Lens – Nantes 2:2 (kon.) | Rennes – Saint-Étienne 2:0 (kon.)
konec
Racing Lens
2:2 (0:2)
FC Nantes
Sobota 30.04.2022, 17:00 • Stade Bollaert-Delelis, Lens • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního duelu francouzské Ligue1! Spolu se podíváme na duel mezi Lens a Nantes. Výkop je naplánovaný na 17:00 a my u toho samozřejmě nebudeme chybět.
     
    Úvodní sestavy:

    Racing Club De Lens: Leca – Gradit, Haidara, Wooh – Clauss, C. Doucouré, S. Fofana, Frankowski – Sotoca, Costa – Ganago.
    Náhradníci: Faríñez – Kakuta, Kalimuendo, Medina, Cahuzac, C. Jean, W. Saïd, Machado, Berg.
    Trenér: F. Haise.

    FC Nantes: Lafont – Appiah, Sylla, Pallois, Merlin – Moutoussamy, Cyprien – Coco, Chirivella, Simon – Kolo Muani.
    Náhradníci: Descamps – Bukari, Doucet, Corchia, Augustin, Pereira De Sa, K. Coulibaly.
    Trenér: A. Kombouare

    Rozhodčí: Léonard – Lang, Evrard.
     
    Úvodní sestavy:

    Racing Club De Lens: Leca – Gradit, Haidara, Wooh – Clauss, C. Doucouré, S. Fofana, Frankowski – Sotoca, Costa – Ganago.
    Náhradníci: Faríñez – Kakuta, Kalimuendo, Medina, Cahuzac, C. Jean, W. Saïd, Machado, Berg.
    Trenér: F. Haise.

    FC Nantes: Lafont – Appiah, Sylla, Pallois, Merlin – Moutoussamy, Cyprien – Coco, Chirivella, Simon – Kolo Muani.
    Náhradníci: Descamps – Bukari, Doucet, Corchia, Augustin, Pereira De Sa, K. Coulibaly.
    Trenér: A. Kombouare

    Rozhodčí: Léonard – Lang, Evrard.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání mezi Lens a Nantes nám právě odstartovalo! Domácí celek nastupuje ve žlutých dresech, zatímco ten hostující zvolil pro dnešek barvu bílou.
     
    2
    Domácí celek se postaral o první ofenzivní akci zápasu, ale ta skončila už na hranici vápna. S další akcí tak budou muset začít ze své obranné poloviny.
     
    4
    Nantes zkusilo první akci po pravé straně. kdy jsme viděli prudký centr do vápna. Tam si ale domácí obránce poradil, hosté přesto ještě mají rohový kop.
     
    5
    A to byla první velká možnost na domácí straně! David Costa posunul míč přesně na nohu spoluhráče, který si nabíhal z druhé vlny, jenže jeho zakončení šlo vysoko nad!
     
    6
    Np, nyní k brance chyběly jenom centimetry! Hráč hostí pálil z hranice vápna a Jean-Louis Leca nepředvedl vůbec dobrý zákrok, míč se od něj ale nakonec odrazil mimo hřiště.
     
    8
    Nantes právě vstřelili branku! Hosté jdou již v osmé minutě do vedení! MOSES SIMON ukázal hodně rychlé nohy, takže předběhl soupeře a byl u míče první. Následně zkusil ránu na zadní tyč, která byla milimetrově přesná!
    8. Moses SIMON - 0:1
     
    10
    Lens si nyní přihrává okolo poloviny hřiště, ale k bráně soupeře je to odtud ještě daleko.
     
    11
    Ježe stačilo pár přihrávek a obrana hostí se musela mít hodně na pozoru. Na pravé straně si totiž naběhl jeden z domácích, ale k míči se nedostal včas.
     
    12
    Lens se žene za vyrovnáním a nyní je na hřišti o něco lepším celkem. I to mu pomohlo k vybojování rohového kopu, se kterým si poradil Alban Lafont.
     
    14
    Zatím sledujeme celkem pohledné utkání, navíc jsme se dočkali i jedné branky.
     
    15
    Nantes se po delší době dostalo na útočnou polovinu, avšak nic z toho vytěžit nedokázalo. Dopředu se proto mohou hnát zase domácí fotbalisté.
     
    16
    Hostujícímu hráči se sice odpískání faulu nelíbilo ani trochu, ale s rozhodnutím sudího nic neudělá. Lens tak může znovu otočit hru na druhou stranu.
     
    18
    Domácí vybojovali rohový kop, který si vzal na starosti Jonathan Clauss. S tím ale neměl Alban Lafont ani ty nejmenší potíže a do vzduchu se vyšplhal nejvýše.
     
    19
    Ale pozor! Domácí fotbalisté budou dohrávat o deseti lidech, jelikož Jean-Louis Leca vidí rovnou červenou kartu! Moses Simon pelášil za daleko nakopnutým balónem, který ještě nejspíše odehrál jeden ze soupeřů. Následně ale brankář Lens doslova sestřelil právě Simona a vidí rovnou červenou kartu.
    19. Červená karta
     
    20
    Střídání v týmu Racing Club De Lens:
    ze hřiště odchází Przemysław Frankowski, přichází Wuilker Faríñez.
     
    21
    Nantes mělo ještě možnost přímého kopu, který si vzal na starosti Wylan Cyprien. ten zkusil rovnou vypálit, ale jeho pokus mířil opravdu vysoko nad.
     
    23
    Jeden z domácích hráčů chtěl vykoledovat jednomu ze soupeřů žlutou kartu, což ochotně ukazoval rozhodčímu. Ten ale jen píská, a to bez žluté karty.
     
    24
    Domácí fotbalisté ale zatím nepůsobí vůbec zakřiknutě a snaží se pokračovat ve svém aktivním pojetí. V oslabení to ovšem nebudou mít vůbec lehké.
     
    25
    A hosté vybojovali rohový kop. Wylan Cyprien poslal balón do nebezpečného prostoru, ale tam si s ním obrana domácího celku v pohodě poradila.
     
    26
    Fotbalisté v bílých dresech to zkusili dlouhým nákopem, za kterým běžel Moses Simon. Ten si ale nedokázal zpracovat těžký balón a bude z toho odkop.
     
    27
    Randal Kolo Muani schytal nějaký nepříjemný úder nejspíše někam do krku, za který se držel. Proto jsme viděli ošetřování, ale už se bude zase hrát.
     
    28
    Lens to zkusilo po levé straně, ale tam si to defenziva Nantes pohlídala. Domácí se ale nevzdali a vybojovali ještě alespoň autové vhazování.
     
    30
    Už je za námi třicet minut hry, a že se tedy děly věci! Již v osmé minutě se nám dostali hosté do vedení. Jen o deset minut později dostal Jean-Louis Leca rovnou červenou kartu, čímž svůj tým hodně oslabil.
     
    31
    Nantes zatím hraje přesně to, co potřebuje. Dokáže držet míč na svých kopačkách a hrozit zejména po stranách. Nyní se však Lens dostalo k zisku míče,
     
    32
    Nantes právě vstřelili branku! Fotbalisté v bílých dresech vedou již o dvě branky! Tvrdou ránu od modré vyrazil Wuilker Faríñez jen před sebe, kam si nejrychleji doběhl MOSES SIMON, který měl tentokrát velmi jednoduchou úlohu, když dával do prázdné.
    32. Moses SIMON - 0:2
     
    34
    Lens se nyní dostalo k centru z pravé strany, ale tam nikdo z domácích připravený nebyl. Hráči ve žlutých dresech ale mohou pokračovat v kombinaci.
     
    35
    Alban Lafont se nakonec musel mít na pozoru. Mířila na něj rána z pravé strany vápna, ale hostující brankář měl dobrý výhled a tento pokus zastavil.
     
    37
    Nantes nyní naprosto kontroluje hru a dnes si jde poměrně neohroženě za třemi body. Přece jen domácí dohrávají v deseti lidech a prohrávají o dvě branky.
     
    38
    Lens se dostalo k balón, avšak zatím si hráči přihrávají jen na obranné polovině. Stačila však jedna rychlá přihrávka a bylo u vápna, kde kombinuje.
     
    39
    Nakonec z toho byla dokonce šance! Jonathan Clauss centroval z pravé strany a brankář nedokázal udržet míč v rukavicích. K zakončení se tak dostal úplně volný David Costa, jenže úplně minul prázdnou bránu!
     
    40
    A do konce poločasu nám zbývá posledních pět minut! Vidíme, že domácí umí zahrozit i v deseti, Střela jednoho z nich se nám ale nevešla mezi tři tyče.
     
    41
    Alban Lafont se vdal hodně daleko od své brány, která následně zůstala úplně prázdná. Nakonec ale celou situaci ustál a ještě vybojoval odkop od své brány.
     
    42
    No, tohle hodně zavánělo penaltou! Seko Fofana se probojoval až do vápna, když dostal ramenem do obličeje. Předtím si ale hodně předkopl balón a sudí se rozhodl penaltu nepískat. V akci bylo nejspíše i video.
    42. Hraniční zákrok na Fofanu
     
    43
    Hráč hostí měl trochu prostoru na pravé straně, a tak se rozhodl pro daleký centr. Ten se mu ale vůbec nepovedl, a tak obrana Lens mohla zůstat v klidu.
     
    44
    Seko Fofana je hodně aktivní směrem dopředu a dostal se k dalšímu zakončení. Gólman Nantes ale mohl zůstat v klidu a bude odkopávat od své brány.
     
    45
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    45+1
    A domácí se toho ani v deseti nebojí! Jeden z nich se snažil projít skrze vápno, ovšem soupeř ho rozhodil, načež hráč Lens poslal míč jen mimo hrací plochu.
     
    45+2
    Nantes už nyní bude chtít podržet balón na svých kopačkách až do konce poločasu. Zatím si tak jeho hráči nahrávají okolo půlky daleko od brány soupeře.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který nám nejspíše již rozhodl o bodech do tabulky. Nantes totiž vede o dvě branky, když se dvakrát prosadil Moses Simon. Naopak na domácí straně nehrál ani trochu dobrý zápas domácí gólman Jean-Louis Leca, který však stihl odehrát jen devatenáct minut, než dostal červenou kartu. Sám totiž jednu branku dostal, následně navíc nepředváděl přesvědčivé zákroky a dovršil to právě červenou kartou.

    Další poločas začne přibližně v 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Pedro Chirivella, přichází Roli Pereira De Sa.
     
    47
    A už je před námi druhý poločas! Lens se rozhodně budou pokoušet o vstřelení nějaké branky, ale na body to dnes nejspíše nebude, uvidíme...
     
    48
    Jonathan Clauss byl celkem jasně zatažen, načež rozhodčí nechával výhodu. Domácí se dostali až na útočnou polovinu, ale nic tam nevymysleli.
     
    49
    Alban Lafont nám podklouzl při odkopu od brány, ale nakonec mu to nemuselo úplně vadit. Míč se totiž od Lens odrazil mimo hrací plochu, aut pro hosty.
     
    50
    No, mohlo to být klidně o tři góly! Domácí obrana se hodně otevřela, a tak hráč hostí hledal na hranici vápna svého spoluhráče. K tomu se míč ale nedostal.
     
    51
    Hosté měli k dispozici rozehrávku na útočné polovině a dlouho jsme čekali na její rozehrávku. Ta už nastala, avšak Nantes se na míči dlouho neudrželo.
     
    52
    A klidně to mohlo být zase jen o jednu branku! Hosté trochu podcenili celou situaci, a tak mohl domácí hráč pálit po přízemní přihrávce. Alban Lafont ovšem předvedl dobrý zákrok!
    52. Lafont svůj tým podržel
     
    53
    A nám se žlutí na hostující straně. Roli Pereira De Sa přijel jako na saních a sestřelil svého soupeře. Pro Lens je to celkem zajímavá standardní situace.
     
    54
    Jonathan Clauss to nakonec vzal na sebe a mířil do pravého horního růžku. Radovat se z branky ale nemůže, jelikož jeho pokus mířil o kousek vedle.
     
    56
    Alban Lafont se celkem často zapojuje do kombinace svého týmu. Nyní vymyslel parádní dlouhou přihrávku, avšak Lens se dokázalo náznaku ubránit.
     
    57
    Domácí hráči však nadále pokračují v sympatickém výkonu a snaží se stále útočit i v deseti lidech. Nantes se ale nyní brání bez větších problémů.
     
    58
    Což se nyní potvrdilo. Po několika okamžicích se balón dostal zpátky na hostující kopačky.
     
    59
    Hra se nám ale v posledních minutách stěhuje ze strany na stranu, což nyní ukázaly oba celky. Mnohem více práce nakonec měla defenziva domácích.
     
    60
    A už je za námi hodinka hry, ve druhém poločase se nám stav zatím nemění. Samuel Moutoussamy se to pokoušel změnit, ale pod nohy mu vpadl Christopher Wooh který tak nebezpečnou možnost zamítl.
     
    61
    No, mohlo to být o tři branky! Nantes předvedlo rychlou akci po pravé straně, odkud přišel přízemní pas, na který o kousek nedosáhl Moses Simon.
     
    62
    Střely na branku: 2 – 4!
     
    62
    Střídání v týmu Racing Club De Lens:
    ze hřiště odchází Igniatius Ganago, přichází Arnaud Kalimuendo.

    ze hřiště odchází Florian Sotoca, přichází Wesley Saïd.
     
    62
    Žlutá karta pro tým FC Nantes (Wylan Cyprien).
     
    63
    Střídání v týmu Racing Club De Lens:
    ze hřiště odchází Massadio Haidara, přichází Deiver Machado.
     
    64
    Hra nám plyne, avšak nyní nesledujeme tak záživnou podívanou jako v prvním poločase. Lens však nadále předvádí hodně sympatický výkon v deseti.
     
    65
    Což nám dokázal asi nejaktivnější hráč Jonathan Clauss. Ten z otočky vystřelil nebezpečnou skákavou střelou, se kterou ale těsně minul pravou tyč.
     
    67
    Lens právě vstřelilo branku! Domácí se prosazují i v deseti lidech a ještě živí šanci na bodový zisk! Seko Fofana posunul balón na DAVIDA COSTA, jehož střela zamířila přesně k tyči.
    67. David COSTA - 1:2
     
    69
    No, tak zde máme ještě celkem zajímavou zápletku! Nantes se nyní snaží trochu uklidnit hru a drží balón na svých kopačkách na útočné polovině.
     
    70
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Randal Kolo Muani, přichází Kalifa Coulibaly.

    ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Osman Bukari.
     
    71
    A domácí fotbalisté do toho stále šlapou, zatím jsou na tom fyzicky opravdu skvěle. Nyní se jim povedlo vybojovat rohový kop, který rozehraje Jonathan Clauss.
     
    72
    Jenže tento centr na přední tyč mnoho šancí na úspěch neměl. Nejvýše si totiž naskočil jeden z hostí, který rozjel rychlou protiakci, která skončila střelou mimo.
     
    73
    Držení míče: 51% – 49%!
     
    74
    Velká škoda, že se nyní nepochopili dva hostují hráči, jinak bylo nejspíše hotovo. Takto přiťuknutí do gólové šance vyšlo vniveč a domácí otáčí hru.
     
    74
    Žlutá karta pro tým FC Nantes (Samuel Moutoussamy).
     
    75
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních patnáct minut hry! Lens to zkoušelo po pravé straně, ale přízemní přihrávka byla sražena mimo hřiště.
     
    76
    A ze stejného prostoru mířila i další přízemní přihrávka do vápna, znovu ji ale zhatil dobrý obranný zákrok.
     
    77
    Ve hře máme video! Alban Lafont totiž trefil nohy jednoho ze soupeřů a ve hře je penalta!
     
    78
    A rozhodčí se jde podívat na obrazovku!
     
    79
    A domácí fotbalisté opravdu budou kopat penaltu, zde byl faul naprosto jasný... Alban Lafont se absolutně tomuto rozhodnutí nemůže divit. Ještě za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    80
    Nicolas Pallois vidí žlutou kartu za řeči.
     
    80
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Marcus Coco, přichází Sébastien Corchia.
     
    81
    Lens právě vstřelilo branku! A pozor! Domácí i v deseti srovnávají, jelikož penalta je proměněna! K penaltovému puntíku se postavil ARNAUD KALIMUENDO, který poslal svou ránu doprostřed.
    81. Arnaud KALIMUENDO - 2:2
     
    83
    Domácí fotbalisté jsou samozřejmě nakopnutí vstřelenou brankou a budou chtít stav zápasu otočit.
     
    84
    Což se klidně mohlo během několika sekund povést! Lens předvedlo rychlou akci po pravé straně, avšak bráněný hráč nakonec zakončil těsně vedle.
     
    85
    Do konce poločasu nám chybí posledních pět mnut a nás čeká ještě zajímavá podívaná! Hosté měli zápas skvěle rozjetý, ale nyní se o body strachují.
     
    86
    Hráči ve žlutých dresech předvedli další rychlý přechod do útoku a vybojovali rohový kop.
     
    86
    Střídání v týmu FC Nantes:
    ze hřiště odchází Wylan Cyprien, přichází Lohann Doucet.
     
    87
    Z této standardní situace ovšem žádná lepší možnost nevznikla. Hostující obrana si poradila na přední tyči, takže si může trochu odpočinout od tlaku.
     
    88
    Defenzivy obou celků jsou nyní hodně otevřené a vypadalo to, že Lens si připíše další akci. Obrana Nantes se ale stihla vrátit celkem rychle zpět.
     
    89
    Velká šance právě na hostující straně! Samuel Moutoussamy si naběhl z druhé vlny, avšak jeho pokus mířící na zadní tyč skvěle vytáhl Faríñez!
    89. Wuilker Faríñez předvedl skvělý zákrok
     
    90
    Nastavovat se bude pět minut!
     
    90+1
    Jonathan Gradit se stihl vrátit do obrany a zachránil svůj tým od inkasované branky! Hned za ním se totiž nacházel soupeř, který by dával do odkryté části brány.
     
    90+2
    Jeden z hostí si u rozhodčího stěžuje, že byl držen za dres. Takhle si ale penaltu nevybojuje.
     
    90+4
    Sébastien Corchia ještě vybojoval balón nedaleko vápna, ale dostal se do obležení dvou soupeřů, proti kterým moc šancí neměl. Dnes se asi budou body dělit!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Hosté ještě mohli v samém závěru rozhodnout, ale jejich hráč nakonec trefil jenom boční síť! Lens předvedlo v druhém poločase skvělý výkon, který mu zajistil alespoň bod za remízu! Pokud uvážíme, že hrálo od dvacáté minuty v deset, pak klobouk dolů. V 67. minutě se nejprve skákavou střelou k tyči trefil David Costa, načež deset minut před koncem proměnil pokutový kop Arnaud Kalimuendo.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 10:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:11.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:00:03)

    Denisa Józsová

    Branky: 67. Costa (S. Fofana), 81. Kalimuendo (pen.) – 8. Simon (Coco), 32. Simon

    Karty:   53. Pereira De Sa (NAT), 62. Cyprien (NAT), 74. Moutoussamy (NAT), 79. Lafont (NAT), 80. Pallois (NAT)   19. Leca (LNS)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 10:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:11.
    Racing Lens: Leca – Gradit, Haidara (63. Machado), Wooh – Clauss, C. Doucouré, S. Fofana, Frankowski (20. Faríñez) – Sotoca (62. W. Saïd), Costa – Ganago (62. Kalimuendo).
    Náhradníci: Kakuta, Medina, Cahuzac, C. Jean, Berg.

    Trenér: F. Haise.

    FC Nantes: Lafont – Appiah, Sylla, Pallois, Merlin – Moutoussamy, Cyprien (86. Doucet) – Coco (80. Corchia), Chirivella (46. Pereira De Sa), Simon (70. Bukari) – Kolo Muani (70. K. Coulibaly).
    Náhradníci: Descamps – Augustin, Voisine.

    Trenér: A. Kombouare

    Rozhodčí: Léonard – Lang, Evrard.
    bahis siteleri