Columbus – Ottawa 1:2 (0:1 po s.n.) | Minnesota – Seattle 6:3 (kon.) | Edmonton – Colorado 6:3 (kon.)
Arizona – Washington 0:2 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 5:3 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 2:7 (kon.)
New Jersey – Carolina 2:3 (po pr.) | Boston – NY Rangers 3:1 (kon.)
konec
Minnesota Wild
6:3 (1:2, 5:0, 0:1)
Seattle Kraken
Sobota 23.04.2022, 02:11 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:04
    Pořádný závar před svatyní Seattleu, Philipp Grubauer se ještě měl co ohánět, když likvidoval střely Wild, včetně té od Kirilla Kaprizova. Poradit si však dokázal.
     
    58:37
    Kevin Fiala pálil tentokrát z vrcholu kruhů, jenže brankář Krakenů zvládl jeho pokus vykopnout betonem do bezpečí!
     
    58:02
    Jared McCann sekl ve vlastním brankovišti Matthewa Boldyho a dostává dvě trestné minuty. Uvidíme tedy ještě přesilovku Wild.
     
    57:11
    Kevin Fiala se dostal do úniku a šel sám na branku Seattleu, jeho první ránu z mezikruží však Philipp Grubauer vyrazil a dorážka byla nepřesná.
     
    55:20
    Riley Sheahan nyní dvakrát zakončoval bekhendem. Nejprve na levé straně, kde jeho pokus Marc-Andre Fleury zastavil. Následně už potom dop poloprázdné klece, jenže trefil brusle jednoho z obránců Wild! Velká smůla Krakenů!
     
    54:25
    Krakeni posílají kotouč po pravé straně od své klece. Kevin Fiala však jejich vyhození zachytil a jeho střelu z bezprostřední blízkosti musel Philipp Grubauer ukrýt ve své náruči.
     
    50:02
    Tohle byl ošklivý zákrok. Adam Larsson neudržel puk na čepeli a ke kotouči se tak prodral Kevin Fiala, jenž v nepříjemné pozici nedokázal zakončit, hlavně ho ale Philipp Grubauer trefil rukavicemi do obličeje a za to by měl být trest. Nakonec však dostává jen Larsson dvě minuty za držení.
     
    47:26
    Nicolas Deslauriers dostal od zadního hrazení kotouč do předbrankového prostoru, jenže Philipp Grubauer jeho přízemní pokus vyráží.
    45:16 Matthew BENIERS - 6:3
     
    45:16
    Seattle právě vstřelil branku!
    Seattle využívá přesilovku a snižuje na 3:6! Vince Dunn vystřelil z osy hřiště od modré čáry, Jon Merrill před svou brankou jeho pokus srazil, jenže přímo na hůl MATTHEWA BENIERSE, jenž na pravé straně rychle zametl puk do brány Minnesoty! Krakeni tak ztrácí už jen tři zásahy! Asistence: Vince Dunn, Jared McCann.
     
    43:47
    Nedlouho poté, co se Ryan Hartman vrátil z trestné lavice, na ni usedá znovu. Tentokrát u své klece sekl přes ruce Jamieho Oleksiaka, za což dostane dvě trestné minuty.
     
    41:42
    Z levé strany od modré čáry nyní střílel Jared McCann, jehož prudká pomelice byla tvrdá, jenže šla jen do tyče svatyně Fleuryho.
     
    40:35
    Uvidíme přesilovku Seattleu. Ryan Hartman je vyloučen na dvě minuty za podražení, když v rohu kluziště u vlastní svatyně poslal holí k zemi Yanniho Gourda.
     
    40:20
    Vince Dunn se na levé straně dostal po přihrávce Alexandera Wennberga do dobré palebné pozice, jeho přízemní projektil však Marc-Andre Fleury krotí mezi svými betony!
    34:29 Nicolas DESLAURIERS - 6:2
     
    34:29
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A Minnesota přidává šestý zásah! NICOLAS DESLAURIERS se nyní jako kočka protáhl obrannou Seattleu. Jeho první ránu z blízkosti ještě Philipp Grubauer zvládl vykopnout betonem. Na dorážku však už byl i on krátký a Wild tak vedou již o čtyři zásahy! Asistence: Kevin Fiala, Tyson Jost.
    32:03 Mats ZUCCARELLO - 5:2
     
    32:03
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild přidávají další branku v početní výhodě a vedou o tři góly! Formace Minnesoty nyní naprosto rozebrala svou kombinací soupeře. Ve finále poslal Kevin Fiala kotouč z osy hřiště doprava, kde z poměrně ostrého úhlu vypálil MATS ZCCARELLO, jehož rána prošla mezi betony brankáře Krakenů Grubauera, který si puk i trochu vlastní vinou srazil nohou do sítě a Minnesota tak vede již 5:2! Asistence: Kevin Fiala, Kirill Kaprizov.
     
    31:12
    Tyson Jost se na pravé straně dostal ke střele v předbrankovém prostoru. Philipp Grubauer sice jeho pokus zastavil, jenže to se mu povedlo i lehkému háčku Vince Dunna, jenž už za svůj prohřešek putuje na trestnou lavici. Přesilovka pro Wild.
     
    30:31
    Krátce po čtvrtém gólu Wild se u svatyně Seattleu strhla bitka, když se do sebe pustili Brandon Duhaime a Will Borgen. Lehce úspěšnější v ní byl zadák Krakenů. Na tresty je to však naprosto vyrovnané, Oba borci fasují pět trestných minut za rvačku.
    30:22 Ryan HARTMAN - 4:2
     
    30:22
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild vedou již 4:2! Minnesota někdy ukazuje, jak je hokej jednoduchý. RYAN HARTMAN přihrál ve středním pásmu na pravé hrazení k útočné modré, kde mu z prvního doteku vrátil puk do jízdy Kirill Kaprizov a forvard Divokých pak rychlou ranou již z bezprostřední blízkosti propálil Grubauera na přední tyči! Domácí tak zdvojnásobují své vedení! Asistence: Kirill Kaprizov.
     
    29:15
    Nick Bjugstad měl velkou šanci, když pálil z předbrankového prostoru na levé straně, Philipp Grubauer si připisuje velice dobrý zákrok proti jeho pokusu.
    26:52 Kirill KAPRIZOV - 3:2
     
    26:52
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Minnesota znovu využívá přesilovku a otáčí duel, poprvé v něm vede – 3:2! Kevin Fiala se krásně vytočil na vrcholu pravého kruhu a poslal střílenou přihrávku, do které KIRILL KAPRIZOV vedle svatyně Seattleu jen šikovně strčil hůl a touš se na přední tyči dostal do sítě Krakenů! Wild se tak ujímají nejtěsnějšího vedení! Asistece: Kevin Fiala, Joel Eriksson Ek.
     
    26:07
    Nyní už se ale bude vylučovat a Minnesota si opět zahraje přesilovku. Jordan Eberle v obranném pásmu hákoval Kevina Fialu a dostává dvě trestné minuty.
     
    23:32
    Krakeni touží získat vedení zpět na svou stranu. Jamie Oleksiak si najel s pukem na levý kruh a po jeho ráně na zadní tyč se puk odrazil od břevna svatyně Wild do ochranné sítě za bránou Fleuryho!
    22:04 Joel Eriksson Ek - 2:2
     
    22:04
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Na startu druhého dějství Minnesota srovnává na 2:2! A znovu za to může dvojice Fiala – Eriksson Ek. Kevin Fiala dostal dlouhou přihrávku na útočnou modrou, natáhl na sebe beky Krakenů a z levého kruhu křižně přihrál doprava do předbrankového prostoru, kde JOEL ERIKSSON EK zakončil dřív, než se k němu Philipp Grubauer stihl řádně přesunout! Máme tedy vyrovnáno! Asistence: Kevin Fiala, Matthew Boldy.
     
    20:37
    Jon Merrill rozehrává od svatyně Wild. Na pravém straně prodloužil kotouč Ryan Hartman na Matse Zuccarella a jeho ránu z pravého kruhu musel Philipp Grubauer vyrážet lapačkou!
     
    18:38
    Tohle byla dobrá šance Seattleu! Victor Rask přihrál z pravé strany do mezikruží a ostrý projektil Alexandera Wennberga musela zastavit až lapačka Fleuryho!
    16:01 Joel Eriksson Ek - 1:2
     
    16:01
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild využívají početní výhodu a snižují na 1:2! Tohle byla krásná akce Minnesoty! Kevin Fiala přihrál na levé straně z vrcholu kruhu skoro až k bráně, kde Kirill Kaprizov z jedničky přiťukl puk do mezikruží a JOEL ERIKSSON EK se ranou z bezprostřední blízkosti nemýlil! Náskok Krakenů je tak už pouze jednobrankový! Asistence: Kirill Kaprizov, Kevin Fiala.
     
    14:27
    Kevin Fiala se dostal ke střele na vrcholu kruhů, jenže Philipp Grubauer zvládl jeho přízemní pokus betonem vykopnout!
     
    14:10
    Uvidíme přesilovou hru, kterou si zahraje Minnesota. Alexander Wennberg podrazil v obranném pásmu Kirilla Kaprizova a fasuje za to dvě trestné minuty.
    10:20 Yanni GOURDE - 0:2
     
    10:20
    Seattle právě vstřelil branku!
    Krakeni krátce po půlce prvního dějství zdvojnásobují svůj náskok! YANNI GOURDE si narazil kotouč o Karsona Kuhlmana, jenž mu jej z levé strany vrátil na pravý kruh a forvard Seattleu už pohodlně skóroval střelou do středu klece Wild, protože Marc-Andre Fleury se nestihl proti jeho pokusu přemístit! Nováček soutěže vede nad Minnesotou 2:0! Asistence: Karson Kuhlman, Jared McCann.
     
    07:16
    Seatt,e nyní dobře vyrazil kupředu po pravé straně a Alexander Wennberg zakončoval ranou z kruhu, kterou však Marc-Andre Fleury kryje ve své náruči!
    06:16 Daniel SPRONG - 0:1
     
    06:16
    Seattle právě vstřelil branku!
    Seattle jde na startu utkání z první střely do vedení! Minelu za svou klecí vyrobil gólman Marc-Andre Fleury, jenž namazal puk na zadním hrazení na hůl Joonase Donskoie, který předložil touš před prázdnou bránu a DANIEL SPRONG už jen z bezprostřední blízkosti trefil opuštěnou klec Wild! Velmi snadný zásah, po kterém Krakeni vedou 1:0! Asistence: Joonas Donskoi.
     
    05:49
    Jon Merrill vystřelil z levého kruhu, Philipp Grubauer jeho pokus vyrazil jen k Nicku Bjugstadovi, ale ten poslal dorážku znovu jen do brankáře Krakenů!

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 17. J. Eriksson Ek (Kaprizov, K. Fiala), 23. J. Eriksson Ek (K. Fiala, Boldy), 27. Kaprizov (K. Fiala, J. Eriksson Ek), 31. Hartman (Kaprizov), 33. Zuccarello (K. Fiala, Kaprizov), 35. Deslauriers (K. Fiala, Jost) – 7. Sprong (Donskoi), 11. Gourde (Kuhlman, McCann), 46. Beniers (Vince Dunn, McCann)


    Minnesota Wild: M.-A. Fleury (C. Talbot) – Spurgeon (C), J. Middleton, J. Brodin, D. Kulikov, Merrill, Jordie Benn – Zuccarello (A), Hartman, Kaprizov – Boldy, F. Gaudreau, K. Fiala – Bjugstad, J. Eriksson Ek (A), Jost – Deslauriers, Dewar, Duhaime.
    Trenér: Dean Evason.

    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – A. Larsson (A), Vince Dunn, C. Fleury, Soucy, Borgen, Oleksiak – Kuhlman, Gourde (A), McCann – Eberle (A), Beniers, Donato – Lind, Wennberg, V. Rask – Donskoi, Sheahan, Sprong.
    Trenér: David Hakstol.

    Rozhodčí: Syvret, Walsh – Pancich, Knorr.

    Diváci: 19 047
    bahis siteleri