Nice – Lorient 2:1 (kon.) | Méty – Clermont Foot 1:1 (kon.) | Montpellier – Remeš 0:0 (kon.)
Nantes – Angers 1:1 (kon.) | Troyes – Štrasburk 1:1 (kon.) | Lyon – Bordeaux 6:1 (kon.)
PSG – Marseille 2:1 (kon.)
konec
FC Méty
1:1 (1:1)
Clermont Foot
Neděle 17.04.2022, 15:00 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne. 32. kolo francouzské Ligue 1 Uber Eats má dnes na programu celkem sedm střetnutí. V tomto textovém přenosu se podrobněji zaměříme na záchranářský souboj mezi dvěma soupeři ze sestupového pásma. Domácí FC Méty bude hostit tým Clermont Foot. Řečí sázkových kurzů nemá duel výraznějšího papírového favorita.
     
    Méty jsou v tabulce na posledním dvacátém místě. Se získanými 23 body ztrácí na osmnáctou barážovou pozici pět bodů, na sedmnáctou nesestupovou pak sedm. Tým aktuálně táhne nelichotivou sérii deseti zápasů bez výhry. Z minulých tří kol nevytěžily Méty ani bod, naposledy před týdnem padly poměrem 1:3 v Bordeaux. Nejlepšími klubovými střelci jsou dva čtyřgóloví Francouzi Nicolas de Preville a Fabien Centonze. Druhý jmenovaný je ovšem aktuálně zraněný.
     
    Pískat si nemůže ani Clermont, který má na kontě jen o pět bodů více (28) než Méty. V tabulce se nachází na osmnácté pozici, která by na konci sezony znamenala účast v baráži. Výhrou se ovšem může Clermont vrátit zpět před St. Étienne, které včera doma porazilo Brest. Rovněž Clermont má momentálně mizernou formu, když prohrál už pět utkání v řadě. Naposledy doma vyfasoval nelítostivý debakl 1:6 od hvězdami nabitého PSG. Nejlepším kanonýrem Clermontu je s deseti letošními zásahy třiadvacetiletý guinejský útočník Mohamed Bayo.
     
    Vzájemná utkání obou celků nabízejí velké počty branek. To minulé skončilo na konci loňského srpna nerozhodně 2:2. Minimálně tři góly pak padly v posledních pěti měřeních sil. Bodu tomu tak i tentokrát?
     
    Úvodní sestavy:

    FC Méty: Úkíddžá – Brún (C), Kouyaté, Amadou – Delaine, N'Doram, B. Traoré, Pajot – Sarr – de Préville, Niane.
    Náhradníci: Caillard – Búlája, Jemerson, Kana-Biyik, Lamkel Zé, Mafouta, Mikelbrencis, Nguette, Yade.
    Trenér: Benoit Tavenot

    Clermont Foot: Desmas – Zedadka, Billong, Ogier (C), Mendy – Samed, Gastien, Magnin – Dossou, Kyei, Cháwí.
    Náhradníci: Djoco – Albert, Allevinah, Bayo, O. Busquets, Da Cunha, Jaby, Mohamed, Boit.
    Trenér: Pascal Gastien

    Rozhodčí: Gaillouste – Grosbost, Finjean.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí nastoupili do utkání v červených dresech a od úvodu drží míč. Clermont hraje v bílé.
     
    2
    Akim Zedadka rozjel sprint po pravé straně a vybojoval pro Clermont první rohový kop.
     
    3
    Po kratším centru na bližší tyč přišlo nepřesné zakončení hlavou, kterým se prezentoval Jean Claude Billong. Míč poslal výrazně napravo od branky.
     
    5
    První domácí náznak. Na hranici šestnáctky propadl balon k Vincentu Pajotovi. Jeho střela zamířila vysoko nad břevno.
     
    7
    Boubacar Traoré si v souboji s Grejonhem Kyeiem pomohl až příliš rukama. Druhý jmenovaný skončil na zemi. Píská se faul.
     
    8
    Dlouhý hostující nákop si na okraji vlastního pokutového území sebral Alexandr Úkíddžá. Rychlou rozehrávkou zaměstnal spoluhráče v obraně.
     
    10
    Fotbalisté Clermontu se teď několikrát snažili procedit míč do šestnáctky. Její hranici ale pozorně střežili domácí. Dylan Brún nejprve zblokoval střelu, následně byl míč odvrácen za autovou čáru. Vhazuje Akim Zedadka.
     
    11
    Clermont zahrával druhý rohový kop. Z pravé strany jej rozehrál Sajfeddín Cháwí. Do odraženého míče se opřel Salis Abdul Samed, nemířil ale vůbec přesně.
     
    12
    Méty drží míč okolo půlící čáry. Směrem dopředu se zatím hráčům v rudých dresech dostat nedaří.
     
    14
    Nyní již kombinuje s míčem na útočné polovině Clermont, který je v úvodu přeci jen aktivnější. Ani hosté si ovšem zatím žádnou vážnější možnost nevytvořili.
     
    15
    Na konci úvodní čtvrthodiny vybojoval Akim Zedadka zblokovaným centrem z pravé strany třetí roh.
     
    16
    V hlavní roli znovu Akim Zedadka. Sajfeddín Cháwí jej od rohového praporku našel na pravé straně šestnáctky prudkou přihrávkou po zemi. Signál ale nevyšel, prvně jmenovaný pálil z první vysoko nad branku.
     
    17
    Faulem zezadu se zhruba na polovině hřiště provinil Grejonh Kyei. Míč pro Méty. Uvidíme, jak dlouho si ho udrží.
     
    18
    Po souboji u rohového praporku skončil na zemi Akim Zedadka, do něhož vlétl Vincent Pajot. Domácí se hodně zlobí, leč je z toho míč pro Clermont, který tak může přesunout hru dále od vlastní branky.
     
    20
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka zápasu. Oba týmy se zatím směrem dopředu trápí a naplňují svou pověst nejhorších celků celé soutěže.
     
    22
    Nicolas de Préville byl pomezním sudím přistižen v postavení mimo hru. Ojedinělá akce domácích tak skončila předčasně.
     
    24
    Méty právě vstřelily branku!
    Ta další už končí vedoucí brankou! Tentokrát si NICOLAS DE PRÉVILLE Sarrovu přihrávku do běhu převzal na levé straně v rámci pravidel. V pokutovém území se pak kličkou zbavil obránce a přízemní střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre! VAR ještě přeci jen zkoumal možný ofsajd, radost domácích fanoušků ale mohla po chvíli vypuknout i podruhé.
    24. Nicolas de Préville - 1:0
     
    27
    Clermont mohl bleskově vyrovnat. Po rohovém kopu z levé strany přišla hlavička na zadní tyč, kde v pádu jen těsně nezasáhl balon před odkrytou klecí Grejonh Kyei. Následně musel Alexandr Úkíddžá pacifikovat nepříjemný padající střílený centr zhruba z hranice šestnáctky.
    27. Zajímavá možnost Clermontu.
     
    29
    Hosté zůstávají pevně usazeni na útočné polovině. Rozehrávat budou standardní situaci z pravé strany.
     
    30
    Clermont ze situace žádné nebezpeční nevytěžil, přesto se musí mít Méty nadále na pozoru.
     
    31
    Grejonh Kyei obdržel z levé strany zajímavou přihrávku do běhu. Při zpracování mu ovšem balon trochu odskočil od nohy, a tak ho stačil z vápna za autovou čáru uklidit Ibrahim Amadou.
     
    33
    Jean Claude Billong ubránil na okraji hřiště míč tělem. Následně rychle uvedl do hry autové vhazování.
     
    34
    Grejonh Kyei je dnes hodně vidět. Teď se hnal za příliš dlouhým centrem, u kterého byl o kousek dříve Alexandr Úkíddžá. S ním se také v závěru akce srazil, oba jsou ale v pořádku.
     
    36
    Alexandr Úkíddžá se na hranici malého čtverce pověsil do vzduchu a stáhl si do rukavic prudký centr z levé strany.
     
    37
    Clermont Foot právě vstřelil branku!
    Méty se po vstřelené brance pouze bránily, a tak přichází trest. JODEL DOSSOU převzal na pravé straně šestnáctky šikovnou přihrávku Kyeie, zasekl si míč před Amadouem a přízemní střelou k bližší tyči zaslouženě vyrovnal.
    37. Jodel DOSSOU - 1:1
     
    38
    Ibrahima Niane vyskočil snad dva metry do vzduchu a zasáhl kopačkou hlavu Ariala Mendyho. Senegalský zadák leží otřesen na trávníku. Již se kolem něj utvořil hlouček spoluhráčů i lékařů. Hlavní arbitr Gaillouste se radí, jak zápasnický kop ohodnotit.
     
    40
    Ibrahima Niane dostává červenou kartu a za hromového pískotu ochozů opouští hřiště! Tak to je pro Méty krátce po inkasované brance další obrovská nepříjemnost!
    40. Červená karta
     
    42
    Po dlouhých průtazích se konečně znovu hraje fotbal. Burácení z hlediště ovšem pokračuje.
     
    43
    Trvalo to jen několik vteřin a hra je opět přerušena. Po vzájemném souboji skončili na zemi Jodel Dossou a Vincent Pajot. Faulu se dopustil druhý jmenovaný.
     
    44
    Clermont rozehrál standardku centrem na střed šestnáctky. Boubakar Kouyaté ve výskoku ostře atakoval loktem Arthura Desmase, který zůstal nehybně ležet na zemi.
     
    45+1
    Znovu se už tři minuty nehraje. Pro brankáře Clermontu duel skončil. Nakládán je na nosítka a připravuje se jeho náhradník Ouparine Djoco.
     
    45+2
    Avizováno mezitím bylo čtyřminutové nastavení, už nyní je ale jisté, že trvat bude podstatně déle.
     
    45+3
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Arthur Desmas, přichází Ouparine Djoco.
     
    45+3
    Duel pokračuje. Je trochu s podivem, že Boubakar Kouyaté nevyfasoval ani žlutou kartu.
     
    45+4
    Oba celky se nedokážou s míčem vzdálit výrazněji od středového kruhu, a sbírají tak do statistik pouze krátké přihrávky.
     
    45+5
    Méty se ubránily odkopem na polovinu hřiště. Poté táhl chvíli míč po levé straně Thomas Delaine, nepřesnou přihrávkou před šestnáctku ho však doslova odevzdal.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    Méty hrají po úvodním poločasu s Clermontem nerozhodně 1:1. Po nezáživném začátku otevřel skóre ve 24. minutě Nicolas de Préville, jenž si na hranici ofsajdu převzal přihrávku, ošálil ve vápně protihráče a přízemní střelou na vzdálenější tyč překonal Desmase. Otěže hry ale poté zcela převzal Clermont, který se ve 37. minutě dočkal zaslouženého vyrovnání. Rovněž Jodel Dossou si kličkou vychutnal Amadoua a poté střelou na bližší tyč srovnal. Hektický závěr dějství pak přinesl červenou kartu Nianeho, který zasáhl ve výskoku kolíky do tváře Mendyho. To Clermont půjde do druhého poločasu v plném počtu, po Kouyatého faulu ale přišel o brankáře Desmase, kterého musel před pauzou nahradit Ouparine Djoco.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Kévin N'Doram, přichází Papa Ndiaga Yade.
     
    47
    Florent Ogier nedovoleně atakoval Nicolase de Prévillea. Méty mají možnost dostat balon ze své poloviny, kde se asi bude hrát po pauze častěji.
     
    49
    Sajfeddín Cháwí vybojoval zblokovanou přihrávkou na levém okraji hřiště autové vhazování.
     
    50
    V krátkém sledu další aut, po němž se hosté dostali s míčem za zadní lajnu. Rozehrávat může Alexandr Úkíddžá.
     
    51
    Clermont pokračuje v držení balonu. Před neúnavně napadajícími hráči domácího celku museli jeho zadáci dvakrát přihrát dozadu na Djocoa.
     
    52
    Yohann Magnin zkusil štěstí ze střední vzdálenosti. Jeho pokus zamířil hodně mimo.
     
    53
    Grejonh Kyei se v pokutovém území snažil prodrat do zakončení. Proti přesile protihráčů o míč přišel.
     
    54
    Ouparine Djoco zpacifikoval centr letící z pravé strany. Po neprodlené rozehrávce se meruna velmi rychle dostala až k jeho protějšku na druhém konci hřiště.
     
    55
    Clermont by při svých kombinacích potřeboval více klidu. Hosté hrají neustále na domácí polovině, balony ovšem končí téměř vždy u brankáře.
     
    57
    Méty se uklidnily držením míče na vlastní polovině. Poté přišel Sarrův střílený centr z levé strany, s nímž neměl Ouparine Djoco nejmenší problém.
     
    59
    Sajfeddín Cháwí nabral rychlost na levé straně. Místo přihrávky zvolil nepovedenou střelu na bližší tyč, resp. daleko mimo ni, za což ho spoluhráči příliš nepochválili.
     
    60
    Méty se přeci jen čím dál více odhodlávají k útočení. Centr z levé strany teď jen proskákal nikým nezasažen vápnem. I po hodině hry proto registrujeme nerozhodné skóre 1:1.
     
    61
    Po centru z levé strany hlavičkoval Grejonh Kyei z hranice malého vápna do před sebou stojícího brankáře! Alexandr Úkíddžá si připsal veledůležitý zákrok.
    61. Kyei spálil dobrou možnost na gól.
     
    63
    Méty měly k dispozici autové vhazování z poloviny hřiště. Balon byl prakticky ihned odevzdán do držení Clermontu.
     
    65
    Kombinace Clermontu skončila nepřesnou přihrávkou Grejonha Kyeie na pravou stranu. Alexandr Úkíddžá může trochu uklidnit hru.
     
    66
    A další balon, který se dokutálel až do rukavic připraveného domácího gólmana. Clermont se v předfinální fázi dost trápí.
     
    67
    Nicolas de Préville ve snaze vypíchnout balon protihráči trefil jeho nohu. Je pískáno ve prospěch Clermontu.
     
    68
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Grejonh Kyei, přichází Mohamed Bayo.
     
    68
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Sajfeddín Cháwí, přichází Jim Allevinah.
     
    69
    Méty vytěžily z útoku po levé straně pouze dva bezpečně odvrácené centry. Snahu ale nelze oslabeným domácím upřít.
     
    70
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Nicolas de Préville, přichází Louis Mafouta.
     
    72
    Dylan Brún šel skluzem nohou napřed do Jima Allevinaha, který padl s hlasitým výkřikem na trávník. Je z toho dnešní první žlutá karta.
     
    73
    Jim Allevinah je po menší prodlevě zpátky na nohou. Clermont rozehrál po zemi a posléze vrátil míč dozadu.
     
    74
    Vzrušení na tribunách bylo předčasné. Jednak se Louis Mafouta po centru z pravé strany provinil ve vápně útočným faulem a druhak pálil o chvíli později Pepe Sarr z otočky do pravé tyčky.
     
    75
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Jodel Dossou, přichází Lucas Da Cunha.
     
    76
    Čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby to na ukončení dlouhého čekání na výhru v podání ani jednoho z týmu nevypadá.
     
    77
    Arial Mendy přihrál zleva do malého vápna. Střídající Mohamed Bayo zakončoval zády k brance špičkou kopačky. Jeho oblouček zamířil nad.
     
    79
    Po přistrčení po levé straně centroval Jim Allevinah jen do rukavic domácího brankáře. Clermont má sice tlak, ale nebezpečný stále není.
     
    80
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Boubacar Traoré, přichází Didier Lamkel Zé.
     
    81
    V krátkém sledu hned dvě zblokované střely Clermontu. Mohamed Bayo neuspěl pohotovým zakončením zhruba z penaltového puntíku, následně napálil zpoza vápna protihráče rovněž Salis Abdul Samed.
    81. Střely Clermontu skončily na pozorných blocích.
     
    82
    Clermont mohl zahrozit z rohového kopu. Po centru z levé strany hlavičkoval Lucas Da Cunha na přední tyči vysoko nad branku.
     
    83
    Didier Lamkel Zé utržil ránu v souboji s Florentem Ogierem. Hostující bek vyfasoval žlutou kartu.
     
    85
    Ouparine Djoco musel vyběhnout až na okraj vlastní šestnáctky, aby na poslední chvíli odvrátil do bezpečí míč před dotírajícím hráčem v červeném.
     
    86
    To Alexandr Úkíddžá musel na protějším konci hřiště dokonce až mimo vápno, aby se prezentoval obranným skluzem. Teď jsou to hodně divoké okamžiky na obou stranách.
     
    86
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Arial Mendy, přichází Josué Albert.
     
    87
    Clermont zahrával už svůj sedmý roh – Méty jsou v tomto směru na nule. Lucas Da Cunha centroval z pravého cípu do rukavic alžírského brankáře.
     
    88
    Rohový kop s pořadovým číslem 8. Tentokrát zvolil Lucas Da Cunha rozehrávku nakrátko. Výsledek je ale dost podobný. Po útočném faulu na Ibrahima Amadoua si staví balon Alexandr Úkíddžá.
     
    89
    Jim Allevinah se mohl stát hrdinou! Na levé straně šestnáctky se kličkou zbavil Dylana Brúna a vypálil křižmo pravačkou. Jeho bomba skončila na břevnu!
    89. Allevinah rozezvonil brankovou konstrukci.
     
    90
    Méty mají míč na svých kopačkách. Dopředu se zatím fotbalistům v rudých dresech dostat nedaří, jakkoliv se o to urputně snaží. Domácí chtějí i v deseti urvat vítězství.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven minimálně o čtyři minuty.
     
    90+2
    Clermont kombinuje na levé straně hřiště, kde získal v krátkém sledu hned dvojí vhazování.
     
    90+3
    Střelu Johana Gastiena zpoza velkého vápna přizvedl Pepe Sarr. Zrádný padající balon vyškrábl Alexandr Úkíddžá konečky prstů na roh.
     
    90+4
    Ani z devátého rohu se Clermontu nepodařilo udeřit. Méty poté přenesly hru na druhou stranu, kde musel proti střele ze střední vzdálenosti zasahovat Ouparine Djoco. Duel zřejmě skončí remízou.
     
    90+5
    Nemuselo tomu tak být! Rozhodnutí měl na kopačce Akim Zedadka, odražený míč ale v pádu dloubl nad břevno! Ihned poté sudí Gaillouste naposledy foukl do píšťalky.
    90+5. Zedadka mířil v dobré příležitosti nad branku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:14. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:11.
     
    Hráči obou celků se po konečném hvizdu sesunuli na hrací plochu. Ani jednomu z týmů se nepovedlo ukončit dlouhou sérii bez výhry. Méty měly duel dobře rozehrán, vedení ale neudržely. Clermont zase ve druhé půli nevyužil dlouhou výhodu jednoho muže v poli. Hosté sice měli herní převahu, velké šance si ale vypracovali až v závěru. Allevinah napálil minutu před koncem řádné hrací doby břevno. V páté minutě nastavení pak z malého vápna v pádu přestřelil Zedadka. O výsledku tak rozhodlo už první dějství, v němž se prosadili De Préville a Dossou.
     
    Obě mužstva zůstala po remíze na svých pozicích. Méty jsou poslední, Clermont osmnáctý. V dalším kole se Méty už za tři dny představí na hřišti šestnáctého Lorientu. Clermont bude rovněž ve středu zápolit o body na půdě patnáctého Troyes.
     
    Z tohoto utkání je to vše. Děkujeme za pozornost a užijte si svátky. Na viděnou. (17:11:45)

    Filip Lefenda

    Branky: 24. de Préville (Sarr) – 37. Dossou (Kyei)

    Karty:   72. Brún (MTZ) – 83. Ogier (CFT)   40. Niane (MTZ)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:14. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:11.
    FC Méty: Úkíddžá – Brún (C), Kouyaté, Amadou – Delaine, N'Doram (46. Yade), B. Traoré (80. Lamkel Zé), Pajot – Sarr – de Préville (70. Mafouta), Niane.
    Náhradníci: Caillard – Búlája, Jemerson, Kana-Biyik, Lamkel Zé, Mafouta, Mikelbrencis, Nguette, Yade.

    Trenér: Benoit Tavenot

    Clermont Foot: Desmas (45+3. Djoco) – Zedadka, Billong, Ogier (C), Mendy (86. Albert) – Samed, Gastien, Magnin – Dossou (75. Da Cunha), Kyei (68. Bayo), Cháwí (68. Allevinah).
    Náhradníci: Djoco – Albert, Allevinah, Bayo, O. Busquets, Da Cunha, Jaby, Mohamed, Boit.

    Trenér: Pascal Gastien

    Rozhodčí: Gaillouste – Grosbost, Finjean
    bahis siteleri