Kazachstán – Itálie 5:2 (kon.) | USA – Česko cz 0:1 (kon.) | Kanada – Dánsko 2:3 (kon.)
Rakousko – Velká Británie 5:3 (kon.)
konec
Kazachstán
5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Itálie
Pondělí 23.05.2022, 15:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:38
    Justin Fazio zůstává na střídačce, Italové to v závěru zkusí v šesti.
     
    51:34
    Zřejmě poslední příležitost pro Itálii, jak se zápasem ještě něco udělat. Dvouminutový trest inkasoval Anton Sagadějev, seknutím přes hokejku zabránil v zakončení Mantenutovi.
     
    46:02
    Andreas Bernard má po pátém inkasovaném gólu hotovo, v brance Itálie ho nahrazuje Justin Fazio.
    46:02 Nikita MICHAJLIS - 5:2
     
    46:02
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Tohle už s Italy nevypadá vůbec dobře. Ofenzivu podpořil Valerij Orechov, který nastartoval motory po levém mantinelu. V pravý čas nahrál k levé tyčce italské svatyně NIKITU MICHAJLISOVI a ten snadno napálil touš za bezmocného Bernarda. Asistence: Valerij Orechov a Pavel Akolzin.
    43:29 Roman STARČENKO - 4:2
     
    43:29
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Kazachstán dlouhou přesilovou hru přeci jen využívá a dělá velmi důležitý krok směrem k vítězství! Za bránou soupeře převzal od Darrena Dietze kotouč ROMAN STARČENKO. Kapitán mužstva vykroužil do levého kruhu, odkud vyzrál na Bernarda ránou na přední tyč. Asistence: Darren Dietz a Jesse Blacker.
     
    38:42
    Dylan Di Perna v dnešním zápase končí! Rozhodčí posoudili zákrok na Rachmanova jako nedovolený a italskému obránci udělili trest na 5 minut a do konce utkání za faul kolenem.
    35:18 Paňukova střela na tyč
     
    35:18
    Kirill Paňukov dostal nabito mezi kruhy a jeho ránu odrazila mimo až tyč za zády Andrease Bernarda!
    33:22 Další šance Kazachstánu
     
    33:22
    Jesse Blacker ukázal, že umí i směrem do ofenzivy! Zprava sjel od mantinelu blíže ose kluziště, svižný projektil napálil do Bernardovy masky.
    25:26 Diego KOSTNER - 3:2
     
    25:26
    Itálie právě vstřelila branku!
    Ještě to bude pořádná drama, bitva o záchranu rozhodně nenudí! Parádní individuální akcí se prezentoval DIEGO KOSTNER. Devětadvacetiletý útočník nevystřelil, objel Andreje Šutova, šikovně vrátil kotouč před bránu a zametl jej tam, kam patří. Asistence: Dylan Di Perna a Dante Hannoun.
    24:29 Alichan ASETOV - 3:1
     
    24:29
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Michajlisova družina odskakuje do dvoubrankového vedení! Jegor Petuchov nasměroval střelu do obránce. Nicméně nepřestal hrát a volný puk zpoza brány poslal před ní, kde úřadoval ALICHAN ASETOV, tomu nedělalo vážnější problémy usměrnit hrací předmět za brankovou čáru. Asistence: Jegor Petuchov a Jesse Blacker.
    18:41 Italský brankář musel znovu zasahovat proti Curtisi Valkovi
     
    18:41
    Curtis Valk je při chuti! Mezi kruhy zůstal nikým nepokrytý, zakončení do horních pater brány vytáhl Andreas Bernard nad břevno levým ramenem!
    15:59 Valerij ORECHOV - 2:1
     
    15:59
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Kazachstán se vrací zpátky do jednobrankového vedení. Nikita Michajlis předal puk na modrou čáru k VALERIJI ORECHOVOVI. Kazachstánský bek se se zakončením neunáhlil, najel si na levý kruh a střelou nad rameno Bernarda umístil puk pod horní tyč. Asistence: Nikita Michajlis, Michajl Rachmanov.
    14:57 Brandon MCNALLY - 1:1
     
    14:57
    Itálie právě vstřelila branku!
    Početní převahu přetavila v gól také Itálie, začínáme od začátku! Na modrou dostal nabito Enrico Miglioranzi, jenž vypálil a byl to BRANDON MCNALLY, kdo šikovně tečoval hrací předmět nad Šutovovu lapačku. Asistence: Enrico Miglioranzi a Phil Pietroniro.
     
    13:17
    Po průzkumu u videa se sudí rozhodli udělit pouze menší trest a Adil Beketajev si musí odpykat menší trest za nedovolené bránění.
    11:22 Curtis VALK - 1:0
     
    11:22
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Kazachstánci využívají přesilovku a důležitý první gól putuje na jejich konto! Dietz nahrál CURTISOVI VALKOVI, jenž se z levé strany natlačil před bránu. První střelu poslal do Bernardova levého betonu, napodruhé tuto část výstroje italského gólmana úspěšně přehodil! Asistence: Darren Dietz a Roman Starčenko.
     
    09:48
    Premiérovou početní převahu si zahraje Kazachstán. Menší dvouminutový trest vyfasoval Simon Kostner, jenž v obranném pásmu zahákoval Romana Starčenka.
    05:35 David Frank v obrovské šanci minul
     
    05:35
    Velkou příležitostí pohrdl Daniel Frank! S velkým štěstím se k němu dostal puk u levé kazachstánské tyčky, forvard trestuhodně minul!
    02:51 Asetovova trefa na tyč
     
    02:51
    Alichan Asetov si v levém kruhu potáhl touš do lepší střelecké pozice a vyprodukoval svižný pokus ze zápěstí. Bernarda zachránila branková konstrukce.
     
    01:28
    Z pozice třináctého útočníka se Michajl Rachmanov dnes dostal do druhé lajny a málem skóroval! Po úspěšném forčekinku byl rázem tváří v tvář Bernardovi, gólman střelu vyrazil lapačkou.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Martina Sikorová

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. Valk (Dietz, Starčenko), 16. Orechov (Michajlis, Rachmanov), 25. Asetov (Petuchov, Blacker), 44. Starčenko (Dietz, Blacker), 47. Michajlis (Orechov, Akolzin) – 15. McNally (Miglioranzi, Pietroniro), 26. D. Kostner (Di Perna, Hannoun)


    Kazachstán: Šutov (Kudrjavcev) – Blacker, Orechov, Dietz, Metalnikov, Beketajev, Šalapov, Sam. Danijar – Akolzin, Sagadějev, Starčenko (C) – Michajlis (A), Valk (A), Rachmanov – Paňukov, Šestakov, Ševčenko – Petuchov, Gurkov, Asetov – Saj. Danijar.
    Trenér: Jurij Michajlis

    Itálie: Bernard (47. Fazio) – Di Perna, Trivellato (A), Pietroniro, Miglioranzi, Gios, Glira, Spornberger – Petan (A), S. Kostner, Sanna – McNally, Mantenuto, Frigo – D. Kostner, Hannoun, Frank (C) – Mantinger, Traversa, Deluca – Insam.
    Trenér: Greg Ireland

    Rozhodčí: Rekucki (USA), Stano (SVK) – Sormunen (FIN), Špůr (CZE)

    Diváci: 1 983
    bahis siteleri