Winnipeg – Los Angeles 2:3 (kon.) | Boston – Columbus 5:2 (kon.) | Tampa – Montreal 4:5 (0:1 po s.n.)
Carolina – Minnesota 1:3 (kon.) | Philadelphia – Toronto 3:6 (kon.) | Calgary – St. Louis 4:6 (kon.)
San Jose – Dallas 4:5 (kon.) | Buffalo – Florida 3:5 (kon.) | Ottawa – Detroit 5:2 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 3:4 (kon.)
konec
New Jersey Devils
3:4 (0:2, 1:1, 2:1)
New York Islanders
Neděle 03.04.2022, 22:18 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    K vyrovnání teď chyběly jen milimetry, Schneider další lehké zakončení Hischiera vyrazil samotnou špičkou betonu! Tohle bylo hodně těsné!
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
    58:54 Nico HISCHIER - 3:4
     
    58:54
    Devils právě vstřelili branku!
    Tlak přeci jen nese ovoce, New Jersey čtyřiašedesát sekund před koncem základní hrací doby znovu prohrává jen o jediný gól! Naději na hokejky Ďáblů vrací jejich kapitán NICO HISCHIER, který z bezprostřední blízkosti brankoviště překonal Schneidera ranou přesně pod horní tyč! Tohle bude ještě drama – 3:4! Asistence: Dawson Mercer, Dougie Hamilton.
     
    57:16
    Devils už nemají co ztratit a hrají vabank – Daws míří na střídačku, branka je prázdná!
    54:53 Kyle PALMIERI - 2:4
     
    54:53
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak teď už to budou mít domácí hodně těžké, pokus stále ještě pomýšlí na vítězství! Pageau na modré čáře přenechal puk KYLEOVI PALMIERIMU, který se přesunul na vzdálenější kruh a naprostou dělovkou vrátil hostům dvoubrankový náskok – 2:4! Asistence: Jean-Gabriel Pageau, Adam Pelech.
    45:32 Tomáš TATAR - 2:3
     
    45:32
    Devils právě vstřelili branku!
    Parádní souhra domácích končí kontaktní brankou, v Prudential Center je to už jen o gól! Sérii rychlých přihrávek uzavřel přesnou střelou z mezikruží TOMÁŠ TATAR, který Schneidera překvapil zakončením pod víko – 2:3! Asistence: Andreas Johnsson, Dawson Mercer.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    37:13
    Casey Cizikas (NYI) je za srážku s Dawsem potrestán za nedovolené bránění brankáři.
    35:45 Jesper BOQVIST - 1:3
     
    35:45
    Devils právě vstřelili branku!
    Odpověď ale na sebe tentokrát nenechala dlouho čekat, Schneider přichází o čisté konto! Návrat do NHL mu teď pokazil JESPER BOQVIST, který letící střelu Seversona z modré čáry srazil pod betony padajícího strážce svatyně – 1:3! Asistence: Damon Severson, Janne Kuokkanen.
    34:58 Jean-Gabriel PAGEAU - 0:3
     
    34:58
    Islanders právě vstřelili branku!
    Na led v Prudential Center přistálo několik čepic, JEAN-GABRIEL PAGEAU právě uzavřel svůj druhý kariérní hattrick! Hostující forvard využil nepozornosti bránícího Hischiera a zaparkoval se přímo před brankoviště, odkud za Dawse protečoval Pelechovu střelu od mantinelu – 0:3! Asistence: Adam Pelech, Kyle Palmieri.
     
    30:03
    Využijí hosté i druhou přesilovku? Na trestnou lavici za podrážení mizí Jonas Siegenthaler (NJD).
     
    24:36
    Zákrok Olivera Wahlstroma (NYI) na Hughese byl čistý, což znamená, že obdržel jen pět minut za bitku. Oproti tomu P. K. Subban (NJD) míří do sprch, krom trestu za bitku dostal také dvě minuty za její vyprovokování a trest do konce utkání.
     
    24:36
    Stojaté vody v Prudential Center zničehonic rozvířila bitka! Wahlstrom u mantinelu poslal k ledu Hughese a to si dovolil moc. Mladého talenta okamžitě přijel pomstít Subban, který hostujícího borce bleskově složil!
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
    14:00 Jean-Gabriel PAGEAU - 0:2
     
    14:00
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak to bylo hodně rychlé, Boqvist se na trestné lavici ani pořádně neusadil a hned musí zpět na led! Obrana Devils úplně zkolabovala, Lee zavezl puk před brankoviště a před Dawsem vznikl chaos, ve kterém se jako první zorientoval JEAN-GABRIEL PAGEAU! Hostující forvard má zaděláno na hattrick – 0:2! Asistence: Anders Lee.
     
    13:39
    Jesper Boqvist (NJD) za brankou zahákoval Cháru, přesilovku si tak vyzkouší také New York.
    11:56 Jean-Gabriel PAGEAU - 0:1
     
    11:56
    Islanders právě vstřelili branku!
    Blesková akce Islanders končí prvním gólem, hosté jdou na konci dvanácté minuty do vedení! Na střeleckou listinu se zapisuje JEAN-GABRIEL PAGEAU, který si v přečíslení dva na jednoho rychle zpracoval Palmieriho přihrávku a následně zakončil přesně mezi Dawsovy betony – 0:1! Asistence: Kyle Palmieri, Adam Pelech.
     
    08:25
    Barzal mířil do hodně nadějného protiútoku, jenže hru vzápětí přerušil hvizd jednoho z hlavních sudích. Na trestnou míří Noah Dobson (NYI), a to za krosček.
     
    05:12
    První větší šance! Parise se uvolnil u pravé tyče a tečoval Greenovu střelu od mantinelu jen těsně vedle brankové konstrukce! Tohle si hostující obrana za rámeček rozhodně nedá...

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 36. J. Boqvist (Severson, Kuokkanen), 46. Tatar (A. Johnsson, Mercer), 59. N. Hischier (Mercer, D. Hamilton) – 12. Pageau (Palmieri, Pelech), 14. Pageau (A. Lee), 35. Pageau (Pelech, Palmieri), 55. Palmieri (Pageau, Pelech)


    New Jersey Devils: Daws (A. Hammond) – Siegenthaler, D. Hamilton (A), Graves, Severson (A), Ty Smith, P. K. Subban – Šarangovič, J. Hughes, Mercer – Tatar, N. Hischier (C), Bratt – A. Johnsson, J. Boqvist, Kuokkanen – Vesey, Zacha, Bastian.
    Trenér: Lindy Ruff.

    New York Islanders: Schneider (Varlamov) – Chára, Dobson, Pelech, Pulock, Greene, G. Hutton – A. Lee (C), Nelson (A), Beauvillier – Bailey (A), Pageau, Palmieri – Parise, Barzal, Wahlstrom – M. Martin, Cizikas, Ross Johnston.
    Trenér: Barry Trotz.

    Rozhodčí: Lambert, McCauley – Gawryletz, NcNamara.

    Diváci: 14 620
    bahis siteleri