Maďarsko – Německo 1:1 (kon.) | Anglie – Itálie 0:0 (kon.) | Wales – Belgie 1:1 (kon.)
Nizozemsko – Polsko 2:2 (kon.)
konec
Nizozemsko
2:2 (0:1)
Polsko
Sobota 11.06.2022, 20:45 • Stadion Feijenoord 'De Kuip', Rotterdam • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Depay se mohl vykoupit hned po standardce, ale Skorupski fantasticky natáhl levou dlaň proti obrovské šanci hlavou. Vzápětí kopali ještě Nizozemci roh a dobře zavírali tyč, jenže rybičkou jeden z oranžových nedosáhl.
    90+1. Memphis Depay (NED)
     
    90+1
    Poláci slaví jako kdyby vyhráli letošní MS v Kataru, Depay napálil pravou tyč ze svého pohledu penaltou do protipohybu Skorupskiho!
     
    90
    Pro Poláky je to obrovsky kruté! Cash měl minimální čas na reakci a už nedokázal uhnout, nařízena penalta a Depay může podle všeho dokonat obrat.
     
    89
    Nicméně zkoumá se a sudí už běží k monitoru, jestli Skorupski nevyrazil míč rukama přímo do pravé ruky Cashe, ta byla hodně od těla a zdá se, že se hrací předmět dotkl končetiny autora úvodního gólu duelu.
    88.
     
    88
    Hrajte ještě dál! To je taková škoda, že tento zápas za chvíli skončí! Depay dostal výbornou nahrávku z pravé strany na hraně malého vápna a je až překvapivé, že hráč takových kvalit vypálil z první přímo do rukou Skorupskiho.
     
    86
    Polákům se vůbec nelíbilo, že Teze napálil nejprve Glika do nejcitlivějšího pánského místa, ale ani tak neváhal dorážet, míč skončil vysoko nad brankou. V přerušené hře se na Tezeho sesypali. Výsledkem je nakonec karta pro de Jonga a Žurkowskiho.
     
    84
    Střídání v týmu Polsko:
    ze hřiště odchází Przemysław Frankowski, přichází Kamil Glik.
     
    84
    Zielinski dostal kartu za to, že zasáhl otáčejícího se Depaye do nohy.
     
    83
    Vynikající přihrávka přes čtyři Nizozemce na Piatka, ten uháněl na Flekkena, načež bombu z levé strany napral vedle přední tyče, ale mrzet jej to nemuselo kvůli později odmávanému ofsajdu.
     
    77
    Střídání v týmu Nizozemsko:
    ze hřiště odchází Steven Bergwijn, přichází Wout Weghorst.
     
    64
    Střídání v týmu Nizozemsko:
    ze hřiště odchází Davy Klaassen, přichází Cody Gakpo.
    ze hřiště odchází Jurriën Timber, přichází Jordan Teze.
    ze hřiště odchází Steven Berghuis, přichází Teun Koopmeiners.
     
    63
    Dumfries trošku dohrál zprava krajního obránce Polska a brankář Skorupski jej strčil v přerušené hře, takže hned bylo veselo. Sudí to řeší kartou pro Bergwijna a polského gólmana.
     
    59
    Berghuis tahal za dres Krychowiaka u pravé lajny a vidí kartu.
     
    58
    Střídání v týmu Polsko:
    ze hřiště odchází Jacek Góralski, přichází Szymon Żurkowski.
    54. Denzel DUMFRIES - 2:2
     
    54
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tolik branek nepadá snad ani v házené! Polská euforie je pryč! Depay a Bergwijn připravili pozici pro DENZELA DUMFRIESE do pravé poloviny šestnáctky. Proti jeho ráně se vrhli na zem tři obránci a ještě gólman Skorupski, nicméně jeden z padajících Poláků si srazil míč k bližší tyči. Sudí pak dlouho mluvil s kolegou o VAR ohledně toho zda centru Akého nepředcházel ofsajd.
    51. Davy KLAASSEN - 1:2
     
    51
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tak, pokud něco Nizozemci potřebovali, tak je to tohle! Tečovaný centr z levé strany usměrnil DAVY KLAASSEN z malého vápna na pravou ruku bezmocného brankáře.
    49. Piotr ZIELIŃSKI - 0:2
     
    49
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Polská efektivita je úžasná. Aké chtěl vystavit Frankowskiho do ofsajdové pasti, ale Frankowski si ji ukázkově pohlídal při křižném pasu na pravou stranu a běžel dva na nikoho s PIOTREM ZIELINSKIM, nahrál mu pod sebe do prázdné brány a nebylo co řešit. Hlavní rozhodčí nejprve gól odvolal, ale pak po konzultaci s VAR uznal.
    22.
     
    22
    Skorupski vyrazil skákavou střelu Berghuise z pravé strany na druhé tyči jen k Blindovi, jeho dorážka si říkala o srovnání, ale místo toho našla prostor výrazně nad brankou.
     
    20
    Hlavní arbitr dnes rozhodně nehodlá šetřit kartami, za faul zezadu na Bergwijna přebírajícího míč vidí žlutý trest stoper Bednarek.
    18. Matthew CASH - 0:1
     
    18
    Polsko právě vstřelilo branku!
    V Anglii narozený a od října 2021 vlastnící polské občanství MATTHEW CASH zaznamenal první reprezentační gól! Zielinski táhl polskou akci, pak hezky přenesl hru a krajní obránce vystřelil mezi nohama Blinda na vzdálenější tyč.
     
    16
    Krychowiak trefil skluzem z levé strany Frenkieho de Jonga a nebylo o čem. Třetí žlutá karta a ve čtvrtek proti Belgii se posadí na tribunu.
    7.
     
    7
    Depay roztáhl hru ze středu na pravou stranu, načež Klaassen spálil šanci po zemi vedle zadní tyče.

    Vít Muzikář

    Branky: 51. Klaassen (Blind), 54. Dumfries (Depay) – 18. Cash (Zalewski), 49. Zieliński (Frankowski)

    Karty:   59. Berghuis (NED), 63. Bergwijn (NED), 86. F. de Jong (NED) – 16. Krychowiak (POL), 20. Bednarek (POL), 63. Skorupski (POL), 84. Zieliński (POL), 86. Żurkowski (POL)

    Neproměněná penalta: 90+1. Depay (NED), mimo


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:13.
    Nizozemsko: Flekken – Timber (64. Teze), de Vrij, Aké – Dumfries, Berghuis (64. Koopmeiners), Klaassen (64. Gakpo), F. de Jong, Blind – Depay (C), Bergwijn (77. Weghorst).
    Náhradníci: Cillessen, Scherpen – de Ligt, Til, Martins Indi, Hateboer, Malacia, Schouten.

    Trenér: Louis van Gaal

    Polsko: Skorupski – Cash, Bednarek, Kiwior, Bereszyński – Frankowski (84. Glik), Góralski (58. Żurkowski), Krychowiak (C), Zalewski – Zieliński, Piątek.
    Náhradníci: Szczęsny, Grabara – Wieteska, Linetty, Płacheta, Świderski, Michalak, Klich, Puchacz, S. Szymański.

    Trenér: Czesław Michniewicz

    Rozhodčí: Meler – Eyisoy, Uyarcan (TUR)
    bahis siteleri