Švýcarsko – Česko 0:3 (kon.) | Švédsko – Finsko 4:3 (kon.)
konec
Boston Bruins
5:2 (1:1, 1:1, 3:0) Stav série: 2:2
Carolina Hurricanes
Neděle 08.05.2022, 18:40 • TD Garden, Boston • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:38:39)
    Po čtyřech zápasech je série mezi Bostonem a Carolinou vyrovnaná
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 28 – 26 | Přesilová hra: 2/9 – 0/5 | Trestné minuty: 10 – 18

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jeremy Swayman (BOS) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 60:00
    Antti Raanta (CAR) – 23 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,2%, odchytal 56:47

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 13:45
    David Pastrňák (BOS) – 1+1, +1 účast, 6 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 21:51
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:26

    Tři hvězdy utkání

    1. Brad Marchand (BOS) – 2+3
    2. Patrice Bergeron (BOS) – 1+2
    3. Jake DeBrusk (BOS) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 17 850 diváků.
     
    Po čtyřech zápasech je vyrovnáno! Také Boston zvládl oba domácí zápasy vítězně, v tom druhém porazil Hurikány z Caroliny 5:2.

    Celky nastupovaly do závěrečné dvacetiminutovky za vyrovnaného stavu 2:2. Medvědy poslal poprvé v utkání do vedení Brad Marchand, jenž využil přesilovku pěti proti třem. Náskok posléze navýšil český ostrostřelec David Pastrňák a při powerplay Canes vstřelili hosté ještě jeden gól, střelou do prázdné brány přidal svou druhou trefu v utkání Brad Marchand.

    Jak již bylo zmíněno, série se stěhuje zpět do Raleighu za stavu 2:2. Páté utkání je na programu v noci z úterý na středu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    V závěru střetnutí je ještě vykázán na trestnou lavici Nick Foligno. V obranné třetině nabral kotouč na čepel hole a vyhodil jej mimo hrací plochu bez doteku plexiskla.
    59:25 Brad MARCHAND - 5:2
     
    59:25
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je to jasné, Boston zvítězí! Za vysokým obloučkem Coylea vystartoval BRAD MARCHAND a bez větších problémů usměrnil hrací předmět do prázdné klece Canes, DeAngelo zlostně hodil hokejku po zakončujícím kanadském protihráči, minul ho. Asistence: Charlie Coyle a Brandon Carlo.
     
    58:53
    Obrovskou obětavost ukázal Tomáš Nosek. Vrhnul se pod nohy Jaccobu Slavinovi a kus černé gumy dokázal posunout do středního pásma! Boston je blízko vítězství.
     
    58:19
    Střílenou nahrávku Jaccoba Slavina tečoval Nino Niederreiter těsně vedle levé tyče. Puk sebral Martin Nečas, tlak Hurikánů se stupňuje.
     
    57:41
    Rána Anthonyho DeAngela od modré čáry nedoputovala až k Jeremymu Swaymanovi, kotouč zblokoval Josh Brown. Následně na zakázané uvolnění vyhodil Craig Smith.
     
    57:13
    Kotouč skákal před brankářem Jeremym Swaymanem. Včas ho zaregistroval Derek Forbort a vyhodil před dotírajícím Trocheckem. Touš ve střední třetině.
     
    56:33
    Mezi kruhy si našel kus černé gumy Nino Niederreiter. Zakončení mu nevyšlo a kotouč vyletěl vysoko do vzduchu, Jeremy Swayman puk schoval v lapačce.
     
    56:12
    Hosté vybojovali vhazování v útočném pásmu. Kouč Rod Brind'Amour pokynul Anttimu Raantovi k opuštění brány, Hurikáni zkouší powerplay!
     
    56:03
    Z důvodu forčekujícího Taylora Halla byl Brett Pesce nucen zacouvat až za vlastní brány. Zde měl výrazně více prostoru, jako cíl si zvolil Jespera Fasta.
     
    55:37
    Jaccob Slavin po levém mantinelu popojel blíže bráně, nakonec zkusil i vypálit. K úspěchu měl daleko, volný prostor u pravé tyčky totiž minul výrazně.
     
    55:14
    Přečíslení elitní útoční lajny Bruins nedopadlo dobře. Brad Marchand udělal kličku k mantinelu ještě před útočnou modrou, Kanaďana pak vystavil do ofsajdu David Pastrňák.
     
    54:57
    Od modré čáry vypálil pořádnou dělovku Brady Skjei. Jeremy Swayman v tomto případě zasahovat nemusel, kotouč proletěl poměrně vysoko nad břevnem.
     
    54:30
    Domácí hokejisté mohou vydechnout, protože po Trocheckem tečovaném nahození skončil kus černé gumy na horní síťce Swaymanovy brány.
     
    53:48
    Do snah Caroliny se zapojil taktéž Martin Nečas. Zvládl přenést hru na pravou stranu k Ninu Niederreiterovi, jehož rána skončila u Mikea Reillyho.
     
    53:19
    Tlak hostujícího mužstva pokračuje. Rozjetý Anthony DeAngelo dvakrát tvrdě narazil do Curtise Lazara a ještě stihl vybojovat puk, z úhlu mířil mimo tři tyče.
     
    52:51
    Brendan Smith udržel kotouč v útočném pásmu a po mantinelu zapojil do hry Sebastiana Aha, ten inkasoval tvrdý, ale čistý hit od Patrice Bergerona.
     
    52:12
    Už při hře pět na pět zůstal před svatyní Canes osamocený Charlie Coyle. Odmítl však dát definitivní razítko na vítězství Bostonu, střílel příliš vysoko.
     
    51:49
    Skvěle zapracoval rovněž Antti Raanta. Za vlastní svatyní zvedl hlavu a s hlavou nahoře uvolnil u levého mantinelu Slavina, následovalo další vyhození.
     
    51:17
    Středem kluziště nabral velkou rychlost Charlie Coyley. Proháčkoval se mezi dvěma protihráči, leč na třetího, Jaccoba Slavina, již nevyzrál.
     
    50:40
    Hokejisté v bílých dresech hrají ve čtyřech zodpovědně a už vyhodili třikrát v krátkém časovém sledu. To ovšem nic nemění na faktu, že ve skóre ztrácí dva góly.
     
    50:00
    Carolině přidělává starosti Anthony DeAngelo. Absolutně zbytečně s hokejkou v obou rukách trefil do obličeje Curtise Lazara, dvouminutový trest je v tomto případě neoddiskutovatelný.
     
    49:38
    Další útočnou akci Hurikánů rozjel Anthony DeAngelo. Po levém mantinelu rozjel Teuva Teräväinena, jemuž vůbec nevyšla klička na Chrise Wagnera.
     
    49:12
    Tomáš Nosek zkoušel tečovat poměrně prudké nahození Craiga Smitha. Neuspěl, takže Antti Raanta zapsal snadný zákrok lapačkou.
     
    48:53
    Odvážně proti dvojici protihráčů bojoval Seth Jarvis. Až do zakončení se neprotlačil, v posledním okamžiku mu touš čistě vypíchl Mike Reilly.
     
    48:14
    Rusý útočník Andrej Svečnikov zvedl hlavu a zleva nahrál mezi kruhy Sebastianu Ahovi, svižný projektil ze zápěstí skryl Jeremy Swayman ve výstroji.
     
    47:49
    Patrice Bergeron zvládl vhazování v obranné třetině vítězně. Derek Forbort následně neotálel a vyslal vysoký oblouček do středního pásma.
     
    47:28
    Nechybělo moc, aby David Pastrňák ztratil puk na obranné polovině. Avšak zabojoval a před Ahem zvládl kus černé gumy posunout ke Carlovi.
     
    46:51
    V útočném pásmu Caroliny došlo k zalehnutí Jesperiho Kotkaniemiho. Poté, co rozhodčí ztratili z dohledu i kotouč, ta byli nuceni přerušit hru.
     
    46:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Ian Cole. Se zajímavým nahozením si poradil Jeremy Swayman, vyrážečkou odpálil kotouč mimo bezprostřední nebezpečí.
    45:41 David PASTRŇÁK - 4:2
     
    45:41
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi odskakují do dvoubrankového náskoku! Bergeron vyhrál buly na Marchanda a ten vyslal parádní přihrávku před bránu na DAVIDA PASTRŇÁKA. Havířovský rodák nezazmatkoval a ještě si kotouč potáhl směrem k pravému mantinelu, aby pak zacílil do odkryté poloviny Raantovy brány. Asistence: Brad Marchand a Patrice Bergeron.
     
    45:29
    Úspěšný zákrok také pro Anttiho Raantu. Pro něj se jednalo o zákrok z kategorie jednodušších, Patrice Bergeron jej z levé strany trefil do výstroje.
     
    45:23
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Max Domi. Vyprodukoval svižnou ránu zápěstím z levého kruhu, Jeremy Swayman schoval touš v lapačce.
     
    44:50
    Trest Grzelcyka je minulostí, po dlouhé době vidíme hru v plném počtu na obou stranách! Hosté musí zabrat, jsou totiž o jeden gól pozadu.
     
    44:22
    A znovu Teuvo Teräväinen. Kousek za levým kruhem vypálil zápěstím a byl to Derek Forbort, kdo touš ztečoval a zdárně vyhodil přes všechny čáry.
     
    43:44
    Teuvo Teräväinen dojel kotouč nahozený Martinem Nečasem. Naslepo nahrával před bránu, Sebastian Aho vypálil o kus nad horní tyčku.
     
    43:03
    U pravé tyčky domácí svatyně zajímavě dorážel Ahovu ránu Seth Jarvis. Neuspěl ani nadvakrát, Jeremy Swayman udržel tělo přilepené u brankové konstrukce.
     
    42:46
    Početní převaha Bruins končí předčasně a za minutu naopak odstartuje přesilovka Caroliny! Za vysokou hůl vůči Skjeiovi je totiž vyloučen domácí zadák Matt Grzelcyk.
     
    42:16
    Klasická početní převaha domácím tolik nevychází. Mike Reilly nezvládl zpracování na útočné modré čáře, kus černé gumy vyskočil do střední třetiny.
     
    41:46
    Před branku si najížděl Charlie Coyle, hledal jej David Pastrňák. Domácího forvarda pohlídal Brett Pesce, i jemu se následně podařilo vyhodit.
     
    41:13
    Dobře v defenzivě zafungoval Jaccob Slavin. Nataženou hokejkou vypíchl kotouč z pod hokejky Bergerona, načež vyhodil po mantinelu.
     
    40:44
    Gól padl ještě v přesilovce pěti proti třem, což znamená, že Boston má k dobru přesilovku, která může trvat bez sedmi vteřin ještě tři minuty. S Carolinou to aktuálně nevypadá vůbec dobře.
    40:44 Brad MARCHAND - 3:2
     
    40:44
    Bruins právě vstřelili branku!
    Početní převaha využita, Cassidyho družina se poprvé v utkání ujímá vedení! Coyle nahrál po své levici BRADU MARCHANDOVI. Nejproduktivnější hráč Bruins v sezóně seřídil mířidla dokonale, kotouč pověsil neomylně do levé šibenice. Raanta natahoval lapačku marně. Asistence: Charlie Coyle a Jake DeBrusk.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny a Medvědi mají ještě půlminutovou přesilovku pěti proti třem. Žluto-černí okamžitě získali útočné pásmo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:41.
     
    Také v prostředním dějství vstřelily oba celky po jednom gólu. Hostům vrátil těsný jednobrankový náskok kapitán Jordan Staal. Medvědi podruhé našli recept na Raantu ve 39. minutě, kdy se důraz v brankovišti vyplatil Jakeu DeBruskovi, následná coach challenge Caroliny byla neúspěšná. Do závěrečné dvacetiminutovky základní hrací doby domácí nastoupí v pokračující přesilovce pěti proti třem, mají tedy velkou příležitost poprvé strhnout vedení na svou stranu.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 16.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Domácí mají dnes podruhé k dispozici přesilovku pěti proti třem! Sebastian Aho neúmyslně trefil vysokou holí do obličeje Patrice Bergerona a domácí kapitán měl obrovské štěstí, že neschytal přímý zásah do oka, krvavý šrám se mu vytvořil jen kousek vedle něj.
     
    39:18
    Místo obratu mohl v oslabení vrátit vedení na stranu Hurikánů Vincent Trocheck, leč v samostatném úniku mířil do horní tyčky! Velké štěstí nyní stálo na straně Swaymana.
     
    38:44
    Gól zůstává v platnosti! To navíc znamená, že hosté míří z důvodu neúspěšné trenérské výzvy do čtyř, týmový trest odpyká Nino Niederreiter.
     
    38:44
    Tak pozor! Kouč Caroliny Rod Brind'Amour si ještě bere coach challenge. Bylo Anttimu Raantovi bráněno nedovoleně?
    38:44 Jake DEBRUSK - 2:2
     
    38:44
    Bruins právě vstřelili branku!
    Opět je vyrovnáno! Brad Marchand vypálil bekhendem z velkého úhlu a Raanta hledal puk za sebou, ačkoli jej měl před betony. Skvěle pak na brankovišti zapracoval JAKE DEBRUSK, když se vyplatil jeho důraz a kus černé gumy procpal až do sítě. Asistence: Brad Marchand a Patrice Bergeron.
     
    38:29
    David Pastrňák si rozmyslel zakončení a znovu hrál na Matta Grzelcyka, který mířil mezi tři tyče, Antti Raanta včas sklapl betony k sobě.
     
    38:01
    Na vyrovnání si dělal zálusk Matt Grzelcyk. Od modré si popojel blíže bráně, ze zápěstí mířil jenom o pár čísel vedle levé části brankové konstrukce.
     
    37:35
    Brady Skjei podklouzl a domácí směřovali do přečíslení dvou na jednoho. Nino Niederreiter vsadil vše na jednu kartu, vletěl Craigu Smithovi pod nohy, podrazil jej a už odjíždí na trestnou lavici.
     
    37:19
    Tvrdou ránu od levého mantinelu schytal clonící Seth Jarvis mezi nohy. Rozhodčí hru raději přerušil, americký talent zůstává v bolestech ležet na ledové ploše.
     
    36:55
    Hosté pokračují v útočení. Sebastian Aho napodruhé nahrál úspěšně, a sice Teuvu Teräväinenovi, jehož forhendové zakončení z první rozvlnilo jenom boční síťku.
     
    36:22
    Ofenzivu podpořil Anthony DeAngelo. V pravém kruhu si klepl na Aha o nahrávku, nepovedený pas ovšem zvládl zastavit Mike Reilly.
     
    35:40
    Brad Marchand pro změnu na konci celé akce, když u pravé tyče Caroliny zavíral celou akci, ze vzduchu ovšem kotouč minul a nenasměroval jej do odkryté pravé části brány. Teräväinenův trest vypršel.
     
    35:16
    Před brankou číhal na nahrávku Taylor Hall. Najít se jej pokusil Brad Marchand, v defenzivě ukázkově zapracoval Brendan Smith.
     
    34:37
    Skvěle zahrál Sebastian Aho. Nejenže vystihl rozehrávku Patrice Bergerona, ale s kotoučem dobruslil až do útočného pásma, pod tlakem střílel bekhendem mimo tři tyče.
     
    34:06
    Nechybělo moc, aby David Pastrňák bleskově potrestal nedovolený zákrok na svou osobu. Z levého kruhu pálil první jen těsně nad břevno.
     
    33:40
    Carolinu oslabuje Teuvo Teräväinen. Člen elitní útočné formace Canes sice získal kotouč na úkor Davida Pastrňáka, jenže českého útočníka přitom zahákoval.
     
    33:22
    Po zákroku Anttiho Raanty lapačkou došlo k menší potyčce mezi Brendanem Smithem a Nickem Folignem. Oba hokejisté se rychle uklidnili.
     
    33:12
    Příkladně zabojoval do defenziva Taylor Hall. V rychlostním souboji předčil Vincenta Trochecka a zadovkou ještě uvolnil Erika Haulu.
     
    32:41
    Zpoza brány Sebastian Aho nasměroval kotouč do předbrankového prostoru. Ve změti hokejek se nejlépe orientoval bránící Mike Reilly.
     
    32:06
    Švédský útočník Jesper Fast naznačil střelu, aby nakonec ještě posunul za sebe na Anthonyho DeAngela, jeho zakončení proletělo vysoko nad břevnem.
     
    31:43
    Antti Raanta si určitě pořádně oddechl, neboť střelu Brandona Carla od modré čáry vůbec neviděl. Reagoval až na moment, kdy puk narazil do zadního mantinelu.
     
    31:12
    Tentokráte už Craig Simith získal kontrolu nad toušem a zleva vypálil přes hokejku clonícího Jaccoba Slavina, hrací předmět vyletěl až do ochranné sítě.
     
    30:39
    To se nepovedlo. Derek Forbort hledal Craiga Smitha, jenže tato volba mu nevyšla, spoluhráč s tímto řešením vůbec nepočítal. Výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    30:10
    Utkání se přesunulo do své druhé poloviny základní hrací doby. Carolina udržuje těsné jednobrankové vedení, ale Boston bojuje, soupeři nedává ani metr volného ledu.
     
    29:39
    Český útočník ještě mohl nahrávat Bradu Marchandovi, ale z pravého kruhu vzal zodpovědnost na sebe, střelu na přední tyč usměrnil mimo tři tyče.
     
    29:12
    Teuvo Teräväinen chtěl pokračovat do útoku, ale ostatní jeho spoluhráči vyrazili na střídačku. Proto Fin jen nahodil za domácí svatyně a i on si odjel odpočinout.
     
    28:47
    Protože Charlie Coyle lehce tečoval vyhození Brandona Carla, tak rozhodčí neodpískal zakázané uvolnění. Hraje Brendan Smith.
     
    28:09
    Tlak Caroliny pokračuje. Brett Pesce posunul puk doleva na Vincenta Trochecka, jenž stříleným pasem hledal Andreje Svečnikova, ten dojel k puku pozdě.
     
    27:44
    Anthony DeAngelo se na útočné modré krásně obtočil kolem Chrise Wagnera. Následovala rána zápěstím z levého kruhu, Swayman vytáhl úspěšný zákrok vyrážečkou.
     
    27:15
    Po delší době se do hry zapojil taktéž Jeremy Swayman. Domácí gólman si povyjel proti ráně Jaccoba Slavinu, tu bez problémů udržel ve své výstroji.
     
    26:28
    Jenže Brandon Carlo vzápětí chyboval a daroval slibnou šanci Andreji Svečnikovovi. Rus se vytočil zpoza brány, zasunutí k pravé tyčce mu ovšem nevyšlo.
     
    26:17
    Hostující zadák Brady Sjei rozjel Sebastiana Aha, jemuž nevyšlo prohození kotouče mezi dvěma protihráči. Stopku mu vystavil Brandon Carlo.
     
    25:59
    David Pastrňák se dnes vyspal s velkým střeleckým apetitem, leč síť zatím nerozvlnil. Nyní pálil od modré čáry jenom do zadního mantinelu.
     
    25:30
    Z velkého úhlu pálil Jake DeBrusk. Pořádně zaměstnaný Antti Raanta stále inkasoval jediný gól, v tomto případě zakročil lapačkou.
     
    24:52
    Tomáš Nosek pěknou zadovkou vyslal do zajímavé příležitost Charlieho Coylea, který ještě překvapivě vracel před bránu na českého útočníka, Antti Raanta jeho kopnutí udržel před brankovou čárou pravým betonem.
     
    24:19
    Martin Nečas se odpoutal od svého osobního strážce a v levém kruhu oslovil Jesperiho Kotkaniemiho, ránu z první vytáhl Swayman vyrážečkou.
     
    23:47
    Carolina je kompletní, tlak Bostonu ale ještě chvíli pokračoval! Patrice Bergeron lehce tečoval nahození Marchanda, nicméně puk zpomalil, takže brankáři moc starostí nepřidělal.
     
    23:31
    Unavená hostující čtveřice si může odjet odpočinout. David Pastrňák vyslal další střelecký projektil, Anti Raanta touš zkušeně podržel ve výstroji.
     
    23:00
    Hosté ve čtyřech! Andrej Svečnikov strávil na trestné lavici nervózní dvě minuty, ale strávil je tam celé a už upaluje spoluhráčům vypomoci.
     
    22:45
    Jako další pálil Brad Marchand. Z pravého kruhu mířil na přední tyčku, finský gólman Antti Raanta včas dal lapačku do vzduchu a přidal další úspěšný zákrok.
     
    22:23
    Z levého kruhu střílel na zadní tyč David Pastrňák, Antti Raanta zakročil levým betonem. Marně se snažili dorážet Charlie Coyle a Brad Marchand.
     
    21:49
    David Pastrňák přenesl hru zleva doprava na Charlieho Coylea. Následovala rána z první, jež prosvištěla jen těsně vedle pravé tyčky.
     
    21:37
    Další obrovská komplikace pro Canes! Vincent Trocheck totiž z obranné třetiny vyhodil kotouč mimo hrací plochu, přesilovka Bruins pět na tři může trvat až 83 vteřin!
     
    20:59
    Nesmyslný faul Andreje Svečnikova znamená příležitost pro Boston vrátit stav do vyrovnané podoby. Ruský forvard za bránou soupeře nedovoleně zabránil v pohybu Forbortovi.
    20:33 Jordan STAAL - 1:2
     
    20:33
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni jsou znovu o krok napřed! DeAngelo po levém mantinelu přihrál za bránu domácích Ninu Niederreiterovi. Švýcar vymyslel bekhendovou zadovkou dokonalý pas do levého kruhu na JORDANA STAALA a kapitán Canes vypálil z první neomylně na zadní tyč, Swaymanovi zabránil v zákroku i clonící spoluhráč Brown. Asistence: Nino Niederreiter a Anthony DeAngelo.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Jordan Staal vyhrál buly na Maxe Domiho, ten po přejetí červené čáry okamžitě nahazoval za domácí bránu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:38.
     
    První třetina zápasu mezi Bostonem a Carolinou přinesla po jednom gólu na každé straně. Do vedení se v 15. minutě dostali hosté, když krátce po přesilové hře skóroval obránce Brett Pesce. Domácí skórovali o dvě minuty později, taktéž Patrice Bergeron našel mezeru mezi betony gólmana. Bleskový obrat měl na hokejce v průběhu přesilovky Taylor Hall, avšak po pasu od Pastrňáka minul odkrytou bránu. Na druhé straně měl velkou šanci ještě za bezbrankového stavu Max Domi, ten napálil pravou tyč.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Dobrou rychlost nabral po levém mantinelu Martin Nečas, načež na středu našel Teuva Teräväinena, tomu průnik mezi dvěma protihráči nevyšel.
     
    19:14
    Vincent Trocheck zvládl vhazování ve středním pásmu, ukázalo se, že tato stránka nepatří mezi přednosti Davida Pastrňáka. Hru zklidňuje Brett Pesce.
     
    18:52
    Domácí fanoušci ženou své oblíbence dopředu. Další útok ovšem končí pouze ofsajdem, Pastrňák podcenil rychlost Erika Hauly, jemuž navíc zkřížil cestu Slavin.
     
    18:26
    Tlak Bostonu pokračuje. Tentokráte skvěle zapracoval Curtis Lazar, jenž vylepšil palebnou pozici pro Jakea DeBruska, i on však mířil nepřesně!
     
    17:48
    Frustrovaný Taylor Hall se vzápětí provinil faulem, takže přesilová hra Bruins je minulostí. Kanadský útočník v útočné třetině podrazil forčekujícího Trochecka.
    17:33 Hall po nahrávce Pastrňáka minul prázdnou bránu
     
    17:33
    Taylor Hall spálil obrovskou tutovku! Před prázdnou bránu obdržel parádní nahrávku od Davida Pastrňáka, avšak mířil vedle pravé tyčky!
     
    17:25
    První početní převaha čeká na Boston. Dvouminutový trest obdržel Jordan Staal, hostující kapitán viditelně zahákoval Curtise Lazara.
    16:09 Patrice BERGERON - 1:1
     
    16:09
    Bruins právě vstřelili branku!
    Po Raantou vyražené střele Marchanda za bránou výborně zafungoval David Pastrňák, když o zadní síťku hostující svatyně dostal puk ke kapitánovi PATRICE BERGERONOVI, který využil dezorientovaného gólmana a kus černé gumy mu poslal mezi betony. Asistence: David Pastrňák a Brad Marchand.
     
    15:51
    Český forvard David Pastrňák ukázal, že se nebojí přitvrdit. U útočné modré čáry tvrdě dohrál Jespera Fasta, Švéd se ovšem udržel na bruslích.
     
    15:23
    Jaccob Slavin vyhodil takovým způsobem, aby nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Derek Forbort musel zabrat, na zádech udržel Aha.
    14:06 Brett PESCE - 0:1
     
    14:06
    Carolina právě vstřelila branku!
    Přesilovku sice hosté nevyužili, nicméně skórovali hned vzápětí! Domi posunul touš k levému mantinelu na Staala, který mezi kruhy vybídl k zakončení BRETTA PESCEHO a ten našel mezeru mezi Swaymanovými betony! Asistence: Jordan Staal a Max Domi.
     
    13:50
    Domácí přestáli i druhou početní převahu soupeře. Curtis Lazar je zpět na ledové ploše a ihned pouští na ledovou plochu Charlieho Coylea.
     
    13:21
    Hurikáni se nedokáží usadit v útočné třetině. Po zaváhání Nina Niederreitera dokonce Chris Wagner směřoval do úniku, ale touš mu ukázkově vypíchl Slavin.
     
    12:55
    Žluto-černí zvládli vyhodit dvakrát v krátkém časovém sledu. Nejprve obránce Derek Forbort, toho o pár vteřin později doplnil Patrice Bergeron.
     
    12:12
    Skvělý Jeremy Swayman. Bostonský gólman včas zareagoval na Vincentem Trocheckem tečované nahození od modré čáry, nejhoršímu zabránil levým betonem!
     
    11:44
    Také druhý trest míří do domácích řad. Nejenže Curtis Lazar najel do Jespera Fasta jako třetí muž, ale ještě jej atakoval v době, kdy byl puk úplně někde jinde. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    11:32
    na druhé straně mířil mezi tři tyče Patrice Bergeron. Antti Raanta si zakončení domácího kapitána od mantinelu pohlídal, byl přilepený k levé tyčce.
     
    11:11
    Dobře myšlená nahrávka Sebastiana Aha směřovala na Bradyho Skjeie. V poslední chvíli zasáhl svou nataženou hokejkou bránící Josh Brown.
    10:57 Max Domi mířil ve velké příležitosti pouze do pravé tyče
     
    10:57
    Tlak Canes pokračoval a zatím nejblíže měl vedoucímu gólu Max Domi! Před brankou zůstal úplně osamocený, z bezprostřední blízkosti plácl kotouč do pravé tyčky.
     
    10:44
    Volného prostoru využil Anthony DeAngelo k najetí až do levého kruhu. Prudkou ránu Jeremy Swayman s velkým štěstím vyrazil maskou.
     
    10:14
    Přerušení hry způsobil Brad Marchand. Nejproduktivnější Medvěd v sezóně si zkusil obhodit kotouč kolem Slavina po mantinelu, puk skončil na domácí střídačce.
     
    09:47
    Martin Nečas rozjel po pravém mantinelu Vincenta Trochecka. Po jeho nahození získal kotouč u levého mantinelu Andrej Svečnikov, jeho střela byla z kategorie nepřesných.
     
    09:23
    Po velkém tlaku Caroliny z úvodu převzal otěže zápasu Boston. Tomáš Nosek naznačil střelu, aby ještě zkusil stříleným pasem oslovit Nicka Foligna, toho zradilo zpracování.
     
    08:50
    Poměrně dlouho kroužil s pukem na hokejce. Nakonec proti němu vystoupil Jaccob Slavin, po čistém hitu uzmul kus černé gumy do své moci.
     
    08:12
    Jake DeBrusk zabral a v pravém kruhu ještě dosáhl na dlouhý Marchandův pas. Puk si stáhl do forhendu a svižnou ránou napálil Raantovu výstroj.
     
    07:49
    Snaha o založení rychlého protiútoku nevyšla. Mike Reilly přecenil rychlostní schopnosti Curtise Lazara, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    07:18
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Jake DeBrusk. Od levého mantinelu si nabruslil až do kruhu, odkud střílel na přední tyč, Raanta na místě.
     
    06:57
    Už se zdálo, že rozhodčí po vyhození Brendana Smitha odpískají zakázané uvolnění. V poslední chvíli ovšem puk tečoval Teräväinen, takže hra pokračuje.
     
    06:23
    O zklidnění hry se postaral Martin Nečas. Zacouval do obranného pásma, odkud ještě posunul hrací předmět až za bránu na Jaccoba Slavina.
     
    05:55
    První zákrok si Antti Raanta připsal až na konci šesté minuty! Vyrazil levým betonem ránu od mantinelu, načež zvládl pokrýt i dorážku Bergerona.
     
    05:23
    Netrvalo dlouho a Carolina navštívila útočnou třetinu. A byl to právě Max Domi, kdo stál na konci celé akce, forhendem pálil do výstroje Swaymana.
     
    04:51
    Ze všech sil ještě Erik Haula zkusil zachytit kotouč v útočné třetině, leč nepovedlo se mu to a vzápětí měl finský útočník co dělat, aby na zádech udržel Domiho.
     
    04:25
    TD Garden tleská, domácí hokejisté úvodní oslabení zvládli! Mike Reilly naskočil na led a po odpískání ofsajdu soupeře na něj pustil Grzelcyka.
     
    03:43
    Martin Nečas po pravém mantinelu nahrál Trocheckovi, ten hru přenesl do levého kruhu na Andreje Svečnikova, křižnou ránu vytáhl Swayman levým ramenem. Následně vyhodil Forbort.
     
    03:12
    Až napodruhé, ale přeci jen Medvědi posunuli kotouč do středního pásma. Jmenovitě Brad Marchand, který vystihl pas Aha na Teräväinena.
     
    02:47
    Anthony DeAngelo neváhal a vypálil pořádnou dělovku od modré čáry. Jeremy Swayman zasahovat nemusel, kotouč obětavě zblokoval Derek Forbort.
     
    02:24
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší hostující Carolina. Menší dvouminutový trest vyfasoval Mike Reilly, jenž před vlastní bránou zasáhl vysokou holí do obličeje Domiho.
     
    02:02
    A znovu Andrej Svečnikov. Tentokráte střílel z o poznání většího úhlu, a to z levé strany. Bránu trefil, Jeremy Swayman bez problémů zasáhl pravým ramenem.
     
    01:46
    Na ose kluziště si připravil dobrou pozici pro střelu Andrej Svečnikov. Rus potvrdil, že střílí rád, ze zápěstí nasměroval puk těsně vedle levé tyče.
     
    01:22
    Do hry se poprvé zapojil Antti Raanta, jehož zranění z druhého utkání naštěstí nebylo krátké. Nutno podotknout, že Pjotr Kočetkov za očekávanou jedničku pro play-off zaskočil velmi dobře.
     
    00:31
    Rozjetého Vincenta Trochecka zastavil hvizd čárového rozhodčího. Amerického útočníka vystavil do postavení mimo hru Jordan Staal.
     
    00:10
    Zápas mezi Bostonem a Carolinou odstartoval! A na ledě se hned potkali obě 88, tedy David Pastrňák a Martin Nečas. Útočit začínají hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – Carlo (A), Grzelcyk, Clifton, Forbort, J. Brown, Reilly – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – DeBrusk, Haula, Hall – Cr. Smith, Coyle, Nosek – C. Wagner, Lazar, N. Foligno.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Carolina Hurricanes: Raanta (Kočetkov) – DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Br. Smith – Jarvis, Aho (A), Svečnikov – Teräväinen, Trocheck, Domi – Fast, Staal (C), Niederreiter – Nečas, Kotkaniemi, Stepan.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Lee – Brisebois, Nansen.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Nosek (BOS)
    David Pastrňák (BOS)
    Martin Nečas (CAR)
     
    Průběh série

    Blíže postupu do semifinále Východní konference mají Hurikáni z Caroliny, kteří zvládli obě domácí utkání. V tom prvním zvítězili 5:1 a ani ve druhém střetnutí v PNC Areně s Medvědy neměli moc starostí, vyhráli 5:2. Po přesunu série do Bostonu nicméně svěřenci kouče Cassidyho zabrali a snížili stav série vítězstvím 4:2.
     
    Carolina Hurricanes

    Hokejisté Caroliny letos předvádí parádní výkony. Se ziskem 116 bodů opanovali s náskokem šesti bodů na New York Rangers Metropolitní divizi, v tabulce Východní konference zaostali o pouhých šest bodů za vítězem Prezidentovy trofeje, Floridou. Hurikáni po celou dobu sezóny udržují solidní formu, v závěru základní části nicméně ještě více šlápli do plynu a ovládli posledních šest střetnutí. Nejproduktivnějším hráčem týmu je čtyřiadvacetiletý Fin Sebastian Aho s 84 body.
     
    Boston Bruins

    Medvědi z Bostonu si určitě jsou vědomi, že základní část mohli zvládnout i lépe, nicméně postup si pohlídali, a to je hlavní. V Atlantické divizi obsadili čtvrtou příčku s pohodovým 32bodovým náskokem na Šavle z Buffala, v rámci Východní konference skončili šestí. Taktéž Cassidyho družina v závěru základní části zabrala a disponovala čtyřmi výhrami v řadě, když v posledním utkání před play-off padla výsledkem 2:5 s Torontem. Týmové produktivitě mužstva vévodí třiatřicetiletý Brad Marchand s 84 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný nedělní podvečer. Vítám vás při sledování play-off NHL, konkrétně u 4. zápasu mezi Bostonem a Carolinou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 17. Bergeron (Pastrňák, Marchand), 39. DeBrusk (Marchand, Bergeron), 41. Marchand (Coyle, DeBrusk), 46. Pastrňák (Marchand, Bergeron), 60. Marchand (Coyle, Carlo) – 15. Pesce (Staal, Domi), 21. Staal (Niederreiter, DeAngelo)


    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – Carlo (A), Grzelcyk, Clifton, Forbort, J. Brown, Reilly – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – DeBrusk, Haula, Hall – Cr. Smith, Coyle, Nosek – C. Wagner, Lazar, N. Foligno.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Carolina Hurricanes: Raanta (Kočetkov) – DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Br. Smith – Jarvis, Aho (A), Svečnikov – Teräväinen, Trocheck, Domi – Fast, Staal (C), Niederreiter – Nečas, Kotkaniemi, Stepan.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Lee – Brisebois, Nansen

    Diváci: 17 850
    Boston 3 4 Carolina
    #1 Úterý 03.05.2022 • 01:10
    Carolina - Boston 5:1
    #2 Čtvrtek 05.05.2022 • 01:00
    Carolina - Boston 5:2
    #3 Sobota 07.05.2022 • 01:00
    Boston - Carolina 4:2
    #4 Neděle 08.05.2022 • 18:40
    Boston - Carolina 5:2
    #5 Středa 11.05.2022 • 01:10
    Carolina - Boston 5:1
    #6 Pátek 13.05.2022 • 01:00
    Boston - Carolina 5:2
    #7 Sobota 14.05.2022 • 22:30
    Carolina - Boston 3:2
    bahis siteleri