Francie – Itálie 2:1 (po pr.) | Norsko – Rakousko 5:3 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 5:3 (kon.)
Finsko – Švédsko 2:3 (0:1 po s.n.)
po prodl.
Francie
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Itálie
Středa 18.05.2022, 15:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:04 Hugo GALLET - 2:1
     
    61:04
    Francie právě vstřelila branku! Je hotovo a je vidět, že Francouzům spadl opravdu velký kámen ze srdce. Tim Bozon vybojoval puk za brankou, zadovkou ho poslal před ní a tam se přesnou ranou pod horní tyč prezentoval HUGO GALLET. Asistence: Tim Bozon.
    58:54 Sacha TREILLE - 1:1
     
    58:54
    Francie právě vstřelila branku! V Helsinkách máme vyrovnáno! Od modré čáry posílal puk před branku Damien Fleury. Do střely francouzského kapitána sáhl SACHA TREILLE, který stál zády k brance a usměrnil puk za záda italského brankáře. Asistence: Damien Fleury, Yohann Auvitu.
     
    58:12
    Francouzští trenéři zvolili oddechový čas a Henri-Corentin Buysse po něm zůstává na střídačce. Do hry jde šestice bruslařů.
     
    53:57
    Na pravé straně zamíchal s kotoučem Louis Boudon, který následně přihrával na zadní tyčku, kde byl osamocený Anthony Rech. Francouzský útočník v rozhodujícím momentu netrefil puk.
     
    49:20
    Hugo Gallet v italském přečíslení stáhl k zemi svého soupeře a míří si odpykat menší trest za hákování.
     
    44:32
    Hned dvakrát zakončoval z nebezpečné pozice před brankou Daniel Mantenuto. Náskok Itálie ale zůstává jednogólový.
     
    44:16
    Francouzům komplikuje cestu za vyrovnáním Alexandre Texier. Největší ofenzivní hvězda celku v útočném pásmu zasáhla jednoho z protihráčů vysokou holí do obličeje.
     
    38:57
    Florian Chakiachvili přihrával před branku, kde zůstal zcela osamocený Anthony Rech. Ten chtěl puk po ledě rychle zasunout do branky, avšak celou situaci mu znovu překazil Andreas Bernard.
     
    37:34
    Jordann Perret vybojoval kotouč u mantinelu a následně se ho chopil Valentin Claireaux, který vyrazil k brance. Puk pak mířil mezi kruhy, odkud soupeře před brankou trefil Charles Bertrand. Francie pokračuje v představení zahozených šancí!
     
    35:33
    Francouzský obránce Yohann Auvitu si najel až do mezikruží, odkud se mu ale Andrease Bernarda překonat nepodařilo.
     
    33:21
    Kevin Bozon si při bránění pomohl hákováním, na Italy čeká přesilovka.
     
    32:35
    Ve velké šanci byl Damien Fleury. Francouzský kapitán po přihrávce zpoza branky zakončoval z prostoru mezikruží, z vyrovnání se ale radovat nemůže.
     
    28:37
    Krásnou přihrávku přes osu vyslal Damien Fleury a Yohann Auvitu pálil pod horní tyčku. Jenomže Andreas Bernard dnes předvádí parádní výkon a zasáhl ramenem!
     
    28:25
    Jen několik centimetrů dělilo Italy od druhého vstřeleného gólu ve vlastním oslabení! Simon Kostner se před brankou Francie dostal k puku, zasunout do sítě se mu ho ale v těžké pozici nakonec o kousek nepovedlo.
     
    26:58
    Za italskou brankou dobře pracoval Nicolas Ritz, jehož podrazil Peter Spornberger, a tak inkasoval menší trest. Francie má další šanci vyrovnat.
     
    26:13
    Francouzi vytvořili v italském brankovišti pořádně velký závar a po dorážce se natahovala hned trojice útočníků v čele s Rechem. Francouzský tým sice neuspěl, po faulu za brankou si ale zahraje přesilovku. Zatím má Francie signalizovanou výhodu.
     
    23:14
    Florian Chakiachvili se provinil podrážením a odjíždí si odpykat menší trest.
    19:22 Petan nebyl daleko od druhé branky Itálie
     
    19:22
    Nechybělo moc a Italové mohli vést o dvě branky. Luca Frigo z rohu nasměroval puk před branku Francie, kde byl zcela zapomenutý Alex Petan. Usměrnit puk za čáru se mu ale nepovedlo.
     
    15:07
    Přihrávku na levém kruhu přebral Damien Fleury, jehož pokus zamířil do proti pohybu brankáře. Avšak kotouč vypadl vedle pravé tyče a Francie pokračovala v kombinaci. Dalším pokusem se prezentoval Anthony Rech, jenž zacinkal na brankovou konstrukci! Domácí měli dvě obrovské šance, ale gólově stále mlčí!
    14:42 Luca FRIGO - 0:1
     
    14:42
    Itálie právě vstřelila branku!
    Italové skórují ve vlastním oslabení a jdou do vedení. Gól jde na vrub obránce Floriana Chakiachviliho, který v obranném pásmu ztratil puk a umožnil brejk LUCU FRIGOVI, který se ve vyložené šanci nemýlil. Bez asistence.
     
    14:09
    Na pravé straně se Damien Fleury natlačil před soupeře a byl u kotouče o něco dříve. Peter Spornberger se provinil proti pravidlům podražením, a tak inkasuje menší trest.
    13:44 Buysse čelil tvrdé střele
     
    13:44
    Na pravé straně se nacházel již napřažený Enrico Miglioranzi, jenž střelou z první mířil do vzdálenějšího horního rohu branky. Avšak Henri-Corentin Buysse předvedl parádní zákrok, kdy koncem hole kotouč vyrazil do ochranné sítě.
     
    11:38
    Situace na ledové ploše se obrací. V rohu obranného pásma se nedovoleného zákroku dopustil Dylan Fabre, který fasuje menší trest za držení. První přesilovka taky pro Itálii.
     
    09:15
    Prvním vyloučeným hráčem zápasu je italský obránce Gregorio Gios. Ten si vykoledoval menší trest za podrážení v rohu hřiště.
     
    08:07
    Od modré čáry vystřelil Vincent Llorca, jehož pokus ještě před brankou nebezpečně tečoval Florian Chakiachvili. Hostující brankář byl správně postavený a ještě stihl reagovat.
     
    06:50
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Gregorio Gios, který ještě viděl před branku najíždějícího spoluhráče. Kotouč od italského obránce zamířil kousek vedle vzdálenější tyče, Henri-Corentin Buysse toho moc neviděl.

    Martina Sikorová

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 59. Treille (Fleury, Auvitu), 62. Gallet (T. Bozon) – 15. Frigo


    Francie: Buysse (Ylönen) – Gallet, Auvitu, Llorca, Chakiachvili, Thiry, Crinon, Bault – T. Bozon, Fleury (C), Treille (A) – Bertrand, Claireaux (A), Perret – Texier, Boudon, Rech – K. Bozon, Ritz, Leclerc – Fabre.
    Trenér: Philippe Bozon

    Itálie: Bernard (Fazio) – Di Perna, Trivellato (A), Pietroniro, Miglioranzi, Gios, Glira, Spornberger – Petan, Hannoun, Frigo (A) – D. Kostner, S. Kostner, Sanna – McNally, Mantenuto, Frank (C) – Insam, Traversa, Deluca – Mantinger.
    Trenér: Greg Ireland

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Öhlund (SWE) – Niittylä (FIN), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 1 543
    bahis siteleri