Mallorca – Alavés 2:1 (kon.) | Real Betis – Elche 0:1 (kon.) | Villarreal – Valencia 2:0 (kon.)
konec
RCD Mallorca
2:1 (2:0)
Deportivo Alavés
Úterý 19.04.2022, 19:00 • Iberostar Estadi (Palma de Mallorca) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Vítám všechny fanoušky španělského fotbalu, jelikož LaLiga má na programu třiatřicáté kolo, v němž na sebe narazí RCD Mallorca a Deportivo Alavés.
     
    V souboji týmů, které bojují o záchranu ve španělské nejvyšší soutěži bude favoritem Mallorca, která je s devětadvaceti body na osmnácté pozici. Domácí celek je pouze díky horšímu skóre namočené na sestupových pozicích, a tak by mu dnešní vítězství výrazně pomohlo. Jenomže tři body potřebuje také poslední Deportivo Alavés, které na dnešního soupeře ztrácí čtyři body.

    Oba celky v posledních pěti duelech čtyřikrát prohrály a jednou zvítězily. Zatímco Mallorca prohrála s Elche 0:3, tak Alavés v domácím prostředí porazil Vallecano 1:0.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který startuje zhruba za čtyřicet minut. Mírným favoritem bude domácí Mallorca, avšak také Alavés potřebuje získat vítězství. Již jsou známé sestavy, a tak se na ně za pár okamžiků podíváme.
     
    Úvodní sestavy:

    RCD Mallorca: S. Rico – Maffeo, Valjent, Raíllo, Oliván – Kubo, Sevilla, Baba, D. Rodríguez – Prats – Muriqi.
    Náhradníci: Reina – Hoppe, Battaglia, Gayá, Llabres, Niño, Lee Kang-in, Russo, Grenier, A. Sánchez, Ángel Rodríguez.
    Trenér: Javier Aguirre.

    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Navarro, Laguardia, Lejeune, R. Duarte – Escalante, Loum – Méndez, García, Rioja – Joselu.
    Náhradníci: Sivera – Jason, M. Vallejo, Guidetti, Pina, Moya, De la Fuente, Tenaglia, Martín, Pons, Pellistri, Miazga.
    Trenér: Julio Velazquez

    Rozhodčí: César Soto – Carlos Álvarez, Diego Sánchez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to, jelikož César Soto dal pokyn k zahájení zápasu. O úvodní výkop se postarala Mallorca, ale její snažení nebylo úspěšné.
     
    2
    Florian Lejeune si na levé straně pomáhal rukama a trefil loktem Abdóna Pratse. Jenomže hlavní rozhodčí situaci neviděl, a tak domácí celek jen vhazuje.
     
    3
    Do dnešního zápasu nastoupila Mallorca v červených dresech, naopak Deportivo Alavés hraje v bílé sadě.
     
    4
    Střetnutí se zatím odehrává mezi šestnáctkami a ani jeden z týmů si balonu neužije příliš dlouho. Na levé straně zůstal ležet Dani Rodríguez, ale podle rozhodčích se o faul nejednalo.
     
    5
    V páté minutě Deportivo vybojovalo rohový kop z pravé strany.
     
    5
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Centr od rohového praporku zamířil na zadní tyč, kde si FLORIAN LEJEUNE možná pomohl lehkým faulem. Navíc francouzskému obránci spadl míč nikam do oblasti ramene a poté balon zamířil k levé tyči, kam se Sergio Rico včas nedostal. Celá situace se prohlížela na videu a César Soto viděl hru rukou – branka tak neplatí.
     
    8
    Dlouhé rozhodování je u konce a pokračuje se za bezbrankového stavu. Oba celky tak mohou pokračovat ve stejné taktice, kterou si určily před zápasem.
     
    9
    Trochu to vypadá, že Deportivo bude v psychické výhodě. Jenomže souboj se začíná hodně kouskovat, protože týmy hrají za hranicemi pravidel.
     
    11
    Mallorca právě vstřelila branku!
    Jelikož branka Alavésu neplatila, tak se domácí celek ujímá vedení! Salva Sevilla poslal centr před branku a balon byl na první tyči prodloužen. Celou situaci uzavíral Pablo Maffeo, jenž situaci vrátil před branku, kde se nacházel pohotový ABDÓN PRATS, jenž míč uklidil do levé šibenice branky – 1:0. Asistence: Pablo Maffeo.
     
    13
    Pokud by střetnutí skončilo tímto výsledkem, dostalo by se Deportivo ještě pod větší tlak. Ovšem aktuálně sledujeme akci hostujícího celku.
     
    14
    Centr z levé strany mířil před branku, kde se nacházel Edgar Méndez, který sice předskočil soupeře, ale na kratší balon nedosáhl.
     
    15
    Patnáct minut hry je minulostí a my už viděli dvě branky. Zatímco gól Deportiva neplatil, tak branka domácích ano. Právě Mallorca je aktuálně v lepší pozici.
     
    16
    Hráči v bílých dresech jsou znovu u balonu, jenomže Joselu vyslal pas na pravou stranu, který zamířil mimo hrací plochu.
     
    17
    Vedat Muriqi dělal vše proto, aby udržel balon na hrací ploše. Podařilo se mu to, ale Mallorca začíná další útočnou akci od vlastního brankáře.
     
    18
    Zatím sledujeme střetnutí, které je více bojovné a moc hezkých akcí nevidíme. Další akce hostujícího celku byla tažená po pravé straně, ale balon zamířil blízko brankáři.
     
    20
    Znovu se hra přerušuje, protože Salva Sevilla se dopustil faulu. Hostující tým je znovu u míče a kombinaci začíná na vlastní polovině hrací plochy.
     
    21
    Mallorca vymyslela pas za obranu, kam si nabíhal také Dani Rodríguez. Jenomže celou situaci přečetl Florian Lejeune a domácího hráče odzbrojil.
     
    22
    Po laciné ztrátě se k balonu dostal Abdón Prats, který z levé strany vápna nezvládl přihrávku na lépe postaveného spoluhráče. Vedat Muriqi tak dostal míč pouze na paty a už s ním nemohl nic dělat.
     
    23
    Takefusa Kubo se dostal ze složité situace a pokračoval na střed hrací plochy. Následně japonský záložník přenesl hru na pravou stranu, ale balon opustil hrací plochu.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Iddrisu Baba (RCD Mallorca), který u středového kruhu fauloval Manua Garcíu.
     
    25
    Florian Lejeune chtěl odehrát balon, kterým trefil Joselua do obličeje. Rozhodčí na malou chvíli hru přerušili, protože hostující hráč šel k zemi.
     
    26
    Centr z levé strany přizvedl Florian Lejeune, a tak Fernando Pacheco musel být pozorný. Jenomže Vedat Muriqi avizuje, že byl faulován a mohl by se pískat pokutový kop.
     
    28
    Deportivo kombinovalo na levé straně, kde přihrávku zachytil Iddrisu Baba, který balon vyvezl do útoku. Vše udělal správně, tedy až do nepřesného centru.
     
    29
    Hostující celek táhl další útočnou akci po levé straně, ale následný centr zablokoval slovenský obránce Martin Valjent.
     
    30
    Po třiceti minutách hry se znovu přerušilo, jelikož nedovoleným zákrokem se prezentoval Dani Rodríguez. Standardní situaci rozehrával Manu García, ale vybojoval pouze autové vhazování.
     
    31
    Možná by se mohl pískat pokutový kop, ale až v přerušené hře. Jelikož Salva Sevilla zatáhl za ruku Gonzalem Escalantem, který mířil za centrem z levé strany.
     
    32
    Po dalším zákroku se přerušovalo, ale k shlédnutí videa nedošlo. Deportivo Alavés se tak pokutového kopu nedočkalo, ale myslím si, že mohlo, protože zatažení za ruku bylo zjevné.
     
    34
    Standardní situaci hostujícího celku odvrátil Vedat Muriqi za šestnáctku, kde se do balonu opřel Edgar Méndez. Jeho tvrdý pokus mířil do pravého spodního rohu branky, kam se dostal také Sergio Rico.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Manu García (Deportivo Alavés), který podrazil pronikajícího soupeře.
     
    37
    První poločas míří do své koncovky a zatím šťastnější je Mallorca. Zatím ale nesledujeme fotbal, který by fanoušky zvedal ze sedadel.
     
    39
    Poslední minuty se hraje spíše mezi vápny. Více se o kombinační hru snaží Deportivo Alavés, které potřebuje nutně zabrat.
     
    40
    Z levé strany odcentroval Rubén Duarte, který poslal pas kousek za nabíhajícího spoluhráče. Gonzalo Escalante hlavičkoval v krkolomné pozici jen nad branku.
     
    42
    Gonzalo Escalante odehrál míč a následně došlápl na achilovku Iddrisue Baby. První poločas se dál kouskuje a myslím, že podobný průběh budeme sledovat také po změně stran.
     
    43
    Balon na prsa si na levé strany šestnáctky zpracoval Joselu, jehož placírka poslala balon k první tyči. Spíše propagační pokus si pohlídal Sergio Rico.
     
    44
    Na pravé straně zůstal osamocený Ximo Navarro, který poslal přízemní centr před branku, Jenomže domácí obránci balon znovu spolehlivě odehráli.
     
    45
    Dlouhým autem se prezentoval Brian Oliván a na první tyči míč za sebe prodlužoval Vedat Muriqi. Z branky musel vystartovat Fernando Pacheco, který byl v situaci první.
     
    45+1
    V nastaveném čase Deportivo Alavés vybojovalo ještě rohový kop. Centr od praporku byl poslán na první tyč, kde jej nezkrotil nikdo v bílém.
     
    45+2
    Po propadnutí hostujícího celku uviděl žlutou kartu Gonzalo Escalante (Deportivo Alavés), který se odhodlal ke skluzu a trefil soupeře.
     
    45+3
    Patičkou uvolnil spoluhráče u postranní lajny Dani Rodríguez, Brian Oliván následně chtěl centrovat a vybojoval jen autové vhazování.
     
    45+4
    Mallorca právě vstřelila branku!
    V poslední nastavené minutě přišlo dlouhé vhazování, kterého se chopil Brian Oliván. Hostující obrana míč odvrátila k Danimu Rodríguezovi, který viděl zády k brance postaveného VEDATA MURIQIHO. Kosovský ofenzivní hráč se rychle otočil, prohodil míč mezi obránci a z úhlu přesně zakončil na zadní tyčku – 2:0. Asistence: Dani Rodríguez.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Sledovali jsme spíše bojovný první poločas, po kterém Mallorca vede už 2:0. V úvodní části hry bylo k vidění hodně faulů, ale také neuznaná vedoucí branky Deportiva. A tak domácí celek našel odpověď a po gólu Abdóna Pratse se ujal vedení. Jenže poté znovu měl trochu více ze hry Alavés, ale v nastaveném čase jej srazil na kolene ještě Vedat Muriqi. Uvidíme, co si pro nás mužstva připraví po přestávce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Pokračujeme ve druhém poločase, v němž se Deportivo Alavés tlačilo na útočnou polovinu, Jenomže ještě před vápnem přišla ztráta, a tak se kormidlo hry otáčí.
     
    47
    Dlouhý pas z pravé strany odhlavičkoval Pablo Maffeo, ale balonu se pak chopil Luis Rioja. Po chvíli posílal střílený centr Rubén Duarte, jenomže Sergio Rico si situaci před brankou pohlídal.
     
    48
    Při pohledu na zelený pažit to vypadá, že oba týmy pokračují v základních sestavách. Deportivo pak je stále aktivnější a snaží se něco s výsledkem udělat.
     
    50
    Pablo Maffeo si na pravé straně narazil míč se spoluhráčem a poté přihrával před branku. Jenomže Florian Lejeune byl dobře postavený a míč odehrál do bezpečí.
     
    51
    Na levé straně se rozeběhl Vedat Muriqi, který vnikl do šestnáctky a přihrával pod sebe. O zakončení se pokoušel Takefusa Kubo, jenž avizuje hru rukou.
     
    52
    Podle opakovaných záběrů je vidět, že balon narazil do boku bránícího hráče. Hlavní rozhodčí ukazuje japonskému hráči, že pokutový kop z toho nebude.
     
    53
    Mallorca v posledních minutách výrazně přidala, ale zatím bez gólové radosti. Následně Deportivo vybojovalo rohový kop, ale ani ono nic moc nevymyslelo.
     
    54
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Iddrisu Baba, přichází Rodrigo Battaglia.
     
    55
    Domácí mužstvo je znovu pod tlakem, ale další akci Alavésu zastavila faulem ve středovém kruhu. Následně pas za obranu posílal Rubén Duarte, ale situaci si pohlídal brankář Sergio Rico.
     
    56
    Zakončením zpoza vápna se prezentoval Manu García, jehož pokus byl tečovaný, a tak před brankářem míč ještě skočil. Sergio Rico se ale včas dostal do spodního rohu branky a balon vyrazil.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Edgar Méndez (Deportivo Alavés), který ve skluzu zvedl podrážku a trefil domácího hráče.
     
    59
    Hostující celek vyslal pas na levou stranu, odkud Pablo Maffeo zahrál hlavou k brankáři. Mallorca se vydala na druhou stranu, ale z levé strany šestnáctky nevystřelil Dani Rodríguez
     
    60
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Edgar Méndez, přichází Facundo Pellistri.
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Gonzalo Escalante, přichází Miguel De la Fuente.
     
    61
    Na centr z levé strany nedoskočil Miguel De la Fuente a za ním v náběhu byl ještě Facundo Pellistri. Jenomže druhý střídající hráč v těžké pozici nezvládl zpracování.
     
    62
    Manu García dával kolmou přihrávku na nabíhajícího Miguela De la Fuentea. Jenomže na zem se položil Martin Valjent, který nebezpečnou situaci zastavil.
     
    63
    Deportivo Alavés se znovu nacházelo na útočné polovině, kde probíhala kombinace, která byla zastavena faulem. Hostující celek bude rozehrávat standardní situaci.
     
    64
    Na pravé straně se rozeběhl Pablo Maffeo, který už po zemi přihrával před branku. Jenomže Deportivo situaci zvládlo a hru otočilo. Před druhou brankou znovu úřadoval slovenský obránce Martin Valjent.
     
    66
    Střetnutí by pomohlo, kdyby Alavés dal branku, která by znovu rozvířila vody. Jenomže hra je znovu přerušená a na hrací plochu míří lékařský tým domácích.
     
    68
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Brian Oliván, přichází Lee Kang-in.
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Abdón Prats, přichází Giovanni González.
     
    69
    Po ošetření je Rodrigo Battaglia v pořádku a může se vrátit zpátky na zelený pažit. Do konce normální hrací doby zbývá jednadvacet minut.
     
    70
    Střetnutí i ve druhém poločase je hodně soubojový a moc hezkých příležitostí nevidíme. Pro nestranného diváka není duel nějak strhující, ale potkávají se týmy, které bojují o účast v příští sezóny LaLigy.
     
    71
    Za obranu si nabíhal Vedat Muriqi, který si nabíhal do těsného ofsajdu. Hra byla ale přerušená až po zakončení, které kosovský útočník namířil do vybíhajícího Fernanda Pachecoa.
     
    73
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Střetnutí má nový náboj, jelikož si Mallorca vsítila vlastní branku! Centrem zprava se prezentoval Joselu, jehož snažení poslal nechytatelnou hlavičkou ANTONIO RAÍLLO, který tak nedal šanci Sergiu Ricovi 2:1.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Mamadou Loum (Deportivo Alavés).
     
    74
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Mamadou Loum, přichází Tomás Pina.
     
    76
    Deportivo rozehrávalo další standardní situaci, avšak Rodrigo Battaglia odhlavičkoval míč do bezpečných míst.
     
    78
    Poslední celek tabulky je stále na útočné polovině, ale centr z levé strany před branku neprošel. Deportivo klidně ještě může alespoň vyrovnat.
     
    79
    Dalším centrem z levé strany se prezentoval Luis Rioja, který na zadní tyči našel jen soupeře. Po chvíli přišel pas z druhé strany, ale balon zamířil jen do boční sítě.
     
    80
    Vstupujeme do poslední desetiminutovky, v nímž bude Deportivo Alavés myslet na vyrovnání. Hostující tým hned na začátku bude rozehrávat rohový kop.
     
    81
    Centr od rohového praporku zamířil na první tyčku, odkud jej odvrátil Vedat Muriqi. Po chvíli Alavés nezvládl přihrávku, a tak se bude kopat od domácí brány.
     
    82
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Takefusa Kubo, přichází Fernando Niño.
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Salva Sevilla, přichází Antonio Sánchez.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Vedat Muriqi (RCD Mallorca).
     
    84
    Hostující celek rozehrával další rohový kop, jenomže na následný centr nedoskočil Florian Lejeune. Mallorca přežila další nepříjemnou situaci a bude vhazovat.
     
    88
    Na levé straně se soupeře snažil rozhýbat Luis Rioja, který přes soupeře neprošel. Po chvíli se Mallorca dostala k míči, ale čeká ji ještě těžká koncovka.
     
    89
    Hráči v červených dresech vybojovali faul, po kterém centr letěl do pokutového území, Po chvíli se srazili hned tři hráči a dva z nich byli v červených dresech.
     
    90
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Rubén Duarte, přichází John Guidetti.
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Ximo Navarro, přichází Martín.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ještě osm minut.
     
    90+3
    V posledních minutách se Deportivo nemůže usadit na útočné polovině. Naopak došlo k chybě, po které šel sám Fernando Niño, ale jeho laxní zakončení mířilo do brankáře. Jenomže celé situaci předcházel ofsajd.
     
    90+5
    Hlavičkovanou na útočné polovině Alavésu ukončil Antonio Sánchez. Domácí celek tak vyrazil do akce, ale na levé straně nic kloudného nevymyslel.
     
    90+6
    Deportivo je sice u balonu, ovšem nachází se s ním daleko od branky. Jednoduchým nákopem mířil míč na hranici vápna, odkud byl pokus Joselua zablokovaný. Po chvíli přišel ještě jeden slabý pokus, kterého se chopil brankář Sergio Rico.
     
    90+6
    Žlutou kartu dostává Víctor Laguardia (Deportivo Alavés), který protestoval proti rozhodnutí rozhodčího. Hostujíc celek se totiž dožadoval odpískání pokutového kopu.
     
    90+7
    Žlutou kartu dostává John Guidetti (Deportivo Alavés), jenž je dalším potrestaným hráčem za protesty.
     
    90+9
    Ve středovém kruhu byl faulován Víctor Laguardia a Deportivo vyšle pas až do šestnáctky, kam míří také Fernando Pacheco.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    Záchranářský duel lépe zvládla Mallorca, která se díky získaným třem bodům posunula mimo sestupové pozice. Domácí celek se aktuálně nachází na šestnácté příčce LaLigy, naopak Deportivo zůstává poslední a sedmnácté místo se mu vzdálilo na šest bodů.

    Samotné střetnutí přineslo hodně soubojů, ale bylo napínavé až do poslední minuty. Avšak Alavés už nestihl srovnat, a tak se znovu přiblížil sestupu.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního večera. (21:07:38)

    Michal Luxa

    Branky: 11. Prats (Maffeo), 45+4. Muriqi (D. Rodríguez) – 73. Raíllo (vla.)

    Karty:   24. Baba (MLR), 83. Muriqi (MLR) – 35. García (DAL), 45+2. Escalante (DAL), 57. Méndez (DAL), 74. Loum (DAL), 90+6. Laguardia (DAL), 90+7. Guidetti (DAL)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 25:15.
    RCD Mallorca: S. Rico – Maffeo, Valjent, Raíllo, Oliván (68. Lee Kang-in) – Kubo (82. Niño), Sevilla (82. A. Sánchez), Baba (54. Battaglia), D. Rodríguez – Prats (68. G. González) – Muriqi.
    Náhradníci: Reina – Hoppe, Battaglia, Gayá, Llabres, Niño, Lee Kang-in, Russo, Grenier, A. Sánchez, Ángel Rodríguez, G. González.

    Trenér: Javier Aguirre.

    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Navarro (90. Martín), Laguardia, Lejeune, R. Duarte (90. Guidetti) – Escalante (60. De la Fuente), Loum (74. Pina) – Méndez (60. Pellistri), García, Rioja – Joselu.
    Náhradníci: Sivera – Jason, M. Vallejo, Guidetti, Pina, Moya, De la Fuente, Tenaglia, Martín, Pons, Pellistri, Miazga.

    Trenér: Julio Velazquez

    Rozhodčí: César Soto – Carlos Álvarez, Diego Sánchez
    bahis siteleri