Ukrajina – Arménie 3:0 (kon.) | Irsko – Skotsko 3:0 (kon.) | Černá Hora – Bosna 1:1 (kon.)
Rumunsko – Finsko 1:0 (kon.)
konec
Ukrajina
3:0 (0:0)
Arménie
Sobota 11.06.2022, 15:00Liga národů UEFA - Liga B • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Arménie

    Hostující Arménie zatím nepředvádí ve skupině 1 Ligy B vůbec špatné výkony. Na její úvod doma překvapivě přehrála těsně 1:0 Irsko. Ve druhém utkání na britských ostrovech ale padla výsledkem 02 ve Skotsku. V březnu navíc schytala devítibrankový příděl proti Norsku.
     
    Ukrajina

    Ukrajinský národní výběr na sebe v posledních týdnech připoutal pozornost. Kvůli ruské agresi musela Ukrajina baráž o postup na světový šampionát v Kataru odehrát až v červnu. V úvodu sice vyřadila Skotsko, ale následně neprošla posledním kolem přes Wales. Na úvod Ligy národů ale Ukrajina brankou Cygankova přehrála 1:0 Irsko. Vzhledem k válce na Ukrajině však dnešní duel odehraje v Polsku.
     
    Úvodní sestavy:

    Ukrajina: Pjatov – Karavajev, Zabarnyj, Matvijenko, Zinčenko – Malinovskyj, Sydorčuk, Šaparenko – Cygankov, Jaremčuk, Mudryk.
    Náhradníci: Lunin, Riznyk – Bondar, Dovbyk, Kačaraba, Mykolenko, Pichaljonok, Popov, Sikan, Zubkov, Jarmolenko.

    Arménie: Jurčenko – Monroy, T. Voskanjan, Mkojan, S. Mkrtčjan – B. Hovhannisjan, Udo, Dašjan, Barseghjan – Bajramjan – Babajan.
    Náhradníci: Beglarjan, Bučněv – Adamjan, Bičachčjan, Grigorjan III, Harojan, Haruťunjan, Malakjan, R. Mkrtčjan, Margarjan, Serobjan.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Ukrajina bude hrát v modrém, zatímco Arménie oblékne bílou sadu.
     
    Před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Arménie obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali vpřed, ale dlouho se na míči neohřáli.
     
    2
    Zinčenko dostal přihrávku na levou stranu hřiště, dobře si míč zpracoval a přihrál za obranu Arménie. Na jeho pobídku nikdo v modrém nedosáhl.
     
    3
    Ukrajina se od úvodních minut dnešního souboje tlačí do ofenzivy. Arménie musí v úvodních minutách utkání držet pevný blok.
     
    4
    Arménie se usadila na polovině Ukrajiny, jenže kombinace hostů je zatím hodně kostrbatá a hráče v bílém brzdí nepřesnosti.
     
    5
    Illja Zabarnyj potáhl míč na polovinu Arménie a rozehrál na levou stranu. Jeho pobídka skončila v moci obránců v bílých dresech Arménie.
     
    6
    Jaremčuk dohnal přihrávku na levou stranu hřiště, ale už míč neudržel ve hře a pomohl mu v cestě do autu. Vhazovat bude Arménie.
     
    7
    Ruslan Malinovskyj poslal přihrávku na pravou stranu, kde byl Sydorčuk, jenže jeho přízemní pobídka do vápna spoluhráče nenašla.
     
    8
    Stopeři Ukrajiny si dali pozor na napadající soupeře a rozehráli nákopem na levou stranu. Obrana Arménie se ale rychle přesunula.
     
    9
    První obrovská šance Ukrajiny! Po rychlém výpadu z levé strany dostal zpětnou přihrávku do vápna Jaremčuk, ale Jurčenko jeho přízemní pokus vyrazil!
     
    10
    Sydorčuk tentokrát zakončil zpoza velkého vápna, ale jeden ze stoperů Arménie jeho ránu srazil do rukavic připraveného brankáře.
     
    11
    Olexandr Zinčenko dostal přihrávku na levou stranu, dobře si míč zpracoval a přenesl těžiště hry do středu trávníku.
     
    12
    Ukrajina se dostala vpřed po pravé straně, nicméně nadýchaný centr skončil na hlavě dobře postaveného obránce v bílém dresu.
     
    13
    Jurčenko opět vyrazil z branky na malé vápno a schoval míč do rukavic. Jeho následná rozehrávka ale nepatřila do kategorie přesných.
     
    14
    Serhij Sydorčuk poslal přihrávku na levou stranu, jenže Zinčenko si nepotykal se zpracováním a napadající soupeř mu míč vypíchl.
     
    15
    Další zajímavá akce domácí Ukrajiny. Z pravé strany centroval po dobře načasovaném náběhu Olexandr Karavajev, ale přetaženým centrem spoluhráče nenašel.
     
    16
    Právě aktivní Karavajev se dostal do blízkosti velkého vápna a dokázal odcentrovat. K jeho pobídce se nikdo v modrém dresu nedostal.
     
    17
    Domácí celek se dostal do blízkosti velkého vápna, ale sražený centr skončil v zámezí. Vhazovat bude Ukrajina.
     
    18
    Karavajev odcentroval z pravé strany na malé vápno, kam sprintoval Cygankov, ale Jurčenko včas vyběhl z brankové čáry a ukryl míč do rukavic.
     
    19
    Arménie se dostala vpřed po pravé straně, ale v klíčovou chvíli Udo nepřesnou přihrávkou na pravou stranu zahnal spoluhráče do autu.
     
    20
    Roman Jaremčuk táhl akci Ukrajiny středem hrací plochy, jenže ani on si netroufl na zakončení. Místo střely tak nakonec rozehrál na křídlo.
     
    21
    Mykola Matvijenko rozehrál na pravou stranu hrací plochy, jenže tam neměl nikoho z hráčů v modrém. Arménie si na chvíli může oddechnout.
     
    22
    Roman Jaremčuk je v prvním poločase hodně aktivní. Ukrajinský fotbalista si chtěl balón zpracovat hrudí, ale nebyl úspěšný.
     
    23
    Ruslan Malinovskyj si individuálním způsobem krásně našel pozici pro zakončení, ale jeho rána levou nohou skončila nad břevnem!
     
    24
    Michajlo Mudryk se tlačil do hlavičkového souboje na levé straně hřiště, nicméně podle hlavního arbitra si pomohl nedovoleným způsobem.
     
    25
    Taron Voskanjan se na pravé straně kličkou zbavil Matvijenka, ale následně si míč předkopl daleko před sebe a už jej neudržel na trávníku.
     
    26
    Ruslan Malinovskyj si navedl míč do blízkosti velkého vápna, přehodil si jej na pravačku a vypálil. Jeho rána se ale vznesla až nad břevno.
     
    27
    Mykola Matvijenko si pohlídal náběh hostujícího útočníka Babajana, natlačil se před něj tělem a nehal míč propadnout do autu. Rozehrávat bude brankář Pjatov.
     
    28
    Malinovskyj poslal přihrávku na hranici velkého vápna, kde číhal Viktor Cygankov, ale jeho rána skončila v rukavicích Jurčenka.
     
    29
    Viktor Cygankov natáhl k další ráně zpoza šestnáctky, ale hostující brankář je dnes prakticky všude. Jurčenko se při zákroku ani nezapotil.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme bojovné utkání. Ukrajina je zatím sice jasně aktivnějším týmem, ale nedostává se do šancí.
     
    31
    Arménie zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území Ukrajiny. Jeho exekuce se ujal Tigran Barseghjan, ale jeho rána skončila mimo branku.
     
    32
    Zinčenko dostal přihrávku do běhu na levou stranu, ale v souboji s obráncem si pomohl zatažením za soupeřův dres.
     
    34
    Serhij Sydorčuk poslal přihrávku na pravou stranu, jenže tam neměl nikoho v modrém dresu. Ukrajina se marně tlačí do šancí.
     
    35
    Ruslan Malinovskyj poslal přihrávku na pravou stranu. Na jeho pobídku si naběhl Karavajev, ale ten se až k odcentrování nedostal.
     
    36
    Zinčenko se uvolnil na levé straně, přehodil si míč na levačku, jenže jeho přízemní centr srazil obránce ve skluzu na rohový kop.
     
    37
    Ukrajina se dostala do pokutového území. Zinčenko si míč přehodil na pravou nohu, ale jeho přízemní projektil zablokoval první soupeř.
     
    38
    Mykola Šaparenko se dostal k centru z pravé strany, ale jeho pokus hlavou skončil sražený vedle branky.
     
    39
    Olexandr Zinčenko dostal přihrávku na levou stranu hřiště a bez váhání poslal přízemní centr do vápna. Jeho pobídka skončila v moci obránce.
     
    40
    Zinčenko na levé straně přejel hostujícího obránce a může být rád, že za ostrý zákrok nedostal žlutou kartu.
     
    41
    Mykola Šaparenko dostal přihrávku na hranici velkého vápna, ale jeho rána skončila vedle levé tyčky hostující svatyně.
     
    42
    Hostující brankář nakopl míč na pravé křídlo, ale tam byl osamocený hráč v bílém proti trojici Ukrajinců. Zadáci Ukrajiny tak získali vhazování pro sebe.
     
    43
    Ruslan Malinovskyj upadl po souboji v pokutovém území, ale sudí měl střet přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    44
    Defenziva Ukrajiny hraje vysoko na polovině Arménie, nicméně kombinace domácího celku zatím nevede k zakončení.
     
    45
    Za přihrávkou na pravou stranu se hnal Edgar Babajan, jenže míč mu po trávníku ujel do zámezí.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+2
    Žlutá karta pro tým Arménie (Edgar Babajan).
     
    45+2
    Žlutá karta pro tým Ukrajina (Illja Zabarnyj).
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme se branky nedočkali. Mnohem aktivnější přitom byla domácí Ukrajina, jenže své náznaky nedokázala přetavit v úvodní branku. V deváté minutě střílel Jaremčuk, ale Jurčenko reflexivně zasáhl. Ve 23. minutě pak zkoušel štstí Malinovskyj, ale minul branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí Ukrajina obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal.
     
    47
    Zinčenko dostal přihrávku na levou stranu a poslal skákavý centr na hranici velkého vápna. K jeho pobídce se nikdo v bílém dresu nedostal.
     
    48
    Karavajev se hnal vpřed po pravé straně hrací plochy. Krajní obránce Ukrajiny se v pádu pokusil odcentrovat, ale neposlal centr do vápna.
     
    49
    Stopeři Ukrajiny kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Naopak defenziva hostující Arménie drží kompaktní blok.
     
    50
    Serhij Sydorčuk poslal přihrávku na levou stranu, ale k jeho pobídce se nikdo v modrém dresu nedostal. Ruslan Malinovskyj se rozběhl opačným směrem.
     
    51
    Tigran Barseghjan se po levém křídle prodral do pokutového území, kde sice upadl, jenže podle rozhodčího se nejednalo o faul.
     
    52
    Hostující hráč je po krátkém ošetření zpátky na nohou a bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    53
    Ruslan Malinovskyj si navedl míč na hranici velkého vápna a zakončil nártem. Jeho dělovka se vznesla vysoko do vzduchu a skončila na tribuně za brankou.
     
    54
    Olexandr Karavajev dostal přihrávku na hranici velkého vápna, jenže jeho zakončení skončilo na bloku stopera. Arménie pokračuje ve hře z první půle.
     
    55
    Žlutá karta pro tým Arménie (Choren Bajramjan).
     
    56
    Aktivní Zinčenko opět potáhl míč do blízkosti velkého vápna, ale jeho nadýchanou pobídku schoval brankář Jurčenko do rukavic.
     
    57
    Olexandr Karavajev dostal přihrávku na pravou stranu, ale také jeho pobídku schoval Jurčenko do rukavic.
     
    58
    Střídání v týmu Arménie:
    ze hřiště odchází Choren Bajramjan, přichází Vahan Bičachčjan.
    ze hřiště odchází Edgar Babajan, přichází Sargis Adamjan.
     
    59
    Roman Jaremčuk si došel pro přihrávku mezi stopery, skvěle se otočil a rozehrál na levou stranu. Obrana Arménie je pozorná.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní branku zápasu. Ukrajina i po změně stran marně hledá cestu skrz obranu soupeře.
     
    61
    Ruslan Malinovskyj se z hranice velkého vápna opřel do odraženého míče, ale Jurčenko jeho ránu opět výborně zastavil.
     
    62
    Ukrajina právě vstřelila branku! Ukrajina se po hodině hry dostává do vedení! Karavajev dostal přihrávku na pravou stranu, zpětnou pobídkou poslal míč na hranici vápna, kde si jej převzal RUSLAN MALINOVSKYJ a přízemní dělovkou rozvlnil síť.
    62. Ruslan MALINOVSKYJ - 1:0
     
    64
    Ukrajina i po vstřelení úvodní branky pokračuje v aktivitě. Fotbalisté v modrém skvěle přesouvají těžiště hry a nepouští Arménii k balónu.
     
    65
    Zinčenko si dnešní souboj opravdu užívá. Krajní obránce Ukrajiny poslal přihrávku do běhu pro spoluhráče na křídlo, nicméně Ukrajina se tentokrát nedostala k odcentrování.
     
    66
    Defenziva hostujícího celku chtěla přenést hru na levou stranu, nicméně Mykola Šaparenko zabojoval a skluzem vypíchl balón do autu.
     
    66
    Žlutá karta pro tým Ukrajina (Olexandr Zinčenko).
     
    67
    Střídání v týmu Arménie:
    ze hřiště odchází Tigran Barseghjan, přichází Hovhannes Haruťunjan.
     
    68
    Ruslan Malinovskyj na pravé straně udrže míč ve hře a našel spoluhráče. Ukrajina nadále kombinuje házenkářským způsobem.
     
    69
    Serhij Sydorčuk se snažil zastavit rodící se akci Arménie, nicméně přihrávkou na levou stranu odevzdal míč hráči v bílém.
     
    70
    Jeden z obránců Ukrajiny dvacet minut před koncem netrefil míč dobře v pokutovém území a brankář Pjatov se musel ohánět, aby míč vyrazil před brankovou čárou!
     
    71
    Střídání v týmu Ukrajina:
    ze hřiště odchází Roman Jaremčuk, přichází Artěm Dovbyk.
    ze hřiště odchází Mykola Šaparenko, přichází Olexandr Pichaljonok.
     
    72
    Po delší době se ofenzivní hráči Arménie tlačili do útoku, jenže nepovedeným převzetím míče odevzdali balón zadákům Ukrajiny.
     
    73
    Olexandr Karavajev se na pravé straně chtěl dostat přes soupeře, ale ten zůstal stát jako skála a odstavil krajního obránce Ukrajiny od míče.
     
    74
    Stjopa Mkrtčjan podklouzl na hranici velkého vápna, ale měl pořádné štěstí, jlikož před ukrajinským hráčem se míč odrazil až do rukavic brankáře Arménie.
     
    75
    Zinčenko na levé straně prošel mezi dvojicí soupeřů, ale Hrajr Mkojan zachytil jeho náběh a nenechal jej projít do pokutového území.
     
    76
    Stopeři Ukrajiny jsou hodně sebevědomí a na polovině hřiště si troufají na riskantní rozehrávku. Arménie nyní zvýšila aktivitu a snaží se napadat.
     
    77
    Taron Voskanjan si dal pozor na nákop Ukrajinců za obranu Arménie, natlačil se před soupeře a okamžitě otočil směr hry. Arménii už moc času nezbývá.
     
    78
    Ukrajina právě vstřelila branku! Ukrajina přidává druhou branku a prakticky rozhoduje o svém dnešním vítězství! OLEXANDR KARAVAJEV na začátku celé akce po náběhu na pravé straně poslal zpětnou přihrávku, jenže míč se k němu ve vápně vrátil a Karavajev jej nekompromisně levačkou uklidil k zadní tyči!
    78. Olexandr KARAVAJEV - 2:0
     
    79
    Střídání v týmu Ukrajina:
    ze hřiště odchází Olexandr Zinčenko, přichází Vitalij Mykolenko.
    ze hřiště odchází Michajlo Mudryk, přichází Olexandr Zubkov.
     
    80
    Fotbalisté Arménie už po druhé obdržené brance působí poněkud ospalým dojmem a nedostává se na polovinu Ukrajiny.
     
    81
    Střídání v týmu Arménie:
    ze hřiště odchází Artak Dašjan, přichází Edgar Malakjan.
     
    82
    Střídající Mykolenko diriguje rozehrávku Ukrajiny na vlastní polovině. Hráči Arménie sice sympaticky nepadají, ale ne a ne se dostat k míči.
     
    83
    Ruslan Malinovskyj si nechtěl komplikovat pozici a raději si pomohl přihrávkou na stopery. Ukrajina už se nikam nežene a spíše drží své vedení.
     
    84
    Ukrajina právě vstřelila branku! Další zásah Ukrajiny! Střídající VITALIJ MYKOLENKO si naběhl na přihrávku za obranu a se štěstím překonal vyběhnutého brankáře Jurčenka.
    84. Vitalij MYKOLENKO - 3:0
     
    86
    Stadionem obíhá mexická vlna. Alespoň kapka ukrajinské radosti v těžké době.
     
    87
    Žlutá karta pro tým Ukrajina (Mykola Matvijenko).
     
    89
    Žlutá karta pro tým Arménie (Sargis Adamjan).
     
    90
    Dnešní souboj už se pouze dohrává. Ukrajina v utkání potvrdila roli obrovského favorita a před soubojem Skotska s Irskem se vyhoupne na čelo skupiny.
     
    90
    Žlutá karta pro tým Arménie (Taron Voskanjan).
     
    90+1
    Nastavuje se šest minut!
     
    90+2
    Ukrajina zahrávala rohový kop. Jeho exekuce se ujal Ruslan Malinovskyj, ale hostující brankář výborně zasáhl na čáře.
     
    90+3
    Hostující brankář Jurčenko si dal pozor na napadajícího soupeře a raději rychle přenesl hru na levou stranu trávníku.
     
    90+4
    Hovhannes Haruťunjan se na levé straně snažil zbavit obránce, jenže si míč předkopl daleko před sebe a odevzdal jej Sydorčukovi.
     
    90+5
    Adamjan se dostal k míči v pokutovém území, ale Andrej Pjatov jeho prudkou ránu nadvakrát udržel v rukavicích.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Ukrajina nakonec v utkání s Arménií zvládla roli favorita. Na první branku jsme ale museli čekat hodinu hry. Následně se střelou zpoza vápna prosadil Ruslan Malinovskyj. Na jeho zásah navíc levačkou navázal Karavajev. V samotném závěru utkání pak přidal třetí branku s pořádnou dávkou štěstí Mykolenko.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:10. (16:58:52)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 62. Malinovskyj (Karavajev), 78. Karavajev, 84. Mykolenko

    Karty:   45+2. Zabarnyj (UKR), 66. Zinčenko (UKR), 87. Matvijenko (UKR) – 45+2. Babajan (ARM), 55. Bajramjan (ARM), 89. Adamjan (ARM), 90. T. Voskanjan (ARM)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:10.
    Ukrajina: Pjatov – Karavajev, Zabarnyj, Matvijenko, Zinčenko (79. Mykolenko) – Malinovskyj, Sydorčuk, Šaparenko (71. Pichaljonok) – Cygankov, Jaremčuk (71. Dovbyk), Mudryk (79. Zubkov).
    Náhradníci: Lunin, Riznyk – Bondar, Kačaraba, Popov, Sikan, Jarmolenko.

    Arménie: Jurčenko – Monroy, T. Voskanjan, Mkojan, S. Mkrtčjan – B. Hovhannisjan, Udo, Dašjan (81. Malakjan), Barseghjan (67. Haruťunjan) – Bajramjan (58. Bičachčjan) – Babajan (58. Adamjan).
    Náhradníci: Beglarjan, Bučněv – Grigorjan III, Harojan, R. Mkrtčjan, Margarjan, Serobjan.
    bahis siteleri