Zlín – Prostějov 1:2 (kon.) | Pardubice – Vlašim 2:0 (kon.) | Chrudim – Hr. Králové 1:4 (kon.)
Ostrava – Karviná 2:1 (kon.) | Brno – Jihlava 0:0 (kon.)
konec
FK Pardubice
2:0 (0:0)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Sobota 23.07.2022, 10:30 • Stadion Pod Vinicí, Pardubice • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Markovič – Rosa, Luka, Vlček, Helešic – Janošek – Lupač, Hlavatý, Solil, Vacek – Černý
    Náhradníci: Budinský – Toml, Chvěja, Tischler, Svoboda, Mareš, Huf, Sychra, Jabá

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Vágner – Breda, Hošek, Heppner, Zinhasovič, Lehoczki, Langhamer, Suchan, Rigo, Horský, Toula
    Náhradníci: Kolář – Lehovec, Janda, Onije, Solomon, Halinský, Gning, Šimeček

    Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Slavíček.
     
    Domácí Pardubice dnes nastoupí v tradiční červenobílé kombinaci, hosté z Vlašimi nastoupí celí v zeleném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Janošek hned v první minutě vystihl úmysl soupeře a chtěl se vydat dopředu. Předal balón Černému a naběhl si do volného prostoru, šajtle domácího útočníka ale nebyla přesná.
     
    3
    Dopředu se nyní vydala také Vlašim. Míč do běhu u levé postranní čáry dostal Daniel Langhamer, skluzem ho ale odzbrojil bývalý spoluhráč z pražské Slavie, Tomáš Vlček.
     
    4
    Pokus Ondřeje Lehoczkiho o přenesení hry na levou stranu nebyl přesný, jeho spoluhráč takhle vysoko rozhodně vyskočit nemohl.
     
    7
    V úvodních minutách zápasu se hraje výhradně na polovině prvoligového týmu. Ten nyní sice drží balón, nedaří se mu ale dostat se za půlící čáru.
     
    8
    První náznak šance Pardubic. Matěj Helešic dostal balón na levém křídle a poslal ho na hranici pokutového území. Tam si přihrávku našel Adam Lupač, při snaze zakončit mu ale míč odskočil a domácí hráč fauloval.
     
    10
    Dominik Janošek se vytáhl dopředu. Od obrany soupeře dostal dost prostoru a tak vystřelil, levou nohou Matyáše Vágnera neohrozil.
     
    14
    Domácí si pomohli dlouhým nákopem, který sklepl Pavel Černý. Míč ve středu pole dostal Kamil Vacek, kterého nevybíravým skluzem zezadu fauloval Jan Suchan.
     
    16
    Další akce červenobílých po levé straně. Kamil Vacek hledal někoho ze spoluhráčů v pokutovém území, obrana si ale poradila.
     
    19
    Jan Suchan rozehrál rohový kop nakrátko. To vyústilo ve střelu, míč se ale po zemi dokutálel jen vedle pravé tyče.
     
    21
    Rychlý útočný výpad Východočechů. Helešic na levé straně vysunul Vacka, ten ale ani tentokrát neodcentroval přesně. Následný protiútok Vlašimi za cenu faulu zastavil Jakub Luka.
     
    23
    Tentokrát to domácí zkusili zprava. Bernardo Rosa hledal Pavla Černého v pokutovém území, ani on ale úspěšný nebyl. Přetažený balón v klidu sebral Ondřej Lehoczki.
     
    25
    První gólová šance zápasu! Jan Suchan na pravé straně obešel Janoška a dostal se do pokutového území. Tam si poradil s dalším soupeřem a levou nohou nasměroval míč do sítě, z brankové čáry ho ale vykopl dobře postavený Bernardo Rosa!
     
    27
    Po střetu s Adamem Toulou se hůře zvedal z trávníku Tomáš Vlček, už je ale zpět na nohou a může pokračovat ve hře.
     
    28
    Znovu v útoku Jan Suchan. Tentokrát obešel Jakuba Luku, který ho fauloval a bude z toho zajímavá příležitost pro Vlašim.
     
    29
    Exekuce volného přímého kopu se ujal Nedžhad Zinhasovič. Zamířil sice mezi tři tyče, Jakub Markovič ale s pokusem neměl moc práce.
     
    30
    Pavel Černý chytrou patičkou hledal spoluhráče v pokutovém území, Matěji Helešicovi k balónu chyběl půlkrok.
     
    31
    Tomáš Solil se dostal k míči na hranici pokutového území jako první a byl faulován Lehoczkim. Podobně jako před pár momenty Vlašim budou mít i Pardubice velmi zajímavý volný přímý kop.
     
    32
    O volný přímý kop se postaral Dominik Janošek, tvrdou ranou ale netrefil prostor branky.
     
    34
    Pohledná akce domácího celku. Po narážečce s Hlavatým znovu střílel Dominik Janošek, tentokrát po zemi mířil těsně vedle.
     
    35
    Dobrou práci na pravé straně odvedl Tomáš Rigo. Přízemní přihrávkou našel Jana Suchana, Markovič si s jeho pokusem poradil.
     
    37
    Obrovská šance Pardubic! Dnes velice aktivní Dominik Janošek povedeným centrem našel v pokutovém území úplně volného Kamila Vacka, jehož střelu skvělým reflexivním zákrokem vyrazil Matyáš Vágner!
     
    39
    Hráči v zeleném se dobře dostali z obtížné pozice na své polovině, při přechodu půlící čáry ale nebyli přesní a tak musí znovu přepnout do obrany.
     
    40
    Bernardo Rosa obdržel průnikovou přihrávku až na brankovou čáru a jeho centr znovu našel Vacka, zkušený záložník ale tentokrát zakončit nedokázal.
     
    41
    Hra je nyní hodně otevřená. Do zajímavé šance se nyní dostala Vlašim, konkrétně Tomáš Rigo. Levou nohou pořádně protáhl bývalého spoluhráče Jakuba Markoviče, ten vyrazil na roh.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Jak je v posledních zápasech Pardubic zvykem, tak ani tentokrát zatím branka nepadla. Šance ale byly na obou stranách, nejprve se do jedné dostal po individuální akci Jan Suchan, na druhé straně Kamil Vacek nedokázal zužitkovat přesný centr spoluhráče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Tomáš Solil, přichází Emil Tischler.
    ze hřiště odchází Jakub Markovič, přichází Viktor Budinský.
    ze hřiště odchází Tomáš Vlček, přichází Martin Toml.
    ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází David Huf.
    ze hřiště odchází Kamil Vacek, přichází Vojtěch Sychra.
    ze hřiště odchází Adam Lupač, přichází Leandro Jabá.
     
    48
    Po nedorozumění v přechodné fázi šla Vlašim do rychlého protiútoku. Viktor Budinský sice musel být ve střehu, nakonec ale proti střele mimo zasahovat nemusel.
     
    49
    Jan Suchan (FC Sellier & Bellot Vlašim) uviděl žlutou kartu za zakopnutí míče v přerušené hře.
     
    50
    Zinhasovič z levé strany hledal ve vápně Adama Toulu, toho ale od míč odstavil Martin Toml a následně vše zneškodnil brankář Pardubic.
     
    53
    Vojtěch Sychra zakončil z úhlu, střela mu ale vůbec nesedla a skončila daleko vedle branky.
     
    56
    Jan Suchan znovu ukázal své umění. Chytře si míč obhodil kolem protihráče a dostal se tak do dobré pozice pro centr, trefil ale jen obránce.
     
    56
    Adam Toula se dostal k odraženému balónu a vyslal tvrdou ránu. Ta mířila přesně k tyči, Viktor Budinský ji jen tak tak vytěsnil na roh.
     
    57
    Chisom Onije se ihned po nástupu na hřiště dostal k centru po rohovém kopu, hlavou ale nezakončil přesně.
     
    58
    Bernardo Rosa prokázal dobrou techniku a dostal se přes obránce. Poté posunul míč k Emilu Tischlerovi, jeho centr ze vzduchu sebral brankář Vágner.
     
    61
    Petr Heppner si z pozice obránce udělal výlet dopředu, narážečka ale nebyla účinná. Dominik Janošek poté takzvaně vybruslil z obtížné situace, nákopem ale jen vrátil míč Vlašimi.
     
    62
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Bernardo Rosa, přichází Václav Svoboda.
     
    63
    David Huf vyhrál hlavičkový souboj a vysunul tak Leandra Jabá, ten ale nedokázal obejít obránce.
     
    64
    Právě Leandro Jabá nyní povedenou přihrávkou našel v pokutovém území volného Emila Tischlera, jeho střela ze skvělé pozice ale šla nad.
     
    66
    John Solomon u svého pokutového území získal balón a vyvezl ho dopředu. Na půlící čáře ovšem špatně nahrál a odevzdal ho tak zpět soupeři.
     
    67
    Pohledná akce Pardubic. Po rohu rozehraném na krátko Hlavatý patičkou posunul balón Helešicovi, jeho střelu zablokoval obránce.
     
    68
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí téměř po 300 minutách střílí branku! Matěj Helešic rozehrál rohový kop a míč propadl až na hranci pokutového území. Tam byl LEANDRO LIMA, jehož střela na zadní tyč skončila v síti!
    68. Leandro LIMA - 1:0
     
    70
    Netrvalo to dlouho a Pardubice mohly vést o dvě branky! Nejprve se do velké šance dostal David Huf, toho vychytal Vágner. Zanedlouho poté znovu zakončoval Huf, zamířil však nad.
     
    71
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Michal Hlavatý, přichází Ondřej Chvěja.
     
    72
    John Solomon dostal na levé straně míč do běhu a ukázal svou rychlost. Obešel Svobodu a z dobré pozice zakončoval, pokus o obstřel na zadní tyč ale skončil téměř u rohového praporku.
     
    74
    Vojtěch Sychra (FK Pardubice) byl na polovině hřiště až příliš důrazný a za ostrý faul vidí žlutou kartu.
     
    75
    Chvěja prostrčil míč na nabíhajícího Emila Tischlera. Toho podrazil Onije a domácí budou mít zajímavou standardní situaci.
     
    76
    O volný přímý kop se postaral Matěj Helešic, razantní rána šla nad břevno.
     
    77
    Po ofsajdu Vlašimi Pardubáci rychle rozehráli. Míč dostal vlevo nabíhající Vojtěch Sychra, jeho pokus o přihrávku Davidu Hufovi byl zblokován na roh.
     
    78
    Po rohu nakrátko odcentroval Matěj Helešic přesně na hlavu Martina Tomla, jehož hlavička neohrozila Vágnera.
     
    79
    Podobně jako před chvílí na druhé straně Onije nyní fauloval Václav Svoboda a zelení měli zajímavou šanci z volného kopu, Zhinasovič ale také netrefil bránu.
     
    81
    Nádherná akce, o kterou se postaral Leandro Lima! Nejprve naznačil centr, poté také střelu levou a osamostatnil se v pokutovém území. Následně vypálil pravačkou a pořádně prověřil gólmana Matyáše Vágnera!
     
    85
    Vlašim zkusila zahrozit po pravé straně, prostrčení na Radka Lehovce ale nebylo dostatečně přesné a tak domácí budou rozehrávat od brány.
     
    88
    Pardubice právě vstřelily branku!
    A znovu Leandro Lima! Dostal přihrávku do běhu od Dominika Janoška a vyslal přízemní centr před branku. Šel do parádních míst, nikdo z obránců ho nedokázal zachytit a na zadní tyči balón do prázdné brány doklepl DAVID HUF!
    88. David HUF - 2:0
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Pardubice protrhly svou střeleckou smůlu a Vlašim porazily 2:0! Po bezbrankovém prvním poločase nastoupil Leandro Lima a hlavně on se postaral o obě branky. První sám vstřelil, tu druhou připravil jako na zlatém podnose Davidu Hufovi. (12:26:11)

    David Klier

    Branky: 68. Lima, 88. Huf

    Karty:   74. Sychra (PCE) – 49. Suchan (VLA)


    FK Pardubice: Markovič (46. Budinský) – Rosa (62. Svoboda), Luka, Vlček (46. Toml), Helešic – Janošek – Lupač (46. Lima), Hlavatý (71. Chvěja), Solil (46. Tischler), Vacek (46. Sychra) – Černý (46. Huf)
    Náhradníci: Budinský – Toml, Chvěja, Tischler, Svoboda, Mareš, Huf, Sychra, Lima

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Vágner – Breda, Hošek, Heppner, Zinhasović, Lehoczki, Langhamer, Suchan, Rigo, Horský, Toula
    Náhradníci: Kolář – Lehovec, Janda, Onije, Solomon, Halinský, Gning, Šimeček

    Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Slavíček
    bahis siteleri