Mertensová – Fruhvirtová 1:2 (kon.) | Burelová – Kvitová 1:2 (kon.)
Putincevová – Vondroušová 0:0 (zruš.) | Badosaová – Bouzková 2:0 (kon.)
zrušeno
Julija Putincevová
Julija Putincevová
0
0
0
 
Markéta Vondroušová
Markéta Vondroušová (30)
0
0
0
 
Pátek 25.03.2022, 20:30 • Kurt č. 2, Miami (USA) • WTA Miami - Miami Open presented by Itaú (tvrdý povrch) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Videopřenos
     
    K zápasu mezi Julií Putincevovou a Markétou Vondroušovou nedojde, česká hráčka se pár hodin před utkáním z turnaje odhlásila. Místo ní se kazašské tenistce postaví šťastná poražená z kvalifikace Lesja Curenková. (19:20:07)
     
    Vzájemné zápasy

    Hráčky proti sobě sehrály tři zápasy a ve všech třech případech se z vítězství radovala Markéta Vondroušová. Svou kazašskou soupeřku porazila dvakrát v roce 2018, nejprve na tvrdém povrchu v Dauhá (6:3, 6:1), následně i na antuce v Luganu (4:6, 7:6(2), 6:3). Doposud poslední vzájemné utkání se odehrálo letos v rámci kvalifikace na turnaj v Dubaji, rodačka ze Sokolova zvítězila po setech 6:2, 4:6 a 6:4.
     
    Markéta Vondroušová bude v utkání plnit roli favoritky. Aktuálně 33. nejlepší žena světa disponuje solidní formou, žádný zápas neodevzdá lacino. Dvaadvacetiletá rodačka ze Sokolova nejprve v přípravném utkání před Australian Open došla v Adelaide do osmifinále, na samotném grandslamu vypadla ve třetím kole na raketě Sabalenkové. Po dvoutýdenní pauze se Vondroušová představila v Petrohradu, kde hned prvním utkání podlehla Cirsteaové. Lépe si Češka vedla v Dubaji, kde prošla kvalifikací a hlavní fází pavouka se prokousala až do semifinále, do nějž ale proti Kuděrmetovové z důvodu zranění pravého přitahovače nenastoupila. Přechod na americké betony následně zvládla Vondroušová velmi obstojně, v Indian Wells nestačila v osmifinále opět na Kuděrmetovovou, s níž tentokráte prohrála přímo na kurtu. V Miami měla Češka jakožto nasazená třicítka v prvním kole volný los.
     
    Julia Putincevová okupuje v žebříčku WTA 47. příčku. Letos zatím na výraznější výsledek čeká, ale nutno podotknout, že mnoho turnajů neodehrála, konkrétně čtyři. Sezónu Kazaška začala na Australian Open, kde hned v prvním kole prohrála ve dvou setech s Francouzkou Tanovou. O účast na turnaji v Dubaji musela podstoupit kvalifikaci, v rámci jejího finále prohrála právě s dnešní soupeřkou Vondroušovou. V katarském Dauhá vypadla v prvním svém zápase s Azarenkovou a alespoň do druhého kola došla v Indian Wells, po vítězství nad Kruegerovou nestačila ve třech setech na Golubicovou. V Miami se Putincevové postavila v prvním kole do cesty Schunková, sympaticky bojující Němka, jež od organizátorů obdržela divokou kartu, padla ve třech setech.
     
    Všem fanynkám a fanouškům tenisu přeju krásný páteční večer. Vítám vás při sledování WTA turnaje v Miami, u zápasu 2. kola mezi Julií Putincevovou a Markétou Vondroušovou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
    Julija Putincevová
    Stát: Kazachstán
    Datum narození: 07.01.1995
    Věk: 29 let
    Držení: pravák
    Výška: 163 cm
    Váha: 59 kg

    Markéta Vondroušová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 28.06.1999
    Věk: 24 let
    Držení: levák
    Výška: 172 cm
    Váha: 59 kg
    Nasazení: 30
    bahis siteleri