Mallorca – Granada 2:6 (kon.) | Ath. Bilbao – Valencia 0:0 (kon.) | Celta Vigo – Alavés 4:0 (kon.)
Cádiz – Elche 3:0 (kon.) | Real Betis – Barcelona 1:2 (kon.)
konec
Cádiz CF
3:0 (0:0)
Elche CF
Sobota 07.05.2022, 18:30 • Estadio Nuevo Mirandilla, Cádiz • Španělská LaLiga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu Cádiz CF – Elche CF. Utkání 35. kola španělské LaLigy začíná v 18:30.
     


    Cádiz CF

    Cádiz tvrdě bojuje o záchranu a 4 kola před koncem sezony je jasné, že o ní bude bojovat zřejmě až do posledních minut tohoto ročníku. Před tímto kolem byl Cádiz na poslední nesestupové, 17. pozici, a před 18. Granadou měl náskok jediného bodu, nutně tak potřebuje každý bod. Zdá se však, že v posledních týdnech je tento klub ve výborné formě, protože od začátku února prohrál jen třikrát a body sbírá s jistou pravidelností, čehož příkladem byla i senzační výhra nad Barcelonou (1:0). Důvodem zlepšení je především zlepšená obrana, protože útok Cádizu patří mezi nejméně produktivní v soutěži. V tabulce domácích zápasů navíc patří Cádizu poslední místo, když ze 17 domácích ligových soubojů vyhrál v této sezoně jen dva.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Valencia – Cádiz 0:0
    Cádiz – Betis 1:2
    Barcelona – Cádiz 0:1
    Cádiz – Athletic Bilbao 2:3
    Sevilla – Cádiz 1:1
     


    Elche CF

    Elche už má prakticky jistotu setrvání v LaLize i pro příští sezonu, na úplnou jistotu mu ale chybí ještě několik bodů. Před tímto kolem bylo na 13. místě s náskokem 8 bodů před 18. Granadou. Po třech porážkách za sebou se Elche povedlo v posledních třech zápasech získat sedm bodů, přičemž v nich inkasovalo jen jednou. Podobně, jako v případě Cádizu, je tak za dobrou formou tohoto týmu především výrazně zlepšená obrana. Venku se ale Elche příliš nedaří, protože v 17 soubojích na cizích hřištích získalo v této sezoně jen 15 bodů.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Athletic Bilbao – Elche 2:1
    Elche – Real Sociedad 1:2
    Elche – Mallorca 3:0
    Betis – Elche 0:1
    Elche – Osasuna 1:1
     


    Vzájemné zápasy

    Oba kluby se do nejvyšší španělské soutěže vrátily v minulé sezoně, dnes se tedy odehraje jejich čtvrtý vzájemný zápas v LaLize za poslední dvě sezony. První vzájemný souboj se skončil remízou 1:1 a další dva vyhrálo Elche 3:1 – jednou venku a naposledy v prosinci 2021 doma.
     
    Úvodní sestavy:

    Cádiz CF: Ledesma – Akapo, L. Hernández, Fali, Espino – Alejo, Mari (C), Ál. Fernández, Idrissi – Negredo, Lucas Pérez.

    Náhradníci: D. Gil – Salvi, A. Lozano, Perea, Alarcón, Cala, Andone, Arzamendia, Carcelén, Sobrino, Chust.

    Trenér: Sergio González

    Elche CF: Badía (C) – Josan, Barragán, Bigas, Palacios – Guti, Mascarell, Gumbau – K. Pérez, Carrillo, P. Milla.

    Náhradníci: Casilla, Andreu – D. González, Morente, Pastore, Fidel, Ponce, Piatti, Marcone, Nwankwo.

    Trenér: Francisco Rodríguez

    Rozhodčí: Hernández – Fernández, Vega.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše, zápas se tak o malou chvíli začne.
     
    Cádiz bude hrát ve žlutých dresech, Elche v bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop utkání měli hosté. Jejich první pokus o postupný útok skončil ztrátou míče ve středu pole a rychlým protiútokem domácího týmu.
     
    2
    Domácí se dostali k pokutovému území Elche, Alejo ale na pravém křídle o míč přišel a pak hned stáhl na trávník Palaciose.
     
    3
    Cádizu se opět povedlo vystihnout rozehrávku hostů, Lucas Pérez to však tentokrát zkusil individuálně a jeho sólová akce nevedla ani ke střele, ani k průnikové přihrávce na spoluhráče.
     
    4
    Ani třetí rozehrávka Elche nevedla k přechodu středu pole a znovu získali hrací předmět domácí. Obránci Cádizu si ho teď přihrávají v blízkosti půlící čáry.
     
    5
    Negredo si naběhl za obranu Elche na pas ze středu pole, v okamžiku přihrávky se však nacházel v ofsajdové pozici a jeho střela se tak do statistik počítat nebude.
     
    6
    Elche se konečně povedlo rozehrát, hra však byla následně přerušena, protože po souboji v předchozím útoku Cádizu zůstal na trávníku ležet Fali.
     
    7
    Hosté se po obnovení hry pokusili zaskočit domácí obranu nákopem na hrot útoku, nepřesný pas ale skončil v rukou brankáře Ledesmy.
     
    8
    Kike Pérez se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti a jeho pokus tečoval směrem na svou branku Fernández. Gólman Ledesma si dal pozor a míč chytil.
     
    9
    Cádiz získal po faulu Bigase standardku na útočné polovině. Na centr z levé strany si v šestnáctce naběhl Negredo, opět se ale nacházel v postavení mimo hru.
     
    10
    Elche se v úvodu zápasu rozehrávka zatím vůbec nedaří a další nákop na Carrilla opět skončil na kopačkách vybíhajícího brankáře Cádizu Ledesmy.
     
    12
    Obránci Cádizu se krátkými přihrávkami posouvali na útočnou polovinu, až přišel pas na levé křídlo na rozběhnutého Idrissiho, jenž byl také v ofsajdu.
     
    13
    Vůbec poprvé v utkání se Elche dostalo k šestnáctce Cádizu, jeho pobyt v této části hřiště ale netrval dlouho. Domácí po několika přihrávkách hostů míč získali.
     
    14
    Cádizu samotnému se však poté nepovedl přechod středu pole a následný rychlý protiútok Elche musel hasit Espino odkopem míče do zámezí.
     
    15
    Hernández srazil v souboji o míč zezadu na vlastní polovině Millu, jenž zůstává ležet na trávníku a musí být ošetřen. Hra je přerušena.
     
    17
    Milla se po ošetření vrátil do hry. Ta pokračovala postupným útokem Cádizu, na jehož konci byl nepřesný centr Aleja z pravého křídla.
     
    18
    Tempo hry není příliš vysoké. Elche vyrovnalo hru a oba týmy se teď relativně pravidelně střídají ve svých útocích.
     
    19
    Cádizu se povedl rychlý přechod středu pole, přihrávka Aleja za obranu na Negreda ale nebyla přesná a jeho přihrávku na dobíhajícího Lucase Péreze odkopl na roh Mascarell.
     
    20
    První žlutou kartu zápasu dostává Luis Hernández (Cádiz CF), jenž při náběhu na centr z rohu srazil zezadu na trávník jednoho z obránců Elche.
     
    21
    Idrissi se po levé straně prokličkoval až k pokutovému území, centr na opačnou stranu se mu ale vůbec nepovedl a míč nedokázal zpracovat ani jeden z hráčů Cádizu.
     
    22
    Možný rychlý protiútok Elche pak uhasil Mari nejjednodušším způsobem – podrazil ve středu pole Millu.
     
    23
    Espino se pak snažil na levém křídle doběhnout nákop z vlastní poloviny hřiště, pas byl ale tak prudký, že neměl žádnou šanci.
     
    24
    I tak se však hrací předmět opět vrátil na kopačky domácích fotbalistů, kteří postupně přebírají iniciativu.
     
    26
    Milla ve středu pole spadl v souboji s Falim, přitom ale zasáhl kopačkou Mariho, který stál vedle. Hra je přerušena.
     
    27
    Všichni hráči jsou naštěstí v pořádku a utkání tak může pokračovat. Míč mají na kopačkách obránci Elche, kteří se snaží založit svůj postupný útok.
     
    28
    Ani teď ale Elche branku domácího celku neohrozilo. Naopak, po zisku míče vyrazil do útoku Cádiz a Alejův pas do šestnáctky musel chytit vybíhající brankář Badía.
     
    29
    Idrissi zavezl míč po levé straně k pokutovému území, kde ho chtěl přenechat dobíhajícímu Espinovi. Jeho úmysl ale přečetl Barragán, jenž míč odkopl na roh.
     
    30
    Centr Cádizu od rohového praporku odhlavičkoval hned první bránící hráč Elche na přední tyči. Odražený míč se pak dostal zpět k domácím, při náběhu na Alejův centr ale fauloval obránce Elche Fali.
     
    31
    Negredo si zpracoval Faliho pas ze středu pole, zasekl si Bigase a najednou se ocitl sám s míčem v šestnáctce Elche. Střela se mu ale nepovedla a jeho slabý pokus zlikvidoval gólman Badía.
     
    32
    Cádiz vyrazil vysoko napadat rozehrávající obránce Elche a tato aktivita mu přinesla úspěch v podobě zisku míče.
     
    34
    Espino podrazil Millu po ztrátě míče a dal tak prostor hostům. Ti se snaží postupným útokem dostat k domácí šestnáctce.
     
    35
    Výborný presink Cádizu však vytlačil Elche na jeho polovinu a obránci hostujícího týmu museli pod tlakem nakonec odkopnout míč až k brankáři Ledesmovi.
     
    36
    Idrissi fauloval Gumbaua, se kterým se pak dostal do sporu. Ten řeší hlavní rozhodčí domluvou.
     
    37
    Gumbau napřáhl k výborné tvrdé střele po zemi ze střední vzdálenosti a jeho ránu k levé tyči musel vyrazit domácí gólman Ledesma.
     
    38
    Akapo šlápl v souboji o míč na nohu Palaciosovi. Domácí protestují, Akapovi je ale faul stejně odpískán.
     
    39
    Alejo si zpracoval těžký nákop z vlastní poloviny a z pravé strany nakonec pronikl až do šestnáctky Elche. Tam se však už nedokázal prosadit přes obránce do střelecké pozice.
     
    40
    Míč tak posunul dozadu na Mariho, jehož ránu zblokoval na dvakrát Bigas. Tomu se nakonec povedlo hrací předmět i získat.
     
    41
    Alejo se znovu uvolnil na pravé straně, ani tentokrát se ale ke střele nedostal. Opět tak míč jen posunul na dobíhající spoluhráče.
     
    42
    Mezitím se však stihla vrátit kompletní obrana Elche a domácí tak musí útočit „do plných“. Přihrávkami ze strany na stranu se snaží najít mezeru v obranném postavení Elche.
     
    43
    To se jim nepovedlo, získali však rohový kop. Nákop z něj do šestnáctky obránci Elche odvrátili ze své šestnáctky, míč se ale znovu vrátil na kopačky domácích.
     
    44
    Tlak Cádizu ukončil až gólman hostů Badía, jenž chytil slabou Negredovu hlavičku z pravé strany pokutového území, která padala vysokým obloukem přímo do jeho rukou.
     
    45
    První poločas se bude prodlužovat o dvě minuty.
     
    45+1
    Po delší době se k útoku dostali i hosté. Jejich rychlá kombinace je dostala až k domácí šestnáctce, tam si ale nenabíhal na centr zleva nikdo v bílém a míč skončil u domácího gólmana Ledesmy.
     
    45+2
    Úplný závěr prvního dějství se odehrává na polovině Elche, kde se domácí snaží dostat se ještě alespoň k jednomu střeleckému pokusu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi a možná by se dalo říct, bohudík. Ani jeden z týmů nedokázal získat převahu nad středem pole, i když se pasáže, ve kterých byly aktivnějšími, relativně pravidelně střídaly. Hlavně jsme ale viděli minimum zajímavých momentů před brankami, protože přes velmi disciplinované obrany se hráči do nebezpečných situací vůbec nedostali. Jedinými výjimkami byla Negredova příležitost, kterou ale domácí útočník zazdil mizernou střelou, a Gumbauova tvrdá rána k levé tyči, kterou domácí brankář Ledesma vyrazil. Po prvním dějství je tak na výsledkové tabuli naprosto logický a zasloužený bezbrankový stav.

    Statistiky po 1. poločase:

    Držení míče: 52 % : 48 %
    Střely na branku: 1:2
    Střely mimo: 0:0
    Rohy: 3:1
    Ofsajdy: 4:1
    Fauly: 11:5
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkop druhého poločasu měli domácí. Během přestávky nedošlo k žádnému střídání.
     
    47
    Alejo se snažil z pravé strany šestnáctky Elche míč hlavou sklepnout na Negreda, jeho úmysl ale přečetl brankář a kapitán hostů Badía, jenž míč chytil.
     
    48
    Druhý poločas začal v ospalém tempu. Hosté mají míč na kopačkách, domácí je ale nenapadají, a tak si ho pomalu přihrávají na vlastní polovině.
     
    49
    Až po minutě vyrazili domácí presovat rozehrávku hostů, ti tak zrychlili a přes střed pole se dostali na útočnou polovinu.
     
    50
    Za půlící čárou ale podrazil Fali rozběhnutého Josana a hlavní rozhodčí nařídil přímý kop pro Elche.
     
    51
    Centr Gumbaua do domácí šestnáctky nadzvedl jeden z bránících hráčů Cádizu a míč si nakonec ze vzduchu stáhl do rukavic gólman Ledesma.
     
    52
    Na opačné straně se hostům opět připomněl aktivní Alejo, jeho pokus o průnik do šestnáctky Elche ale skončil ztrátou míče.
     
    54
    Negredo si naběhl za obranu Elche na výborný Espinův nákop, hlavičkou do protipohybu gólmana Badíi ale poslal míč mimo jeho branku.
     
    55
    Negredo posunul v šestnáctce Elche míč doprava na dobíhajícího Aleja, jehož tvrdou střelu do protipohybu vykopl nohou padající brankář Badía.
     
    56
    Po rohovém kopu se dostal ke střele ze zhruba 25 metrů Fernández, jeho tvrdou ránu ale tečoval jeden z obránců Elche do boční sítě.
     
    57
    Ve středu pole vznikla po souboji o míč šarvátka mezi Alejem a Gumbauem, kterou musí uklidňovat hlavní rozhodčí.
     
    59
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Pere Milla, přichází Tete Morente.
     
    60
    Idrissiho přihrávka téměř z brankové čáry do druhé vlny se dostala až na hranici šestnáctky na Aleja, jeho střelu z voleje k levé tyči ale gólman hostů také vyrazil.
     
    61
    Cádiz má v těchto chvílích největší tlak v zápase a hosté neví, kam dřív skočit. Téměř všichni hráči Elche jsou v nebo v blízkosti své šestnáctky.
     
    62
    Až teď se Elche konečně dostalo k míči, po několika přihrávkách ve středu pole ale přišla ze strany hostů další zbytečná ztráta.
     
    63
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Guido Carrillo, přichází Ezequiel Ponce.
     
    63
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Josan, přichází Fidel.
     
    64
    Fali má zřejmě svalové problémy, protože mimo hru si sedl na trávník a vyžádal si ošetření.
     
    65
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází José Mari, přichází Tomás Alarcón.
     
    65
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Fali, přichází Víctor Chust.
     
    66
    Ezequiel Ponce se na hrací ploše zdržel jen zhruba tři minuty. V souboji o míč, který si chtěl pokrýt, se ohnal po Fernándezovi, kterého zasáhl loktem do obličeje a poté zasáhl i další hráče Cádizu. Dostává tak naprosto zaslouženou červenou kartu a Elche bude dohrávat v deseti.
     
    67
    VAR ještě zkontroloval rozhodnutí hlavního rozhodčího, jeho verdikt ale velmi rychle potvrdil a poslal tak Ponceho pod sprchy.
     
    69
    Domácích možnost přesilovky ještě více vyhecovala a hosté jsou pod velkým tlakem. Zatím ale Elche zvládá odvracet centry do šestnáctky.
     
    70
    Další nákop se snažil vyboxovat gólman Badía, přitom ale vletěl do Negreda, kterého srazil na trávník. Domácí se dožadují penalty, hra ale pokračuje dále bez přerušení.
     
    71
    Negredo v šestnáctce Elche sklepl hlavou míč na rozběhnutého Espina, jenž ho usměrnil k levé tyči. Opět se ale zaskvěl brankář Badía, jenž výborným zákrokem míč vyrazil.
     
    72
    Centr z následného rohového kopu letěl na zadní tyč, tam ale nebyl nikdo ve žlutém, kdo by mohl hrací předmět zasáhnout.
     
    73
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Carlos Akapo, přichází Rubén Sobrino.
     
    75
    Tlak domácích pokračuje. Hosté už se ani nesnaží napadat rozehrávku domácích, místo toho se zatáhli k vlastní šestnáctce.
     
    76
    Idrissi si po nakrátko rozehraném rohovém kopu navedl míč z levého křídla blíže k ose hřiště, tvrdou střelou ho ale poslal na tribunu za Badíovou brankou.
     
    77
    Espino vysunul do šestnáctky hostů Negreda, proti kterému vystartoval brankář Badía. Ten vytlačil Negreda do strany a jeho oblouček před branku pak odvrátil do bezpečí Palacios.
     
    79
    Hosté mají po delší době míč pod svou kontrolou, avšak jen na vlastní polovině hřiště. Domácí je velmi aktivně presují.
     
    80
    Cádiz právě vstřelil branku!
    Domácí se konečně dočkali vytoužené branky! Lucas Pérez si naběhl na kolmici Fernándeze na levou stranu, odkud nacentroval před branku. Tam si na tento centr nejvýše vyskočil ÁLVARO NEGREDO, jenž sice namířil hlavou na brankáře Badíu, ten ale při svém přesunu uklouzl a míč tak už jen srazil při jeho letu do branky. Asistence: Lucas Pérez.
     
    81
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Kike Pérez, přichází Pablo Piatti.
     
    81
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Raúl Guti, přichází Ivan Marcone.
     
    83
    Cádiz právě vstřelil branku!
    Domácí velmi rychle navyšují svůj náskok! Odkop Fernándeze z poloviny Cádizu letěl směrem k brankáři Elche, jenž ale situaci asi podcenil a vyběhl ze své branky pozdě. V hlavičkovém souboji na hranici šestnáctky hostů ho tak předskočil RUBÉN SOBRINO, jenž míč pak už jen doprovodil do prázdné branky hostů. Asistence: Álex Fernández.
     
    86
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Álvaro Negredo, přichází Anthony Lozano.
     
    86
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Lucas Pérez, přichází Isaac Carcelén.
     
    86
    Domácí tým s přehledem kontroluje dění na trávníku. Obránci Cádizu si míč přihrávají na vlastní polovině.
     
    87
    A povedlo se jim založit útok, kterým se dostali na útočnou polovinu. Kombinací na krátké přihrávky se postupně přibližují k šestnáctce Elche.
     
    88
    Kolmici na střídajícího Carceléna zastavil Bigas, jenž si pomohl malou domů s brankářem Badíou. Ten ale po druhé brance Cádizu zjevně není v pohodě, protože svým odkopem poslal míč přimo do autu.
     
    89
    Cádiz pak bleskurychle přešel do útoku, na jehož konci byl centr Idrissiho z levé strany. Ten tentokrát gólman Elche chytil.
     
    90
    Bude se hrát ještě pět minut.
     
    90+1
    Elche se dostalo na útočnou polovinu, domácí ale hosty s přehledem udrželi daleko od své šestnáctky a nakonec chytil trochu zoufalý nákop Gumbaua domácí brankář Ledesma.
     
    90+3
    Cádiz právě vstřelil branku!
    Domácí dávají hostům na cestu ještě jeden kousek! ANTHONY LOZANO si naběhl na skvělou kolmici Espina za obranu Elche a dostal se s míčem do šestnáctky hostů. Jeho první střelu obránce ještě zblokoval, míč ale u Lozana zůstal a druhou střelou ho už zakroutil přesně ke vzdálenější tyči. Bez asistence.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Cádiz předvedl ve druhém poločase skvělý výkon a naprosto zaslouženě vítězí. Na rozdíl od prvního dějství si domácí začali vytvářet velké množství gólových příležitostí a navíc jim pomohl Ezequiel Ponce, jenž se po třech minutách na trávníku nechal po stupidním faulu vyloučit. Domácí ve své přesilovce stupňovali tlak na obranu a nakonec se dočkali vítězné branky v 80. minutě, kdy otevřel skóre Álvaro Negredo. Po tomto zásahu stavidla obrany Elche povolila a nakonec hosté dostali ještě dvě branky. Sobrino využil zaváhání jinak skvěle chytajícího brankáře Badíi při vyběhnutí na odkop z poloviny Cádizu a skóre uzavřel v přidaném čase Lozano.

    Cádiz tak získal extrémně důležité tři body, které ho posunuli na 16. místo. Na něm má před 18. Mallorcou náskok 3 bodů. Elche je na 13. pozici.
    Obrovská radost fotbalistů a fanoušků Cádizu po vítězné brance Negreda
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:2.
    Střely mimo: 5:1.
    Rohy: 8:1.
    Ofsajdy: 5:1.
    Fauly: 18:13.
     
    Další program:


    Cádiz CF

    36. kolo – 12. 5. 2022, 19:00: Real Sociedad – Cádiz


    Elche CF

    36. kolo – 11. 5. 2022, 21:30: Elche – Atlético Madrid
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:38:28)

    Michal Sadlek

    Branky: 80. Negredo (Lucas Pérez), 83. Sobrino (Ál. Fernández), 90+3. A. Lozano

    Karty:   20. L. Hernández (CAD)   66. Ponce (ELC)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 18:13.
    Cádiz CF: Ledesma – Akapo (73. Sobrino), L. Hernández, Fali (65. Chust), Espino – Alejo, Mari (C) (65. Alarcón), Ál. Fernández, Idrissi – Negredo (86. A. Lozano), Lucas Pérez (86. Carcelén).
    Náhradníci: D. Gil – Salvi, Perea, Cala, Andone, Arzamendia.

    Trenér: Sergio González

    Elche CF: Badía (C) – Josan (63. Fidel), Barragán, Bigas, Palacios – Guti (81. Marcone), Mascarell, Gumbau – K. Pérez (81. Piatti), Carrillo (63. Ponce), P. Milla (59. Morente).
    Náhradníci: Casilla, Andreu – D. González, Pastore, Nwankwo.

    Trenér: Francisco Rodríguez

    Rozhodčí: Hernández – Fernández, Vega

    Diváci: 17 615
    bahis siteleri