do útočné třetiny, zvedl hlavu a mezi kruhy viděl Sebastiana Aha. Krajanovi adresoval možná až zbytečně prudkou nahrávku, nejproduktivnější hráč Caroliny v sezóně promáchl.
     
    49:20
    První minuta z přesilovky je pryč a Scott Wedgewood během této doby zasahovat nemusel. Hosté třikrát úspěšně vyhodili, domácí si nedokáží vytvořit souvislý tlak.
     
    48:18
    Jednu početní převahu domácí ve třetí třetině přetavili v gól, teď mají další příležitost. Jamie Benn nezachytil pohyb DeAngela, soka zastavil jen za cenu hákování.
     
    48:02
    Do defenzivy odved příkladnou práci Andrej Svečnikov. Chytil se Andreje Sekery, střelu slovenského beka schytal do chráněných míst.
     
    47:53
    Do levého kruhu najel a zápěstím vypálil Sebastian Aho. Scott Wedgewood moc neviděl, ale nemusel litovat, úspěšný blok zaznamenal Jani Hakanpää.
     
    47:19
    Sám proti dvěma neměl Seth Jarvis moc šancí na úspěch. Přesto pokusil štěstí, leč nevyzrál hned na prvního bránícího Esu Lindella.
     
    46:44
    Klidný Frederik Andersen dnes moc práce nemá, ani úspěšnost zákroků není oslňující. Nyní si ovšem poradil s pokusem Raffla, včas sklapl betony k sobě.
     
    46:20
    Kanadský brankář ve službách Stars má za sebou další zákrok lapačkou. Počkal si na zakončení Andreje Svečnikova, ruský forvard si musí na gól počkat.
     
    45:55
    Anthony DeAngelo si dlouho dával na čas se střelou, aby nakonec pálil z těžkého úhlu od pravého mantinelu. Scott Wedgewood se nachytat nenechal, puk schoval ve výstroji.
     
    45:18
    Musí si ale samozřejmě dávat pozor na zadní vrátka. Do nich chtěl nakouknout Vladislav Naměstnikov, v poslední chvíli jej zastavil Brady Skjei.
     
    44:30
    Rázem jsou oba celky zase na stejné vlně s tím rozdílem, že psychická výhoda se přesunula na stranu Dallasu. Carolina si ale určitě je vědoma, že herně působí lépe a u převahy bude chtít vytěžit třetí gól.
    43:43 Roope HINTZ - 2:2
     
    43:43
    Dallas právě vstřelil branku!
    To byla odpověď, jak se sluší a patří! Pavelski zkontroloval situaci a v mezikruží si všiml úplně volného ROOPEA HINTZE. Spoluhráči adresoval ideální přihrávku přímo do hokejky, následovala obráncem mírně tečovaná forhendová střela, jež propadla Andersenovi mezi betony. Asistence: Joe Pavelski a Jason Robertson.
    42:43 Vincent TROCHECK - 2:1
     
    42:43
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurkáni přesilovou hru využívají a poprvé v utkání se ujímají vedení! Teräväinen nabil mezi kruhy Ahovi, jehož střelu mezi betony Wedgewood pouze vyrazil před sebe. Na dorážku byl připravený Vincent Trocheck, svůj osmnáctý gól v sezóně vstřelil forhendovým zametením kotouče vedle levého betonu bezmocného gólmana. Asistence: Sebastian Aho a Teuvo Teräväinen.
     
    42:20
    Marně se hokejisté v černých dresech snaží udržet v útočném pásmu. Po špatném zpracování Svečnikova hosty osvobodil Benn, po příliš prudkém pasu DeAngela zase odpálil kus černé gumy do bezpečí Hintz.
     
    41:42
    Dallas přesilovku nevyužil, jak si povede Carolina? Zbytečný trest dostává Alexandr Radulov, který měl dostatek času, přesto puk z obranného pásma vyhodil přes tvrzené sklo mimo hru.
     
    41:21
    Frederik Andersen nakonec vůbec zasahovat nemusel a Vincent Trocheck je zpět na ledové ploše. Nevedl si ale dobře, nepřesně nahrál Svečnikovovi.
     
    40:44
    Pokračuje trest Trochecka, takže hosté hrají přesilovou hru. Marně se však snaží dostat do útočné třetiny, po Ahovi vyhodil i jeho krajan Teräväinen.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Carolina s Dallasem do ní nastupují za vyrovnaného stavu 1:1, o vítězi může rozhodovat každé menší zaváhání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:59.
     
    Také po druhé třetině platí, že Carolina je střelecky výrazně aktivnějším týmem, přesto je skóre nerozhodné 1:1. Hosté dokonce krátce po startu druhé dvacetiminutovky získali na svou stranu vedení, když si nahrávku Jamieho Benna smolně srazil za vlastního gólmana obránce Cole. Domácí si odpověď přichystali na 27. minutu, kdy z mezikruží skóroval Nino Niederreiter. V koncovce druhé třetiny mohl překlopit misky vah na stranu Canes Martin Nečas, avšak Wedgewood jeho povedenou střelu zastavil pravým ramenem. Šance zůstávají otevřené na obě strany a bude zajímavé sledovat, jestli výrazně aktivněji hrající Carolině zbyde dostatek sil i pro třetí část.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 34 – 9.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:17
    Hosté dostávají v závěru prostředního dějství výhodu početní převahy, vstřelí gól do šatny? Menší dvouminutový trest vyfasoval za nesportovní chování Vincent Trocheck.
     
    39:06
    Gól do šatny chtěl vstřelit Martin Nečas. Kousek za pravým kruhem vypálil svižně ze zápěstí, střelu směřující do pravého horního růžku zastavil Wedgewood ramenem.
     
    38:52
    Brejk Dallasu neměl dlouhého trvání. Luke Glendening měl za cíl proniknout po levém mantinelu, o čemž Jaccob Slavin tušil a protihráče odzbrojil čistým hitem.
     
    38:25
    Už to vypadalo, že Vincent Trocheck si proti dvěma protihráčům najde prostor ke střele. Roope Hintz však v poslední chvíli natáhl hokejku a Američanovi puk šikovně vypíchl.
     
    37:32
    Do přehuštěného předbrankového prostoru nahodil puk Teuvo Teräväinen. Sebastian Aho bojoval, ale v dorážce mu zabránil pozorný Esa Lindell.
     
    37:00
    Domácí kapitán Jordan Staal zvládl důležité buly a Jaccon Slavin rozjel Bradyho Skjeie. Ofenzivu podpořivší bek daleko nedojel, stopku mu vystavil Joel Hanley.
     
    36:44
    Anthony DeAngelo chtěl nastartovat Maxe Domiho, jemuž však adresoval příliš dlouhou přihrávku. Výsledkem je zakázané uvolnění a vhazování před Andersenem.
     
    36:21
    Domácím netrvalo návrat do útočného pásma dlouho. Nahození Beara od modré chtěl tečovat Niederreiter, ale neuspěl, takže Wedgewood měl se zákrokem poměrně jednoduchou práci.
     
    35:53
    Souboj za vlastní bránou si defenziva Dallasu pohlídala. Jmenovitě Jani Hakanpää, jenž vyšťoural puk z pod brusle Stepana a poslal ho do střední třetiny.
     
    35:11
    Mezi tři tyče už mířil Teuvo Teräväinen. Kotouči dal však malou razanci, Scott Wedgewood se stihl srovnat a puk odpálil do bezpečí vyrážečkou.
     
    34:49
    Právě Sebastian Aho odvedl důležitou práci při ofenzivní akci. Natáhl na sebe dva hráče a mezi kruhy našel Svečnikova, ten mířil z první příliš vysoko.
     
    34:26
    K vyhození sáhl i Max Domi, a to z důvodu, aby domácí lajna mohla vystřídat. Stalo se a na led naskočilo elitní útočné komando vedené Ahem.
     
    33:44
    Sám proti třem neměl Alexandr Radulov moc šancí na úspěch. Byl si toho vědom, takže puk jen odevzdal vyhozením za soupeřovu svatyni.
     
    33:19
    Americký forvard Vincent Trocheck dostal puk do útočné třetiny, kde zadovkou nahrál k modré čáře Bradymu Skjeiovi. Obránce si kotouč připravil ke střele a pálil příklepem, zacílil těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    32:45
    Hru zklidnil Jaccob Slavin. Za vlastní bránou počkal na vystřídání, načež s hlavou nahoře rozjel akci po levém mantinelu přes Trochecka.
     
    32:03
    Obrat nedokonal ani Teuvo Teräväinen. Do vrcholku pravého kruhu obdržel přihrávku od krajana Aha a mířil zápěstím na přední tyč, Wedgewood tentokráte úřadoval se svou lapačkou.
     
    31:44
    Hru otočil Vincent Trocheck. Od mantinelu si sjel do pravého kruhu, odkud pálil švihem na zadní tyč, Scott Wedgewood zakročil vyrážečkou.
     
    31:31
    Za vysoko letícím pukem vystartoval Tyler Seguin, který si jej všiml jako první. Výborně ovšem zareagoval i Andersen, který vyjel proti Kanaďanovi a puk těsně před ním odehrál mimo nebezpečí.
     
    30:46
    Velká škoda pro Hurikány, že si Sebastian Aho nevšiml zakopnuvšího Wedgewooda. Zády k bráně hrál pod sebe na Slavina, ten tvrdou ránou přestřelil.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé polovině. Carolina se oklepala z inkasovaného gólu a na šťastnou trefu Benna odpověděla Ninem Niederreiterem. Střely na bránu jsou momentálně 28:9 ve prospěch domácích.
     
    29:50
    V obranném pásmu hrál kotouč vysokou holí Nino Niederreiter. A protože jako další hrál Seth Jarvis, musel rozhodčí přerušit hru. Vhazování proběhne po Andersenově levici.
     
    29:16
    Kdo zakončil, to byl Michael Raffl. Rakouský forvard ovšem Andersenovi zákrok nepřidal, napálil totiž před sebou stojícího Iana Colea.
     
    28:44
    Individuálně zkusil štěstí Marián Studenič. Už to vypadalo, že Slovák projede až před bránu, ale v důležitý okamžik nechal puk za sebou, takže vůbec nevystřelil.
     
    28:11
    Frederik Andersen chvíli nevěděl, kam odrazil puk po střele Gurjanova. Nakonec si mohl oddechnout, hrací předmět skončil za jeho bránou.
     
    27:45
    Překlopit misky vah na stranu Caroliny chtěl Andrej Svečnikov. Volil překvapivou ránu z velkého úhlu, ta skončila jen na brankovém oblouku.
    26:44 Nino NIEDERREITER - 1:1
     
    26:44
    Carolina právě vstřelila branku!
    Wedgewoodovo kouzlo prolomeno, máme vyrovnáno! Mezi kruhy dostal od Skjeie nabito NINO NIEDERREITER, nepříliš povedená střela švýcarského forvarda projela kanadskému gólmanovi pod pravým betonem. Asistence: Brady Skjei.
     
    26:20
    Zkušeně si počínal John Klingberg. Odjel za vlastní bránou, odkud nabral kotouč na čepel hole a bekhendem jej poslal ven z obranného pásma.
     
    25:59
    V pravém kruhu si klepl o nahrávku Sebastian Aho a od krajana Teräväinena ji také dostal. Následně pálil z první mezi betony Wedgewooda, ten mezeru skryl včas.
     
    25:25
    Seth Jarvis si věřil na Mariána Studeniče. Zkusil stahovačku na osu kluziště, ale slovenský forvard se oklamat nenechal a soka obral čistým způsobem.
     
    24:58
    Do protiútoku vystartoval Jamie Benn. Brzy pochopil, že sám proti dvěma toho moc nezmůže. Zkusil od levého mantinelu střelu zápěstím, Colea trefil do pravé brusle.
     
    24:25
    Byl to Jaccob Slavin, kdo nastřelil kotouč do útočné třetiny. Nejrychleji k němu dojel bránící Esa Lindell, podél Trochecka zvládl přihrát Sekerovi.
     
    23:46
    Vladislav Naměstnikov u mantinelu v obranném pásmu loktem trefil do obličeje Bretta Pesceho. Domácí obránce se následně pustil do soupeře jako smyslů zbavený. Oba kohouti si kromě pětiminutového trestu za bitku připsali i jeden dvouminutový. Pesce za vyvolání šarvátky, Naměstnikov za již zmíněný úder loktem. Hra bude pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    23:39
    Kanadský gólman ve službách Stars si věděl rady i s projektilem Jaccoba Slavina. Střelci chytře zmenšil střelecký úhel a kus černé gumy skryl ve výstroji.
     
    23:12
    Delší pasáž hry bez přerušení ukončil až Scott Wedgewood. Na slabou střelu Setha Jarvise od začátku velmi dobře viděl, kus černé gumy schoval v lapačce.
     
    22:47
    Vincent Trocheck ukázal, že umí přitlačit. Počkal si na Alexandra Radulova, jehož tvrdým hitem poslal k ledu. Ruský forvard nicméně ještě předtím zvládl puk poslat ven z obranné třetiny.
     
    22:30
    Hosty vstřelený gól viditelně nakopl. Joel Hanley rozjel Lukea Glendeninga, jenž se natlačil až před Andersena, avšak na malém prostoru nedokázal zakončit.
     
    21:57
    Vzápětí Esa Lindell podpořil ofenzivu a od modré čáry nepálil vůbec zle, Frederik Andersen měl velké štěstí, že puk prosvištěl nad břevnem.
     
    21:27
    Po pravé straně spěchal do příležitosti Andrej Svečnikov. Esa Lindell tušil, že ruský forvard zkusí štěstí na sebe, čistým způsobem ho přišpendlil k mantinelu.
    20:30 Jamie BENN - 0:1
     
    20:30
    Dallas právě vstřelil branku!
    Domácí daleko nedojeli, naopak udeřilo na druhé straně! Do útočného pásma zavedl kotouč Radulov, načež nahrál k pravému mantinelu JAMIEMU BENNOVI. Hostující kapitán hledal Seguina, kterého nenašel, ale nemusel vůbec smutnit, protože smolně tečující Cole nasměroval touš podél pravého Andersenova betonu za brankovou čáru. Asistence: Alexandr Radulov a John Klingberg.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Na buly uspěl v souboji kapitánů Jordan Staal, takže útočit mohou domácí Hurikáni.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:02.
     
    Jak napovídá statistika střeleckých pokusů, Carolina v úvodním dějství dominovala. Podobně si ovšem vedla ve většině z předešlých pěti střetnutích, přičemž hned ve čtyřech případech prohrála. A efektivní zatím není ani dnes, protože platí bezbrankový stav. Největší příležitost měl ve 13. minutě Andrej Svečnikov, tváří v tvář Wedgewoodovi ovšem mířil forhendem nepřesně. Také Dallas si vypracoval jednu zajímavou šanci, Jason Robertson v koncovce nedokázal přehodit Andersenův levý beton. Fanoušci si zatím na neatraktivní hokej stěžovat nemohou, v prostředním dějství by ale od svých oblíbenců určitě rádi viděli už i góly.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 18 – 4.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Protože Teuvo Teräväinen tečoval vyhození Slavina, nemohla být řeš o zakázaném uvolnění. John Klingberg zabral a finského konkurenta udržel na zádech, aby vzápětí vyhodil po pravém mantinelu.
     
    19:11
    Tak dlouho Jani Hakanpää kontroloval situaci za sebou, až si málem zapomněl všímat puku. Včas přesunul pozornost, aby hrací předmět odklidil přes Svečnikovem ke spoluhráči Hintzovi.
     
    18:42
    Situaci dvou proti dvěma řešil Sebastian Aho střelou zápěstím. Puk nejspíše směroval nad bánu, přesto si pro něj Scott Wedgewood sáhl lapačkou, nechtěl nic riskovat.
     
    18:23
    S lehkým nahozením Gurjanova od levého mantinelu neměl Frederik Andersem moc starostí. Nastavil lapačku a na své konto připsal čtvrtý úspěšný zákrok.
     
    17:58
    Protiútok Stars táhl po pravém mantinelu Tyler Seguin. Zkusil se protáhnout kolem DeAngela, jenž s podobným manévrem počítal a soka zastavil čistým způsobem.
     
    17:26
    Pochvalu zaslouží rovněž Esa Lindell. I tento finský obránce odvedl směrem dozadu výbornou práci, krajana Sebastiana Aha za záda nepustil.
     
    16:44
    Na led naskočila čtvrtá útočná formace Canes, která získala útočnou třetinu, ale jen na pár vteřin. Jesperi Kotkaniemi zkusil puk procpat na Domiho, toho pokryl Jani Hakanpää.
     
    16:06
    Švýcarský útočník Nino Niederrreiter moc dobře věděl, že proti třem protihráčům moc šancí nemá. Proto nepokoušel štěstí a vyhodil do útočného pásma tak, aby mohl vystřídat.
     
    15:39
    Anthony DeAngelo má velké štěstí, že není dalším vyloučeným domácím hokejistou. Z obranného pásma totiž vyhodil puk mimo hrací plochu, ten však cestou zavadil o tvrzené sklo.
     
    15:22
    Musel pořádně zabojovat, ale nakonec Andrej Svečnikov dostal kus černé gumy do středního pásma. Zde úřadoval Esa Lindell, pod tlakem byl nucen zacouvat až za vlastní bránu.
     
    14:47
    Příliš velkou rychlost nabral Jason Robertson. Dlouhou nahrávku od Ryana Sutera zpracoval až za útočnou modrou čárou, rozhodčí správně odpískal ofsajd.
     
    14:15
    Navzdory hitu Setha Jarvise dokázal John Klingberg rozehrát přesně do míst, kde se pohyboval Jani Hakanpää. Finský zadák nevymýšlel nic složitého, vysokým obloučkem přenesl hru do střední třetiny.
     
    13:50
    Domácím vypomohl s rozehrávkou Frederik Andersen. Zkontroloval situaci kolem sebe a těsně kolem forčekujícího Robertsona nahrál po mantinelu Pescemu.
     
    13:12
    Od modré střílel Jaccob Slavin. Jeho pokus lehce zpomalil Sekera, což Wedgewooda příliš nerozhodilo, gólman zakročil pravým betonem.
     
    12:43
    V útočení ještě pokračoval Martin Nečas. Pod tlakem Esy Lindella hrál zadovku naslepo za sebe po levém mantinelu, přičemž našel pouze hokejku Hanleyho.
    12:22 Svečnikov ve velké šanci minul bránu
     
    12:22
    Vincent Trocheck naznačil střelu, aby nakonec ještě vymyslel skvělou nahrávku na Andreje Svečnikova. Ruský forvard jako kdyby se šance zalekl a sám před gólmanem forhendem minul bránu!
     
    11:36
    V pěti na obou stranách už zase začínají úřadoval domácí. Čerstvá akvizice Hurikánů, Max Domi, vymyslela pěknou nahrávku na osu kluziště na Dereka Stepana, ten z první mířil přímo do Wedgewooda.
     
    11:05
    Přesilová hra hostujícího celku je minulostí. Andrej Svečnikov strávil na trestné lavici poměrně klidné dvě minuty, soupeř si nevytvořil žádnou gólovku.
     
    10:40
    Dalo to pár vteřin zabrat, ale hosté nakonec získali útočnou třetinu zpět. Po rychlé kombinaci střílel z pravého kruhu Gurjanov, Andersen včas přiložil levý beton k tyčce.
     
    10:09
    Výbornou práci odvedl Sebastian Aho. Správně očekával, že Jason Robertson bude nahrávat na modrou Lindellovi. Puk zachytil a vyhodil jej přes všechny čáry.
     
    09:37
    Z levého kruhu pálil Joe Pavelski. Blokující Jaccob Slavin zvedl puk o vzduchu a Andersen měl štěstí, že kotouč doletěl vedle levé tyče.
     
    09:04
    První přesilovou hru si zahrají hosté z Dallasu. Andrej Svečnikov trefil Seguina těsně po odehrání, což by ještě v rozporu s pravidly nebylo, jenže přitom vyskočil, a to už byl problém.
     
    08:47
    Sám proti dvěma toho Ryan Suter moc nevymyslel. Dvojice protihráčů jej vytlačila k levému mantinelu, odkud následovalo nahození za bránu.
     
    08:21
    Bezbrankové skóre neprolomil ani Denis Gurjanov. Zkusil se po pravém mantinelu protáhnout kolem Bretta Pesceho, uspěl ovšem domácí zadák.
     
    07:46
    Hokejisté v zeleno-bílých dresech ukazují, že také umí zaútočit. Michael Raffl na sebe navázal dva protihráče a nahrál mezi kruhy Radku Faksovi, ten z první napálil Beara.
     
    07:03
    Tlak Canes pokračuje. Tentokráte už Scott Wedgewood do akce musel, nicméně poradil si na jedničku, pokus Colea odrazil levým betonem mimo nebezpečí.
     
    06:51
    Okamžitě po vhazování pálil od levého mantinelu Brett Pesce. Až k brankáři kotouč nepropadl, zastavil se o pravou brusli obětavě blokujícího Sekery.
     
    06:22
    Z vrcholku levého kruhu vypálil šiplavou ránu Jaccob Slavin. Scott Wedgewood máchl lapačkou naprázdno, John Klingberg srazil touš do ochranné sítě.
     
    05:55
    Netrvalo dlouho a domácí opět okupovali útočnou třetinu. Jesper Fast zkusil vytočení zpoza brány, čistým způsobem ho odzbrojil Jani Hakanpää.
     
    05:30
    Brett Pesce ještě zastavil kotouč v útočné třetině, ale musel rychle jednat a puk poslal pouze po mantinelu, přímo k hokejce pozorného Lindella.
     
    04:59
    Hodně si věřil Jordan Staal, ale vyšší rychlosti nevyužil a tělo před Andreje Sekeru natlačit nezvládl. Slovenský zadák pak přenesl hru na Hanleyho.
     
    04:23
    Šikovně zahrál Andrej Svečnikov, do útočné třetiny nahodil těsně po přejetí červené čáry. Martin Nečas ale prohrál rychlostní souboj s Lindellem.
     
    03:45
    Do útočného pásma nabruslil Jesperi Kotkaniemi, načež nahrál za sebe do pravého kruhu na Ethana Beara, jeho svižné zakončení pokryl Wedgewood výstrojí.
     
    03:28
    První zákrok nebyl pro Frederika Andersena vůbec jednoduchý! Jason Robertson dostal ideální nahrávku před bránu, načež mu nevyšel bekhendový blafák, nezvládl přehodit levý gólmanův beton.
     
    02:41
    Na konto kanadského gólmana přibývá další zákrok. Počkal si, kam se ve změti těl kus černé gumy odrazí, aby si následně poradil s pokusem soupeřova kapitána Staala.
     
    02:06
    Střely na bránu? 6:0 pro Carolinu. Každopádně skóre zůstává bezbrankové, a to je hlavní ukazatel. Wedgewood si hravě poradil s lehkým nahozením Slavina.
     
    01:49
    Někteří fanoušci už možná slavili, ale ani dvě dorážky nestačili Sethu Jarvisovi ke vstřelení gólu, opět úřadoval skvělý Wedgewood.
     
    01:24
    Mezi třemi tyčemi nového zaměstnavatele se dnes poprvé představuje Scott Wedgewood. A hned převedl jeden výborný zákrok, když na poslední chvíli nacpal levý beton k tyči, aby zastavil střelu Aha.
     
    00:45
    S rozehrávkou si Esa Lindell moc těžkou hlavu nedělal. Počkal, až se mu spoluhráči rozjedou, aby po pravém mantinelu nahrál Bennovi.
     
    00:10
    Zápas mezi Carolinou a Dallasem odstartoval! V roli favorita nastoupili do utkání domácí, avšak hosté poslední dny nehrají špatně a určitě nejsou bez šance.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bear, Cole – Jarvis, Aho (A), T. Teräväinen – M. Nečas, Trocheck, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Stepan, Kotkaniemi, Domi.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell (A), Hakanpää, R. Suter, Sekera, Hanley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Seguin (A), Naměstnikov – A. Radulov, Jamie Benn (C), Studenič – Glendening, Faksa, M. Raffl.
    Trenér: Rick Bowness

    Rozhodčí: Furlatt, O'Rourke – Cherrey, Cormier.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
    Radek Faksa (DAL)
    Andrej Sekera (DAL)
    Marián Studenič (DAL)
     
    Dallas Stars

    Hokejisty Dallasu čeká ve zbývajících utkáních tvrdý boj o postup do play-off. Za současné situace by do něj postupovali, neboť jsou v Západní konferenci osmí, avšak na deváté Vegas mají k dobru jeden jediný bod, na druhou stranu ovšem odehráli hned o čtyři utkání méně. Bownessova družina aktuálně předvádí velmi pěkné výkony, v posledních čtyřech zápasech prohrála jenom 2:4 s New Yorkem Islanders, naposledy doma zvládla výsledkem 5:3 souboj s Edmontonem. Týmové produktivitě vévodí sedmatřicetiletý Američan Joe Pavelski s 64 body.
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina se stále může stát týmem, který v základní části nasbírá nejvíce bodů. Lepší je pouze Florida, jež má rovněž 90 bodů, ale zároveň stejný počet vítězství a lepší skóre, takže jsou Panteři nad Hurikány, a v Západní konferenci je ještě Colorado, které vévodí celé soutěži se ziskem 95 bodů. Svěřenci kouče Brind'Amoura si v posledních dnech prošli menší krizí, když prohráli čtyřikrát v řadě, tuto nelichotivou sérii utnuli vítězstvím 3:2 na domácím ledě proti silné Tampě. Nejproduktivnějším hráčem týmu je finský forvard Sebastian Aho s 62 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Dallasem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 27. Niederreiter (Skjei), 43. Trocheck (Aho, T. Teräväinen), 51. Niederreiter (Skjei, Kotkaniemi) – 21. Jamie Benn (A. Radulov, J. Klingberg), 44. Hintz (Pavelski, J. Robertson), 52. Hintz (J. Robertson, Pavelski), rozh. náj. Seguin

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Vincent Trocheck (CAR)
    0:1   Tyler Seguin (DAL)
    2. série:
    0:1   Andrej Svečnikov (CAR)
    0:1   Jason Robertson (DAL)
    3. série:
    0:1   Anthony DeAngelo (CAR)


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bear, Cole – Jarvis, Aho (A), T. Teräväinen – M. Nečas, Trocheck, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Stepan, Kotkaniemi, Domi.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – J. Klingberg (A), Lindell, Hakanpää, R. Suter, Sekera, Hanley – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Seguin, Naměstnikov – A. Radulov, Jamie Benn (C), Studenič – Glendening, Faksa, M. Raffl.
    Trenér: Rick Bowness

    Rozhodčí: Furlatt, O'Rourke – Cherrey, Cormier

    Diváci: 16 421
    bahis siteleri