Sevilla – Cádiz 1:1 (kon.)
konec
Sevilla FC
1:1 (1:0)
Cádiz CF
Pátek 29.04.2022, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Předehrávka 34. kola španělské LaLigy skončila překvapivým výsledkem. Sevilla na domácí půdě nepotvrdila roli velkého favorita a s Cádizem pouze remizovala 1:1.

    Sevilla získala vedení na svou stranu v 7. minutě, kdy se po centru z rohového kopu hlavou trefil Júsuf Nasírí. Od inkasovaného gólu ovšem Cádiz přepnul na vyšší rychlostní stupeň a favorita výrazně přehrával. Odměna se dostavila v 66. minutě, kdy Lucas Pérez fantasticky zahrál volný přímý kop, přes zeď nasměroval hrací předmět do sítě nechytatelně o břevno. V samotném závěru mohl vítězství přeci jen strhnout na domácí stranu Nasírí, ve velké šanci ovšem mířil jen do středu brány.

    Svěřenci kouče Lopeteguie se posunuli na druhou příčku před Barcelonu, ale jen o bod. Cádiz udělal další nečekaný krůček směrem k záchraně, na osmnáctou Granadu má po dnešku k dobru dva body. (23:01:40)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:11.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Alfonso Espino ještě v závěrečných vteřinách utkání vyzval k sprinterskému souboji po levé lajně Julese Koundého. Francouzský stoper dal před konkurenta tělo, ten se vzápětí dopustil útočného faulu.
     
    90+3
    Pochvalu zaslouží i gólman Cádizu, a sice Jeremías Ledesma. včas vystartoval proti centru zprava, kulatý nesmysl zachytil těsně před Nasírím.
     
    90+2
    Z dobrých pětadvaceti metrů natáhl k ráně zkušený Álvaro Negredo. Sice zamířil mezi tři tyče, leč přímo do středu brány. Snadný zákrok pro Búnúa.
     
    90+1
    Rychlá rozehrávka přímého kopu domácím paradoxně ublížila. Jesús Manuel Corona totiž rozehrával daleko od místa přestupku, takže arbitr Sánchez hru znovu zastavil.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Nejprve naznačil kličku doleva, aby nakonec Alejandro Gómez otočil hru doprava. Překvapený Alfonso Espino zastavil útok Argentince skluzem, jímž protihráče zezadu podrazil. Po zásluze následoval žlutý trest.
     
    89
    Júsuf Nasírí mohl být hrdinou! Byl přesně tam, kam jeden z jeho spoluhráčů prodloužil míč, jenže musel rychle reagovat a míč nasměroval do středu brány, kde byl Ledesma a balón zachytil těsně před brankovou čárou.
     
    88
    Přetažený centr Alejandra Gómeze měl oči. U pravé tyčky naskakoval Lucas Ocampos, těsně před ním přizvedl kulatý nesmysl na roh Luis Hernández.
     
    87
    Ještě na obranné polovině se skácel k zemi Jules Koundé poté, co jej zezadu nekompromisně podrazil Tomás Alarcón. Pro tento případ vyvázl bez žlutého trestu.
     
    86
    Santiago Arzamendia má plno sil. Od Álexe Fernándeze obdržel za obranu slibný balón, jenže ten jej vzápětí přeskočil a rázem před sebou měl dva protihráče, skrze kterými neprošel.
     
    85
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Iván Alejo, přichází Tomás Alarcón.
     
    84
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Lucas Pérez, přichází Salvi.
     
    84
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Rubén Sobrino, přichází Santiago Arzamendia.
     
    84
    Lucas Ocampos bleskově rozehrál roh na Coronu. Od něj již balón do vnitra pokutového území přišel, Nasírího přeskočil Alfonso Espino.
     
    83
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Jesús Navas, přichází Iván Romero.

    Milan Huppert

    Branky: 7. Nasírí (Rakitić) – 66. Lucas Pérez

    Karty:   61. Al. Gómez (SEV), 78. Navas (SEV), 90. Al. Gómez (SEV) – 17. Jönsson (CAD)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:11.
    Sevilla FC: Búnú – Navas (C) (83. I. Romero), Koundé, Carlos, Acuňa – Jordán (71. Ó. Torres), Rakitić (57. Delaney) – Lamela (57. Corona), Al. Gómez, Ocampos – Nasírí.
    Náhradníci: J. Díaz, Dmitrović – Augustinsson, L. Cruz, Munír, Gudelj, Montiel, Salas.

    Trenér: Julen Lopetegui

    Cádiz CF: Ledesma – Akapo, L. Hernández, Fali, Espino – Jönsson (79. Negredo), Mari (C) (69. San Emeterio) – Alejo (85. Alarcón), Ál. Fernández, Sobrino (84. Arzamendia) – Lucas Pérez (84. Salvi).
    Náhradníci: D. Gil – Cala, Carcelén, Chust, Idrissi, A. Lozano, Perea.

    Trenér: Sergio

    Rozhodčí: Sánchez – Cabañero, Gallego
    bahis siteleri