Boston – Tampa 3:2 (kon.) | Carolina – Dallas 3:4 (0:1 po s.n.) | Montreal – Florida 3:4 (kon.)
NY Islanders – Detroit 5:2 (kon.) | Minnesota – Vancouver 3:2 (po pr.) | Winnipeg – Ottawa 2:5 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 2:5 (kon.) | Edmonton – San Jose 5:2 (kon.) | Vegas – Nashville 6:1 (kon.)
Los Angeles – Chicago 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Winnipeg Jets
2:5 (1:1, 0:0, 1:4)
Ottawa Senators
Pátek 25.03.2022, 01:00 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! NHL už se pomalu chýlí do závěrečné fáze sezony, na řadu tak přicházejí nejdůležitější zápasy. V jednom z nich na sebe narazí Winnipeg a Ottawa. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – Morrissey (A), DeMelo, Dillon, Pionk, Stanley, N. Schmidt – Ehlers, Scheifele (A), Wheeler (C) – Connor, Dubois, J. Svečnikov – Sanford, P. Stastny, Appleton – A. Brooks, Toninato, Harkins.
    Trenér: Dave Lowry.

    Ottawa Senators: A. Forsberg (F. Gustavsson) – Brännström, Zub, Holden (A), N. Zajcev, Del Zotto, Hamonic – B. Tkachuk (C), Norris, Colin White – Formenton, Stützle, C. Brown (A) – M. Joseph, Tierney, Gaudette – Ennis, Gambrell, Watson.
    Trenér: D.J. Smith.

    Rozhodčí: Sutherland, L'Ecuyer – Knorr, Daisy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Oba celky vletěly do utkání poměrně aktivně, avšak nikdo se zatím nemůže dostat do střelecké pokusu.
     
    01:34
    Tim Stützle při souboji za bránou málem upadl, nakonec ale udržel rovnováhu, což znamenalo, že Nate Schmidt určitě nemohl být vyloučen.
     
    01:59
    Jansen Harkins předvedl rychlý přechod do útoku přes pravou stranu, ale jeho pokus nakonec nedoletěl na bránu, protože ho mezitím zastavil Arťom Zub.
     
    02:44
    Senators zatím velmi dobře brání, protože ve vlastním pásmu nedávají soupeři žádní volní prostor. Směrem dopředu už jim to ale tolik nejde.
     
    03:20
    Kyle Connor dokázal pouze nahodit za branku protivníka, ale jeho spoluhráči s tím vůbec nepočítali, protože puku se v klidu chopili hosté.
     
    04:04
    Connor Hellebuyck bez problémů kryje dalekonosný pokus Adama Gaudetta, který si ze středního pásma připsal spíše střelu do statistik.
     
    04:49
    Hraje se ve vysokém tempu, protože se prakticky vůbec nepřerušuje. Více z toho těží Winnipeg, který už začíná být o něco málo aktivnější.
     
    06:08
    Brenden Dillon nebezpečně pálil od modré čáry, ale Anton Forsberg měl dostatečný rozhled, takže s mírnými problémy kus gumy vyrazil.
     
    06:58
    Domácí brankář totálně pokazil rozehrávku za svou brankou, kde přišel o puk na úkor soupeře, ale naštěstí pro něj ho to nemuselo mrzet.
     
    07:46
    Austin Watson skákavý kotouč nedokázal zpracovat, nezískal ho ani při následném souboji. Hra však přece jen zůstanu v pásmu Winnipegu, protože se domácí dopustili zakázaného uvolnění.
     
    08:09
    Erik Brännström od modré čáry mířil přímo doprostřed brány, Connor Hellebuyck byl tak na svém místě a bez problémů zasáhl.
     
    08:38
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Ottawa kazí rozehrávku a doplácí na to první inkasovanou brankou! Zaváhání hostů dokonale využil JOSH MORRISSEY, který od levého mantinel přihrával před branku, ale kus gumy místo toho poslal pod beton Antona Forsberga, od kterého se puk odrazil za brankovou čáru. Asistence: Mark Scheifele, Blake Wheeler.
    08:38 Josh MORRISSEY - 1:0
     
    10:00
    Senátoři už se opatrně pokouší o odpověď, ale vepředu stále nemohou vymyslet nic výrazného.
     
    10:36
    Nikolaj Ehlers šikovně kroužil v pásmu soupeře, od dvou protihráčů se ale nakonec nevymanil a musel se s pukem vrátit do střední třetiny.
     
    11:44
    Jets i nadále diktují tempo hry a soupeře tak drží pod velkým tlakem. Ottawa tak má nemalé potíže s rozehrávkou a nemůže se dostat přes střední pásmo.
     
    12:36
    Senators vyhodili kotouč tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Nic víc už pod tlakem nedokázali vymyslet.
     
    14:03
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tým z hlavního města Kanady sice není tolik aktivní, ale i přesto zvládá velmi rychle vyrovnat! Po vyhraném buly nahodil směrem na bránu Arťom Zub, který tak umožnil BRADYMU TKACHUKOVI klíčovou teč, která poslala kotouč mimo dosah brankáře Winnipegu. Asistence: Arťom Zub, Josh Norris.
    14:03 Brady TKACHUK - 1:1
     
    15:18
    Hromadný souboj ve středu hřiště dopadl lépe pro domácí, ti si ale následně nerozuměli při nahození, takže kotouč stejně neudrželi.
     
    16:13
    Zachary Sanford zatím proti svému nedávnému týmu příliš úspěšný není, protože dvakrát během krátké chvíle s pukem neprošel přes střední třetinu.
     
    16:45
    Anton Forsberg za svou brankou nestihl nahození soupeře, kvůli čemuž musí jít do akce jeho obránci. Ti nakonec domácím střelu nedovolili, protože se kus gumy odrazil mimo hřiště.
     
    17:25
    Stíhačkám se vůbec nelíbí aktuální stav, ten tedy ještě do první přestávky chtějí změnit. Ottawa ale zatím úspěšně odolává.
     
    18:17
    Connor Hellebuyck chytře vyjel ze své brány a protihráči tak nedopřál kotouč. Hosté se ho ale nakonec stejně chopili díky dobrému napadání.
     
    19:18
    Winnipeg opatrně rozvíjí svůj poslední útok první části. Při něm nechce nic riskovat, ale zároveň si chce do šaten odnést vedení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:01.
     
    V prvním dějství byl určitě aktivnější favorizovaný Winnipeg, který skvěle vykročil za dvěma body úvodní brankou, o kterou se postaral Josh Morrissey. Vedení si ale do šaten neodnesl, jelikož bojovná Ottawa našla vyrovnání zásluhou Brady Tkachuka a stále má velkou šanci na utnutí série proher.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Hosté vybojovali kotouč v útočném pásmu, odtud se sice následně museli stáhnout, ale za chvíli jsou zpátky v plné síle.
     
    21:04
    Arťom Zub před bránu kotouč nedostal, čehož domácí okamžitě využili a kus gumy dostali mimo svou třetinu.
     
    21:38
    Colin White trestuhodně nepřebral rutinní přihrávku, čímž doslova odevzdal kotouč soupeři. Ten tak poprvé ve druhé části může rozvíjet útočnou akci.
     
    22:44
    Senators ve druhé třetině pořád hrají velmi efektivně a soupeři vůbec nic nedovolují. Dobrému výkonu chybí jen druhá branka v síti Winnipegu.
     
    23:28
    Od té nebyl daleko Connor Brown, jeho pas před branku ale nakonec nenašel žádného spoluhráče.
     
    24:03
    Josh Morrissey si hledal pozici pro svůj druhý gól, to se mu však nakonec nepovedlo. Přihrávku před bránu sice vymyslel, ale ta tentokrát nebyla vůbec nebezpečná.
     
    24:43
    Connor Brown tentokrát naplno pálil ihned po přechodu modré čáry, Connor Hellebuyck měl ale dobrý rozhled a dokázal zasáhnout betonem!
     
    25:15
    Na druhé straně se ocitl v gólovce Pierre-Luc Dubois, který však přesouvajícího se Antona Forsberga nepřekonal a stále čeká na svůj stý gól v kariéře.
     
    25:54
    Před domácí brankou nyní nastal obrovský zmatek, protože Connor Hellebuyck nějakou chvíli nedokázal přikrýt kotouč. To se mu nakonec přece jen povedlo a velkému tlaku tak odolal.
     
    26:25
    Stíhačkám se zatím ve druhé třetině příliš nedaří, nyní to však nádherně vykombinovaly, což znamená samostatný únik Paula Stastneho. Ten však střelou mezi betony neuspěl!
     
    27:28
    Dylan DeMelo bez problémů pokryl nahozený kotouč a úspěšně rozehrál, ale jeho spoluhráči následně nenašli cestu přes střední pásmo.
     
    28:17
    Domácí i nadále hrají hodně nejistě, rozehrávka se jim povede v jednom ze tří pokusů. Ottawa to však stále nemůže výrazně potrestat.
     
    29:17
    Pierre-Luc Dubois sám přejel modrou čáru a okamžitě zkusil štěstí, puk mu ale sjel z čepele, což znamenalo dost nepřesné zakončení.
     
    29:49
    Pierre-Luc Dubois se tentokrát tlačil k zakončení zpoza branky, kotouč však opět nedržel ideálně a Antona Forsberga tak výrazně neohrozil.
     
    30:23
    Dylan Gambrell z protiútoku pořádně vystrašil domácího gólmana, v klíčové chvíli ale neudržel puk pod kontrolou a nedokázal ideálně vystřelit.
     
    31:17
    Hra běží velmi rychle, protože se prakticky vůbec nepřerušuje. Mezitím už pomalu začíná být aktivnější Winnipeg, který už nějakou dobu kombinuje v útočném pásmu.
     
    32:17
    Tim Stützle se po vyhraném buly objevil u pravé tyče domácí klece a odtud pálil k té vzdálenější, ale Connor Hellebuyck si to zkušeně pohlídal!
     
    33:04
    Nikita Zajcev z dálky nestřílel vůbec špatně, jeho pokusu ale scházela přesnost, i když chybělo jen několik centimetrů.
     
    34:07
    Pierre-Luc Dubois šikovně našel cestu kolem tří protihráčů až k zakončení, ale to bylo sražené metr nad bránu, takže Anton Forsberg opět nemusel zasahovat.
     
    34:55
    Mason Appleton je první u nahozeného kotouče, ale u mantinelu ho stejně nevybojoval. Na střídačku tak míří s prázdnou.
     
    35:36
    Senators začínají další útok zpoza své klece, směrem dopředu jim to ale nyní příliš nejde, což se opět potvrzuje.
     
    36:08
    Nikolaj Ehlers si individuálně našel cestu až k zakončení, i když k tomu potřeboval pořádnou dávku štěstí. Nakonec mu to ale bylo na nic, protože jeho střela mezi betony nebyla dostatečně rychlá.
     
    37:08
    Colin White měl na hokejce vedoucí branku po parádním pasu Tima Stützleho, v přímém souboji s Connerem Hellebuyckem ale ani nadvakrát neuspěl!
     
    38:14
    Winnipeg rozhodně není v pohodě, což opět dokazuje pokažené rozehrávka. Skoro to vypadá, jako by už pouze vyčkával na sirénu.
     
    39:02
    Mason Appleton nebezpečně najel před branku, kde byl připraven pro dorážku, Anton Forsberg ale nahozený kotouč vyrazil mimo nebezpečnou zónu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:52.
     
    Ve druhé periodě jsme se branky nedočkali, takže o osudu celého utkání bude muset rozhodnout třetí část. V prostřední třetině však poměrně překvapivě byla aktivnější Ottawa, která si vypracovala spoustu příležitostí, ale žádnou nedokázal využít. Winnipeg se dostal ke slovu až v závěru dějství, ale Antona Forsberga nepřekonal a pokud chce myslet na plný bodový zisk, bude muset pořádně zabrat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Úvodní buly závěrečné části putuje na konto Ottawy, která tak rozehrává z vlastní třetiny, s čímž vůbec nepospíchá.
     
    41:34
    Senátoři stále nemají nikam naspěch, to už ale neplatí o domácích. Ti tedy začínají pořádně napadat, ale zisk kotouče jim to stále nepřináší.
     
    41:56
    Hosté sice vyhráli buly ve svém pásmu, ale kotouč následně prudce poslali na zakázané uvolnění.
     
    42:34
    Logan Stanley zkusil štěstí od levého mantinelu, Anton Forsberg však vše dobře viděl a pokračuje v sebejistém výkonu.
     
    43:16
    Ve třetí části je to pořád hodně pomalé. Oba celky se soustředí především na to, aby se nedopustily nějaké zbytečné chyby.
     
    44:05
    Alex Formenton se velmi dobré pozici rozhodl pro přihrávku, to ale nebyla dobrá volba, protože nastřelil jen prvního protihráče v cestě.
     
    44:52
    Adam Gaudette se šikovně protlačil před branku a následně prudce vypálil po ledě, ale Connor Hellebuyck se nenechal zaskočit.
     
    46:18
    Ani jednomu týmu pořád vůbec nevycházejí útočné snažení. Defenzivy na obou stranách jsou tak už nějakou dobu bezchybné.
     
    46:56
    Adam Gaudette dobře vypíchl přihrávku a získal tak kotouč, následně ale stejně nic nevymyslel.
     
    47:13
    Pierre-Luc Dubois se valil do přečíslení, při kterém naznačil střelu, avšak poté ještě uvolnil Jevgenije Svečnikova, který však ve slibné pozici mířil pouze do zadního mantinelu!
     
    48:23
    Domácí sice byli v ofsajdu, ale to si velmi dobře pohlídali, všichni hráči velmi rychle vyjeli a mohlo se tedy pokračovat ve hře.
     
    49:07
    Adam Gaudette sice dostal kotouč do pásma, ale tam ho poté opět bezdůvodně ztratil. Winnipeg se následně usazuje v útočné třetině.
     
    49:55
    Travis Hamonic hraničním způsobem poslal protihráče k zemi, ale dnes se nejspíš nebude vylučovat, protože i tento zákrok rozhodčí pustili.
     
    50:21
    Logan Stanley nemířil mezi tři tyče, i přesto Anton Forsberg strčil do puku svou hokejkou a nechtěně ho tak srazil mimo kluziště.
     
    51:23
    Zachary Sanford zkusil obejít protihráče bez potřebné rychlosti, což samozřejmě příliš nevyšlo.
     
    51:43
    Jets ale dobře napadali, díky čemuž mohl pálit Nikolaj Ehlers, ale Anton Forsberg si opět mezeru mezi betony pohlídal.
     
    52:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Obrat je dokonán a Ottawa se ujímá vedení! Domácí neudrželi kotouč v útočné třetině, hosté se nakonec osvobodili vyhozením. U toho byl ale první Mathieu Joseph, který následně předložil kotouč před odkrytou branku pro TYLERA ENNISE, který se bez problémů prosadil. Asistence: Mathieu Joseph, Chris Tierney.
    52:25 Tyler ENNIS - 1:2
     
    53:16
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Brenden Dillon – 2 min., hákování).
     
    53:48
    Senátoři chtějí přesilovku okamžitě využít, aby si pojistili vítězství, ale jejich první útočné snažení domácí velmi rychle odrazili.
     
    54:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Přesilovku hosté využívají a nejspíš si pojišťují výhru! Tim Stützle neměl odhodlání k zakončení, kotouč proto předal COLINU WHITEOVI, který číhal u levé tyče. Ten se následně na místě velmi rychle otočil a podél betonu domácího brankáře dostal kotouč za brankovou čáru. Asistence: Tim Stützle, Erik Brännström.
    54:41 Colin WHITE - 1:3
     
    55:40
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators trestávají i další zaváhání Stíhaček! Tentokrát se hosté navalili do přečíslení tři na dva, při kterém si CONNOR BROWN narazil s Timem Stützlem a následně zakončil do prázdné klece, protože Connor Hellebuyck se prostě nemohl stihnout přesunout. Asistence: Tim Stützle, Michael Del Zotto.
    55:40 Connor BROWN - 1:4
     
    56:25
    Winnipeg se toho nebojí, protože už necelé čtyři minuty před koncem jde do hry bez brankáře! V útoku se mu ale nedaří usadit.
     
    57:06
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak ještě to může být pořádně napínavé, protože Jets snižují! Při souboji v rohu kluziště se kotouč odrazil směrem před bránu, kde se chopil KYLE CONNOR, jenž zaskočil brankáře Ottawy prudkou střelou k bližší tyčce. Asistence: Pierre-Luc Dubois, Mark Scheifele.
    57:06 Kyle CONNOR - 2:4
     
    58:09
    Domácí samozřejmě pořád hrají bez brankáře, ale nyní na to málem doplatili, protože hosté dvakrát stříleli. Obránci ale vždy skvěle zasáhli.
     
    58:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je hotovo, Ottawa opět vede o tři góly! Po vyhození Michaela Del Zotta si kotouč na modré čáře našel BRADY TKACHUK, který zcela bez problémů poslal kus gumy do prázdné klece. Asistence: Michael Del Zotto, Austin Watson.
    58:44 Brady TKACHUK - 2:5
     
    59:38
    Zápas už se nyní pouze dohrává. Domácí to sice ještě opatrně zkoušeli, ale moc dobře ví, že dnes už to body nebudou.
     
    Konec zápasu.
     
    V závěrečné periodě se přece jen protrhly gólové žně, které však šly jednoznačně ve prospěch Ottawy. Ta totiž během tří minut nasázela rozhodující tři branky, přičemž zejména díky těmto brankám může slavit plný bodový zisk. Postupně se prosadili Tyler Ennis, Colin White a Connor Brown. Stíhačkám tak už nezbylo mnoho možností, proto šly brzy do hry bez brankáře, během které skóroval Kyle Connor. Moc velkou radost ale mít nemohl, protože vzápětí odpověděl Brady Tkachuk, který stanovil finální výsledek duelu.
     
    Statistiky
    Střely na branku: 24 – 33
    Zblokované střely: 18 – 16
    Tresné minuty: 2 – 0
    Využití: 0/0 – 1/1
    Úspěšnost vhazování: 55% – 45%
    Hity: 26 – 28
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Conor Hellebuyck (WPG) 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 57:48
    Anton Forsberg (OTT) 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 60:00
     
    Tři hvězdy utkání

    Tyler Ennis (OTT) – 1+0
    Tim Stützle (OTT) – 0+2
    Brady Tkachuk (OTT) – 2+0
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český a ani slovenský hokejista.
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemný vstup do pracovního dne. (03:41:02)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 9. Morrissey (Scheifele, Wheeler), 58. Connor (Dubois, Scheifele) – 15. B. Tkachuk (Zub, Norris), 53. Ennis (M. Joseph, Tierney), 55. Colin White (Stützle, Brännström), 56. C. Brown (Stützle, Del Zotto), 59. B. Tkachuk (Del Zotto, Watson)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – Morrissey (A), DeMelo, Dillon, Pionk, Stanley, N. Schmidt – Ehlers, Scheifele (A), Wheeler (C) – Connor, Dubois, J. Svečnikov – Sanford, P. Stastny, Appleton – A. Brooks, Toninato, Harkins.
    Trenér: Dave Lowry.

    Ottawa Senators: A. Forsberg (F. Gustavsson) – Brännström, Zub, Holden (A), N. Zajcev, Del Zotto, Hamonic – B. Tkachuk (C), Norris, Colin White – Formenton, Stützle, C. Brown (A) – M. Joseph, Tierney, Gaudette – Ennis, Gambrell, Watson.
    Trenér: D.J. Smith.

    Rozhodčí: Sutherland, L'Ecuyer – Knorr, Daisy
    bahis siteleri