Arménie – Skotsko 1:4 (kon.) | Ukrajina – Irsko 1:1 (kon.) | Bosna – Finsko 3:2 (kon.)
Rumunsko – Černá Hora 0:3 (kon.)
konec
Bosna a Hercegovina
3:2 (2:2)
Finsko
Úterý 14.06.2022, 20:45 • Stadion Bilino Polje, Zenica • Liga národů UEFA - Liga B • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (22:42:59)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:5.
     
    Bosna a Hercegovina nakonec ve druhém dějství uválčila chtěné vítězství a má k postupu do áčkové skupiny Ligy národů po čtyřech kolech nejblíže, protože jako jediná dosud ve skupině stále neprohrála. Finsko nebylo horším týmem, avšak poté, co se Džeko radoval ze své druhé branky, nedokázalo proměnit ani jednu ze svých šancí, a tak utkání nedostalo ani do nerozhodného stavu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Petev (BSN) si až příliš vyskakoval na sudího Kabakova, jemuž asi radil, že už má zápas ukončit. No, neukončí. Domácí kouč naopak vyfasoval žlutou kartu na lavičce.
     
    90+1
    Střídající Taylor se snažil z levé strany pobídnout v šestnáctce Pukkiho, ten byl ovšem dobře strážen. Bosna a Hercegovina i nadále brání svou bránu úspěšně před všemi nájezdy celku ze Skandinávie.
     
    90
    Druhý poločas nastaví Kabakov a jeho kolegové o tři minuty.
     
    88
    Finsko se usadilo na soupeřově polovině hřiště. Čas se hostům krátí, vědí, že ze sebe musejí vydat poslední zbytky sil, aby utkání dostali aspoň do nerozhodného stavu.
     
    86
    Stevanovič toho dnes naběhl opravdu dost, nyní si vysloužil potlesk, že vybojoval rohový kop. Bosna a Hercegovina zase ušetří nějaké cenné vteřinky.
     
    85
    Finsko mělo k dispozici standardku z dobré pozice, jenže tu nakonec vůbec nevyužilo ku prospěchu svému. A po pár vteřinách od zahrání se nakonec vytáhl do vzduchu Šehič, aby merunu sebral do své náruče.
     
    84
    Gojak (BSN) je dalším hráčem potrestaným žlutou kartou. Sice si snažil míč pokrýt, avšak loktem trefil do obličeje napadajícího Lingmana.
    83. další pokus Pukkiho
     
    83
    Finsko nyní slušně zakombinovalo za šestnáctkou, nakonec vyprodukovalo i střelu na bránu díky Pukkimu, jenže ta byla sražená bránícím Kovačevičem na rohový kop. Z něho hosté bránu soupeře neohrozili.
     
    81
    Střídání v týmu Finsko:
    ze hřiště odchází Ilmari Niskanen, přichází Robert Taylor.
     
    81
    Lod se nyní snažil pobídnout Pukkiho, jenže ten nakonec po jednom ze soubojů s protihráčem upadl ve vápně. Kabakov nepískal. Nakonec si musel s finským forvardem situaci vyříkat, Pukkimu se opravdu moc nelíbilo, jak si jeho soupeři vůči němu počínali.
     
    80
    Finsku jako by začaly přece jaksi docházet síly. Bosna a Hercegovina svého soka v posledních minutách opravdu nepouští svého rivala do nějakého nebezpečnějšího podnikání. Naopak Džeko je stále při chuti. teď se snažil kombinovat na hranici vápna s Kruničem, oba dva si ale neporozuměli.
     
    77
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina:
    ze hřiště odchází Miralem Pjanić, přichází Amer Gojak.
    76. průnik Džeka
     
    76
    Džeko mohl zkompletovat hattrick! Řítil se do brejku, ve správnou chvilku ještě zabral a zrcyhlil krok, takže se dostal před bránícího Jensena až do šestnáctky, nicméně Hradecky nakonec proti němu vyběhl a ve skórování mu zamezil.

    Patrik Sandev

    Branky: 5. Pjanić (pen.), 29. Džeko (Pjanić), 58. Džeko (Krunić) – 10. Pukki (Källman), 18. Källman (Pukki)

    Karty:   45+2. Prcić (BSN), 84. Gojak (BSN), 90+2. Petev (trenér) (BSN) – 4. S. Väisänen (FIN)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:5.
    Bosna a Hercegovina: Šehić – Stevanović, Ahmedhodžić (73. Kovačević), Hadžikadunić, Kolašinac (68. Ćivić) – Menalo, Prcić (46. Hadžiahmetović), Pjanić (77. Gojak) – Krunić, Džeko, Duljević (46. Miličević).
    Náhradníci: Vasilj, Ćetković – Demirović, Saničanin, Prevljak, Bešić, Cimirot.

    Trenér: Petev

    Finsko: Hrádecký – Soisalo, Nissilä (46. Kamara), Tenho, S. Väisänen (46. Ivanov), R. Jensen – Niskanen (81. R. Taylor), Lingman, Schüller (59. Lod) – Källman (73. Pohjanpalo), Pukki.
    Náhradníci: Eriksson, Joronen – Alho, L. Väisänen, Uronen, Granlund, Valakari.

    Trenér: Kanerva

    Rozhodčí: Kabakov – Margaritov, Valkov (všichni BUL)
    bahis siteleri