Francie – Itálie 2:1 (po pr.) | Norsko – Rakousko 5:3 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 5:3 (kon.)
Finsko – Švédsko 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Švýcarsko
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Slovensko
Středa 18.05.2022, 19:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:29
    Školácká chyba. Slovenským hokejistům trval nástup na buly příliš dlouho. Rozhodčímu došla trpělivost a dal hráčské lavici dvě minuty za zdržování hry. Švýcaři budou za pět vteřin kompletní, zbytek střetnutí pak mohou v klidu dohrát v početní převaze.
    54:13 Siegenthaler vyloučen za hrubost, šance pro Slovensko?
     
    54:13
    Švýcarští fanoušci bouří. Hlavní rozhodčí totiž posílají na trestnou lavici Jonase Siegenthalera za hrubost. Slováci budou hrát celé dvě minuty v pěti proti třem!
    53:33 Fora vyloučen do konce utkání za faul kolenem
     
    53:33
    Rozhodčí už mají jasno. Michael Fora byl tím, kdo Lišku zasáhl kolenem a vidí za to trest na pět minut plus do konce utkání. Obrovská šance pro Slováky na vyrovnání.
     
    43:12
    Čároví rozhodčí znovu odpískali příliš mnoho hráčů na ledě. Podruhé se provinili Švýcaři, trest odpyká Philipp Kurashev. Je tady další slovenská přesilovka.
     
    38:30
    Velká komplikace pro Švýcarsko! V útočném pásmu se provinil sekáním Christoph Bertschy. Naši západní sousedé mají k dobru přesilovku pěti proti třem, ta může trvat až 35 vteřin.
     
    37:05
    Tak pozor, trest za příliš mnoho hráčů na ledě přichází i na druhé straně! Švýcaři ani neprotestují, jsou si moc dobře vědomi svého přestupku. Za katr míří Philipp Kurashev.
     
    35:48
    Ale to už nyní neplatí. Slováci totiž hráli v šesti, trest za příliš mnoho hráčů na ledě odsedí Juraj Slafkovský. Po komerční přestávce přijde na řadu další přesilovka Švýcarů.
     
    33:36
    S vyloučeními se nám v Helsinkách roztrhl pytel. Dalším potrestaným hráčem je Mario Grman, který vyfasoval menší trest za podrážení.
     
    32:32
    Slovensko má k dispozici dvacetivteřinovou početní převahu čtyř proti třem. Dvouminutový trest vyfasoval Janis Moser za hákování.
     
    31:38
    Síly na ledě se vyrovnají. Zbytečné podrážení předvedl v útočné třetině Robert Lantoši, což neuniklo pozornosti hlavního arbitra Ansonse.
     
    30:52
    Švýcaři znovu faulují a nabízejí tak soupeři šanci otočit skóre. Na lavici hanby usedá Timo Meier, který se provinil vysokou holí.
     
    27:43
    Jonas Siegenthaler inkasuje menší trest za podrážení. Slováci si zahrají třetí přesilovku. Předchozí dvě se jim vůbec nepovedly, jak s ní naloží tentokrát?
     
    11:41
    Svěřenci kouče Ramsayho mají možnost dokonat obrat v početní převaze. Menší trest za hákování vyfasoval obránce Tobias Geisser.
     
    06:29
    Švýcaři si svou aktivitou vynutili slovenský faul, na lavici hanby míří Mario Grman. Verdikt rozhodčích zní nedovolené bránění.
     
    00:20
    Slováci si rychle zahrají první přesilovku. Na trestnou lavici usedá Christoph Bertschy, který se provinil podrážením.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Adam Bagar

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Malgin (Suter), 24. Egli (Scherwey, Bertschy), 33. Meier (Suter), 46. Hischier (Marti), 60. Herzog (Malgin, Suter) – 11. Roman (Lantoši, Liška), 26. Slafkovský (Krištof, Tatar), 50. Takáč (Sýkora, Grman)


    Švýcarsko: Genoni (Berra) – Kukan, Siegenthaler, Fora (A), Moser, Glauser, Geisser, Egli, Marti – Kurashev, Hischier (C), Meier – Simion, Malgin, Suter – Ambühl (A), Corvi, Herzog – Thürkauf, Bertschy, Scherwey.
    Trenér: Patrick Fischer

    Slovensko: Húska (Tomek) – Čerešňák (A), Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Rosandić, Jánošík – Tatar (C), Krištof (A), Pospíšil – Regenda, Minárik, Slafkovský – Lantoši, Roman, Liška – Sýkora, Tamáši, Takáč – Lunter.
    Trenér: Craig Ramsay

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Rekucki (USA) – Davis (USA), Sormunen (FIN)

    Diváci: 2 504
    bahis siteleri