Kazachstán – Itálie 5:2 (kon.) | USA – Česko cz 0:1 (kon.) | Kanada – Dánsko 2:3 (kon.)
Rakousko – Velká Británie 5:3 (kon.)
konec
Rakousko
5:3 (0:1, 0:1, 5:1)
Velká Británie
Pondělí 23.05.2022, 19:20 • Nokia arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:16 Peter SCHNEIDER - 5:3
     
    59:16
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Nissner vyhrál buly, následně Heinrich posunul puk do středního pásma, kde u něj byl jako první PETER SCHNEIDER a bekhendem poslal puk do sítě! Rakousko je definitivně zachráněno v elitní skupině! Asistence: Dominique Heinrich, Benjamin Nissner.
     
    59:08
    Britové zkouší hru bez gólmana!
    58:54 Thomas RAFFL - 4:3
     
    58:54
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec ti nezkušenější z rakouských hráčů přece jen dotlačili své mužstvo k záchraně! Od modré vypálil Schneider, jehož střela byla zblokovaná k THOMASI RAFFLOVI, jenž bez přípravy vystřelil a puk se dostal až do sítě! Asistence: Peter Schneider, Benjamin Nissner.
    51:26 Benjamin NISSNER - 3:3
     
    51:26
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelně šťastný gól pro Rakousko! Rakušan Raffl vybojoval puk za brankou a BENJAMIN NISSNER dorážel puk, který ale Bowns vyrazil, ale puk se od nohy Batche odrazil do sítě! Asistence: Thomss Raffl.
     
    48:02
    Rakušan Nissner v klíčové chvíli pro svůj tým vyhodil puk z vlastní třetiny do hlediště a dostává dvě minuty. Rakouští fanoušci si drží hlavu v dlaních...
    47:28 Dominique HEINRICH - 2:3
     
    47:28
    Rakousko právě vstřelilo branku! Středoevropané se dotahují na rozdíl jednoho gólu. DOMINIQUE HEINRICH dostal krásnou přihrávku na pravou stranu a střelou do protipohybu rozvlnil síť za Bownsem. Asistence: Lukas Haudum a Marco Kasper.
    46:19 Cade NEILSON - 1:3
     
    46:19
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    CADE NEILSON po hrubce rakouské první obrany, která je sice dobrá v útoku, ale v obraně často hoří, jel sám na Starkbauma a rakouský brankář mu nechal dost prostoru v brance, aby Brit vrátil svému týmu dvoubrankové vedení! Bez asistence.
     
    45:56
    Britové se málem radovali ze třetí branky! Ben Lake namazal do mezikruží Cadu Neilsonovi, který při zakončení upadl.
    44:51 Ali WUKOWITS - 1:2
     
    44:51
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Schneider si najel na své oblíbené místo na pravés straně, našel na protější straně ALI WUKOWITSE, který se trefil Bownsovi mezi betony. Asistence: Peter Schneider, Thomas Raffl.
     
    44:13
    Vyloučení v týmu Velká Británie:
    Josh Batch – 2 min., sekání.
     
    33:50
    Lewis Hook se dostal téměř do samostatného úniku. Křižoval hoWolf, i tak se ale Hook dostal ke střele, ale Starkbaum předvedl skvělý zákrok.
     
    33:34
    Z mezikruží vypálil Brian Lebler, jeho střela zacinkala o levou tyč!
    28:59 Starkbaumův fantastický zákrok
     
    28:59
    Další gólová šance Velké Británie! Scott Conway projel rakouskou obranou a tváří v tvář se objevil před Starkbaumem. Britský útočník si rakouského gólmana dokonce položil, ale selhal v koncovce. Starkbaum na poslední chvíli zasáhl betonem.
    25:14 Myersův únik
     
    25:14
    Ve středním pásmu se Matthew Myers chopil kotouče a osamocený projel až ke Starkbaumovi. Rakouský maskovaný muž jeho počínání zachytl v lapačce.
     
    22:47
    Evan Mosey přebruslil Kaspera a šel do amostatného úniku, ale Starkbaum ho dokázal vychytat! To byla obrovská šance!
    21:57 Robert DOWD - 0:2
     
    21:57
    Velká Británie právě vstřelila branku! Gól po přezkoumání skutečně platí. Neilson vystřelil od levého kruhu, pře bránou jeho pokus tečoval bruslí mezi Starbaumovy betony ROBERT DOWD. Británie odskakuje do dvoubrankového vedení. Asistence: Cade Neilson
    19:01 Matthew MYERS - 0:1
     
    19:01
    Velká Británie právě vstřelila branku! Ostrované využívají přesilovou hru a otevírá skóre zápasu o záchranu. Mark Richardson vypálil do skrumáže před Starbaumem. Odražený kotouč se dostal na hokejku Neilsona, kterého kotouč mírně líznul a dostal se do prostoru mezi kruhy. MATTHEW MYERS se v celé situaci zorientoval nejrychleji a pohotově zakončil do odkryté klece. Asistence: Cade Neilson a Mark Richardson.
     
    17:24
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Manuel Ganahl – 2 min., nedovolené bránění.
     
    08:21
    Bernd Wolf před vlastní brankou atakoval vysokou holí Neilsona a odchází na trestnou lavici.
     
    07:50
    Z pravého kruhu poslal Thomas Raffl přesnou přihrávku k modré čáře, kde číhal Peter Schneider. Rakouský útočník nasměřoval tvrdou ránu těsně vedle tyče.
     
    06:55
    Lukas Haudum si nabruslil do levého kruhu a ohrozil Bownse, ten vyrazil puk jen na Kaspera, ale i jeho pokus brankář Britů vyrazil. To byla velká šance Rakouska!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Schlegel

    Adéla Kvapilová

    Branky a nahrávky: 45. Wukowits (Schneider, Raffl), 48. Heinrich (Haudum, Kasper), 52. Nissner (Raffl), 59. Raffl (Schneider, Nissner), 60. Schneider (Heinrich, Nissner) – 20. Myers (Neilson, Richardson), 22. Dowd (Neilson), 47. Neilson


    Rakousko: Starkbaum (Kickert) – Maier, Unterweger, Zündel, Heinrich (A), Hackl, Wolf, Wimmer, Kirchschläger – Ganahl (A), Haudum, Kasper – Raffl (C), Schneider, Nissner – Lebler, Wukowits, Huber – Achermann, Schwinger, Feldner.
    Trenér: Roger Bader

    Velká Británie: Bowns (Whistle) – Richardson (C), Tetlow, D. Phillips, O'Connor, Ehrhardt, Sa. Jones, Batch – Perlini, Conway, Mosey – Dowd (A), Lake, Neilson – Myers, Hook, J. Phillips (A) – Davies, Lachowicz, Ferrara – Waller.
    Trenér: Peter Russell

    Rozhodčí: M. Frandsen (DEN), M. Nord (SWE) – J. Merten (GER), D. Obwegeser (SUI)

    Diváci: 3321
    bahis siteleri