L. Mikuláš – Michalovce 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Trenčín 4:0 (kon.)
konec
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
1:1 (1:1)
MFK Zemplín Michalovce
sk Sobota 23.07.2022, 18:00 • NTC Poprad • Niké liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní zápasu 2. kola Fortuna ligy medzi Liptovským Mikulášom a Michalovcami.

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš


    Liptáci sa snažili v otváracom kole ročníka na pôde pohárovej Dunajskej Stredy, no z ďalekého Žitného ostrova nedoviezli ani jeden bod. Prehrali 1:2. Tatran cez týždeň prišiel o Dávida Krčíka, ktorý zamieril po štyroch rokoch v klube za bratom Adamom do Karvinej. Veľký útočný úlovok prichádza v postave Erika Jendrišeka. Mikuláš v popradskom azyle zabojuje o prvé víťazstvo.

    MFK Zemplín Michalovce

    Východniari na výbornú vykročili do sezóny. V televíznom zápolení zdolali nováčika z Banskej Bystrice 2:0 vďaka dvom penaltovým gólom Marcina a Igora Žofčáka. Letné posily zapadli do tímu a partia okolo trénera Hrnčára by rada zdolala aj prekážku z Liptova.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Sváček – Popović, Mihal, Bedecs, Nečas – Laura, Totka, Václavik (C), Káčerík – Gerát – Staš.
    Náhradníci: Gröger – Bielák, Diviš, Ďungel, Filinský, Jendrišek, Matoš, Voško.
    Trenér: Jozef Kostelník.

    MFK Zemplín Michalovce: Száraz – Mendez, Ranko (C), Jeřábek, Kotula – Perez – Vico, Begala, Kanu – Marcin, Da Silva, Jánošík.
    Náhradníci: Kožuchar – Magda, Petrík, Shimamura, Slebodník, Sova, Vaško, Volanakis, Záhradník.
    Trenér: Norbert Hrnčár.

    Rozhodca: Kišš.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Dvakrát za sebou putovala lopta za postrannú čiaru. V oboch prípadoch rozohrávali futbalisti Liptákov.
     
    2
    Tvrdý súboj v strede poľa medzi Gerátom a Matúšom Marcinom. Liptovský podhrotový útočník sa rýchlo postavil, jeho súper potrebuje pomoc.
     
    3
    Hosťujúci hráč s boľavým krkom schádza na okamih z hracej plochy. O malú chvíľu mu nič nebude brániť v tom, aby opäť naskočil do hry.
     
    4
    Napádanie Kanuho sa čiastočne vyplatilo. Prestrčil loptu Adlerovi, avšak na neho si Liptáci dali patričný pozor a nedovolili mu uniknúť do šance.
     
    5
    Vysoký michalovský center do hĺbky pokutového územia, ktorý skrotil kapitán Michal Ranko s úmyslom servírovať nahrávku na Kanuho. Toto sa nepodarilo.
     
    6
    Ďalšia veľmi vysoká lopta z michalovských kopačiek. Navrátilec Marcin bežal oproti brankárovi Sváčkovi, ktorý tak bude len vykopávať od bránky.
     
    6
    Gólová akcia Michaloviec, ak by ju premenil Marcin. Lukáš Jánošík ho našiel v šestnástke fantastickým centrom. Pochvalu za svoju prácu musí dostať Nečas, ktorý sa vyznamenal výbornou defenzívou.
     
    7
    Brankár Liptákov Dominik Sváček drží loptu v rukaviciach a je pripravený zamestnať spoluhráčov v útočnej zóne ihriska.
     
    8
    Gerátovi prepadla lopta na pravom krídle na hranici autovej čiary. Toto zaváhanie využíva zastupujúci zemplínsky kapitán Ranko a po ňom rozohral dopredu Száraz.
     
    9
    Perez – Vico neodhadol silu svojho sklzu do nôh protihráča Martina Nečasa. Zákrok mu prešiel v tejto chvíli bez kartového napomínania. Ale bolo to škaredé.
     
    10
    Mendez sa venoval lopte a hre, hoci tesne vedľa neho spadol na zem jeden z hráčov Liptovského Mikuláša. Michalovský krajný obranca aj chvíľku váhal, či hrať, ale napokon poslal loptu na súperovu polovicu.
     
    11
    Liptáci vysunutí na protivníkovej polovici so štvoricou futbalistov. Zemplínčania dostali hru do útočného pásma cez center Juraja Kotulu, na ktorý však nikto nestačil, pretože bol prudký.
     
    12
    Z krídelného priestoru sa presadil centrom Laura! Lopta našla hlavu koncentrovaného Tomáša Geráta! Száraz likvidoval pokus na dva razy! Pekný futbalový moment!
     
    13
    Michalovčanom bolo horúco aj o pár sekúnd neskôr. Száraza chcel prekonať tvrdou strelou Tomáš Gerát. Michalovský brankár sa poriadne natiahol, no nezasahoval.
     
    14
    Kanu i Lukáš Jánošík sa chopili lopty za deliacou čiarou. Druhý menovaný posúval prihrávku za súperovu obranu na Marcina. Tomu však chýbal krôčik navyše. Popović odkopol do bezpečia.
     
    15
    Do štvrťhodinky diania mal Liptovský Mikuláš jednu dobrú pasáž a v nej dve šance, z ktorých nezaknihoval otvárací gól stretnutia. V Poprade pokračujeme po pätnástich minútach bez gólov.
     
    16
    Mendez dostal prihrávku do šprintu. Center bez prípravy zrazila domáca obrana na rohový kop. Šanca pre východniarov ujať sa vedenia.
     
    17
    Jánošík centroval na prvú žrď. Jeden z jeho spoluhráčov hlavou predĺžil loptu na zadnú tyč, no tam Gerát dostatočne pokryl Marcina.
     
    18
    Liptáci boli teraz veľmi odovzdaní v obrane, až z toho zapríčinili jednoduchý zisk lopty pre hostí, keď neudržali loptu na trávniku. Aut.
     
    19
    Popović po prvom dotyku s loptou si trúfal na Kanuho, avšak nigérijský stredopoliar prepol na vyšší rýchlostný stupeň a odtlačil od lopty súpera čistým spôsobom.
     
    20
    Zemplínčania prepadli vo vlastnej šestnástke! Jeřábka poľahky obohral Laura bez dôraznej strely na bránku! Hosťom zachránil krk Wisdom Kanu!
     
    21
    Matúš Marcin ako pred týždňom, tak aj tentoraz mohol byť prvým strelcom súboja! Pokus napálil do rukavíc Sváčka a Kanu bol už ďaleko od dorážky!
     
    22
    Popović priviedol hráčov Liptovského Mikuláša na hranicu pokutového územia. Jedenkrát si narazil loptu s Káčeríkom a následne už veľmi špekuloval. Michalovčania ho odzbrojili.
     
    23
    Ranko si diriguje spoluhráčov. Michalovce podnikajú postupný prechod smerom do útočnej fázy. Liptáci sa snažia brániť stred plochy.
     
    24
    Juraj Kotula zachoval kolegialitu a neulakomil sa na šancu pred súperovou bránkou! Sváček bol výborný čitateľ tejto príležitosti, preto bol Marcin prikrátky na zakončenie z prízemnej nahrávky!
     
    25
    Mendez nenechal k sebe pribehnúť behavého Geráta a postaral sa o zrýchlenie hry smerom dopredu. Hosťom sa však nepodarilo vyšperkovať akciu.
     
    26
    Kanu komunikoval s Marcinom a rýchlo si zbehol za obrannú líniu súpera. Finálny center ale stroskotal na obrancoch.
     
    27
    Liptovský Mikuláš chcel vyprodukovať peknú kombinačnú akciu so streleckým pokusom. Za hostí ideálne vystúpil Matúš Begala narušil súhru druhej strany.
     
    28
    Domáci futbalisti sa neboja vysoko napádať michalovských hráčov. Száraz sa ale doteraz nedopustil výraznej chyby, ktorou by zavaril svojmu klubu.
     
    29
    Pod Tatrami to vyzerá na poriadnu búrku. Hromy a blesky sú v kurze a už sa pridáva aj mohutný dážď. Dúfame, že nebude nutné predčasne končiť duel.
     
    30
    V tridsiatich minútach stále gól nepadol. Sledujeme ale atraktívny zápas.
     
    31
    Benjamín Száraz kľačal pri ľavej žrdi a číhal na nejakú strelu Liptákov. Tú na neho vypálil Ľubomír Laura a michalovský brankár spoľahlivo zasiahol.
     
    32
    Kotula stratil loptu aj pod vplyvom dažďa a loptu mal na kopačke Káčerík! Ten dokázal vystreliť na Száraza, ktorý neudržal jeho pokus, a tak Mendez fauloval v šestnástke!
     
    33
    Liptovský Mikuláš s penaltou! Faulovaný bol Laura!
     
    33
    Žltá karta pre tím MFK Zemplín Michalovce (Alejandro Mendez).
     
    34
    Liptovský Mikuláš dal gól! Száraz vyčkal v strede bránky a hoci sa špičkou kopačky dotkol lopty, RASTISLAV VÁCLAVÍK je úspešný exekútor pokutového kopu.
     
    35
    Adler pribehol k brankárovi Sváčkovi, ktorý neurobil chybu a s rozumom poslal loptu do hry na spoluhráčov.
     
    36
    Pochopiteľne už dážď komplikuje prácu s loptou a zároveň si aktéri dávajú pozor, aby nedošlo k nejakému zraneniu. V obrannom zákroku poslal Mihal loptu na roh Zemplínčanov.
     
    37
    Prvá lopta Michaloviec odvrátená za pokutové územie. Dovnútra ju nasmeroval Lukáš Jánošík.
     
    37
    Michalovce dali gól! Vyrovnané. MICHAL RANKO rutinérsky posiela strelu k ľavej tyči brankára Sváčka.
     
    39
    Tomáš Gerát od začiatku stretnutia hýri pohybom aj aktivitou na svojej strane, no tá mu bola v tejto chvíli málo platná. Mendez vhadzuje loptu z autu.
     
    40
    Matúš Marcin narazil do dobre postaveného strelca domáceho gólu Rastislava Václavika. Tu by bolo absolútne zbytočné očakávať hvizd arbitra.
     
    41
    Hostia museli zapojiť do hry brankára Száraza. Iný spôsob, než okamžité vykopnutie dopredu neprichádzalo do úvahy, keď bol na neho vyvíjaný tlak.
     
    42
    Laura končí na zemi po strete s Kanuom. Lopta pre Liptovský Mikuláš.
     
    43
    Liptáci sa nasťahovali do šestnástky Michaloviec. Tomáš Staš si postavil loptu na pravú stranu k rohovej zástavke. Marcin ovládol svoje územie pri bielom bode.
     
    44
    Píska sa. Rozhodca Kišš videl nedovolený zákrok na Kanuho, ktorý pre zmenu pred pár sekundami bol v inej pozícii.
     
    45
    Marcin nedisponoval dostatkom síl, aby z prvej predložil center pred domácu bránku. Mikuláš sa následne zosúladil.
     
    45
    Prvý polčas sa bude nadstavovať o 1 minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Zaujímavý duel na neutrálnej pôde v Poprade. Domáci išli do vedenia zásluhou Václavika po presnom zakončení z jedenástky, no o tri minúty schladil minuloročného nováčika súťaže Michal Ranko. Stav po polčase je však spravodlivý.
     
    Druhý polčas sa začne o 19:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Marcin rozbiehal po pravej strane akciu východniarov. Protihráča si zasekol a vyzval k prebratiu lopty Kotulu. Jeho center z výšky stiahol k sebe Sváček.
     
    47
    Adler zúročil veľkú časť voľného miesta na ploche a srdnato sa pretláčal do pozície na zakončenie. Mihal sa poctivo vrátil a zastavil súpera.
     
    48
    Liptáci očakávali, že im bude patriť autové vhadzovanie. Nečas však prenecháva loptu protivníkovi v žlto-modrom drese.
     
    49
    Laura si dal pozor na ofsajdové postavenie. Z pravej strany vyslal centrovaný pokus, ktorý skončil na pätách Michala Ranka. Rohový kop Tatrana.
     
    50
    Száraz je majiteľom tejto lopty a ešte ho o sekundu skôr dohral Imrich Bedecs. Sympatický počin domáceho Liptáka, ktorý potľapkal súpera za jeho prílišnú aktivitu.
     
    51
    Mihal si to rozdal s Adlerom v bežeckom súboji za loptou. Ani jeden ju nestihol zachytiť pred čiarou.
     
    52
    Prudký center Popovića tesne nad trávou, ale bez následnej koncovky Liptákov. Száraz sa totiž včas vysunul z päťky a zmocnil sa lopty.
     
    53
    Michalovce pri lopte. Kotula sa zo stredu plochy rýchlo presunul na pravé krídlo, no už nedokázal lepšie naložiť s loptou od Marcina.
     
    54
    Wisdom Kanu sa nečakane objavil pri druhej žrdi. Vlastnou vinou stratil loptu, pretože ju nespracoval podľa predstáv. Jeho následný výraz tváre vravel za všetko. Oproti sebe mal už iba Sváčka.
     
    55
    Hlavnou postavou päťdesiatej piatej minúty opäť legionár Kanu. Teraz nemal šancu, ale pohyboval sa v ofsajde, čo mu bolo okamžite odpískané.
     
    59
    Popović dobiehal loptu a Lukáš Jánošík do neho postrčil. Hosťujúcej posile zo Žiliny to bolo odpískané.
     
    60
    Už bez dažďa so ziskom rohového kopu hostí sa končí hodinové zápolenie 2. kola v Poprade. Druhý polčas ešte nepriniesol vyloženú šancu na zmenu skóre. 1:1 po 60. minúte.
     
    62
    Michal Jeřábek autorom prvej veľkej príležitosti po zmene strán! Bránku Sváčka prehlavičkoval!
     
    63
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš:
    z ihriska odchádza Marko Totka, prichádza Erik Jendrišek.
     
    65
    Marcin si "pomohol" v ťažkej situácii natlačený k postrannej čiare. Loptu kopol do Káčeríka a vybojoval aut pre Zemplínčanov.
     
    66
    V útoku zabojoval Švajčiar Adler a rohový kop je pre jeho mužstvo odmenou. Štandardná situácia nastane až po striedaní v michalovskom tíme.
     
    66
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
    z ihriska odchádza Wisdom Kanu, prichádza Tibor Slebodník.
     
    67
    Matúš Marcin si spracoval loptu bruchom, no aj napriek tomu prestrelil tri žrde Dominika Sváčka.
     
    68
    Úplne bola otvorená pravá strana ihriska pre Lukáša Jánošíka. Toho však zradil prvý dotyk s loptou, a potom už bol z výhodnej pozície na center.
     
    68
    Popović nahradil na bránkovej čiare Sváčka a v stopercentnej možnosti vymazal hosťujúceho Adlera! Michalovce mohli viesť!
     
    70
    Alejandro Mendez si musí spytovať svedomie! Mohol sa opýtať Sváčka, kam to chce dostať! Obrovské zlyhanie Španiela!
     
    Dnešný zápas sleduje 550 divákov.
     
    71
    Laura v náročnej pozícii cez Mendeza odcentroval, no nikto nevyzval do práce brankára Száraza.
     
    72
    Liptovský Mikuláš pohrozil z rohového kopu. Száraz sa však hlavičkového zakončenia Popovića nedotkol a len sledoval, ako ide lopta okolo jeho svätyne.
     
    73
    Opakuje sa scenár z prvého dejstva a na trávnik padá hustý dážď. V držaní lopty sú hráči z Liptova.
     
    76
    Michalovce sa bránili pri rohovom kope Liptovského Mikuláša. Stašovu loptu poslali von z pokutového územia.
     
    77
    Martin Nečas chcel v poslednej chvíli vrátiť loptu na druhú stranu, ale nastrelil chrbát naskakujúceho Matúša Marcina. Sváček bude vykopávať.
     
    79
    Krížny center Matúša Begalu na voľného Marcina. Juraj Kotula čítal hru a pustil sa do behu, aby získal pas. Nevyšlo.
     
    80
    Popović bol tvrdý oriešok pre Mendeza, ktorého zamkol pri rohovej zástavke. Bude z toho rohový kop, ale ideme striedať.
     
    81
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce:
    z ihriska odchádza Brain Peña Perez – Vico, prichádza Filip Vaško.
    z ihriska odchádza Lukáš Jánošík, prichádza Daniel Magda.
     
    82
    Po striedaní a štandardnej situácii Michaloviec ostáva výsledok nezmenený. K striedaniu pristupuje aj domáci celok.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš:
    z ihriska odchádza Adrián Káčerík, prichádza Peter Ďungel.
     
    83
    Daniel Magda po krátkom čase na ihrisku mal loptu na kopačke, no bol zavretý v malom priestore a trafil len Nečasa. Hneď na to chcel otočiť dianie Gerát, ale za trenírky ho stiahol Slebodník.
     
    84
    Popović zablokoval malý center Mendeza a vyháňa Michalovčanov k ďalšiemu centru. Slebodník precentroval až na Jánošíka, ktorý to mal takpovediac na ťažkú hlavu.
     
    85
    Žltá karta pre tím MFK Zemplín Michalovce (Matúš Marcin).
     
    87
    Žltá karta pre tím MFK Tatran Liptovský Mikuláš (Mihajilo Popović).
     
    87
    Táto štandardná situácia Michalovciam nepomohla. Kotula prekopol všetko, čo mu stálo v ceste.
     
    88
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš:
    z ihriska odchádza Ľuboslav Laura, prichádza Peter Voško.
     
    88
    Žltá karta pre tím MFK Tatran Liptovský Mikuláš (Tomáš Gerát).
     
    89
    Záver zápasu hrá v prospech Zemplínčanov, ktorým sa ponúka v krátkom čase tretí rohový kop. Slebodník bol v tomto prípade trošku presnejší, no neveštilo to gól v bráne Liptákov.
     
    90
    Popović utrpel úder do hlavy po jednom zo vzdušných súbojov. Hra je v tomto momente pozastavená, no domáci legionár sa dvíha na nohy.
     
    90
    Druhý polčas sa bude nadstavovať o 3 minúty.
     
    90+1
    Liptáci živili nádej na gólový protiútok. Peter Ďungel to však odohral hrozne a loptu ponúkol Kotulovi.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Liptovský Mikuláš sa rozchádza s Michalovcami zmierlivo 1:1. Bol to dobrý futbal, občas v ťažkých podmienkach, spôsobených intenzívnym a hustým dažďom, ale hráči všetko zvládli. Liptáci majú prvý bodík, Zemplínčania aj v druhom ligovom stretnutí sú bez prehry. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:52:29)

    Ivan Harčár

    Branky: 34. Václavik (pen.) – 37. Ranko (Jánošík)

    Karty:   87. Popović (LMI), 88. Gerát (LMI) – 33. Mendez (MIC), 85. Marcin (MIC)


    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Sváček – Popović, Mihal, Bedecs, Nečas – Laura (88. Voško), Totka (63. Jendrišek), Václavik, Káčerík (82. Ďungel) – Gerát (C) – Staš.
    Náhradníci: Gröger – Bielák, Diviš, Filinský, Matoš.

    Trenér: Jozef Kostelník.

    MFK Zemplín Michalovce: Száraz – Mendez, Ranko (C), Jeřábek, Kotula – Perez - Vico (81. Vaško), Begala, Kanu (66. Slebodník) – Marcin, Da Silva, Jánošík (81. Magda).
    Náhradníci: Kožuchar – Petrík, Shimamura, Sova, Volanakis, Záhradník.

    Trenér: Norbert Hrnčár.

    Rozhodčí: Kišš.

    Diváci: 550.
    bahis siteleri