Edmonton – Dallas 5:2 (kon.) | Arizona – Chicago 3:4 (po pr.) | Seattle – Colorado 3:2 (kon.)
Vegas – Washington 4:3 (po pr.)
konec
Edmonton Oilers
5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Dallas Stars
Čtvrtek 21.04.2022, 02:37 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    Dallas Stars

    Hostující Dallas letos odehrál sedmdesát šest zápasů a vybojoval v nich devadesát jedna bodů. S tímto ziskem drží Stars osmou pozici Západní konference. Boj o postup do play-off v závěru základní části svede s Vegas a Vancouverem. Venku ale Dallas rozhodně nepatří mezi zrovna nebezpečné týmy. V posledním duelu padl 2:4 na ledě Vancouveru a vrátil Canucks do boje o postup do play-off. Nejproduktivnějším hráčem Stars je Joe Pavelski s pětasedmdesáti body.
     
    Edmonton Oilers

    Domácí Edmonton je na tom o něco lépe. Ofenzivní duo Draisaitl, McDavid i v letošním ročníku baví fanoušky ledního hokeje. Oilers získali v šestasedmdesáti duelech celekm devadesát čtyři bodů a drží pátou pozici. Ve finiši základní části to tak vypadá, že Edmonton zahájí boje o Stanley Cup mimo svou halu. V posledním utkání na svém ledě přehrál vysoko 4:0 Vegas. Doma navíc ovládl deset z posledních jedenácti zápasů.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Ceci, Nurse, Bouchard, Keith, Barrie, Kulak, K. Russell – Puljujärvi, McDavid, E. Kane – Yamamoto, Draisaitl, Hyman – D. Ryan, Nugent-Hopkins, Foegele – Kassian, R. McLeod.

    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – M. Heiskanen, R. Suter, J. Klingberg, Lindell, Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Seguin, Peterson – A. Radulov, Jamie Benn, Studenič – Glendening, Faksa, M. Raffl..
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Edmonton bude hrát v tmavém, zatímco Dallas oblékne bílou sadu.
     
    Na úvod zazní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Edmonton i v dnešním souboji hraje o to, aby v play-off mohl začínat doma.
     
    00:29
    Radek Faksa se opřel do volného kotouče a pohotovou střelou jej poslal na domácí branku. Připravený Smith si připsal první zákrok.
     
    01:00
    Edmontonu se nepovedla rozehrávka na pravou stranu. Dlouhá rozehrávka směřující na Kanea prolétla na zakázané uvolnění.
     
    01:20
    Duncan Keith uklidnil rozehrávku Edmontonu za vlastní brankou, nicméně ani jeho rozehrávka nikoho v modrém dresu nenašla.
     
    01:42
    Kris Russell vybojoval volný puk před vlastní brankou a odrazem o mantinel jej poslal za modrou čáru. Úvodní minuty utkání jsou extrémně opatrné.
     
    02:10
    Jason Robertson se dpstal přes modrou čáru, ale jeho zakončení z těžké pozice směřovalo mimo tři tyče. Edmonton navíc získal odražený puk.
     
    02:27
    Další přechod Dallasu přes modrou čáru zastavilo postavení mimo hru. Jeden z hráčů v bílém dresu Stars projel do útočného pásma před kotoučem.
     
    03:12
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí celek se po rychlém útoku dostává do vedení! Po pravém křídle zavezl puk do útočného pásma Connor McDavid, který bekhendem přihrál před branku a EVANDER KANE měl snadnou práci! Asistence: Connor McDavid, Kris Russell.
    03:12 Evander KANE - 1:0
     
    03:36
    Dallas se ihned tlačil do útoku se snahou o odpověď. Joe Pavelski se dokonce dostal k volnému kotouči, ale proti přesile obránců s ním nic nezmohl.
     
    04:10
    Kris Russell skvěle zvládl souboj v rohu obranného pásma, ve kterém přitiskl soupeře k mantinelu a získal puk pro Oilers.
     
    04:42
    McDavid vymyslel další přihrávku do útočného pásma, kam si tentokrát sjel Yamamoto, nicméně tomu v zakončení zabránilo nedobré zpracování.
     
    05:09
    Hyman střílel od modré čáry, ale jeho slabou ránu hostující brankář dobře viděl a bez problémů zasáhl pravým betonem.
     
    05:31
    Scott Wedgewood si dal pozor i na střelu zápěstím z ostrého úhlu a pro změnu zakročil pravým betonem. Dallas se ne a ne dostat vpřed.
     
    06:17
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí celek bleskově přidává druhou branku a potvrzuje vynikající vstup do utkání. Edmonton se díky skvělému pohybu v útočnému pásmu dostal k několika zakončením, ale Dallas se skvěle bránil. Z ostrého úhlu se ale z dorážky prosadil DEREK RYAN! Asistence: Ryan McLeod.
    06:17 Derek RYAN - 2:0
     
    06:46
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Esa Lindell – 2 min., držení).
     
    07:06
    Dallas uspěl na vhazování v obranném pásmu a hráči v bílém kotouč ihned vyhodili přes celé kluziště až k domácí kleci.
     
    07:26
    McDavid si z pravé strany vybruslil do palebné pozice a zkoušel procedit kotouč za záda hostujícího brankáře. Scott Wedgewood s vypětím všech sil udržel puk na brankové čáře!
     
    08:06
    Miro Heiskanen vybojoval volný kotouč v obranném pásmu a bekhedem jej ihned vyhodil za modrou čáru. Edmonton musí rozjet akci od své klece.
     
    08:46
    Hosté v plném počtu.
     
    09:01
    Evander Kane se po levém křídle prosmýkl do útočného pásma a chtěl navázat na svou gólovou ránu ze čtvrté minuty. Hostující brankář si tentokrát pokryl prostor u tyčky.
     
    09:28
    Darnell Nurse si na modré čáře přehodil kotouč na forhend a vypálil zápěstím. Jeho zajímavý pokus zablokoval první soupeř.
     
    09:28
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Evander Kane.
     
    10:00
    Je za námi úvodních deset minut první třetiny a zatím sledujeme jednoznačné utkání. Uvidíme, zda se Dallas zvedne během přesilovky.
     
    10:26
    Domácí získali volný kotouč a Darnell Nurse jej ihned vyhodil po mantinelu za branku Dallasu. Hosté se zatím nejsou schopni usadit v útočném pásmu.
     
    11:06
    Jamie Benn na pravé straně útočného pásma ošálil obránce, nicméně jeho následnou pobídku směřující na modrou čáru protečoval soupeř za modrou.
     
    11:28
    Domácí v plném počtu.
     
    11:39
    Dallas právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Dallas sice nedokázal využít přesilovku, ale krátce po jejím skončení se prosadil. Roope Hintz zadovkou předal kotouč pod sebe a JASON ROBERTSON tečovanou střelou propálil Smithe! Asistence: Roope Hintz, John Klingberg.
    11:39 Jason ROBERTSON - 2:1
     
    12:12
    Domácí celek se ihned po obdržení branky tlačí zpátky do útoku. Zakončení z pravé strany prolétlo kolem zadní tyčky.
     
    12:37
    Kris Russell poslal přihrávku na modrou čáru, kde číhala volný Yamamoto, nicméně jeho dělovka skončila na bruslích obětavého obránce.
     
    13:10
    Seguin získal puk ve středním pásmu a rychle se zkoušel otočit. Osamocený kanonýr Dallasu ale trefil jen hráče Edmontonu.
     
    13:35
    Robertson se vrátil na modrou čáru a pomohl spoluhráčům v defenzivě. Autor dosud jediné branky Dallasu puk odehrál k mantinelu.
     
    14:05
    Hintz nabral rychlost ve středním pásmu a hnal se do ofenzivy. Na modré čáře se k němu vrátil Nurse, který soupeře vytlačil mimo palebnou pozici.
     
    14:35
    Connor McDavid se zjevil v defenzivní činnosti za vlastní brankou, kde získal puk a uklidnil rozehrávku z pohledu Edmontonu.
     
    15:06
    Robertson neustál souboj na útočné modré čáře a poroučel se k zemi. Důrazní zadáci Edmontonu tak opět získali volný puk pro sebe.
     
    15:28
    John Klingberg poslal přihrávku na levou stranu, kam se hnal Jamie Benn. Osamocený hráč Dallasu neměl proti přesile zadáků Edmontonu nárok.
     
    16:06
    Zach Hyman dostal přihrávku do jízdy na pravé křídlo a zápěstím zkoušel překvapit brankáře. Scott Wedgewood se skvěle přesunul a zasáhl!
     
    16:38
    Edmonton je v posledních minutách znovu jasně lepším týmem a nadále se tlačí do útoku. Defenziva Dallasu má plné ruce práce.
     
    17:10
    Smith vyjel za svou branku a zastavil prudké nahození po mantinelu. Brankář Oilers následně sklepl kotouč na Russella.
     
    17:35
    Tyson Barrie poslal přihrávku na modrou čáru, odkud střílel Cody Ceci, jehož dělovka příklepem skončila na bloku obětavých zadáků Dallasu.
     
    18:06
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Ceci tentokrát poslal střílenou přihrávku mezi kruhy, ale nikdo v tmavém dresu jeho pobídku netečoval.
     
    18:34
    Cody Ceci už je na ledě extrémně dlouhou dobu. Domácí hráč si navedl puk na střed a bekhendem jej nahodil na branku, kde zasáhla obrana Stars.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:22
    Yamamoto kouzlil na levé straně s kotoučem na hokejce, nicméně jeho pobídka směřující mezi kruhy skončila na Hintzově holi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce je na tom lépe domácí Edmonton. Kanadský celek vlétl do utkání ve velké tempu. Už ve 4. minutě se prosadil Evander Kane. V 7. minutě se pak z dorážky trefil Derek Ryan. Dallas se do hry dostal až ve 12. minutě brankou Jasona Robertsona.
     
    Střely na branku: 19 – 14
     
    Další třetina začne přibližně v 3:34.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Edmonton se ihned vydal do ofenzivy, ale přihrávka na modrou čáru nebyla přesná.
     
    20:36
    Zach Hyman se dostal na modrou čáru, kde se dobře otočil, ale nedokázal přesně přihrát na někoho v modrém dresu Oilers.
     
    21:12
    Zach Hyman se musel stáhnout do obranného pásma, kde pomohl spoluhráčům k zisku puku. Dallas hraje v úvodu druhé části opatrně.
     
    21:37
    Leon Draisaitl se s hokejkou v jedné ruce dostal k zakončení bekhendem, ale hostující brankář jeho překvapivé zakončení vykopl betonem.
     
    22:10
    Robertson na opačné straně zkoušel pozornost domácího brankáře střelou od mantinelu. Také gólman Oilers byl připraven.
     
    22:22
    Scott Wedgewood se přemístil k pravé tyči své branky a nepustil puk za svá záda. Gólman Dallasu si dnes nemůže stěžovat na nedostatek práce.
     
    23:03
    Tyler Seguin se před brankou Edmontonu natahoval po nahození z levé strany, ale už kotouč nedokázal tečovat mezi tři tyče.
     
    23:35
    Jamie Benn se ve středním pásmu zmocnil volného kotouče a rozehrál odrazem o mantinel. Pokračuje boj o každý metr ledové plochy.
     
    24:12
    Ryan McLeod číhal na modré čáře na přihrávku z rohu útočného pásma, nicméně nikdo v modrém dresu Edmontonu puk jeho směrem neposlal.
     
    24:26
    Radek Faksa po dobré kličce objel branku Edmontonu a snažil se bekhendem vrátit kotouč zpět do nebezpečného prostoru, kde zakročila domácí obrana.
     
    25:06
    Dallas právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Dallas udeřil jako blesk z čistého nebe! Po souboji za brankou si Smith dával pozor u levé tyčky, jenže puk se odrazil na brankoviště a ROOPE HINTZ jej doklepl do sítě! Asistence: Jason Robertson, Joe Pavelski.
    25:06 Roope HINTZ - 2:2
     
    26:02
    Smith musel znovu dávat pozor. Tentokrát jej dělovkou z levé strany prověřil Tyler Seguin, ale domácí brankář byl připraven.
     
    26:34
    Radek Faksa se stáhl do obranného pásma, nicméně proti přesile hráčů v modrém kotouč nevybojoval. Zatím sledujeme obrovský boj.
     
    27:12
    Smith si dal pozor na nahození po mantinelu, vyjel za svou klec a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Dallas nyní skvěle napadá.
     
    27:41
    Jesse Puljujärvi si sjel na přihrávku na levou stranu, prosmýkl se přes modrou čáru, ale z ostrého úhlu vůbec netrefil branku Dallasu.
     
    28:10
    Darrnell Nurse chtěl vyhodit puk obloučkem do středního pásma, jenže jeho pobídka skončila až na zakázaném uvolnění. Hra se vrátí před klec Oilers.
     
    28:34
    McDavid ustál souboj na levé straně útočného pásma a zakončil bekhendem. Hostující brankář zatím podává výborný výkon.
     
    29:03
    Russell střílel příklepem od modré čáry, nicméně jeho dělovka skončila vedle zadní tyčky. Nikdo v modrém puku navíc nezískal odražený kotouč.
     
    29:26
    John Klingberg dostal nabito k mantinelu na pravou stranu útočného pásma, ale jeho dělovka příklepem směřovala přímo na Smithe.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a zatím sledujeme vyrovnanou bitvu. Zejména v prostřední části se hraje o každý metr ledu.
     
    30:26
    Evander Kane dostal přihrávku na levou stranu a nahodil puk před branku. Scott Wedgewood se dokázal roztáhnout a kotouč vyrazil.
     
    31:12
    Derek Ryan poslal přihrávku na levou stranu útočného pásma, nicméně jeho pobídka skončila v moci obránce.
     
    31:36
    Ryan McLeod se za brankou zmocnil volného kotouče, přihrál na modrou čáru, nicméně Kris Russell pohotovou dělovkou minul branku.
     
    32:06
    Hyman objel branku soupeře, přehodil si kotouč na forhend a vypálil. Jeho rána ale zaduněla o zadní mantinel.
     
    32:39
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí Edmonton si bere zpět ztracené vedení! Kanadský celek se usadil v útočném pásmu. Od modré čáry přiletělo nahození, které brankář vyrazil jen před sebe a ZACH HYMAN puk pohotově dorazil do branky! Asistence: Leon Draisaitl, Evan Bouchard.
    32:39 Zach HYMAN - 3:2
     
    33:12
    Faksa přihrál na pravý kruh, odkud pohotově zakončil Luke Glendening, ale Smith jeho nedůraznou střelu viděl a s přehledem zakročil.
     
    33:46
    Hintz nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného, nicméně tam neměl nikoho ze spoluhráčů v bílém.
     
    34:21
    Domácí se usadili v útočném pásmu, ale jejich akce skončila nepřesným nahozením od mantinelu. Dallas nyní brání důrazně.
     
    34:44
    Cody Ceci nahodil puk do útočného pásma, kam si mu nesjel nikdo ze spoluhráčů. Odevzdaný kotouč tak získala jen obrana Stars.
     
    35:12
    Leon Draisaitl se po levém křídle dostal do útočného pásma, nicméně jeho pobídka směřovala mezi kruhy, kde neměl spoluhráče.
     
    35:34
    Radulov se zmocnil volného kotouče a zakončil příklepem. Jeho dělovka skončila na bruslích prvního rivala.
     
    36:03
    Yamamoto se dostal do útočného pásma, přihrál na modrou čáru, nicméně nikdo v modrém dresu následně nezakončil.
     
    36:42
    McDavid zakončil z levé strany útočného pásma, ale Scott Wedgewood jeho ránu zápěstím viděl v pravou chvíli a stačil zasáhnout.
     
    37:04
    Cody Ceci se po vyhraném vhazování v útočném pásmu opřel příklepem do volného kotouče, nicméně jeho dělovka zaduněla o mantinel.
     
    37:26
    Scott Wedgewood drží šance Dallasu na body z dnešního souboje! Tentokrát se před něj dostal Zach Hyman, ale bekhendem na brankáře Stars nevyzrál!
     
    38:00
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí Edmonton dvě minuty před koncem prostřední části odskakuje do vedení o dvě branky! Nahození od modré čáry tečoval za záda brankáře JESSE PULJUJARVI! Asistence: Evan Bouchard, Connor McDavid.
    38:00 Jesse PULJUJÄRVI - 4:2
     
    38:26
    Domácí brankář Smith vyjel ze své branky a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Dallas je průběhem druhé části pořádně zaskočený.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:26
    Tyler Seguin získal puk na modré čáře a bekhendem jej nahodil do útočného pásma, kde už neměl nikoho v bílém dresu Dallasu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část hry končí! Dallas sice dokázal vyrovnat zásluhou Hintze, ale ve 33. minutě vrátil Edmontonu vedení díky důrazu Zach Hyman. V závěru prostřední periody se navíc prosadil Jesse Puljujärvi a Edmonton vede po čtyřiceti minutách 4:2.
     
    Střely na branku: 40 – 25
     
    Další třetina začne přibližně v 4:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí Edmonton uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Kanadský celek se vydal do útoku, ale zakončení z pravé strany minulo branku.
     
    40:35
    Jesse Puljujärvi z pravého křídla zkusil prověřit pozornost hostujícího brankáře, ale ten si pokryl mezírku u brankové konstrukce.
     
    41:10
    Cody Ceci střílel zápěstím od modré čáry, nicméně jeho projektil skončil vedle zadní tyčky. Edmonton vlétl do třetí třetiny velmi aktivně.
     
    41:32
    Leon Draisaitl se dral vpřed po levém křídle, nicméně jeho průnik skončil na betonu připraveného brankáře Dallasu.
     
    42:06
    Hyman se parádní kličkou uvolnil na pravém kruhu, kde si puk přehodil na bekhend a vypálil. Jeho projektil ale prolétl těsně vedle zadní tyčky!
     
    42:28
    Další akce Edmontonu skončila příliš prudkou přihrávkou na zakázané uvolnění. Vhazování se přestěhuje zpět před domácí klec.
     
    43:03
    Edmonton si dal pozor také na ojedinělý výpad Dallasu. Kanadský celek se následně dostal do protiútoku, ale Zach Hyman minul branku.
     
    43:31
    Obrana Dallasu uklidňuje rozehrávku v obranném pásmu a zatím se nikam nežene. Naopak hokejisté Edmontonu pokračují v napadání.
     
    44:01
    Luke Glendening se snažil zrychli akci Dallasu přihrávkou na pravou stranu, nicméně jeho pobídka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    44:26
    Evander Kane byl příliš netrpělivý při přechodu přes modrou čáru a projel do útočného pásma ještě před kotoučem. Postavení mimo hru.
     
    45:10
    Hyman projel po pravé straně do útočného pásma, odkud poslal přihrávku před branku, nicméně Yamamoto na pobídku nedosáhl.
     
    45:27
    Derek Ryan se prodral do útočného pásma, kde si obhodil hned dva hráče v bílém, ale nedokázal zakončit kolem obránce.
     
    46:10
    Kris Russell poslal prudkou přihrávku na útočnou modrou čáru, nicméně tam neměl spoluhráče v modrém dresu.
     
    46:38
    Duncan Keith se dostal k volnému kotouči, obhodil si obránce v bílém a už nedokázal zakončit. Defenziva soupeře se stihla vrátit.
     
    47:06
    Ceci byl pod tlakem ve vlastním obranném pásmu, ale před dojíždějícím Klingbergem kotouč odehrál odrazem o mantinel do bezpečí.
     
    47:29
    Robertson poslal přihrávku do útočného pásma, nicméně tam neměl spoluhráče v dresu Dallasu. Hostující celek se jen těžko dostává do hry.
     
    48:06
    Domácí brankář Smith vyjel za svou klec, kde zastavil prudké nahození po mantinelu. Brankář Edmontonu následně rozehrál.
     
    48:26
    Zach Hyman se z levého křídla dostal do útočného pásma, kde se probil mezi kruhy a vypálil. Jeho pokus zápěstím se otřel o horní tyč!
     
    49:06
    Derek Ryan za brankou Dallasu dohrál jednoho ze soupeřů a pořádně jej přitiskl k hrazení. Edmonton získal kotouč a opět kombinuje před brankou Dallasu.
     
    49:32
    Joe Pavelski sice zavezl puk za branku Edmontonu, nicméně zkušený hokejista Stars puk dlouho neudržel.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a Edmonton stále drží dvoubrankové vedení. Scott Wedgewood nyní vytáhl důležitý zákrok proti Kassianovi.
     
    50:24
    Smith si dal pozor na ránu hostujícího kapitána Benna. Domácí brankář měl proti střele čistý výhled a připsal si snadný zákrok lapačkou.
     
    51:04
    Další akce Edmontonu skončila na zakázaném uvolnění. Vhazování se vrátí před klec kanadského mužstva.
     
    51:26
    Miro Heiskanen dostal nabito na levou stranu útočného pásma, nicméně jeho dělovka příklepem skončila vedle branky.
     
    51:40
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Zach Hyman – 2 min., vysoká hůl).
     
    52:10
    Pavelski projel po levém křídle do útočného pásma a od mantinelu nahodil kotouč před branku. Defenziva Edmontonu puk získala pro sebe a vyhodila jej do bezpečí.
     
    52:35
    Robertson se dostal do útočného pásma, ale jeho rána skončila na vnějším oblouku branky. Defenziva soupeře byla připravená.
     
    53:10
    Znovu se hráčům Edmontonu podařilo vyhodit puk přes celé kluziště. Dallasu se možná klíčová přesilovka dnešního souboje nevede podle představ.
     
    53:40
    Domácí v plném počtu.
     
    54:02
    Hyman ujel soupeřům po levém křídle, nicméně místo zakončení ještě zvolil bekhendovou přihrávku mezi kruhy, ale až k McDavidovi se puk nedostal.
     
    54:22
    Na opačné straně zakončoval Radek Faksa, ale Smith jistým výkrokem podtrhl svůj povedený výkon z dnešního souboje.
     
    55:10
    Ceci získal volný kotouč ve středním pásmu a odrazem o mantinel jej poslal dopředu. K volnému puku se nyní dostali jen zadáci Dallasu.
     
    55:23
    Tyler Seguin chtěl bekhendem procedit přihrávku do útočného pásma, ale od prvního soupeře se puk odrazil na střídačku.
     
    56:10
    Dallas se dostal vpřed po levé straně, nicméně akci hostujícího celku zastavilo postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    56:35
    Evander Kane dostal nabito na modrou čáru, odkud zakončil příklepem, ale jeho dělovka skončila vedle pravé tyčky hostující klece.
     
    57:00
    Scott Wedgewood je na střídačce a Dallas zkouší zdramatizovat závěr duelu v šesti bruslařích!
     
    57:26
    John Klingberg si sjel na přihrávku mezi kruhy, odkud pohotově vypálil příklepem, ale jeho dělovka skončila nad břevnem.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:19
    Domácí brankář Smith zkusil vypálit přes celé hřiště, ale Joe Pavelski jeho pobídku dokázal zastavit ve středním pásmu.
     
    59:03
    Robertson si našel odražený puk v útočném pásmu a bez váhání vypálil příklepem. Jeho dělovku domácí brankář Smith s přehledem vykopl betonem.
     
    59:18
    Domácí opět zkusili zakončit do odkryté klece, ale další nahození přes celé kluziště skončilo vedle branky.
     
    59:58
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Hosté už v závěru vsadili při hře bez brankáře vše na jednu kartu. S pukem se do útočného pásma dostal CONNOR MCDAVID a bekhendem trefil odkrytou klec! Asistence: Duncan Keith.
    59:58 Connor MCDAVID - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Edmonton zvládl domácí duel s Dallasem a vítězí 5:2. V závěrečné části dnešního utkání si už kanadský celek pouze hlídal dvoubrankové vedení a nikam se netlačil. Zakončení hráčů Dallasu navíc likvidoval skvělý Smith. V závěru hosté zkusili risk bez brankáře, který dvě sekundy před koncem potrestal Connor McDavid.
     
    Střely na branku: 50 – 36
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mike Smith (EDM) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4%, odchytal 60:00
    Scott Wedgewood (DAL) – 45 zákroků, 4 OG, úspěšnost 91,8%, odchytal 56:45
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) – 0+0, -3 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 12:09
    Marián Studenič (DAL) – 0+0, -2 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 9:58
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Zach Hyman (EDM) – 1+0
    2. Mike Smith (EDM) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4%
    3. Evan Bouchard (EDM) – 0+2
     
    Ještě doplním, že utkání sledovalo 16 833 diváků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (05:16:41)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 4. E. Kane (McDavid, K. Russell), 7. D. Ryan (R. McLeod), 33. Hyman (Draisaitl, Bouchard), 38. Puljujärvi (Bouchard, McDavid), 60. McDavid (Keith) – 12. J. Robertson (Hintz, J. Klingberg), 26. Hintz (J. Robertson, Pavelski)


    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Keith, Barrie, Kulak, K. Russell – Puljujärvi, McDavid (C), E. Kane – Yamamoto, Draisaitl, Hyman – D. Ryan, Nugent-Hopkins (A), Foegele – Kassian, R. McLeod.
    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – M. Heiskanen (A), R. Suter, J. Klingberg (A), Lindell, Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Seguin, Peterson – A. Radulov, Jamie Benn (C), Studenič – Glendening, Faksa, M. Raffl.

    Rozhodčí: Pochmara, Dwyer – Suchánek, Mills

    Diváci: 16 833
    bahis siteleri