Nice – Lorient 2:1 (kon.) | Méty – Clermont Foot 1:1 (kon.) | Montpellier – Remeš 0:0 (kon.)
Nantes – Angers 1:1 (kon.) | Troyes – Štrasburk 1:1 (kon.) | Lyon – Bordeaux 6:1 (kon.)
PSG – Marseille 2:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
6:1 (3:0)
Girondins Bordeaux
Neděle 17.04.2022, 17:05 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Bordeaux dnes schytalo debakl na hřišti Lyonu, když inkasovalo pět gólů a až v závěru zápasu se dokázalo samo prosadit z penalty. To už ale Olympique hrál ledabyle a utkání se už pouze dohrávalo. Karl Toko Ekambi vstřelil dva góly, stejně jako nakonec Moussa Dembélé, a první přišel po obrovské chybě hostujícího brankáře. Olympique Lyon 6 Girondins Bordeaux 1. (18:55:36)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Moussa DEMBÉLÉ - 6:1
     
    90+2
    Lyon právě vstřelil branku!
    Bradley Barcola vystihl špatnou rozehrávku hostí a poté předložil míč doprava, kde si pak na míč naběhl MOUSSA DEMBÉLÉ, a prudkou přízemní střelou z pravé strany šestnáctky napálil míč k přední tyči – 6:1! Asistence: Bradley Barcola.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    88
    Sekou Mara se dostal uprostřed šestnáctky v rychlém sledu k dvěma přízemním střelám, z nichž první byla zablokována a druhou lapil Julian Pollersbeck! Předtím měl šanci Karl Toko Ekambi, Gaëtan Poussin proti němu ale vyběhl.
     
    87
    Bordeaux mohlo rychle přidat druhý gól, když se na ose hřiště dostalo ke střele z hranice šestnáctky, míč ale zamířil pouze doprostřed brány a náruče brankáře.
     
    85
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Abdel Medioub, přichází Fransérgio.
    85. Sekou MARA - 5:1
     
    85
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    SEKOU MARA zachoval chladnou hlavu a prudkou přízemní střelou z penalty zamířil k pravé tyči!
     
    84
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Thiago Mendes, přichází Jérôme Boateng.
     
    83
    Sekou Mara se otáčel s míčem v pokutovém území a Damien Da Silva ho nakopl. Penalta!
     
    82
    Gaëtan Poussin vyběhl daleko za hranici šestnáctky, aby opět hlavou míč odvrátil do bezpečí, což se mu sice nepodařilo, Lyon ale nepálí za každou cenu. Je to 5:0.
     
    81
    Jean Emile Onana se pěkně uvolnil na ose hřiště po zpětné přihrávce a zpoza šestnáctky napřáhl k prudké střele, která minula pravý horní roh brány Lyonu.
     
    79
    Rémi Oudin mohl skórovat na levé straně šestnáctky po krátké přihrávce od Sekoua Mary, jeho přízemní střela z úhlu ale o pořádný kus minula přední levou tyč sítě.
     
    78
    Brankář Bordeaux jde ale fanouškům s posměšky za chybu z prvního poločasu naproti, protože teď chyboval v rozehrávce a málem z toho bylo zase horko – 5:0.
     
    77
    Gaëtan Poussin vyběhl daleko ze své brány, aby hlavou míč odvrátil do bezpečí. Nakonec tak ale kvůli ofsajdu učinit nemusel. Fanoušci Lyonu ho škádlí posměšky.
     
    76
    Fanoušci ani jednoho z týmů si dnešní zápas příliš neužili. Nejde o to, že by byli nespokojeni s výsledkem, jenže o osudu zápasu bylo rozhodnuto velice rychle.
     
    74
    Sekou Mara před pár okamžiky přišel na hřiště a rychle se poté uvedl nádhernou střelou zpoza šestnáctky, která těsně minula pravý horní roh!
     
    73
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Hwang Ui-jo, přichází Sekou Mara.
     
    73
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Tom Lacoux, přichází Enock Kwateng.
     
    73
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Tetê, přichází Bradley Barcola.
     
    72
    Jeff Reine-Adélaïde mohl po krátké zpětné přihrávce z levé strany pokutového území sám skórovat, jenže zamířil přímo doprostřed. Gaëtan Poussin připraven.
    68. Karl Toko Ekambi - 5:0
     
    68
    Lyon právě vstřelil branku!
    KARL TOKO EKAMBI si naběhl za obranu na nádhernou kolmou přihrávku od Jeffa Reine-Adélaïdea a parádním lobem z levé strany šestnáctky uklidil míč ke vzdálenější pravé tyči! Už je to 5:0. Asistence: Jeff Reine-Adélaïde.
     
    67
    Karl Toko Ekambi poté hlavičkoval uprostřed šestnáctky po centru z rohového kopu skvěle za sebe a míč těsně minul vzdálenější levou tyč!
     
    65
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Lucas Paquetá, přichází Houssem Aouar.
     
    65
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Romain Faivre, přichází Jeff Reine-Adélaïde.
     
    64
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Malo Gusto, přichází Emerson.
     
    64
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Yacine Adli, přichází Javairo Dilrosun.
     
    64
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází Rémi Oudin.
     
    63
    Lyon rozjel další nádhernou kombinační akci a dokázal se prosadit z dorážky, celé akci na pravém křídle ale předcházel ofsajd! Stále 4:0.
     
    62
    Moussa Dembélé si nabíhal uprostřed šestnáctky na skvělý centr z pravé strany a málem se dostal do zakončení, Gaëtan Poussin ale těsně před ním míč vyboxoval. Málem na kopačku protihráče z Lyonu.
     
    60
    Lyon vyrazil na pravém křídle do rychlého protiútoku a domácí se chtěli po kombinaci na jeden dotek dostat až do šestnáctky, míč byl ale na přední tyči odvrácen.
     
    59
    Karl Toko Ekambi si řekl pohybem o dlouhou kolmou přihrávku za obranu, jenže ji nedokázal doběhnout a u míče byl jako první vybíhající brankář Gaëtan Poussin.
     
    57
    Moussa Dembélé parádně zabojoval na levém křídle a po zisku míče poslal do šestnáctky přetažený centr, na který na vzdálenější pravé tyči těsně nedosáhl Tetê.
    54. Henrique mohl zvýšit na 5:0, jeho bomba ale trefila tyč!
     
    54
    Henrique nádherně zalepil diagonální pas na levé straně šestnáctky a prudkou střelou z úhlu orazítkoval přední tyč! Lyon už mohl vést 5:0!
     
    53
    Lyon hlavně nesmí soupeře zbytečně nechat hrát, protože už jsme několikrát byli svědky zápasů, v nichž jeden tým vedl 4:0 a skončilo to poté dělbou bodů.
     
    52
    Dnešní výkon Bordeaux příkladně ukazuje, proč se nachází v sestupovém pásmu a bojuje o záchranu.
     
    50
    V pokutovém území Lyonu bylo po centru Bordeaux z rohového kopu horko a M'Baye Niang se pokusil vypálit z hranice šestnáctky, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    48
    Pokud chtělo Bordeaux vstoupit do druhého poločasu s odhodláním něco se zápasem udělat, tak se jim to hrubě nepovedlo. Hráči vypadali spíše jako kužely.
    46. Romain FAIVRE - 4:0
     
    46
    Lyon právě vstřelil branku!
    Lyon rozehrál druhý poločas a po parádní přímočaré akci bleskově vstřelil čtvrtý gól! ROMAIN FAIVRE si zpracoval na levé straně šestnáctky centr Moussy Dembélého na prsa a výstavní střelou poté vymetl levý horní roh brány! Stav 4:0. Asistence: Moussa Dembélé.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:06.
     
    Lyon má za sebou fantastický první poločas, během kterého do sítě soupeře nasázel tři góly. Skóre otevřel krásnou hlavičkou Moussa Dembélé, zatímco Karl Toko Ekambi využil obrovské chyby brankáře při odkopu a Lucas Paquetá krátce před přestávkou uklidil do sítě odražený míč. Skóre po prvním poločase střetnutí. Olympique Lyon 3 Girondins Bordeaux 0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    42
    Někteří hráči už toho mají zřejmě během prvního poločasu plné zuby a raději by se viděli v kabině.
     
    41
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát pět minut a Bordeaux se snaží se zápasem něco udělat, což je voda na mlýn pro Lyon, který může útočit z protiútoků.
     
    39
    M'Baye Niang se pokusil snížit, když na levé straně šestnáctky napřáhl z úhlu k přízemní střele a jeho pokus byl sražený do boční sítě. Po rohovém kopu už nic.
    34. Lucas PAQUETÁ - 3:0
     
    34
    Lyon právě vstřelil branku!
    LUCAS PAQUETÁ se dostal uprostřed šestnáctky k odraženému míči po nepřehledné situaci a přízemní střelou bez přípravy ho poslal k levé tyči! Lyon dominuje a vede nad Bordeaux 3:0!
     
    32
    Olympique pokračoval v tlaku a po centru z rohového kopu přilétl do šestnáctky z levé strany pěkný míč, který poslal nad Damien Da Silva!
     
    30
    Lyon si vytvořil obrovský tlak a po přízemním centru z pravé strany hřiště se málem uprostřed šestnáctky dostal do zakončení Karl Toko Ekambi, míč se mu ale zamotal pod nohy a centr poté sebral Gaëtan Poussin.
    27. Karl TOKO EKAMBI - 2:0
     
    27
    Lyon právě vstřelil branku!
    Gaëtan Poussin byl teď nejraději sežral dres, protože mu míč po malé domů při pokusu o odkop sjel po nártu a odrazil se do vzduchu, čehož využil KARL TOKO EKAMBI, a z blízkosti hlavou skóroval do prázdné brány! Kuriózní.
     
    24
    Girondins zbytečně ztratilo míč a Lyon ihned vyrazil do rychlého protiútoku, hosté ovšem dokázali bleskově zareagovat a ještě před šestnáctkou míč získali zpět.
     
    23
    Radost fotbalistů Lyonu tentokrát ofsajd neměl šanci překazit a Olympique tedy vede nad Bordeaux 1:0.
    20. Moussa DEMBÉLÉ - 1:0
     
    20
    Lyon právě vstřelil branku!
    MOUSSA DEMBÉLÉ si naběhl na přední tyči na nádherný centr Mala Gusta z pravého křídla a hlavou poslal míč do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Asistence: Malo Gusto.
     
    19
    Tempo tohoto utkání trochu opadlo a hra se odehrává převážně ve středu hřiště. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do zakončení a na přestřelku to tedy nevypadá.
     
    16
    Ze zápasu uplynulo úvodních patnáct minut a Lyon už dokázal jednou dopravit míč do sítě, akci ale předcházel ofsajd a tak je skóre stále nerozhodné. Bez branek.
     
    14
    Yacine Adli rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a Josuha Guilavogui se dostal na vzdálenější levé tyči k hlavičce, která těsně minula levý horní roh brány! První příležitost.
     
    13
    Jean Emile Onana zkusil vypálit pohotově zpoza šestnáctky, přestože mu míč nepříjemně skákal, a dokázal pro svůj tým vybojovat alespoň rohový kop.
     
    11
    Hwang Ui-jo si řekl pohybem o míč na levé straně hřiště a Gideon Mensah ho chtěl vysunout dlouhým kolmým pasem, praporek pomezního šel ale znovu nahoru.
     
    9
    Moussa Dembélé s číslem devět na zádech mohl stylově skórovat v deváté minutě utkání, když přízemní střelou z levé strany vápna zamířil ke vzdálenější pravé tyči, poté se ale mával ofsajd.
     
    8
    Bordeaux toho zatím v úvodu směrem kupředu příliš nepředvedlo a je evidentní, že i za bod z dnešního zápasu by bylo rádo. Lyon bojuje o poháry a musí hrát.
     
    6
    Karl Toko Ekambi se nádherně uvolňoval na levé straně šestnáctky, mezi třemi protihráči se ale nakonec do zakončení dostat nedokázal. Jeho akce ztroskotala.
     
    4
    Gideon Mensah a Yacine Adli se snažili zakombinovat na levé straně útočné poloviny Bordeaux, jenže jejich druhá přihrávka na osu byla Lyonem dobře vystižena.
     
    3
    Romain Faivre vybojoval na levém křídle standardní situaci pro Lyon, následný centr do šestnáctky byl ale hosty odvrácen a domácí se ke střele vzápětí nedostali.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: Pollersbeck – Gusto, Da Silva, Lukeba, Henrique – Paquetá, Mendes, Faivre – Tetê, M. Dembélé (C), Toko Ekambi.
    Náhradníci: Bonnevie – Emerson, B. Barcola, Aouar, J. Boateng, Reine-Adélaïde.
    Trenér: Peter Bosz

    Girondins Bordeaux FC: Poussin – Medioub, Ahmedhodžić, Mangas – Lacoux, J. E. Onana, Guilavogui (C), G. Mensah – Y. Adli, Niang, Hwang Ui-jo.
    Náhradníci: Costil – Kwateng, Fransérgio, Oudin, Mara, Klidje, Dilrosun, Baysse, Briand.
    Trenér: David Guion

    Rozhodčí: Florent Batta. Asistenti: Mohamed Benkemouche, Gwenaël Pasqualotti. Čtvrtý rozhodčí: Marc Bollengier. VAR: Ruddy Buquet. AVAR: Bruno Coue.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Bordeaux bojuje v letošní sezóně o setrvání v nejvyšší francouzské soutěži a aktuálně je předposlední. Hosté se ovšem po sérii tří ligových porážek v řadě zvedli, když po vítězství v přátelském utkání proti Alavésu remizovali bez branek s Lille a poté porazili hladce v klíčovém zápase v boji o záchranu 3:1 poslední Méty. Rozhodující gól vstřelil po přestávce M'Baye Niang.
    Karim Benzema a jeho zářivý okamžik proti Bordeaux (2008)
     
    Olympique Lyon

    Lyon uprostřed týdne inkasoval tři góly od West Hamu, který odjel z Francie s postupem, zatímco působení Olympiqueu v pohárově Evropě skončilo, a nyní se musí soustředit plně na ligu. Lyon sice v lize třikrát v řadě neprohrál, jenomže pouze jednou dokázal zvítězit, a aktuálně ztrácí na páté místo zajišťující alespoň účast v Evropské konferenční lize šest bodů. Smaže ztrátu?
     
    Předposlední duel nedělního programu tamní Ligue 1 nabídne souboj mezi Lyonem a Bordeaux, přičemž ani jeden tým není tam, kde by chtěl a zřejmě i měl být. Olympique se nachází ve středu tabulky a marně bojuje o účast v evropských pohárech, natož o titul, zatímco Bordeaux bojuje o záchranu a aktuálně je předposlední.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:05.

    Tomáš Reiner

    Branky: 20. M. Dembélé (Gusto), 27. Toko Ekambi, 34. Paquetá, 46. Faivre (M. Dembélé), 68. Toko Ekambi (Reine-Adélaïde), 90+2. M. Dembélé (B. Barcola) – 85. Mara (pen.)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 8:13.
    Olympique Lyon: Pollersbeck – Gusto (64. Emerson), Da Silva, Lukeba, Henrique – Paquetá (65. Aouar), Mendes (84. J. Boateng), Faivre (65. Reine-Adélaïde) – Tetê (73. B. Barcola), M. Dembélé (C), Toko Ekambi.
    Náhradníci: Bonnevie – Emerson, B. Barcola, Aouar, J. Boateng, Reine-Adélaïde.

    Trenér: Peter Bosz

    Girondins Bordeaux: Poussin – Medioub (85. Fransérgio), Ahmedhodžić, Mangas – Lacoux (73. Kwateng), J. E. Onana, Guilavogui (C), G. Mensah – Y. Adli (64. Dilrosun), Niang (64. Oudin), Hwang Ui-jo (73. Mara).
    Náhradníci: Costil – Kwateng, Fransérgio, Oudin, Mara, Klidje, Dilrosun, Baysse, Briand.

    Trenér: David Guion

    Rozhodčí: Florent Batta. Asistenti: Mohamed Benkemouche, Gwenaël Pasqualotti. Čtvrtý rozhodčí: Marc Bollengier. VAR: Ruddy Buquet. AVAR: Bruno Coue
    bahis siteleri