Veselý – Delbonis 0:0 (zruš.)
zrušeno
Jiří Veselý
Jiří Veselý
0
0
0
 
Federico Delbonis
Federico Delbonis
0
0
0
 
Úterý 26.07.2022, 17:30 • Grandstand, Umag (CRO) • ATP Umag - Plava Laguna Croatia Open Umag (antuka) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Videopřenos
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám tu všechny tenistové příznivce! V úterý startuje antukový podnik v chorvatském Umagu. Do turnaje vstoupí také Jiří Veselý, kterého v 1. kole čeká Argentinec Federico Delbonis. Český tenista prožívá lepší sezónu než Delbonis, který disponuje výrazně negativní zápasovou bilancí. To se projevilo také na žebříčku ATP.
     
    Federico Delbonis
    Delbonis je momentálně až 123. hráčem světa. V roce 2016 mu ale patřilo i 33. místo na žebříčku ATP. Ve stejné sezóně se stal také vítězem Davis Cupu. K argentinskému triumfu dokonce výrazně přispěl. Ve finálovém dramatu s Chorvatskem zdolal v závěrečné dvouhře Iva Karloviće a rozhodl tak celý zápas. Na Grandslamech se mu nejvíce dařilo na loňském Roland Garros, kde se probojoval do osmifinále. Je také vítězem dvou turnajů kategorie ATP 250.

    Letošní zápasová bilance – 14:22
     
    Jiří Veselý:
    Veselému patří na žebříčku ATP 66. místo. Letos prožívá solidní sezónu. Jejím higlightem je finále v Dubaji, kde českého tenistu přehrál až Andrej Rubljov. Později se ještě dostal do semifinále challengeru v Marbelle. Ve Wimbledonu nedávno postoupil do 3. kola, kde ale musel vzdát Američanovi Paulovi. Zradil ho totiž zadní stehenní sval. Toto zranění si pak obnovil v americkém Newportu. Tam sice v 1. kole vyřadil zkušeného Španěla Feliciana Lópeze, ovšem do osmifinále už nenastoupil.

    Letošní zápasová bilance – 19:16
     
    Jiří Veselý se z turnaje v Umagu odhlásil a do utkání s Delbonisem tak nenastoupí! Důvodem jsou přetrvávající zdravotní problémy. (17:12:20)
    Jiří Veselý
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 10.07.1993
    Věk: 30 let
    Držení: levák
    Výška: 198 cm
    Váha: 90 kg

    Federico Delbonis
    Stát: Argentina
    Datum narození: 05.10.1990
    Věk: 33 let
    Držení: levák
    Výška: 190 cm
    Váha: 88 kg
    bahis siteleri