Mallorca – Alavés 2:1 (kon.) | Real Betis – Elche 0:1 (kon.) | Villarreal – Valencia 2:0 (kon.)
konec
Real Betis
0:1 (0:0)
Elche CF
Úterý 19.04.2022, 21:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní večer. Vítám vás při sledování 33. kola španělské LaLigy, u zápasu mezi Realem Betis a Elche.
     
    Real Betis

    Real Betis může reálně usilovat o kvalifikaci pro příští ročník Ligy mistrů. Aktuálně je pátý se ziskem 57 bodů, přičemž na druhou Barcelonu, třetí Sevillu i čtvrté Atlético Madrid ztrácí shodně tři body, za sebou pak má o dva body Real Sociedad. Forma Pellegriniho družiny je navíc velmi dobrá, v předešlých pěti střetnutích třikrát zvítězila a dvakrát remizovala. Ke všemu se může plně soustředit na ligu, protože z Evropské ligy vypadla v osmifinále s Frankfurtem po výsledcích 1:2 a 1:1. Nejlepším střelcem týmu je Juanmi s osmnácti trefami.
     
    Elche CF

    Elche řeší úplně jiné starosti, a sice ty záchranářské. Řeklo by se, že z třinácté pozice se nemusí strachovat, avšak tabulka nejvyšší španělské soutěže je namačkaná a náskok na osmnáctou Mallorcu čítá pouhých šest bodů, za dvě kola tedy může být všechno jinak. Svěřenci kouče Rodrígueze navíc nemají příliš dobrou formu, v předchozích čtyřech střetnutích jen jednou odcházeli jako vítězové, třikrát jako poražení. Střelecké produktivitě mužstva vévodí dvojice Lucas Boyé, Pere Milla se sedmi góly.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: Rui Silva – Sabaly, Pezzella, Bartra, Miranda – Akouokou, Guardado (C) – Canales, Fékir, Juanmi – José.
    Náhradníci: C. Bravo – Bellerín, W. Carvalho, González, Iglesias, Joaquín, Moreno, Rodri, G. Rodríguez, Ruibal, V. Ruiz, Tello.
    Trenér: Manuel Pellegrini

    Elche CF: E. Badía – Palacios, Roco, Verdú (C), González, Mojica – K. Pérez, Guti, Gumbau – Ponce, Fidel.
    Náhradníci: Casilla, López – Barragán, Bigas, Josan, Marcone, P. Milla, Olaza, Pastore, Piatti, Morente.
    Trenér: Francisco Rodríguez

    Rozhodčí: Alberola – Sobrino, Hernández.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili o utkání v tradičních zeleno-bílých dresech. Fotbalisté Elche pro dnešní ligové střetnutí oblékli dresy barvy černé.
     
    3
    Favoritovi útočná akce nevyšla. Za dlouhým nákopem po levé lajně sice včas vystartoval Juan Miranda, proti Gonzálezovi se však dopustil útočného faulu.
     
    4
    Vysoké napadání Williana Josého přineslo kýžené ovoce. Enzo Roco musel hrát malou domů na gólmana Badíu, ten dlouhým odkopem vrátil balón na kopačky Betisu.
     
    5
    Je jasné, že hostující mužstvo nebude tvořit hru. Jakýkoliv jeho bodový zisk by se rovnal úspěchu, od toho se také odvíjí taktika na protiútoky.
     
    6
    V defenzivě příkladně zahrál Marc Bartra. Napoprvé sice Ponceho neobral, ale vzápětí šel do skluzu, na druhý pokus soka zpacifikoval čistým způsobem.
     
    7
    V hlavičkovém souboji si počínal nedovoleným způsobem Nabil Fékir. Ke Gonzalovi Verdúovi přiběhl pozdě, hostujícího kapitána trefil loktem.
     
    8
    Zničehonic mohli udeřit hosté. Zleva nebezpečně centroval do malého vápna Johan Mojica, těsně před adresátem Poncem balón odvrátil na roh Bartra.
     
    9
    Zajímavý signál z rohového kopu nevyšel. Johan Mojica dostal ideální pas do nohy, ale rána levačkou z voleje mu nevyšla, míč proskákal o kus vedle tyče.
     
    10
    Standardku v podobě volného přímého kopu chtěl vybojovat Nabil Fékir. Francouzský reprezentant upadl k zemi po střetu s Gumbauem, arbitr Alberola nařídil jen aut pro Betis.
     
    11
    Juan Miranda vymyslel milimetrově přesný nákop po levé lajně na Juanmiho. Tomu vyšlo zpracování, následně se ovšem nechal odtlačit Gonzálezem.
     
    12
    Domácí bek Youssouf Sabaly chtěl hrát dopředu, ale neměl na koho. Středem nakonec přihrával Paulu Akouokouovi, jeho křižný pas zvládl zastavit Enzo Roco.
     
    13
    Svěřenci kouče Pellegriniho nikam nespěchají, vědomi si faktu, že za sebou mají teprve pár minut. Jakákoliv zbytečná chyba by pak mohla v pozdějším průběhu hodně mrzet.
     
    14
    Zeleno-bílí kombinují v blízkosti poloviny hřiště. Už to vypadalo, že hru zrychlí Marc Bartra, nakonec si ale nákop na Juanmiho rozmyslel, protože se k útočníkovi stáhl Roco.
     
    15
    Bartrovi obranný odkop středem vůbec nevyšel. Měl velké štěstí, že Raúl Guti na balón nedosáhl, místo rychlého brejku tak Elche jenom zklidnilo hru.
     
    16
    Směrem dopředu je hodně aktivní Johan Mojica. Tentokráte zkusil po levé lajně posunout balón na rozběhnutého Gutiho, pas zastavil pozorný Sabaly.
     
    17
    Co se týče efektivity ze standardek, je na tom Elche nejhůře z celé soutěže. Pátý úspěch v sezóně nepřidalo, Diego González po centru od rohového praporku zakončoval příliš vysoko.
     
    18
    Protiútok domácích nebyl vůbec špatný. K levé lajny obdržel za obranu ideální nahrávku Juan Miranda, střílený centr do vápna odklidil Gerard Gumbau těsně před Juanmim.
     
    19
    Nedovolený zákrok na svou osobu vybojoval Paul Akouokou. Tělem si v blízkosti levé lajny výborně pokryl balón, zezadu jej pak nešetrně poslal k zemi Gonzalo Verdú.
     
    20
    Exekuce se podle očekávání chopil Nabil Fékir. Našel hlavu Juanmiho, který ještě prodlužoval na zadní tyč, Sergio Canales na míč těsně nedosáhl.
     
    21
    Radost Betisu dlouho nevydržela! Po centru zprava hlavičkoval Willian José do břevna, v tomto případě ještě bylo vše v pořádku. Odražený míč Fékir hlavou vrátil před bránu, kde jej křídelník Juanmi dopravil do sítě, jenže stál v ofsajdovém postavení, což pozornosti pomezního neuniklo.
     
    22
    Konzultace Alberoly s videorozhodčím byla velmi rychlá a na rozhodnutí se podle očekávání nic nezměnilo. Rozhodnutí platí, stav zůstává bezbrankový.
     
    23
    Johan Mojica ukázal, že umí zahrát i dozadu. Včas se vrátil do vlastního pokutového území, aby zabránil přetaženému centru v cestě za Canalesem.
     
    24
    Na druhý pokus se Sergio Canales balónu dočkal. Vlastní nerozhodností se dostal do úzkých, proti přesile u levé lajny nevybojoval ani roh.
     
    25
    Tlak Betisu pokračuje. Na útočné polovině jsou všichni, vyjma gólmana Silvu, což potvrzuje, že zeleno-bílí nemají z brejků soupeře příliš velký strach.
     
    26
    První žlutou kartu střetnutí obdržel hostující Helibelton Palacios. Do souboje s Juanem Mirandou přiběhl hodně pozdě, pravou nohou navíc protihráči hodně bolestivě stoupl na pravý kotník.
     
    27
    Fékirův centr nebezpečně proletěl napříč pokutovým územím, avšak žádný z domácích hráčů jej nezvládl nasměrovat mezi tři tyče. Badía bude odkopávat.
     
    28
    Po dlouhé době na útočné polovině hosté. Gonzalo Verdú měl dostatek prostoru na vymýšlení útočné akce, leč nechtěl nic riskovat, hrál jen vedle sebe na Gutiho.
     
    29
    Rui Silva si pořádně zahrával s ohněm. Domácí gólman váhal s odkopem, aby nakonec napálil před sebou stojícího Ponceho a měl štěstí, že soupeř nezvládl nelehké zpracování.
     
    30
    V ofsajdu přichycen Sergio Canales. Už když se vracel pro nákop, tak bylo pouhým okem zřejmé, že postavení nebylo v pořádku, zdvižený praporek to jen potvrdil.
     
    31
    Johan Mojica rozvinul akci po levé straně přihrávkou na Fidela. Ten si chtěl hodit balón kolem Bartry, avšak netrefil jej dobře, výsledkem je domácí aut.
     
    32
    Povedenou ránu vyprodukoval zhruba dvacet metrů od brány Sergio Canales. Levačkou vypálil k pravé tyčce, Edgar Badía šel včas k zemi a rukama zabránil nejhoršímu.
     
    33
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Sergio Canales si všiml rozběhnutého Fékira, jenže rychlostní schopnosti spoluhráče přecenil, Francouz ho doběhl až mimo hrací plochu.
     
    34
    Dominance favorita je čím dál tím vyšší. Nabil Fékir prostrčil míč mezi dvěma protihráče na Juanmiho, tomu nevyšlo obtočení kolem dobře postaveného Gonzáleze.
     
    35
    Přes Mirandu a Juanmiho se balón dokutálel až k Paulu Akouokouovi. Tomu dobře myšlený pas nevyšel, kulatý nesmysl nasměroval do zámezí.
     
    36
    Velkou hrubku Marc Bartra okamžitě napravil. Přízemní nahrávkou oslovil jenom protihráče Ponceho, jehož rychlost bez problémů nabral a v souboji tělo na tělo byl důraznější.
     
    37
    U pravé lajny dostal moře volného prostoru Youssouf Sabaly. Využil jej k dobře mířenému centru na zadní tyč, Sergio Canales hrudí sklepl míč vedle brány.
     
    38
    Ne, ani teď to nevyšlo. Sergio Canales tentokráte v roli nahrávajícího hrál pod sebe na Juanmiho, jeho rána nártem z prvního doteku proletěla nad horní tyčí.
     
    39
    Edgar Badía včas vystartoval proti centru z levé strany, který směřoval na Juanmiho, balón vyboxoval mimo pokutové území. Španělskému útočníkovi byl vzápětí odmáván ofsajd.
     
    40
    Žlutou kartou potrestaný Helibelton Palacios se zapojil do ofenzivní složky mužstva. Vymyslel zajímavý centr do vnitra vápna, Paul Akouokou přehlavičkoval Ponceho.
     
    41
    A znovu Helibelton Palacios. Akrobaticky se položil do přetaženého pasu Gumbaua zleva, napálil před sebou stojícího Mirandu.
     
    42
    Nebezpečí také na druhé straně! Opět na sebe vzal zodpovědnost Sergio Canales, který i v tomto případě pálil levačkou, leč jen kousek vedle středu brány, Badía si připsal poměrně jednoduchý zákrok.
     
    43
    Akce celku ze Sevilly pokračovala. Andrés Guardado udělal kličku Gutimu a z levé strany nabízel balón před bránu. Badía na míč nedosáhl, zaskočil za něj Enzo Roco, obranný odkop nasměroval mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    44
    Andrés Guardado naznačil centr, aby nakonec ještě posunul míč k pravé lajně na Sabalyho. Proti jeho centru do šestnáctky vyskočil nejvýše stoper Gonzalo Verdú.
     
    45
    V samotném závěru úvodního dějství domácí rozehrávali ještě jednu standardku. Juan Miranda volil přímou střelu na bránu, tu vysoko přestřelil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Betisem a Elche gól nepřinesl. Aktivnějším mužstvem jsou podle očekávání domácí, jejich efektivita je ale nulová. Největší příležitost měl ve 21. minutě Willian José, jenž hlavičkoval do břevna, v pokračující akci Juanmi dopravil míč hlavou do sítě v ofsajdu. Dvakrát také nebezpečně zahrozil Sergio Canales, v obou případech ovšem vyšel ze situace vítězně hostující gólman Edgar Badía. Hosté zatím plní svou taktiku, a sice bránit a pokusit se co nejdéle udržet bezbrankový stav, případně překvapit konkurenta z nějakého protiútoku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Helibelton Palacios, přichází Josan.
     
    47
    Zatímco domácí kouč Manuel Pellegrini do sestavy nesáhl, tak hostující kouč Francisco Rodríguez jednu změnu udělal, se žlutou kartou hrajícího Palaciose nahradil Josan.
     
    48
    Polovysoký centr Juana Mirandy od levé lajny měl oči. Balón postupně proskákal pokutovým územím jen těsně kolem Canalese, jenž by zakončoval sám z úrovně penalty.
     
    49
    Na žluté karty máme vyrovnáno. Domácí kapitán Andrés Guardado odehrál balón, aby vzápětí úplně zbytečně stoupl na pravou nohu Gutimu.
     
    50
    Sergio Canales nyní v roli toho, kdo přihrával. Ani on ovšem nenašel hráče ve stejném dresu, vysoký balón odhlavičkoval pryž z šestnáctky Kike Pérez.
     
    51
    Útočnou akci Elche zastavil zdviženým praporkem pomezní rozhodčí. V ofsajdu zůstal Ezequiel Ponce, jeho zakončení bylo navíc.
     
    52
    Přenesení hry Andrési Guardadovi nevyšlo. Na balón čekal Youssouf Sabaly, avšak Mojica jej předskočil a Fékir jej následně zastavil nedovoleným způsobem.
     
    53
    Kousek za velkým pokutovým územím si balón připravil na střelu Raúl Guti. Zkusil hrací předmět technicky zakončit na zadní tyč, houf hráčů před sebou neprostřelil.
     
    54
    Sám proti dvěma Nabil Fékir neměl moc šancí na úspěch. Hrál po levé ruce na Andrése Guardada, jeho nepovedený centr skončil v rukavicích gólmana.
     
    55
    Mezi dvojicí protihráčů se prosmýkl Willian José, načež špičkou kopačky posunul balón k nohám Sergia Canalese, jemuž nevyšla klička proti Gumbauovi po lajně.
     
    56
    Juanmi mohl, a nejspíše i měl, nahrávat z hranice šestnáctky doprava na volného Fékira. Místo toho pálil a trefil jen obětavě skluzujícího Roca.
     
    57
    Další Juanmiho zakončení bylo o poznání nebezpečnější! Nejlepší střelec Betisu v sezóně mířil po zpracování na prsa a odrazu míče od země k pravé tyči, Badía se zaskočit nenechal.
     
    58
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Andrés Guardado, přichází Joaquín.
     
    58
    Volný přímý kop vybojoval Nabil Fékir. Kličkou k čáře viditelně překvapil osobního strážce v podobě Gerarda Gumbaua, ten soka zastavil stažením za dres k zemi.
     
    59
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Gonzalo Verdú, přichází Antonio Barragán.
     
    59
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Fidel, přichází Tete Morente.
     
    60
    Bezbrankové skóre přetrvává i po křižném zakončení Nabila Fékira levou nohou. Střela francouzského fotbalisty proletěla o dobré dva metry vedle brány.
     
    61
    Již delší čas platí, že Elche jenom brání a nechává kombinovat soupeře. Tlak domácího celku je s přibývajícími vteřinami vyšší a vyšší, výsledek to ovšem zatím nepřineslo.
     
    62
    Neuvěřitelně si Nabil Fékir poradil proti zdvojení. Tělem skvěle pokryl balón a počkal si na nedovolený zákrok, jehož se dopustil Diego González.
     
    63
    Sám Fékir přímý kop rozehrál, leč nevedl si vůbec dobře. Míč podkopl až příliš, ten pak přeletěl všechny fotbalisty stojící v pokutovém území.
     
    64
    Stoper Germán Pezzella zvládl hlavou odvrátit nebezpečí před Poncem, od téhož hráče pak chystal nepříjemný úder do čela. Naštěstí to vypadá, že po překvapivém nárazu bude v pořádku.
     
    65
    Jestli si domácí na někoho musí dávat pozor, je to Johan Mojica. Ne poprvé si dnes vytvořil vlevo prostor na centr a defenziva celku ze Sevilly měla velké štěstí, že Raúl Guti nezvládl ve skluzu zamířit přesně.
     
    66
    Co chybělo, aby se po centru Fékira dostal k míči Willian José. V poslední chvíli před brazilským útočníkem přizvedl míč Gerard Gumbau.
     
    67
    Po úderu do obličeje zůstal na zemi ležet Juan Miranda. Jasný faul Teteho Morenteho, jenž může být rád, že vyvázl bez žlutého trestu.
     
    68
    Juanmi si nevěřil na střelu, ještě zkusil píchnout míč k Joaquínovi. Před klubovou legendou zvládl zakročit Enzo Roco, Edgar Badía po malé domů odkopával na útočnou polovinu.
     
    69
    Přestože Johan Mojica fauloval Nabila Fékira, tak si sám ublížil. Při dopadu totiž nechal pravou ruku pod sebe, vypadá to na problém s ramenem.
     
    70
    Pokračuje ošetřování hostujícího fotbalisty. Toho zdravotníci zvládli odvést za postranní čáru, takže hra může pokračovat, domácí chvíli budou hrát proti deseti.
     
    71
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Johan Mojica, přichází Lucas Olaza.
     
    72
    Betis měl k dispozici rohový kop. Po krátké rozehrávce Youssouf Sabaly centroval na hlavu Marca Bartry, Španěl mířil v lehkém záklonu nad břevno.
     
    73
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Willian José, přichází Borja Iglesias.
     
    73
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Juanmi, přichází Cristian Tello.
     
    74
    Je pochopitelné, že fotbalisté Elche drží čas, jak e to jen možné. Počínání Gutiho už bylo trochu za hranou, když po faulu odkopl míč od místa přestupku, žluté kartě unikl.
     
    75
    Na hráčích v zeleno-bílých dresech je patrná přibývající frustrace. Není divu, protož jsou lepším týmem, ale dlouhou dobu marně dobývají Badíovu svatyni.
     
    76
    Poprvé se chtěl o hry zapojit Cristian Tello. Čekal na zadní tyči, kde jej hledal Paul Akouokou, Diego González ovšem vyskočil a balón nasměroval o rukavic brankáře.
     
    77
    Nyní už se Cristian Tello míče dočkal. Zkusil vymotat Gerarda Gumbaua, což se mu nepodařilo, vybojoval však alespoň standardku v podobě rohového kopu.
     
    78
    A znovu Tello, který přenesl hru k pravé lajně na Youssoufa Sabalyho. Po rychlém zpracování následoval polovysoký pas do šestnáctky, skvěle zapracoval Diego González.
     
    79
    Příliš dlouho Edgar Badía otálel s rozehrávkou odkopu od brány. Pohárek trpělivosti arbitra Alberoly přetekl, brankáři Elche udělil žlutou kartu.
     
    80
    Centr Juana Mirandy z levé strany měl výrazně lepší parametry. Proti míči z brány vystartoval Edgar Badía a s jistotou ho vyboxoval mimo pokutové území.
     
    81
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Juan Miranda, přichází Alex Moreno.
     
    81
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Nabil Fékir, přichází William Carvalho.
     
    82
    Pokud by Elche udeřilo z ojedinělé akce, zasadilo by Betisu zřejmě smrtící ránu. Dobře však zapracoval Marc Bartra, který zvládl zblokovat solidní ránu Gutiho.
     
    82
    Elche právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, další akce Elche končí gólem a jasně horší mužstvo je rázem blízko třem bodům! Gumbau vymyslel po pravé straně parádní oblouček na Josana, který nejenže udržel míč ve hře, ale ještě vymyslel parádní pas před bránu na TETEHO MORENTEHO a ten z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného Silvu.
     
    84
    Žlutá karta na obě strany. Kousek za polovinou hřiště hrál proti pravidlům Kike Pérez, načež faulovaný Alex Moreno neudržel nervy na uzdě, trest proto putoval i na jeho konto.
     
    85
    Elche je při chuti. Psychická výhoda je bezpochyby na jeh straně, zatímco domácí favorit marně hledá motivaci. Byl velkým favoritem, nyní to vypadá, že více jak bod nemá šanci vybojovat.
     
    86
    Křeče trápí Kikeho Peréze, který tak s největší pravděpodobností bude muset střídat. Lze očekávat, že si pár vteřin na trávníku poleží, další ztracené vteřiny se hodí.
     
    87
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Kike Pérez, přichází Pere Milla.
     
    88
    Joaquín prokličkoval mezi dvěma protihráči, aby vzápětí zvládl posunout balón na Sabalyho, jeho dlouho letící centr schoval gólman Badía v rukavicích.
     
    89
    Opět si o slovo řekl Joaquín, který pro změnu sám centroval od pravé lajny. Chtěl balón přetáhnout na Cristiana Tello, mimo jeho dosah míč přizvedl Lucas Olaza.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    90+1
    Dalekonosná rána Teteho Morenteho byla propagačního charakteru. Balón netrefil vůbec dobře, přízemní pokus doputoval o několik metrů vedle pravé tyče.
     
    90+2
    Z levé strany šestnáctky centroval do pokutového území Cristian Tello. Iglesias hlavičkový souboj prohrál, posléze při snaze zasáhnout odražený míč Sergio Canales promáchl.
     
    90+3
    Třešničku na mizérii Betisu dal Paul Akouokou. Po skluzu Olazy na svou osobu neustál situaci nervově a ležícího protihráče kopl do břicha. Arbitr Alberola inkriminovaný moment velmi dobře viděl a záložníka vyloučil.
     
    90+4
    Alex Moreno chtěl odčinit zaváhání při inkasovaném gólu, kdy vůbec nezachytil pohyb asistujícího Josana. Zleva vyslal zajímavý balón na zadní tyč, odkud Youssouf Sabaly po rychlém zpracování pálil o kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    90+5
    Posledního protihráče před sebou měl Gerard Gumbau. Viditelně neměl dostatek sil, takže místo kličky na Bartru nabral směr levá lajna, kde podržel cenné vteřinky.
     
    90+6
    Zřejmě poslední příležitost Betisu na vyrovnání zhatil Borja Iglesias. Věřil si proti dvěma protihráčům, ale důvěra v sebe sama mu nevyšla, o kulatý nesmysl přišel.
     
    90+7
    Hosté podnikli zajímavý protiútok, kdy tři hráči v černém směřovali proti jedinému obránci. Akci ovšem Tete Morente zhatil v zárodku nepřesným přenesením hry doprava k Millovi.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 10:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 9:14.
     
    Betis si výrazně zkomplikoval boj o kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů. Na domácí půdě nepotvrdil roli favorita a Elche podlehl nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.

    Hostům vyšla taktika vytrvalého bránění a spoléhání na rychlé protiútoky. Rozhodujícím momentem střetnutí se stala akce z 82. minuty, kdy Gumbau obloučkem po pravé straně vyslal Josana, ten nahrál před bránu Tetemu Morentemu, který z bezprostřední blízkosti vyzrál na Silvu. Domácí na inkasovaný gól nenašli odpověď, v nastaveném čase naopak ještě přišli o vyloučeného Paula Akouokoua.

    Svěřenci kouče Rodrígueze se díky vítězství vzdálili z třináctého místa sestupovým pozicím na rozdíl devíti bodů. Betis zůstává pátý s tříbodovým mankem na trojici celků před sebou. (23:01:51)

    Milan Huppert

    Branky: 82. Morente (Josan)

    Karty:   49. Guardado (RBE), 84. Moreno (RBE) – 26. Palacios (ELC), 79. E. Badía (ELC), 84. K. Pérez (ELC)   90+3. Akouokou (RBE)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 10:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 9:14.
    Real Betis: Rui Silva – Sabaly, Pezzella, Bartra, Miranda (81. Moreno) – Akouokou, Guardado (C) (58. Joaquín) – Canales, Fékir (81. W. Carvalho), Juanmi (73. Tello) – José (73. Iglesias).
    Náhradníci: C. Bravo – Bellerín, W. Carvalho, González, Iglesias, Joaquín, Moreno, Rodri, G. Rodríguez, Ruibal, V. Ruiz, Tello.

    Trenér: Manuel Pellegrini

    Elche CF: E. Badía – Palacios (46. Josan), Roco, Verdú (C) (59. Barragán), González, Mojica (71. Olaza) – K. Pérez (87. P. Milla), Guti, Gumbau – Ponce, Fidel (59. Morente).
    Náhradníci: Casilla, López – Barragán, Bigas, Josan, Marcone, P. Milla, Olaza, Pastore, Piatti, Morente.

    Trenér: Francisco Rodríguez

    Rozhodčí: Alberola – Sobrino, Hernández
    bahis siteleri