Vlci Žilina – Lipt. Mikuláš 0:4 (kon.)
konec
DOXXbet Vlci Žilina
0:4 (0:1, 0:2, 0:1) Stav série: 1:4
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Neděle 24.04.2022, 17:00 • NIKÉ Aréna Žilina • Tipsport Liga (SR) play-off • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované! Vlci Žilina ani druhý rok po sebe nepostupuje do Tipos extraligy, keď nezvládol barážovú sériu s Liptovským Mikulášom, ktorý ostáva medzi elitou aj pre sezónu 2022/23. Obrovský smútok v žilinskom tábore. Čo už, snáď do tretice sa to už podarí pod Dubňom. Zároveň sa obom klubom skončil tento 29. ročník. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:26:39)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:29
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Martin Kriška je už trikrát vedený na listine strelcov. Nebol skúpy a možno gólovú bodku za barážovou sériou i potvrdením extraligy na Liptove v budúcom ročníku doprial MAREKOVI HOVORKOVI. Jeho ľahučký bekhend došiel do prázdnej brány Žiliny. Asistencie: Martin Kriška a Lukáš Handlovský.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    57:21
    Vladimír Vybiral vrátil puk za seba, ale Marco Halama nezmazal nulu súperovmu gólmanovi.
     
    56:49
    V tejto chvíli sa už nepredišlo zakázanému uvoľneniu Liptovského Mikuláša. Liptáci ostávajú v spoločnosti najlepších, o tom už niet žiadnych pochýb. Otázkou akurát ostáva iba udržanie čistého konta Lietavu.
     
    55:58
    Elo kvalitným pohybom neumožnil rozhodcom pískať zakázané uvoľnenie, hoci sa na neho Vlci spoliehali. Z ľavého rohu klziska nepreniesol hru pred opustenú svätyňu.
     
    55:00
    Žilina hrá bez brankára!
     
    Reklamná prestávka.
     
    54:03
    Škorvánek sa nebál ihneď odohrať puk, ktorý uchopil po šanci Artursa Saliju.
     
    52:26
    Niekoľkonásobný súboj o puk v pravom rohu hracej plochy. Rozhodca ho však videl a počkal na to, kým ho niekto nevytiahne z klbka von.
     
    50:00
    Pravdepodobne je pred oboma tímami záverečných desať minút aktuálnej sezóny. Liptovský Mikuláš má jasnú kontrolu nad hrou a vyhráva zaslúžene 3:0 v Žiline.
     
    49:05
    Matúš Paločko korčuľoval oproti Škorvánkovi, ale rozhodne nebol sám, pretože ho zozadu bránil Adrián Sloboda. A najmä kvôli tomu nezvládol bekhendový blafák.
     
    46:39
    Žilinským hráčom zrejme odchádzajú už aj sily. Ich strely nie sú razantné, čo sa stalo Markovičovi pri snahe zamestnať Lietavu.
     
    Reklamná prestávka.
     
    44:58
    Marek Hovorka mal presnú mušku, ale zo súboja so Škorvánkom vyšiel ako porazený. Liptovský Mikuláš je na najlepšej ceste ostať medzi elitou.
     
    44:09
    Jaroslav Markovič vytiahol puk od mantinelu, prešiel cez pravý kruh a nasledovala príprava na koncovku. Puk nechal za sebou.
     
    41:57
    Žilina hrá s piatimi hráčmi.
     
    41:28
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    40:34
    Žilina dorážala puk, ale Lietavovi ostáva naďalej čisté konto!
     
    40:01
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš (Haluška – 5 min., nešportové správanie + osobný trest do konca zápasu, nešportové správanie).
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Tretia tretina sa začne o 18:57.
     
    V druhej tretine padli dva góly a znova do bránky žilinských Vlkov. Patrik Lietava sa okrem úspešnej záchrany môže dočkať aj vychytanej nuly.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:57
    Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (Markovič – 2 min., údery).
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš (Kurali – 2 min., údery).
     
    39:57
    A je tu šarvátka! Jaroslav Markovič sa dlho krosčekoval so Salijom, ale do úsmevu si skočil s Kuralim! Dvojica leží v objatí na ľade a čiarový rozhodca ich musí od seba oddeliť!
     
    39:28
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš (hráčska lavica Liptovský Mikuláš – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade).
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:19
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Každou minútou sú Liptáci bližšie k záchrane v Tipos extralige, ale pomáhajú im k tomu domáci Vlci chybami. MARTIN KRIŠKA korunuje svoj výkon tretím zásahom, čo znamená hetrik. Asistencia: Ildar Šiksatdarov.
     
    Reklamná prestávka.
     
    37:21
    Walegov solídny prienik. Za modrou čiarou výrazne zrýchlil, aj obohral Jansonsa a ešte si vytvoril miesto na zakončenie pred bránkoviskom. Stav sa nezmenil.
     
    35:34
    Žilina a Liptovský Mikuláš hrajú s piatimi hráčmi.
     
    35:21
    Domáci nedali veľmi zabrať Patrikovi Lietavovi. Lapačka zachytila nie náročné zakončenie Vlkov. Obranca Jakub Pišoja už stojí v civile medzi striedačkami. Je jasné, že sa už na ľade neukáže.
     
    33:59
    Handlovský bol teraz poriadne stabilný na korčuliach a hrozbu pre neho neznamenala ani postava Petrana, ktorý skončil prekvapivo v mantineli po strate rovnováhy.
     
    33:34
    Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (Šidlík – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš (Šiksatdarov – 2 min., hrubosť).
     
    Reklamná prestávka.
     
    32:19
    Prvoligový víťaz je úplne neškodný. Nevychádza mu vôbec nič a urputne sa bráni vo svojej tretine. A to hráme v rovnovážnom počte.
     
    30:44
    Krišku nerozhodil atak Jakuba Cígera, ktorý mu nadvihol hokejku. Puk si nedal uchmatnúť. Začala druhá polovica zápasu. Žilina prehráva 0:2.
     
    29:25
    Veľké žilinské chyby vo vlastnom predbránkovom priestore. Adam Haluška mohol trochu lepšie páliť, ale Škorvánek bol na správnom mieste.
     
    28:18
    Prevaha je už na strane Liptovského Mikuláša. Jemu sa hrá ľahšie, pretože vyhráva pod Dubňom 2:0. Práca pre Škorvánka. Tretí gól si nedal streliť.
     
    27:51
    Kamil Walega neuplatnil hokejové heslo nedáš – dostaneš. Škorvánek mu stihol zamknúť betóny, kde to mierilo. Vzápätí pri druhej strele hosťujúci Poliak trafil Pišoju do oka a odchádza z ľadu zakrvavený.
     
    27:17
    Žiline sa lepí smola na hokejky a trpí tiež na nepresnosť. Jednu teraz ukázal Patrik Koyš, ktorý nepretavil na gól prihrávku Safaralejeva.
     
    26:26
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Žilinské šance predĺžiť si sezónu i boj o extraligu sa zmenšujú. MARTIN KRIŠKA bol dôsledný pri zakončení a z bekhendu zdolal ležiaceho Škorvánka. Asistencia: Sameli Ventelä.
     
    Reklamná prestávka.
     
    25:41
    Samuel Rehák, Linet a Pišoja. Z tejto trojice ani jeden nebol najbližšie k zariadeniu vyrovnania.
     
    24:05
    Marcel Petran zadržal puk na útočnej modrej čiare a po nej vyzval na strelecký pokus Slobodu, ktorý si to ešte potiahol bližšie, ale absolútne netrafil.
     
    23:02
    Musíme pochváliť domácich hokejistov za nástup po návrate z kabín. Liptovský Mikuláš je mierne pozadu v tempe, ktoré vidíme v necelej päťminútovke tretiny.
     
    22:46
    Lietava sa zaskvel proti domácej strele. Puk vytesnil do bezpečnej vzdialenosti, takže Žilina nemala ani najmenší náznak príležitosti na dorážanie.
     
    21:57
    Macek sa vložil do súboja s protihráčmi a spoza neho vytiahol puk Jaroslav Markovič a Vlci mierili do kontry. Do kombinácie sa ponúkal Koyš, no prihrávky sa nedočkal.
     
    21:09
    Safaralejev s dobrou strelou cez celú dĺžku útočného pásma. Marco Halama následne odstavený čistým a dovoleným spôsobom pred bránkou.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Druhá tretina sa začne o 17:57.
     
    Veľmi dlhá tretina, ktorá bola prešpikovaná častými prerušeniami, končí. Žilinčania ju prehrali o gól a Mikuláš si od začiatku pestuje šance na ukončenie barážovej série a pokračovaniu v extralige.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:24
    Žilina hrá s piatimi hráčmi.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:31
    Lukáš Handlovský tečoval strieľaný puk Venteläho, ktorý sčasti vystrašil Stanislava Škorvánka.
     
    17:24
    Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (Vybiral – 2 min., hákovanie).
     
    Reklamná prestávka.
     
    16:51
    Haluška sa neulakomil. Dvihol hlavu, pozrel sa vpravo a šancu vystreliť ponúkol Matúšovi Paločkovi.
     
    14:35
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    14:27
    Matúš Paločko dvihol varovný prst pri nesúrodej hre v domácom obrannom pásme. Všetko ostalo na Škorvánkovi, ktorý mu chytil dobre mierenú strelu na vyrážačku.
     
    13:56
    Žilinskí hokejisti sú bezmocní. Nejde ani tak o to, žeby nevedeli zahrať dvojnásobnú početnú výhodu, ale narážajú na nesmiernu obetavosť Liptákov. Lietava neriešil ani jeden puk.
     
    12:53
    Safaralejev si prichystal zakončenie. Zradil ho však švih, z ktorého nevystrelil.
     
    12:32
    Branislav Pavúk sa nebál hodiť do tvrdej strely domáceho Koyša. Domáci hokejista ho zostrelil v pravom kruhu. Takéto zápasy bolia, ale všetko je to robené pre mužstvo.
     
    11:56
    Drtina minul jazdnú dráhu Hovorku, ktorý bol rýchlejší i obratnejší. Nakoniec iba zobral puk pri domácej bránke a vrátil ho dozadu na spoluhráčov.
     
    11:09
    Jansonsova delovka poštípala dolnú časť tela Šiksatdarovovi, ale ten to veľmi rýchlo strávil a pokračuje v bránení žilinskej presilovky.
     
    10:35
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš (Cebák – 2+2 min, nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    Reklamná prestávka.
     
    09:41
    Linet si zgustol na Walegovi, ktorý v plnej miere pocítil jeho tvrdosť. Patrik Lietava krátko na to zasahoval po útočnej snahe Jansonsa, ktorého nestihol dostúpiť Pavúk.
     
    09:05
    Šťastie Žiliny! Walega si vylomil zuby na domácom gólmanovi a neprepálil ho ani Michal Uhrík, keď ležal bezmocne na ľade!
     
    08:43
    Drtina podľa predstáv neovládol vlastnú obrannú zónu. Dovolil do nej preniknúť Ventelämu i Uhríkovi a rastie mikulášsky tlak na Škorvánka.
     
    07:23
    Sloboda vyvinul útočný tlak, v ktorom mu pomáhali ostatní hráči. Potreboval to však dostať na Lietavu. V tom mu zabránili brániaci Liptáci a telom zblokovali dva puky.
     
    06:49
    Mário Kurali inkasoval akurátnu prihrávku od obranného partnera Saliju a odhodlal sa k streleckému pokusu. Prestrelil.
     
    Reklamná prestávka.
     
    05:17
    Salija pohrozil Žilinčanom. Väčšiu časť otvorenej bránky však nezasiahol.
     
    04:21
    Sympatický a dravý prienik predviedol hosťujúci útočník Ďuriš. Cez domáci betón, ktorý vytvárali dvaja obrancovia, získal sekundu na to, aby zamieril na Škorvánka.
     
    03:53
    Škorvánek sa podpísal pod slabú a nepresnú rozohrávku, ktorou sa pokúšal podporiť Vlkov. Následne to nebezpečne okolo neho lietalo a Mikuláš mohol aj myslieť na druhý puk v jeho sieti.
     
    03:04
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Blesková gólová akcia hosťujúcich hráčov. Šiksatdarov sa rozbehol medzi pásmami, miešal a hľadal na druhej strane MARTINA KRIŠKU, ktorého koncovka prepadla Škorvánkovi dnu. Asistencia: Ildar Šiksatdarov.
     
    02:11
    Koyš sa narýchlo potreboval zorientovať pred brankárom Lietavom. Lepšie nezakončil, pretože čelil tlaku Liptákov. Dohratie Walegu bolo bolestivé a už sa dvíha z plochy.
     
    01:35
    Handlovský vytvoril streleckú parketu Uhríkovi, ktorý skúšal šťastie netradične z modrej čiary. Škorvánek neprišiel do kontaktu s pukom.
     
    01:14
    Halama sa medzi lavičkami neprebil cez skúseného Handlovského.
     
    00:10
    Striedanie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Klimčák, prichádza Lietava.
     
    00:10
    Striedanie brankárov Liptovského Mikuláša. Tobias Klimčák si pripísal desaťsekundový debut a smeruje na striedačku.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hostia posielajú do bránky premiérovo 16-ročného tínedžera Tobiasa Klimčáka. Veľmi zaujímavý a zvláštny krok extraligového klubu. Nechajme sa prekvapiť, či to bude mať víťazný efekt.
     
    Žilinčania idú do kľúčového a existenčného stretnutia bez silnej ofenzívnej dvojky Sebastiána Šmídu a Šimona Petráša. Oboch vyradila choroba.
     
    Úvodné zostavy:

    Vlci Žilina: Škorvánek – Jansons, Šidlík, Petran, A. Sloboda, Drtina, J. Nahálka, Pišoja – Cíger, Skladaný, Mikula – Safaralejev, M. Halama, Tibenský – Macek, Markovič, Koyš – S. Rehák, Linet, Vybiral – Lopušan.
    Trenér: Stanislav Škorvánek st.

    MHk 32 Liptovský Mikuláš: Klimčák – Cebák, Ventelä, Kurali, Salija, Pavúk, Mezovský, Kalousek – Kriška, Hovorka, Šiksatdarov – Handlovský, Elo, Uhrík – Matúš Paločko, Walega, Haluška – Michalík, D. Babka, D. Ďuriš – J. Jurík.
    Trenér: Peter Mikula.

    Rozhodca: Baluška, Hronský – Orolín, Synek..
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní zápasu 5. kola baráže o Tipos extraligu medzi Žilinou a Liptovským Mikulášom.

    Žilina
    je tesne pred druhým neúspechom po sebe. Minulý rok neprešla cez Spišskú Novú Ves, a tak sa jej návrat do extraligy posunul. Teraz si boli Vlci vedomí, že budú čeliť nepopulárnej baráži, v ktorej sa im nedarí. V nedeľu majú poslednú šancu ešte nejakým spôsobom do týchto súbojov prehovoriť. Inak ostanú prvoligoví aj v nasledujúcom ročníku.

    Liptovský Mikuláš sa herne prebral a asi mu k tomu pomohli prípravné duely s Breznom a Kladnom. Posledný tím extraligovej sezóny vkročil do baráže zle, ale potom chytil druhý dych. Svoju silu predviedol v piatkovom zápase, keď otočil z 1:2 na 3:2 a vybojoval si tak mečbal. Sme zvedaví, koľkokrát si ho nechá oddialiť.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 4. Kriška (Šiksatdarov), 27. Kriška (Ventelä), 39. Kriška (Šiksatdarov), 59. Hovorka (Kriška, Handlovský)


    DOXXbet Vlci Žilina: Škorvánek – Jansons, Šidlík, Petran, A. Sloboda, Drtina, J. Nahálka, Pišoja – Cíger, Skladaný, Mikula – Safaralejev, M. Halama, Tibenský – Macek, Markovič, Koyš – S. Rehák, Linet, Vybiral – Lopušan.
    Trenér: Stanislav Škorvánek st.

    HK 32 Liptovský Mikuláš: Klimčák (1. Lietava) – Cebák, Ventelä, Kurali, Salija, Pavúk, Mezovský, Kalousek – Kriška, Hovorka, Šiksatdarov – Handlovský, Elo, Uhrík – Matúš Paločko, Walega, Haluška – Michalík, D. Babka, D. Ďuriš – J. Jurík.
    Trenér: Peter Mikula.

    Rozhodčí: Baluška, Hronský – Orolín, Synek.
    Vlci Žilina 1 4 Lipt. Mikuláš
    #1 Neděle 17.04.2022 • 16:00
    Vlci Žilina - Lipt. Mikuláš 2:1
    #2 Pondělí 18.04.2022 • 16:00
    Vlci Žilina - Lipt. Mikuláš 1:3
    #3 Čtvrtek 21.04.2022 • 17:00
    Lipt. Mikuláš - Vlci Žilina 4:1
    #4 Pátek 22.04.2022 • 17:00
    Lipt. Mikuláš - Vlci Žilina 3:2
    #5 Neděle 24.04.2022 • 17:00
    Vlci Žilina - Lipt. Mikuláš 0:4
    bahis siteleri